Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Kolik vydělá Avatar 2? 7 důvodů, proč nepropadne a proč vzniknou všechny díly

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
reaguje na: RainMakeR
Zajimavy vypocet... ale prumerna cena listku urcite neni 20 dolaru :D
848743
Zajimavy vypocet... ale prumerna cena listku urcite neni 20 dolaru *:D*
848740
7 0
reagovat

100 milionů lidí?

Pokud budu počítat průměrnou cenu lístků 20USD? Tak by to muselo vidět 100 milionů lidí aby to udělalo 2MLD?  
Když v Číně jejich! film dá skoro miliardu, tak Avatar může dát mnohem více jak 3MLD celosvětově.

Navíc očekávám že min. do března/dubna to bude v kinech. Nehrozí žádná VOD po 30 dnech od uvedení.... 
848740
Pokud budu počítat průměrnou cenu lístků 20USD? Tak by to muselo vidět 100 milionů lidí aby to udělalo 2MLD?   Když v Číně jejich! film dá skoro miliardu, tak Avatar může dát mnohem více jak 3MLD celosvětově. Navíc očekávám že min. do března/dubna to bude v kinech. Nehrozí žádná VOD po 30 dnech od uvedení.... 
100 milionů lidí?
1 0
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: bodion
MEH :D

LoTR - 3x do roka domácí projekce ... 2x rozšířená a 1x kino

Lawrence z Arábie 1x do roka

Duna - 2x do roka, jak nová tak stará

Hobit - 1-2x do roka

a takto mohu pokračovat... většinou raději sáhnu na osvědčenou klasiku, než riskovat lobotomii u většiny "domácích" snímků na Netflixu...
848737
MEH :D LoTR - 3x do roka domácí projekce ... 2x rozšířená a 1x kino Lawrence z Arábie 1x do roka Duna - 2x do roka, jak nová tak stará Hobit - 1-2x do roka a takto mohu pokračovat... většinou raději sáhnu na osvědčenou klasiku, než riskovat lobotomii u většiny "domácích" snímků na Netflixu...
848732
3 -1
reagují: Spiker
reagovat
reaguje na: bodion
Já si teda Lawrence každej rok pouštím, ale sem trochu divnej.
848734
Já si teda Lawrence každej rok pouštím, ale sem trochu divnej.
848732
3 0
reagovat
reaguje na: Vault_13
Áno si :D.
Už len to že podceňujes a hodnotis film len podľa toho, že sa ti ho nechce/nemáš chuť pozrieť znovu, podľa mňa nieje znak kvality filmu. Je to veľmi individuálne. Titanic je môj životný film a vôbec ho nemám momentálne chuť pozerať opäť, lebo je to proste masívna zdimacka emócií a človek na to nieje vždy naladený. Podobne Avatar, Interstellar, Duna atď. Tieto veľkolepé eposy to tak majú. Predpokladám že ľudia si tiež nepúšťajú každý rok Lawrenca z Arabie či Juh proti Severu. Osobne ani toho Lotra nemôžem až tak často ako napríklad Pottera, ktorý má možno horšie filmy, ale dá sa pozerať každý rok aj dvakrát.
Ale najväčší hejteri sú takí čo nadávajú na "príbeh" lebo to od niekoho počuli a ten film si nikdy nepozrú. Takže ty si v pohode ;)
848732
Áno si *:D*. Už len to že podceňujes a hodnotis film len podľa toho, že sa ti ho nechce/nemáš chuť pozrieť znovu, podľa mňa nieje znak kvality filmu. Je to veľmi individuálne. Titanic je môj životný film a vôbec ho nemám momentálne chuť pozerať opäť, lebo je to proste masívna zdimacka emócií a človek na to nieje vždy naladený. Podobne Avatar, Interstellar, Duna atď. Tieto veľkolepé eposy to tak majú. Predpokladám že ľudia si tiež nepúšťajú každý rok Lawrenca z Arabie či Juh proti Severu. Osobne ani toho Lotra nemôžem až tak často ako napríklad Pottera, ktorý má možno horšie filmy, ale dá sa pozerať každý rok aj dvakrát. Ale najväčší hejteri sú takí čo nadávajú na "príbeh" lebo to od niekoho počuli a ten film si nikdy nepozrú. Takže ty si v pohode *;)*
848707
2 0
reagovat
Teď vážně. Kolik musí vydělat Poslední z Aporveru, aby se zaplatil a vznikla dvojka? Taky 3mld? :D
848727
Teď vážně. Kolik musí vydělat Poslední z Aporveru, aby se zaplatil a vznikla dvojka? Taky 3mld? *:D*
3 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Díky za odpověď. :D
A nyní k tématu: Tu dvojku to dá.
848710
Díky za odpověď. :D A nyní k tématu: Tu dvojku to dá.
848708
2 0
reagovat
reaguje na: Vault_13
Nejseš a až takhle do hloubky jsem to fakt nepromýšlel. Takže definice se ode mě nedočkáš, ale zase za tím nehledej víc, než za tím je :)
Hateři prvního Avatara pro mě nejsou lidi, kterejm se ten film z nějakého důvodu nelíbil - nechtějí ho vidět znova. Spíš tak beru lidi, kteří na ten film nadávají a nevidí (nechtějí vidět) to bezesporu dobré/skvělé.
848708
Nejseš a až takhle do hloubky jsem to fakt nepromýšlel. Takže definice se ode mě nedočkáš, ale zase za tím nehledej víc, než za tím je :) Hateři prvního Avatara pro mě nejsou lidi, kterejm se ten film z nějakého důvodu nelíbil - nechtějí ho vidět znova. Spíš tak beru lidi, kteří na ten film nadávají a nevidí (nechtějí vidět) to bezesporu dobré/skvělé.
848707
5 0
reagují: Vault_13
reagovat

TedGeorge

Pěkné shrnutí, můžu mít dotaz? Kdo přesně je "hater prvního Avatara"? Protože mě připadá, že dneska každý musí být podle některých lidí buď "hater" nebo "fan" a nic mezi tím. Navíc to slovo hate popisuje hodně silnou emoci, neřekl bych, že většina lidí, pro které ten film z různých důvodů není úplně pecka, ten film nenávidí. Jasně, to slovo hater se dneska používá všude možně, ale podle mě je to špatně, taková slovní inflace, to slovo pak pozbývá svého původního významu, když každý každého odpálkuje, že je hater.

Já na jedničce v kině byl a bylo to super, 3D bylo opravdu 3D, bylo to točené s nějakou vizí a plánem, nebylo to jako laciné konverze, jen aby byl taky 3D film. Člověk se přenesl do jiného světa, archetypy dobra a zla, záchrany, nutnosti vybojovat si svoje místo na slunci...ale od té doby jsem neměl potřebu to vidět znova, ať už pustit si to sám, nebo na to kouknout, když to jelo v televizi. To se mi třeba u Jacksonova LotRa nebo rovnou u Cameronova T2 nestalo, ty můžu sjíždět pořád. Neřekl bych, že jsem hater, jen pro mě byl ten film asi hodně svázaný s tou prezentací v kině a doma už vidím spíš jen předvídatelnou pohádku, která mě sama o sobě tolik emočně nezasáhla. Jsem hater?
848707
Pěkné shrnutí, můžu mít dotaz? Kdo přesně je "hater prvního Avatara"? Protože mě připadá, že dneska každý musí být podle některých lidí buď "hater" nebo "fan" a nic mezi tím. Navíc to slovo hate popisuje hodně silnou emoci, neřekl bych, že většina lidí, pro které ten film z různých důvodů není úplně pecka, ten film nenávidí. Jasně, to slovo hater se dneska používá všude možně, ale podle mě je to špatně, taková slovní inflace, to slovo pak pozbývá svého původního významu, když každý každého odpálkuje, že je hater. Já na jedničce v kině byl a bylo to super, 3D bylo opravdu 3D, bylo to točené s nějakou vizí a plánem, nebylo to jako laciné konverze, jen aby byl taky 3D film. Člověk se přenesl do jiného světa, archetypy dobra a zla, záchrany, nutnosti vybojovat si svoje místo na slunci...ale od té doby jsem neměl potřebu to vidět znova, ať už pustit si to sám, nebo na to kouknout, když to jelo v televizi. To se mi třeba u Jacksonova LotRa nebo rovnou u Cameronova T2 nestalo, ty můžu sjíždět pořád. Neřekl bych, že jsem hater, jen pro mě byl ten film asi hodně svázaný s tou prezentací v kině a doma už vidím spíš jen předvídatelnou pohádku, která mě sama o sobě tolik emočně nezasáhla. Jsem hater?
TedGeorge
2 -1
reagují: bodion, TedGeorge
reagovat
Ja myslím, že o úspěchu nikdo nepochybuje...ale za kolik? :D

Otvírák v americe, pokud neudeří Covid bych klidně viděl na hodnotě kolem 250 milionu za prvni víkend... a jelikož to je Cameron, tak se nebojím říci, že to je ještě možná podstřeleno lehce.

Čína? tam bude zaležet na Covidu... Velká křišťálová koule... může to býti bídných 100-150M, ale taky to může být pravý opak a klidně se můžeme pohybovat kolem těch 250 milionech jako z ameriky...

A celkově svět? tady hraje roli ještě jedna věc... stream...a disney na tom bude chtít setsakramentsky vydělat i na streamu... takže určitě nehrozí, že Avatar bude v kině skoro rok... 3-6 měsícu maximálně a šlus...

od toho očekávám, že když bude Covid přiznivý tak by se z kin mohl doštrachat na těch 1,8-1,9 miliardy...a pokud by covid hodně přál a štěstí přálo...tak se nebojím klidně střílet na metu kolem 2,8 miliardy...kdy očekávám v číně, kdyby přálo by mohlo přilít klidně těch 600-900 milionu

Ale kdo ví :D
848700
Ja myslím, že o úspěchu nikdo nepochybuje...ale za kolik? :D Otvírák v americe, pokud neudeří Covid bych klidně viděl na hodnotě kolem 250 milionu za prvni víkend... a jelikož to je Cameron, tak se nebojím říci, že to je ještě možná podstřeleno lehce. Čína? tam bude zaležet na Covidu... Velká křišťálová koule... může to býti bídných 100-150M, ale taky to může být pravý opak a klidně se můžeme pohybovat kolem těch 250 milionech jako z ameriky... A celkově svět? tady hraje roli ještě jedna věc... stream...a disney na tom bude chtít setsakramentsky vydělat i na streamu... takže určitě nehrozí, že Avatar bude v kině skoro rok... 3-6 měsícu maximálně a šlus... od toho očekávám, že když bude Covid přiznivý tak by se z kin mohl doštrachat na těch 1,8-1,9 miliardy...a pokud by covid hodně přál a štěstí přálo...tak se nebojím klidně střílet na metu kolem 2,8 miliardy...kdy očekávám v číně, kdyby přálo by mohlo přilít klidně těch 600-900 milionu Ale kdo ví :D
1 0
reagovat
Predprodeje na ow v US jsou furt mezi 110-130, ale Avatar bude mit vic drazsich listku, tak to k tomu chce aspon 10-15% pridat. Bez Ciny jsem tipoval 1.4-1.5B, tak uvidime, no. A jo, No Way Home covid urcite vic dal nez vzal. :)
848679
Predprodeje na ow v US jsou furt mezi 110-130, ale Avatar bude mit vic drazsich listku, tak to k tomu chce aspon 10-15% pridat. Bez Ciny jsem tipoval 1.4-1.5B, tak uvidime, no. A jo, No Way Home covid urcite vic dal nez vzal. :)
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
No, dvojka s trojkou se točily souběžně a mají hotovo a dva roky na dodělání fx a obecně postprodukci je celkem dost času. Posunout release můžou samozřejmě vždycky z jakéhokoliv důvodu a ofiko oznámená premiéra v prosinci 24 je možná placeholder, ale prozatím mi tohle datum připadá jako deadline, který by bez problémů mohli zvládnout:).
848675
No, dvojka s trojkou se točily souběžně a mají hotovo a dva roky na dodělání fx a obecně postprodukci je celkem dost času. Posunout release můžou samozřejmě vždycky z jakéhokoliv důvodu a ofiko oznámená premiéra v prosinci 24 je možná placeholder, ale prozatím mi tohle datum připadá jako deadline, který by bez problémů mohli zvládnout*:)*.
848659
1 0
reagovat
reaguje na: djcharlie
Přes Vánoce se na víkendy moc nehraje, tam je svátek každej den :)
848673
Přes Vánoce se na víkendy moc nehraje, tam je svátek každej den :)
848672
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
No možná spíš než že se lidi fyzicky nevejdou bych to viděl na to, že ne každýmu to vyjde na první víkend, tak to budou chtít dohnat ten druhý. No jak říkám, jsem prostě jen zvědavej, nepřekvapí mě pokles o 50 %, ale ani o 25. :-)
848672
No možná spíš než že se lidi fyzicky nevejdou bych to viděl na to, že ne každýmu to vyjde na první víkend, tak to budou chtít dohnat ten druhý. No jak říkám, jsem prostě jen zvědavej, nepřekvapí mě pokles o 50 %, ale ani o 25. :-)
848653
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Ja neviem ako u vás, ale v Trnave po dvoch rokoch otvorili vianočné trhy na námestí a bol to masaker. Nejaké to zažínanie vianočného stromčeka, koncert Jany Kirschner a tak. Mesto bolo plné. A tým myslím úplne plné. Nebol priestor na prechod z bodu a do bodu b. Trnava je malé 60 000 mesto. 
Ľudia sú hladní po takýchto akciách po korone. Tri miliardy padnú ako nič. To je celé čo som chcel tým povedať. 
848670
Ja neviem ako u vás, ale v Trnave po dvoch rokoch otvorili vianočné trhy na námestí a bol to masaker. Nejaké to zažínanie vianočného stromčeka, koncert Jany Kirschner a tak. Mesto bolo plné. A tým myslím úplne plné. Nebol priestor na prechod z bodu a do bodu b. Trnava je malé 60 000 mesto.  Ľudia sú hladní po takýchto akciách po korone. Tri miliardy padnú ako nič. To je celé čo som chcel tým povedať. 
6 0
reagovat

Výdělek

Odhadovat necelé tři týdny předem je dnes vcelku mission impossible (rychlost nástupu covidu byla neuvěřitelná), pokud do toho nezasáhne vyšší moc, tak to dvě miliardy celosvětově dá s přehledem, spíš k 2,5 miliardám... 
848668
Odhadovat necelé tři týdny předem je dnes vcelku mission impossible (rychlost nástupu covidu byla neuvěřitelná), pokud do toho nezasáhne vyšší moc, tak to dvě miliardy celosvětově dá s přehledem, spíš k 2,5 miliardám... 
Výdělek
2 0
reagovat
reaguje na: bodion
No Way Home ale práveže ťažil z toho, že to bol prvý major tentpole film po COVID-e - to tržbám pomohlo. Plus bol predávaný ako ultimátny fan service a vianočný darček pre fanúšikov + bol predávaný nielen ako komiksovka ale aj ako nostalgická rodinná vianočná rozprávka/zábava s familiárnym superhrdinom pre všetkých + to bol prekvapivo jeden z vrcholov MCU. 

No Way Home bol lightning in a bottle, kde tomu filmu proste všetko klaplo - proste bola to fakt pecka, trafil perfektne vianočný čas a atmosféru a trafil presne post-COVIDový záujem o niečo príjemné eskapistické/familiárne, lebo staval na nostalgii. 

Tzn. tie 2 mld. No Way Home majú svoj kontext, nie je to len rovnica "veľký franchise po COVID-e = nehorázne tržby". 

Tento rok sa na podobnej vlne viezol Maverick.

Proste aby to Avatarovi 2 klaplo podobne a zbúral rekordy, musí sa tiež podariť niečo podobné - tzn. musí to klapnúť všetko a ten film musí byť pecka. 
848667
No Way Home ale práveže ťažil z toho, že to bol prvý major tentpole film po COVID-e - to tržbám pomohlo. Plus bol predávaný ako ultimátny fan service a vianočný darček pre fanúšikov + bol predávaný nielen ako komiksovka ale aj ako nostalgická rodinná vianočná rozprávka/zábava s familiárnym superhrdinom pre všetkých + to bol prekvapivo jeden z vrcholov MCU.  No Way Home bol lightning in a bottle, kde tomu filmu proste všetko klaplo - proste bola to fakt pecka, trafil perfektne vianočný čas a atmosféru a trafil presne post-COVIDový záujem o niečo príjemné eskapistické/familiárne, lebo staval na nostalgii.  Tzn. tie 2 mld. No Way Home majú svoj kontext, nie je to len rovnica "veľký franchise po COVID-e = nehorázne tržby".  Tento rok sa na podobnej vlne viezol Maverick. Proste aby to Avatarovi 2 klaplo podobne a zbúral rekordy, musí sa tiež podariť niečo podobné - tzn. musí to klapnúť všetko a ten film musí byť pecka. 
848656
2 -1
reagovat
Neco mezi 3 a 4 mld.
848666
Neco mezi 3 a 4 mld.
2 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tak trojka je už natočená a naplánovaná na 2024. Už by tomu snáď nemalo nič brániť.
848661
Tak trojka je už natočená a naplánovaná na 2024. Už by tomu snáď nemalo nič brániť.
848659
2 0
reagovat
reaguje na: bodion
Ja sa zatiaľ držím pri zemi a dúfam aspoň v tie dva. Ale omnoho lepšie odhady sa budú dať robiť po 6. decembri, kedy je svetová premiéra a zároveň padá embargo na recenzie.
848660
Ja sa zatiaľ držím pri zemi a dúfam aspoň v tie dva. Ale omnoho lepšie odhady sa budú dať robiť po 6. decembri, kedy je svetová premiéra a zároveň padá embargo na recenzie.
848656
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se