Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Nejlepší filmy z první světové války

příspěvky 21 - 33 Napsat příspěvek

Blue Max

Tohle tady trošku chybí mně. On to tedy určitě není nejlepší film z doby Velké války, ale má své kouzlo a hlavně ta krásná letadla! No a taky mám slabost pro filmy z šedesátých let, takže v tomto ohledu má ještě další body. :)

Za nejlepší prvoválečný film považuju Stezky slávy, pořád je to síla.

Nové Na západní frontě klid se zmrzačilo posunem do posledního týdne války, kdy se úplně přeskočila proměna naivních hochů ve vojáky, kteří hlavně chtějí zůstat naživu, a úplně zabilo tím finálním útokem, který jde proti pointě na konci knihy. No co už. 
846368
Tohle tady trošku chybí mně. On to tedy určitě není nejlepší film z doby Velké války, ale má své kouzlo a hlavně ta krásná letadla! No a taky mám slabost pro filmy z šedesátých let, takže v tomto ohledu má ještě další body. :) Za nejlepší prvoválečný film považuju Stezky slávy, pořád je to síla. Nové Na západní frontě klid se zmrzačilo [spoiler]posunem do posledního týdne války, kdy se úplně přeskočila proměna naivních hochů ve vojáky, kteří hlavně chtějí zůstat naživu, [/spoiler]a úplně zabilo [spoiler]tím finálním útokem, který jde proti pointě na konci knihy[/spoiler]. No co už. 
Blue Max
3 0
reagovat

They Shall Not Grow Old

Tohle mě hodně dostalo. Jackson vytvořil projekt, který je emocionálně neskutečně našlapaný.
A souhlasím, Signum laudis je pecka.
846365
Tohle mě hodně dostalo. Jackson vytvořil projekt, který je emocionálně neskutečně našlapaný. A souhlasím, [b]Signum laudis[/b] je pecka.
They Shall Not Grow Old
4 0
reagovat
Tak já upně nevím, jestli  citlivější roviny postavy Švejka  jsou potlačeny.  První díl jsem četl a je dost věrný. V Poslušně hlásím chybí zdlouhavá pasáž kdy fasují proviant na frontu. Což je dobře, protože je divácky neatraktivní. Dovolím si malý související aktuální off topic. Po delší době je nově otevřeno Armádní muzeum na Žižkově. Nově je do nestarších dob až po současnost. Jedna z expozic je první světové války .
Součastí je i "cesta zákopy". V předchozí jsou i lovecké dětské zbraně Františka Ferdinanda d´Este včetně jeho první pušky. Říci že byl vášnivý lovec úplně nevystihuje skutečnot za život ulovi 274 889 kusů zvěře.  Prohlídka muzea je zdarma a je  opravdu rozsáhlé. Nám nestačilo přes tři hodiny.      
846364
Tak já upně nevím, jestli  citlivější roviny postavy Švejka  jsou potlačeny.  První díl jsem četl a je dost věrný. V Poslušně hlásím chybí zdlouhavá pasáž kdy fasují proviant na frontu. Což je dobře, protože je divácky neatraktivní. Dovolím si malý související aktuální off topic. Po delší době je nově otevřeno Armádní muzeum na Žižkově. Nově je do nestarších dob až po současnost. Jedna z expozic je [url=https://www.vhu.cz/pruvodce-novymi-expozicemi-armadniho-muzea-zizkov-cast-treti-obdobi-prvni-svetove-valky/]první světové války . [/url] Součastí je i "cesta zákopy". V předchozí jsou i lovecké dětské zbraně Františka Ferdinanda d´Este včetně jeho první pušky. Říci že byl vášnivý lovec úplně nevystihuje skutečnot za život ulovi 274 889 kusů zvěře.  Prohlídka muzea je zdarma a je  opravdu rozsáhlé. Nám nestačilo přes tři hodiny.      
3 0
reagují: Jerec
reagovat

Signum Laudis

Je neprávem opomíjená pecka.:+
846361
Je neprávem opomíjená pecka.*:+*
Signum Laudis
1 0
reagovat
reaguje na: Alesh
Jojo, ten v seznamu hodně chybí. Stejně tak Na západní frontě klid z roku 1979. 
846359
Jojo, ten v seznamu hodně chybí. Stejně tak Na západní frontě klid z roku 1979. 
846354
2 0
reagovat
Teda ignorovat film Aces High (Stíhači na start) a místo toho dát tu patetickou srágoru Rytíři nebes, no fuj...
846358
Teda ignorovat film Aces High (Stíhači na start) a místo toho dát tu patetickou srágoru Rytíři nebes, no fuj...
4 -1
reagovat
reaguje na: Polux
big parade je pecka
846356
big parade je pecka
846355
3 0
reagovat
Na (dobré) WWI filmy bylo, celkem logicky, bohaté období hned po jejím skončení. Za zmínku rozhodně stojí:
  • The Big Parade, 1925, King Vidor - velká klasika, ehm, klasického Hollywoodu:D.
  • Hell's Angels, 1930, Howard Hughes (a spol.) - dtto.
Plus pro opravdu odvážné dobrovolníky ani následující kusy nejsou vůbec špatné:
  • Hearts of the World, 1918, D. W. Griffith
  • The Four Horsemen of the Apocalypse, 1921, Rex Ingram
  • What Price Glory, 1926, Raoul Walsh
  • Journey's End, 1930, James Whale
  • The Dawn Patrol, 1930, Howard Hawks
  • The Road to Glory, 1936, Howard Hawks
Fun fact: Asi před 20 lety jsem pořídil knihu "Nejslavnější americké válečné filmy", kterou vydala tehdejší Cinema (mám ji dodnes:)) a asi před 15 lety jsem se rozhodl z ní udělat bucket list a pokusil jsem se nakoukat všechny filmy, které se v ní objevily. Seznam, tuším, začínal s The Birth of a Nation a pak už byly na řadě filmy z WWI. Nakoukat všechno se samozřejmě nepodařilo a už si ani přesně nepamatuju, u čeho jsem to srabácky vzdal odložil prozatím na neurčito:D, ale tu várku filmů, vzniklých do začátku WW2, jsem stihl.
846355
Na (dobré) WWI filmy bylo, celkem logicky, bohaté období hned po jejím skončení. Za zmínku rozhodně stojí: [list][*]The Big Parade, 1925, King Vidor - velká klasika, ehm, klasického Hollywoodu*:D*.[/*][*]Hell's Angels, 1930, Howard Hughes (a spol.) - dtto. [/*][/list]Plus pro opravdu odvážné dobrovolníky ani následující kusy nejsou vůbec špatné: [list][*]Hearts of the World, 1918, D. W. Griffith [/*][*]The Four Horsemen of the Apocalypse, 1921, Rex Ingram [/*][*]What Price Glory, 1926, Raoul Walsh [/*][*]Journey's End, 1930, James Whale [/*][*]The Dawn Patrol, 1930, Howard Hawks[/*][*]The Road to Glory, 1936, Howard Hawks[/*][/list]Fun fact: Asi před 20 lety jsem pořídil knihu "Nejslavnější americké válečné filmy", kterou vydala tehdejší Cinema (mám ji dodnes*:)*) a asi před 15 lety jsem se rozhodl z ní udělat bucket list a pokusil jsem se nakoukat všechny filmy, které se v ní objevily. Seznam, tuším, začínal s The Birth of a Nation a pak už byly na řadě filmy z WWI. Nakoukat všechno se samozřejmě nepodařilo a už si ani přesně nepamatuju, u čeho jsem to [s]srabácky vzdal[/s] odložil prozatím na neurčito*:D*, ale tu várku filmů, vzniklých do začátku WW2, jsem stihl.
6 0
reagují: pepo
reagovat

Signum laudis

tenhle film z Velké světové války mě emocionálně vyždímal
846354
tenhle film z Velké světové války mě emocionálně vyždímal
Signum laudis
4 0
reagují: Disketa1
reagovat

má TOP 3 filmů o Velké válce:

3. místo: Bitva o Hill 60 (2010, režie: Jeremy Sims)
2. místo: 1917 (2019, režie: Sam Mendes)
1. místo: Příliš dlouhé zásnuby (2004, režie: Jean-Pierre Jeunet)
846352
3. místo: Bitva o Hill 60 (2010, režie: Jeremy Sims) 2. místo: 1917 (2019, režie: Sam Mendes) 1. místo: Příliš dlouhé zásnuby (2004, režie: Jean-Pierre Jeunet)
má TOP 3 filmů o Velké válce:
3 -1
reagovat
Veľmi ďakujem za tento článok, nakoľko som sa práve nedávno zamýšľal, že škoda, že filmov z prvej svetovej nie je viac, keďže druhá svetová je už taká trochu prefláklá, a ono je ich oveľa viac :D, takže jednak som si konečne rozšíril obzory a určité dve veľké filmové klasiky, ktoré som mal v pláne si niekedy pozrieť, tak vďaka tomuto článku sa dostali okamžite na prvé dve miesta, ktoré to sú, to asi uhádne každý :D
846347
Veľmi ďakujem za tento článok, nakoľko som sa práve nedávno zamýšľal, že škoda, že filmov z prvej svetovej nie je viac, keďže druhá svetová je už taká trochu prefláklá, a ono je ich oveľa viac *:D*, takže jednak som si konečne rozšíril obzory a určité dve veľké filmové klasiky, ktoré som mal v pláne si niekedy pozrieť, tak vďaka tomuto článku sa dostali okamžite na prvé dve miesta, ktoré to sú, to asi uhádne každý *:D*
2 0
reagovat

Sucker Punch

Nejvic cool 8):D
846346
Nejvic cool *8)**:D*
Sucker Punch
2 -2
reagovat
Za mě tedy si nová Na západní frontě klid rozhodně své místo v žebříčku žaslouží a ač jsme si z poslední doby právě o první světové 1917 užil (ale hlavně tedy díky zvolené formě) tak ho v mých očích nová fronta naprostou zadupava do země.
846344
Za mě tedy si nová Na západní frontě klid rozhodně své místo v žebříčku žaslouží a ač jsme si z poslední doby právě o první světové 1917 užil (ale hlavně tedy díky zvolené formě) tak ho v mých očích nová fronta naprostou zadupava do země.
1 -2
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se