Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Tři dny ke svobodě: V.I.M.

příspěvky 1 - 18 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
To není můj žánr úplně, a v kombinaci s ne zcela oblíbeným hercem si to asi nikdy nedám. Ale věřím, že to asi dobrý bude.
844897
To není můj žánr úplně, a v kombinaci s ne zcela oblíbeným hercem si to asi nikdy nedám. Ale věřím, že to asi dobrý bude.
844828
0 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Koukám, že se tvoje pojetí výrazu "katarze" a moje pojetí "podrazáckej gut punch" značně překrývaj :D
844873
Koukám, že se tvoje pojetí výrazu "katarze" a moje pojetí "podrazáckej gut punch" značně překrývaj *:D*
844855
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
To jo, ale s tímhle rizikem do toho šel, protože hlavní cíl pro něj bylo zachránit rodinu (synovi matku, sobě manželku), nehledě na to, co to bude jeho i je stát a to se podařilo. V té scéně se zrcadlem jej to dožene, ale imho kdyby si měl znovu vybrat jestli do toho půjde nebo ne, tak by se rozhodl stejně. Škoda, že nedošlo na to odhalení, že to opravdu udělala. To by dodalo filmu ještě větší katarzi a zrcadlo by bylo ještě výmluvnější.
844855
To jo, ale s tímhle rizikem do toho šel, protože hlavní cíl pro něj bylo zachránit rodinu (synovi matku, sobě manželku), nehledě na to, co to bude jeho i je stát a [spoiler]to se podařilo[/spoiler]. V té scéně [spoiler]se zrcadlem jej to dožene[/spoiler], ale imho kdyby si měl znovu vybrat jestli do toho půjde nebo ne, tak by se rozhodl stejně. Škoda, že nedošlo na to [spoiler]odhalení, že to opravdu udělala. To by dodalo filmu ještě větší katarzi a zrcadlo by bylo ještě výmluvnější[/spoiler].
844794
1 0
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: curfew
Minul si určitě minimálně Master and Commander :D
844828
Minul si určitě minimálně Master and Commander *:D*
844823
4 0
reagují: curfew
reagovat
reaguje na: TedGeorge
No, kouknul jsem se mu do biografie, abych byl spravedlivej a našel aspoň jeden dobrej/mnou oblíbenej film - a je tam :) LA Confidential, jasná pětihvězda a tam teda sedl parádně. Jinak mám mnohem radši jeho jmenovce Camerona :D
844823
No, kouknul jsem se mu do biografie, abych byl spravedlivej a našel aspoň jeden dobrej/mnou oblíbenej film - a je tam :) LA Confidential, jasná pětihvězda a tam teda sedl parádně. Jinak mám mnohem radši jeho jmenovce Camerona :D
844778
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
Taky mám ten film rád. Nejradši scénu rozloučení s tátou a začátek záchranné akce s nástupem toho již zmíněného songu od Mobyho. Pamatuju si, jak na tom byli rodiče v kině a pěli na to ódy a já, že to bude určitě nějaká blbost a pak jak mě to strhlo. Minulý týden to běželo v tv, tak jsem to zkouknul s přítelkyní a taky u toho ani nemukla:+
844813
Taky mám ten film rád. Nejradši scénu rozloučení s tátou a začátek záchranné akce s nástupem toho již zmíněného songu od Mobyho. Pamatuju si, jak na tom byli rodiče v kině a pěli na to ódy a já, že to bude určitě nějaká blbost a pak jak mě to strhlo. Minulý týden to běželo v tv, tak jsem to zkouknul s přítelkyní a taky u toho ani nemukla*:+*
5 0
reagovat
Nebyl to špatnej film, jen se přiznám že si v podstatě skoro vůbec na nic z něj nevzpomínám, tudíž pro mě osobně to nebyl film výjimečný. Musel sem si ho připomenou na CSFD a našel i svůj krátký komentář z roku 2012 :D "Pekne, nektere momenty bravurni, bohuzel to cele dost shazuje prilis doslovny konec, ktery blbuvzdorne vysvetluje veci tak, aby nikdo neodchazel s nejakou tou moralni pochybnosti.... skoda... ale i tak je to za 3 a 1/2 hnvezdicky. btw... skvele cameo bad-ass Liama Neesona ;o)" 
Ale to, ze si na to nevzpomínám, nemusí moc znamenat, včera jsem z nudy a skoro náhodným výběr kouknul na HBO na 30 Minutes or Less a po shlédnutí to šel ohodnotit na CSFD a našel svoje hodnocený deset let starý a nedošlo mi při tom filmu vůbec, že už sem ho někdy předtím jednou viděl. Což se mi tedy stalo prvně, nicméně s přibývajícím věkem asi ne naposled... :)  Ale asi šlo v tomhle případě o zcela zapomenutelný ikdyž celkem fajn film.
844805
Nebyl to špatnej film, jen se přiznám že si v podstatě skoro vůbec na nic z něj nevzpomínám, tudíž pro mě osobně to nebyl film výjimečný. Musel sem si ho připomenou na CSFD a našel i svůj krátký komentář z roku 2012 *:D* "Pekne, nektere momenty bravurni, bohuzel to cele dost shazuje prilis doslovny konec, ktery blbuvzdorne vysvetluje veci tak, aby nikdo neodchazel s nejakou tou moralni pochybnosti.... skoda... ale i tak je to za 3 a 1/2 hnvezdicky. btw... skvele cameo bad-ass Liama Neesona ;o)"  Ale to, ze si na to nevzpomínám, nemusí moc znamenat, včera jsem z nudy a skoro náhodným výběr kouknul na HBO na 30 Minutes or Less a po shlédnutí to šel ohodnotit na CSFD a našel svoje hodnocený deset let starý a nedošlo mi při tom filmu vůbec, že už sem ho někdy předtím jednou viděl. Což se mi tedy stalo prvně, nicméně s přibývajícím věkem asi ne naposled... :)  Ale asi šlo v tomhle případě o zcela zapomenutelný ikdyž celkem fajn film.
1 -2
reagovat
Já už kdysi v kině nedejchal. Je to pecka. 
844799
Já už kdysi v kině nedejchal. Je to pecka. 
2 0
reagovat
reaguje na: Polux
No, mezi náma, on to moc happy end není. Jak se Russell podívá na závěr do zrcadla, tak sem si práve vzpomněl na Liama. Jak mu řekl, že se sám udal, protože se celej život musel ohlížet přes rameno a už to dál nemohl snést. Ten pohled Russella do zrcadla není moc happy a leccos naznačuje :)
844794
No, mezi náma, on to moc [spoiler]happy end není. Jak se Russell podívá na závěr do zrcadla, tak sem si práve vzpomněl na Liama. Jak mu řekl, že se sám udal, protože se celej život musel ohlížet přes rameno a už to dál nemohl snést. Ten pohled Russella do zrcadla není moc happy a leccos naznačuje :)[/spoiler]
844791
5 0
reagují: Polux
reagovat
Trochu nenápadný film, na který si asi většina obyčejného diváctva, v rámci nabité Croweovy filmografie, nevzpomene na první dobrou, ale rozhodně poctivá žánrovka a imho velká kvalitka, přičemž minimálně v mém případě jeden z mých nejoblíbenějších filmů zmíněného pána. Asi i proto, že podobné filmy, sledující úplně obyčejné lidi v neobyčejných (samozřejmě nebezpečných:D) situacích mám hodně v oblibě. Zároveň jeden z těch pěkných příkladů dobrého hollywoodského remakeu, který si bez problémů dokáže obhájit svou existenci, protože, vyjma skvělého řemesla, přináší (nad rámec původní látky) divákovi i nějakou tu vrstvu navíc (zde prvek nejistoty stran manželčiny nevinny).

Tahle novodobá variace na nestárnoucí Fordovskou klasiku The Fugitive má vše na správném místě. Chameleon Crowe dokáže svého zoufalého, ale odhodlaného, hrdinu divákovi skvěle prodat, profesionální "útěkář" Neeson předvádí další skvělou mini etudu (zatímco v titulních rolích jeho slavné prohlášení "vydělávám jen na nájem" poznat sem tam je, v podobných vedlejších rolích mnohokrát naprosto vládne), herecký veterán Dennehy tady podává taktéž výborný výkon (a jde pro něj o jeden z posledních opravdu dobrých filmů, ve kterém se objevil) a především - jakmile po úvodní přípravce na misi odstartuje proklamovaný heist, film nabírá opravdu parádní tempo a drží diváka v napětí až do samotného happyendovsky doslovného závěru.

Což je asi možná jediná drobná kaňka, respektive nenaplněný potenciál posunout film ještě trochu výše. Kdyby se na konci ukázalo, že manželka zločin skutečně spáchala a Crowe s tímto vědomím teď musí dál žít (nebo o tom od začátku věděl, ale přesvědčil sám sebe o opaku), byla by to imho skvělá pointa už tak povedeného filmu. Ale i bez ní jde o výborný kousek:).
844791
Trochu nenápadný film, na který si asi většina obyčejného diváctva, v rámci nabité Croweovy filmografie, nevzpomene na první dobrou, ale rozhodně poctivá žánrovka a imho velká kvalitka, přičemž minimálně v mém případě jeden z mých nejoblíbenějších filmů zmíněného pána. Asi i proto, že podobné filmy, sledující úplně obyčejné lidi v neobyčejných (samozřejmě nebezpečných*:D*) situacích mám hodně v oblibě. Zároveň jeden z těch pěkných příkladů dobrého hollywoodského remakeu, který si bez problémů dokáže obhájit svou existenci, protože, vyjma skvělého řemesla, přináší (nad rámec původní látky) divákovi i nějakou tu vrstvu navíc (zde prvek nejistoty stran manželčiny nevinny). Tahle novodobá variace na nestárnoucí Fordovskou klasiku The Fugitive má vše na správném místě. Chameleon Crowe dokáže svého zoufalého, ale odhodlaného, hrdinu divákovi skvěle prodat, profesionální "útěkář" Neeson předvádí další skvělou mini etudu (zatímco v titulních rolích jeho slavné prohlášení "vydělávám jen na nájem" poznat sem tam je, v podobných vedlejších rolích mnohokrát naprosto vládne), herecký veterán Dennehy tady podává taktéž výborný výkon (a jde pro něj o jeden z posledních opravdu dobrých filmů, ve kterém se objevil) a především - jakmile po úvodní přípravce na misi odstartuje proklamovaný heist, film nabírá opravdu parádní tempo a drží diváka v napětí až do samotného [spoiler]happyendovsky[/spoiler] doslovného závěru. Což je asi možná jediná drobná kaňka, respektive nenaplněný potenciál posunout film ještě trochu výše. Kdyby se na konci ukázalo, že [spoiler]manželka zločin skutečně spáchala a Crowe s tímto vědomím teď musí dál žít (nebo o tom od začátku věděl, ale přesvědčil sám sebe o opaku)[/spoiler], byla by to imho skvělá pointa už tak povedeného filmu. Ale i bez ní jde o výborný kousek*:)*.
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Naprosto vymazlená věc. Jeden z těch filmů, na kterou si při sestavování osobních žebříčků málokdo kdy vzpomene (další takovej příklad je třeba Ďáblův advokát), ale přitom je to úplná esence kvality ve všech ohledech.

Olivii tam beru jako určitej prvek pokušení, takový to jak to ještě ďábel na hrdinu zkouší, jestli přece jen nedá přednost krásný a svolný mamce z hřiště před cestou do pravděpodobný záhuby a zkázy :D. A časem jsem asi vzal na milost i tu etudu Elizabeth Banks na dálnici. ..
844781
Naprosto vymazlená věc. Jeden z těch filmů, na kterou si při sestavování osobních žebříčků málokdo kdy vzpomene (další takovej příklad je třeba Ďáblův advokát), ale přitom je to úplná esence kvality ve všech ohledech. Olivii tam beru jako určitej prvek pokušení, takový to jak to ještě ďábel na hrdinu zkouší, jestli přece jen nedá přednost krásný a svolný mamce z hřiště před cestou do pravděpodobný záhuby a zkázy *:D*. A časem jsem asi vzal na milost i tu etudu Elizabeth Banks na dálnici. ..
6 0
reagovat
reaguje na: curfew
Dík, opravil sem. Jinak ja Crowea naopak musím, byť třeba v Mumii je imho hroznej :)
844778
Dík, opravil sem. Jinak ja Crowea naopak musím, byť třeba v Mumii je imho hroznej :)
844777
2 0
reagují: curfew
reagovat
Zní to dobře a dám tomu šanci, i když teda podle mě nebude náhoda, že v půlce z těch vyjmenovaných a kritiky podceňovaných filmů hraje hlavní roli jeden a týž chlap. Crowea moc nemusím. A btw, "pomocí plánu vzniklém" není úplně česky.
844777
Zní to dobře a dám tomu šanci, i když teda podle mě nebude náhoda, že v půlce z těch vyjmenovaných a kritiky podceňovaných filmů hraje hlavní roli jeden a týž chlap. Crowea moc nemusím. A btw, "pomocí plánu vzniklém" není úplně česky.
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Ten film má nízké hodnocení? Aha, viděl jsem to už asi tucetkrát a vždy skvělé. Doslovné finále se mi líbilo, mám rád když to umí tvůrci rozumně uzavřít.
844776
Ten film má nízké hodnocení? Aha, viděl jsem to už asi tucetkrát a vždy skvělé. Doslovné finále se mi líbilo, mám rád když to umí tvůrci rozumně uzavřít.
3 0
reagovat
Strasne podcenovanej film, ktery jsem uz videl mnohokrat a kdykoli ho zahlednu, tak neprepnu. Nedoceneny utekovy masterpiece. Jen pa uplne posledni scena byla jaksi navic.

Miluju tu posledni scenu Crowa s Dennehym, kdy oba vedi, ze tohle je konec a uz rodinu nikdy neuvidi. Zadny kecy okolo jen dva frajeri co se nejak extra nemuseli, ale respektovali se to uhrajou par gesty. 
844775
Strasne podcenovanej film, ktery jsem uz videl mnohokrat a kdykoli ho zahlednu, tak neprepnu. Nedoceneny utekovy masterpiece. Jen pa uplne posledni scena byla jaksi navic. Miluju tu posledni scenu Crowa s Dennehym, kdy oba vedi, ze tohle je konec a uz rodinu nikdy neuvidi. Zadny kecy okolo jen dva frajeri co se nejak extra nemuseli, ale respektovali se to uhrajou par gesty. 
6 0
reagovat
Jo, tohle je fajn. Viděno už několikrát. Rolička Liama potěší, v té době byl na vrcholu a o to vítanější je tady.
844771
Jo, tohle je fajn. Viděno už několikrát. Rolička Liama potěší, v té době byl na vrcholu a o to vítanější je tady.
3 0
reagovat
Mám ten film rád, akorát když jsem ho jednou zkusil doma navrhnout, tak jsem vlastně nedokázal přijít s důvody, proč ho vidět, kromě toho, "že má fakt dobrou pointu". 
844769
Mám ten film rád, akorát když jsem ho jednou zkusil doma navrhnout, tak jsem vlastně nedokázal přijít s důvody, proč ho vidět, kromě toho, "že má fakt dobrou pointu". 
2 -1
reagovat
Film som videl nedávno a je to fakt nadupaná vec pri ktorej som nie raz mal adrenalínové stavy!Duo Crowe - Banks perfektné :+a mne sa aj ten záver páčil aj keď to mnoho ľudí berie za klasické klišé :)
844768
Film som videl nedávno a je to fakt nadupaná vec pri ktorej som nie raz mal adrenalínové stavy!Duo [i]Crowe - Banks [/i]perfektné *:+*a mne sa aj ten záver páčil aj keď to mnoho ľudí berie za klasické klišé *:)*
5 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se