Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Práva na Pána prstenů a Hobita mají nového majitele

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Já bych bral něco jako Bitvu o Středozem. Obě jsem miloval a čas od času se k tomu vratím s kamarádama. Ten multiplayer je skvělej. 
A kampaň snad ještě lepší.
838361
Já bych bral něco jako Bitvu o Středozem. Obě jsem miloval a čas od času se k tomu vratím s kamarádama. Ten multiplayer je skvělej.  A kampaň snad ještě lepší.
2 0
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Asi máš pravdu. Putování po středozemi má sice vlastní příběh ale myslím, že tam můžeš hrát za Gandalfa, Gimliho atd. zkrátka za ty známé postavy. Válka o prsten je na trilogii navázána opravdu úzce, už jen tím že hráč, který hraje za Svobodné národy může vyhrát buď vojensky a nebo tím, že se společenstvem dojde až do Mordoru a zničí prsten :) IMHO toho po čem voláš ty se dle mého taky dočkáme. LotR v deskovkách slušně jede a her bude přibývat :+
838072
Asi máš pravdu. Putování po středozemi má sice vlastní příběh ale myslím, že tam můžeš hrát za Gandalfa, Gimliho atd. zkrátka za ty známé postavy. Válka o prsten je na trilogii navázána opravdu úzce, už jen tím že hráč, který hraje za Svobodné národy může vyhrát buď vojensky a nebo tím, že se společenstvem dojde až do Mordoru a zničí prsten *:)* IMHO toho po čem voláš ty se dle mého taky dočkáme. LotR v deskovkách slušně jede a her bude přibývat *:+*
838066
1 0
reagovat
reaguje na: Slamak1
Tolkien prodal práva na film, hry, divadlo, merch, atd., prostě na zpracování stávajícího díla, knihy do toho celkem pochopitelně nezahrnul. Ale i kdyby ano, tak najít někoho, kdo by se do toho pustil, bude imho podobný oříšek, jako najít někoho, kdo napíše pokračování Bible (nadsázka, ale chápeme se):D. Tolkienovo dílo je totální Svatý grál na poli literatury (i v umění celkově) a na něco takového si netroufl ani Christopher Tolkien (o dalších dědicích ani nemluvě).

Na poli filmu a her je to otázka, kterou je schopen zodpovědět jen někdo, kdo tu licenci četl:). Takhle od stolu asi teoreticky ano, ale nedivil bych se, kdyby licence obsahovala nějakou doložku drobným písmem, která cokoliv, co by se dalo označit za "oficiální pokračování", prostě zakazuje.
838070
Tolkien prodal práva na film, hry, divadlo, merch, atd., prostě na zpracování stávajícího díla, knihy do toho celkem pochopitelně nezahrnul. Ale i kdyby ano, tak najít někoho, kdo by se do toho pustil, bude imho podobný oříšek, jako najít někoho, kdo napíše pokračování Bible (nadsázka, ale chápeme se)*:D*. Tolkienovo dílo je totální Svatý grál na poli literatury (i v umění celkově) a na něco takového si netroufl ani Christopher Tolkien (o dalších dědicích ani nemluvě). Na poli filmu a her je to otázka, kterou je schopen zodpovědět jen někdo, kdo tu licenci četl*:)*. Takhle od stolu asi teoreticky ano, ale nedivil bych se, kdyby licence obsahovala nějakou doložku drobným písmem, která cokoliv, co by se dalo označit za "oficiální pokračování", prostě zakazuje.
838062
5 0
reagovat
reaguje na: KarelR
dokonalé :+
838068
dokonalé *:+*
838059
1 0
reagovat
reaguje na: pytlik
Vďaka za zaujímavé tipy :+:+
Niektoré z toho poznám, napríklad tú karetku.
Len na mňa to pôsobí tak a teraz neviem, možno sa mýlim, že tie hry sa stále točia len okolo trilógie a spoločenstva. Chápeš čo myslím. Fajn by bolo napríklad nejaké veľké rpg kde ovládaš neznámu postavu a máš obriu hernú desku s mapou Stredozeme a človek by mohol cestovať a plniť nejaké úlohy, zabíjať monštrá a tak podobne. Niečo ako bol deskový World of Warcraft.
838066
Vďaka za zaujímavé tipy *:+**:+* Niektoré z toho poznám, napríklad tú karetku. Len na mňa to pôsobí tak a teraz neviem, možno sa mýlim, že tie hry sa stále točia len okolo trilógie a spoločenstva. Chápeš čo myslím. Fajn by bolo napríklad nejaké veľké rpg kde ovládaš neznámu postavu a máš obriu hernú desku s mapou Stredozeme a človek by mohol cestovať a plniť nejaké úlohy, zabíjať monštrá a tak podobne. Niečo ako bol deskový World of Warcraft.
838042
2 0
reagují: pytlik
reagovat
Hele, a když mají práva, mohou někomu zadat napsat regulérní pokračování Pána Prstenů? Prostě navázat... 
838062
Hele, a když mají práva, mohou někomu zadat napsat regulérní pokračování Pána Prstenů? Prostě navázat... 
1 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: KarelR
Herní potenciál je tam obří, já bych chtěl hlavně něco, cokoliv, s tolkienovskou kouzelnou poetikou. To mi v Shadow of Mordor chybělo. 

Já bych jim urval ruce i za remake herních Two Towers a Návratu Krále. 

Velké RPG ala Witcher 3 by byl sen. 
838061
Herní potenciál je tam obří, já bych chtěl hlavně něco, cokoliv, s tolkienovskou kouzelnou poetikou. To mi v Shadow of Mordor chybělo.  Já bych jim urval ruce i za remake herních Two Towers a Návratu Krále.  Velké RPG ala Witcher 3 by byl sen. 
838059
4 -1
reagovat
Já osobně teda doufám, že z tohohle dealu vyleze hlavně obrovská hra. Ať daj všechny prachy do "Assassin's Creed: Middle-earth", vyroběj kompletní mapu Středozemě, udělaj tam celej příběh, skrz kterej půjde hrát za všechny členy Společenstva, a kupu hezkejch vedlejších misí k tomu. Podle mě by jim fans utrhali ruce, kdyby to bylo alespoň nadprůměrný.

Dělat nějakej hranej film je imho výrazně větší riziko a lidi by na něj šli spíš z povinnosti, než aby se těšili, protože to hlavní už na velkým plátně bylo řečeno. A perfektně. V herním světě ale ten prostor na velký potěšení pořád je.

(Nebo chci alespoň remake herního Návratu krále... :) )
838059
Já osobně teda doufám, že z tohohle dealu vyleze hlavně obrovská hra. Ať daj všechny prachy do "Assassin's Creed: Middle-earth", vyroběj kompletní mapu Středozemě, udělaj tam celej příběh, skrz kterej půjde hrát za všechny členy Společenstva, a kupu hezkejch vedlejších misí k tomu. Podle mě by jim fans utrhali ruce, kdyby to bylo alespoň nadprůměrný. Dělat nějakej hranej film je imho výrazně větší riziko a lidi by na něj šli spíš z povinnosti, než aby se těšili, protože to hlavní už na velkým plátně bylo řečeno. A perfektně. V herním světě ale ten prostor na velký potěšení pořád je. (Nebo chci alespoň remake [url=https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings:_The_Return_of_the_King_(video_game)]herního Návratu krále[/url]... :) )
11 -1
reagují: Muel, AndyKaufman
reagovat
Děkujeme za pokrytí ze všech směrů a posouváme se dál, ať se tu nemusí promazávat nadávkovej maraton ;)
838058
Děkujeme za pokrytí ze všech směrů a posouváme se dál, ať se tu nemusí promazávat nadávkovej maraton ;)
7 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Že to napsali Rusové vyplývá už z prvního slova první věty, jeho příspěvku.  Stejně jako to, že ta fanfikce dělá z univerza nečernobílou záležitost. Takže je otázka proč to opakuješ?  Protože sis potřeboval vyblít ideologickou teorii, v níž se Rusové ztotožňují s "temnými silami z východu"?
Pak seš ještě větší blbec než jsem si myslel a ještě k tomu ideologicky zamindrákovanej... :D
838055
Že to napsali Rusové vyplývá už z prvního slova první věty, jeho příspěvku.  Stejně jako to, že ta fanfikce dělá z univerza nečernobílou záležitost. Takže je otázka proč to opakuješ?  Protože sis potřeboval vyblít ideologickou teorii, v níž se Rusové ztotožňují s "temnými silami z východu"? Pak seš ještě větší blbec než jsem si myslel a ještě k tomu ideologicky zamindrákovanej... *:D*
838045
2 -6
reagovat
reaguje na: Kostěj
Četl jsem obojí, on IMHO ne, protože u toho druhého napsal ještě mylně název, kdysi to měly Levné knihy snad za 30 korun, na obalu je WTF Viggo Mortensen. 

V čem konkrétně je ten druhý odstavec mimo, v mém konstruktu, že Rusové obhajují Mordor? Jasně může to být náhoda, ale u jiné fanfiction si to nepamatuju a tohle jsou v podstatě 3 rozdílní autoři z Ruska s podobným pohledem na věc. Např Vladimír Šlechta psal o Morii a nic takového tam vzdáleně neměl. 
838054
Četl jsem obojí, on IMHO ne, protože u toho druhého napsal ještě mylně název, kdysi to měly Levné knihy snad za 30 korun, na obalu je WTF Viggo Mortensen.  V čem konkrétně je ten druhý odstavec mimo, v mém konstruktu, že Rusové obhajují Mordor? Jasně může to být náhoda, ale u jiné fanfiction si to nepamatuju a tohle jsou v podstatě 3 rozdílní autoři z Ruska s podobným pohledem na věc. Např Vladimír Šlechta psal o Morii a nic takového tam vzdáleně neměl. 
838050
5 -2
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Promiň, ale tady jsi hodně mimo. Četl jsi aspoň jedno z toho, nebo jsi si přečetl jenom někde nějaký shrnutí, nebo recku?

(to není obrana toho krále sráčů, ale ten tvůj druhej odstavec je fakt haluz)
838050
Promiň, ale tady jsi hodně mimo. Četl jsi aspoň jedno z toho, nebo jsi si přečetl jenom někde nějaký shrnutí, nebo recku? (to není obrana toho krále sráčů, ale ten tvůj druhej odstavec je fakt haluz)
838045
3 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
Kdyby někoho zajímalo, proč tohle místní soudruh politruk chválí, tak obě fanfiction napsali Rusové a jsou ve zkratce o tom, že staví Saurona a skřety do kladného světla.

Otázka pro chytré hlavičky: proč by asi tak někdo z Ruska mohl přepisovat známou literaturu a dělat ze zla východu kladné postavy? :)

Navíc jsou obě knihy strašně průměrné. 
838045
Kdyby někoho zajímalo, proč tohle místní soudruh politruk chválí, tak obě fanfiction napsali Rusové a jsou ve zkratce o tom, že staví Saurona a skřety do kladného světla. Otázka pro chytré hlavičky: proč by asi tak někdo z Ruska mohl přepisovat známou literaturu a dělat ze zla východu kladné postavy? *:)* Navíc jsou obě knihy strašně průměrné. 
838044
11 -3
reagují: Epochva, Kostěj
reagovat
Ruský fandom celkem odvážně doplnil profesorovo dílo veskrze heretickými Černou knihou Ardy s Eskovovým Posledním nositelem prstenu, kde v hlavních rolích vystupují temné síly na počátku věků a později během války o prsten, čímž tak obě díla nesmírně důmyslně dávají profesorovo dogmatismu slušivější nejednoznačný odstín šedi. A asi jen velmi těžko by z nich mohli být náměty na hrané filmy či seriály, ale svojí neotřelostí by celkově tolkienovskou všudypřítomnou popkulturu mohli notně osvěžit. :+
838044
Ruský fandom celkem odvážně doplnil profesorovo dílo veskrze heretickými Černou knihou Ardy s Eskovovým Posledním nositelem prstenu, kde v hlavních rolích vystupují temné síly na počátku věků a později během války o prsten, čímž tak obě díla nesmírně důmyslně dávají profesorovo dogmatismu slušivější nejednoznačný odstín šedi. A asi jen velmi těžko by z nich mohli být náměty na hrané filmy či seriály, ale svojí neotřelostí by celkově tolkienovskou všudypřítomnou popkulturu mohli notně osvěžit. *:+*
2 -8
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Deskovku si stačí vybrat. Je tu LCG Pán prstenů: Karetní hra, příběhová hra s kampaní Pán prstenů: Putování po středozemi a ještě letos by česky konečně měla vyjít válečná klasika Válka o prsten a příští rok její karetní verze. Kromě té poslední karetky(novinka) všechno prověřené a chválené kousky :+
838042
Deskovku si stačí vybrat. Je tu LCG Pán prstenů: Karetní hra, příběhová hra s kampaní Pán prstenů: Putování po středozemi a ještě letos by česky konečně měla vyjít válečná klasika Válka o prsten a příští rok její karetní verze. Kromě té poslední karetky(novinka) všechno prověřené a chválené kousky *:+*
837998
3 -1
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Filmy vydělaly, seriály měly sledovanost, zbytek je zajímat nebude.
838040
Filmy vydělaly, seriály měly sledovanost, zbytek je zajímat nebude.
838002
2 0
reagovat
Tak toho Hobita, jak už jsem tady dříve psal, lze vzít na milost s vědomím, že se jedná o Bilbovu převyprávěnou (přehnanou) verzi - ostatně je to tak orámováno i ve filmu (Hobit se vypráví ze vzpomínek, PP se odehrává "tady a teď). Druhá věc je samozřejmě ta, že nabobtnáním množství postav na sebe tvůrci ušili léčku, protože ty příběhy/postavy museli nějak uzavřít a bylo tam toho zbytečně moc.
838037
Tak toho Hobita, jak už jsem tady dříve psal, lze vzít na milost s vědomím, že se jedná o Bilbovu převyprávěnou (přehnanou) verzi - ostatně je to tak orámováno i ve filmu (Hobit se vypráví ze vzpomínek, PP se odehrává "tady a teď). Druhá věc je samozřejmě ta, že nabobtnáním množství postav na sebe tvůrci ušili léčku, protože ty příběhy/postavy museli nějak uzavřít a bylo tam toho zbytečně moc.
838032
2 -1
reagovat
reaguje na: Pe7er
Za 100 bodov, Pe7ere, za 100 bodov :D:D
Krásná práce :+ a ten citát na konci to zaklinčoval 8)
838024
Za 100 bodov, Pe7ere, za 100 bodov *:D**:D* Krásná práce *:+* a ten citát na konci to zaklinčoval *8)*
838023
3 -4
reagovat
K Rings of Power len toľko :D Hlavne ma pobavila odpoveď Morfydd Clark
link
838023
K Rings of Power len toľko *:D* Hlavne ma pobavila odpoveď Morfydd Clark https://vid.pr0gramm.com/2022/08/08/deabdf81be321685.mp4
5 -7
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Potom čo som pozrel a prečítal pár vyjadrení tvorcov a hereckého ansablu nového seriálu sa tomu hejtu ani nečudujem. Nie ze nepochopili Tolkienovu prácu. Oni si ju ešte aj zjednodušili a prekrutili. Mali jedinečnú možnosť priviesť do sveta fantasy menšiny a zase raz to urobili zle. Dokonca mali nato možnosť v tom najlepšom veku Stredozemné kde by to pôsobilo prirodzene. 
838016
Potom čo som pozrel a prečítal pár vyjadrení tvorcov a hereckého ansablu nového seriálu sa tomu hejtu ani nečudujem. Nie ze nepochopili Tolkienovu prácu. Oni si ju ešte aj zjednodušili a prekrutili. Mali jedinečnú možnosť priviesť do sveta fantasy menšiny a zase raz to urobili zle. Dokonca mali nato možnosť v tom najlepšom veku Stredozemné kde by to pôsobilo prirodzene. 
837998
6 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se