Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Práva na Pána prstenů a Hobita mají nového majitele


ikona
do_Od
Embracer GroupfilmyHobithryJ.R.R. TolkienPán prstenůprávaznačka
Aragorn, Glum a Gandalf mají nové pány. Roztrhne se teď pytel s novými adaptacemi? 

Přestože už za pár dní dorazí na streamovací službu od Amazonu první dva díly kolosálního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, mediální prostor si teď pro sebe ukradla jiná zpráva týkající se světa Středozemě. Totiž nová akvizice práv švédskou videoherní společností Embracer Group na víceméně všechny mediální formy budoucích děl vycházejících z knižních sérií Pán prstenů a Hobit.

Když to zjednoduším, Embracer převzal vedení společnosti Middle-earth Enterprises, která doteď víceméně řídila všechno dění kolem Pána prstenů. V praxi by to mělo znamenat, že švédská korporace nyní má stejná rozhodovací práva na cokoliv týkajícího se světa Středozemě, jako vydavatelství HarperCollins a Tolkien Estate, což je právní subjekt zastupující rodinu legendárního spisovatele. Bude to ale zejména Embracer, kdo v budoucnu zkrátka a dobře posoudí, jaké filmové, seriálové a herní projekty dostanou zelenou, a jaké nikoli.

A ještě než se zeptáte, tak ne, rozjetých věcí se tato akvizice netýká. Amazon si tak vyrobí tolik sérií svého seriálu, kolik uzná za vhodné, New Line Cinema, resp. studio Warner Bros. Discovery pro změnu natočí svůj animák o Rohirech, a vyvíjené hry z téhož světa možná přejdou pod jiného vydavatele, ale jinak se asi nic moc nestane. Stejně tak by tato zpráva neměla překvapit nikoho, kdo situaci kolem Embraceru a Pána prstenů sleduje delší dobu, odnož švédské skupiny už totiž značku delší dobu rozvíjí skrze nejrůznější deskové a karetní hry.

Embracer se navíc nedávno začal docela roztahovat, podobný krok – jakkoli zvučný – se tak vlastně chystal delší dobu. Teď tedy nezbývá než doufat, že noví majitelé práv budou o něco vstřícnější co se týče možného rozšiřování značky, a zároveň pečlivější ve výběru lidí, kteří se o něco takového budou chtít pokoušet. Už nyní Embracer každopádně mluví o filmech s Gandalfem, Aragornem, Glumem, Galadriel nebo Éowyn (ano, vágně vytasili tato specifická jména), jejich případná realizace je však ještě velmi, velmi daleko.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace