Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Zemřel Wolfgang Petersen, režisér Ponorky, Nekonečného příběhu a Troji

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: KarelR
Chybička se vloudila, to souvisí s tím, jak jsem psal, že jsem u spousty filmů ani nevěděl, že je režíroval. Myslel jsem Air Force One, ale v hlavě mi nějak naskočilo Con Air :D.

Viděl jsem samozřejmě oba filmy a souhlasím s Pepom, že oba filmy jsou povedené, byť Con Air mám o stupínek výše, takže u Air Force One bych místo skvělé použil asi slovo solidní.
837931
Chybička se vloudila, to souvisí s tím, jak jsem psal, že jsem u spousty filmů ani nevěděl, že je režíroval. Myslel jsem Air Force One, ale v hlavě mi nějak naskočilo Con Air *:D*. Viděl jsem samozřejmě oba filmy a souhlasím s Pepom, že oba filmy jsou povedené, byť Con Air mám o stupínek výše, takže u Air Force One bych místo skvělé použil asi slovo solidní.
837918
2 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Obe8)
837928
Obe*8)*
837918
2 0
reagovat
reaguje na: Nazgul
Con Air nebo Air Force One? :)
837918
Con Air nebo Air Force One? *:)*
837916
2 0
reagují: Nazgul, pepo
reagovat
Sice nepatřím mezi jeho hlavní fandy, ale Nekonečný příběh pro mě byl také první setkání s fantasy. Koupil jsem si ho asi před deseti lety na dvd a ještě jsem ho znovu neshlédl, možná je to tak lepší, že jsem ho viděl naposledy tak před 15-20 lety, každopádně Bastian's Happy Flight mi vyzvání jako zvonění v telefonu, takže vzpomínka zůstane.

Ponorku jsem viděl taky asi před podobnou dobou, jako náctiletý, kdy jsem jí ještě neuměl ocenit, ale některé scény mi utkvěly v paměti dodnes, takže bych jí asi měl někdy zopakovat v tom režisérském sestřihu, jestli je teda nejlepší. Zvláště, když jsem včera dokázal na jeden zátah přežít Snyderovu Ligu spravedlnosti, tak to svědčí o tom, že jsem asi definitivně i na hodně dlouhé filmy připraven :D. Hodně se mi jako náctiletému líbil i Můj nepřítel. S nasazením života si už moc nepamatuji, ale líbilo se mi to tehdy stejně jako většina Eastwoodovek (takové to období Harry Callahan).

Stejně tak si už od Covidu říkám, že bych si měl zopakovat Smrtící epidemií, Con Air je samozřejmě pecka, kterou můžu vždycky a Trója je u mě solidní nadprůměr, ale neviděl jsem tu rozšířenou verzi, kterou bych měl dohnat.

Vůbec by mě to nenapadlo, ale viděl jsem asi většinu jeho filmů, jen jsem nevěděl, že je všechny režíroval. To jsem se dozvěděl až z diskuze tady, nicméně si asi i kvůli tomu zaslouží, abych mu taky vyjádřil obdiv, evidentně ve mě výraznou stopu zanechal. :D

Nechť tedy odpočívá v pokoji.
837916
Sice nepatřím mezi jeho hlavní fandy, ale Nekonečný příběh pro mě byl také první setkání s fantasy. Koupil jsem si ho asi před deseti lety na dvd a ještě jsem ho znovu neshlédl, možná je to tak lepší, že jsem ho viděl naposledy tak před 15-20 lety, každopádně Bastian's Happy Flight mi vyzvání jako zvonění v telefonu, takže vzpomínka zůstane. Ponorku jsem viděl taky asi před podobnou dobou, jako náctiletý, kdy jsem jí ještě neuměl ocenit, ale některé scény mi utkvěly v paměti dodnes, takže bych jí asi měl někdy zopakovat v tom režisérském sestřihu, jestli je teda nejlepší. Zvláště, když jsem včera dokázal na jeden zátah přežít Snyderovu Ligu spravedlnosti, tak to svědčí o tom, že jsem asi definitivně i na hodně dlouhé filmy připraven *:D*. Hodně se mi jako náctiletému líbil i Můj nepřítel. S nasazením života si už moc nepamatuji, ale líbilo se mi to tehdy stejně jako většina Eastwoodovek (takové to období Harry Callahan). Stejně tak si už od Covidu říkám, že bych si měl zopakovat Smrtící epidemií, Con Air je samozřejmě pecka, kterou můžu vždycky a Trója je u mě solidní nadprůměr, ale neviděl jsem tu rozšířenou verzi, kterou bych měl dohnat. Vůbec by mě to nenapadlo, ale viděl jsem asi většinu jeho filmů, jen jsem nevěděl, že je všechny režíroval. To jsem se dozvěděl až z diskuze tady, nicméně si asi i kvůli tomu zaslouží, abych mu taky vyjádřil obdiv, evidentně ve mě výraznou stopu zanechal. *:D* Nechť tedy odpočívá v pokoji.
1 0
reagují: KarelR
reagovat
Musím říct, že Nekonenčný příběh šel mimo mě už když jsem to viděl jako děcko. Teď nedávno to znovu jelo v TV a zase jsem u toho nevydržel. Samozřejmě úvodní píseň je legendární, ta se mi líbí.
Z Wolfgangovi tvorby mám nejvíc rád Smrtící epidemii a potom Tróju, hlavně kvůli Bradovi :+
837911
Musím říct, že Nekonenčný příběh šel mimo mě už když jsem to viděl jako děcko. Teď nedávno to znovu jelo v TV a zase jsem u toho nevydržel. Samozřejmě úvodní píseň je legendární, ta se mi líbí. Z Wolfgangovi tvorby mám nejvíc rád Smrtící epidemii a potom Tróju, hlavně kvůli Bradovi *:+*
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Přesně tak to je :+
Jenom teda nevim, jestli bych byl tak pozitivně fascinovanej, kdybych nejdřív četl předlohu ?)
837909
Přesně tak to je *:+* Jenom teda nevim, jestli bych byl tak pozitivně fascinovanej, kdybych nejdřív četl předlohu *?)*
837903
2 0
reagovat
Troja je vyborna a Pitt tam ma peckovni sceny, stejne tak Hektor Bana, to jeste byli schopni natocit normalni velkofilm. Smrtici epidemie taky super, pamatuju jak jsme na tom byli v kinokavarne :)

Akorat se teda priznam, ze Nekonecny pribeh me uplne minul a bojim se, ze kdybych se na to podival dnes poprve v zivote, tak tam bude hrozne chybet kouzlo nostalogie a nebude to ono..
837907
Troja je vyborna a Pitt tam ma peckovni sceny, stejne tak Hektor Bana, to jeste byli schopni natocit normalni velkofilm. Smrtici epidemie taky super, pamatuju jak jsme na tom byli v kinokavarne :) Akorat se teda priznam, ze Nekonecny pribeh me uplne minul a bojim se, ze kdybych se na to podival dnes poprve v zivote, tak tam bude hrozne chybet kouzlo nostalogie a nebude to ono..
3 -1
reagovat
Wolfgang Petersen, jméno pro mne znamenající především vtahující Nekonečný příběh s poctivou a životnou Trójou, takže tohle je, jako kdyby fantazii definitivně pohltila nicota...
Odpočívejte v pokoji, pane režisére.
837904
Wolfgang Petersen, jméno pro mne znamenající především vtahující Nekonečný příběh s poctivou a životnou Trójou, takže tohle je, jako kdyby fantazii definitivně pohltila nicota... Odpočívejte v pokoji, pane režisére.
1 -2
reagovat
reaguje na: Kostěj
Myslím, že tak dva roky zpátky jsem to psal do Kecárny, ta knížka je uplně o něčem jiném snad ve všech ohledech. V podstatě je fascinující, jak je film jen inspirací a stejně je špičkový. 
837903
Myslím, že tak dva roky zpátky jsem to psal do Kecárny, ta knížka je uplně o něčem jiném snad ve všech ohledech. V podstatě je fascinující, jak je film jen inspirací a stejně je špičkový. 
837901
4 -2
reagují: Kostěj
reagovat
Trója za mě taky nic moc, ale ciwe, ten Nekonečný příběh... Vlastně moje první setkání s fantasy ve věku asi tak osmi let. Ze scén s Gmorkem a hlavně se sfingama jsem pak dva dny nespal :D

A ještě musím napsat, že jakkoliv ten film miluju, zcela chápu hněv autora předlohy, která je naprosto výjimečná a doporučuju ji každýmu bez ohledu na věk. 
837901
Trója za mě taky nic moc, ale ciwe, ten Nekonečný příběh... Vlastně moje první setkání s fantasy ve věku asi tak osmi let. Ze scén s Gmorkem a hlavně se sfingama jsem pak dva dny nespal *:D*.  A ještě musím napsat, že jakkoliv ten film miluju, zcela chápu hněv autora předlohy, která je naprosto výjimečná a doporučuju ji každýmu bez ohledu na věk. 
4 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
Obyčajné slovíčkarenie, ktoré nemení nič na tých odlišnostiach, ktoré vo filme sú.
837898
Obyčajné slovíčkarenie, ktoré nemení nič na tých odlišnostiach, ktoré vo filme sú.
837897
2 -6
reagovat
reaguje na: The Joker
Veď práve preto sa mi páči jeden aj tebou spomínaný druhý film:+Tróju mám dokonca na VHS takže za mňa super filmy8)
837894
Veď práve preto sa mi páči jeden aj tebou spomínaný druhý film*:+*[i]Tróju[/i] mám dokonca na VHS takže za mňa super filmy*8)*
837891
4 0
reagovat
Petersen byl skvělej. Nekonečný příběh výborná pohádka, Air Force One jsem v 9ti letech na HBO mega baštil, Dokonalá bouře, Smrtící epidemie a S nasazením života jsou filmy, co se neokoukají. Ponorka měla super atmosféru, Tróju jsem tehdy viděl v kině třikrát. :+
837893
Petersen byl skvělej. Nekonečný příběh výborná pohádka, Air Force One jsem v 9ti letech na HBO mega baštil, Dokonalá bouře, Smrtící epidemie a S nasazením života jsou filmy, co se neokoukají. Ponorka měla super atmosféru, Tróju jsem tehdy viděl v kině třikrát. *:+*
5 0
reagovat
reaguje na: Mr.Nobody
IMO Troja (a vlastne i Stoneuv Alexander) dnes funguji lip nez v dobe releasu. Jednak vysly ty prodlouzene verze a hlavne... Ti reziseri proste umeli opravdu tocit, umeli remeslo, praci na lokacich, CGI jen na doplneni armad apod. Jsou to proste "skutecne", poctive blockbustery a takove uz, v ramci toho zanru, roky de facto nevznikaji. A vlastne i napric studiovou produkci naprosto minimalne.
837891
IMO Troja (a vlastne i Stoneuv Alexander) dnes funguji lip nez v dobe releasu. Jednak vysly ty prodlouzene verze a hlavne... Ti reziseri proste umeli opravdu tocit, umeli remeslo, praci na lokacich, CGI jen na doplneni armad apod. Jsou to proste "skutecne", poctive blockbustery a takove uz, v ramci toho zanru, roky de facto nevznikaji. A vlastne i napric studiovou produkci naprosto minimalne.
837831
13 0
reagují: Mr.Nobody
reagovat

Trója

Aby som začal pozitívami tak uznávam, že akčné scény boli fajn, casting bol tiež hviezdny a herecké výkony tomu zodpovedajú, dokonca scéna, kedy Priamos príde prosiť o Hectorovo telo je vskutku dojemná, ale tým výpočet pozitív končí a to je tak na 3-4/10. Kostými sú miestami ťažké wtf (Gréci vyzerajúci ako Germáni alebo Kelti - LOL, jasné, že nečakám, že budú vyzerať ako v 300, ale toto bolo mimo)

Neviem, koľkí z vás Homérovú Iliadu (alebo aspoň nejaké jej popkultúrne alebo detské spracovania) čítali, ale asi vás mnoho nie je, lebo na to koľko hejtu sa tu dostáva zmenám oproti knižným (komiksovým) predlohám je tu teraz hrobové ticho. Pritom v tomto prípade "zmeny" (ja to radšej nazývam kastrácia a vykostenie súčasne) sú na takej úrovni ako keď Artuš nevytiahne Excalibur z kameňa, Rómeo a Júlia žijú spolu šťastne na veky vekov a Ježiš v polke krížovej cesty lusktnutím prsta zmaže celý Jeruzalem. Áno, za scenár nesie primárne zodpovednosť Dumb alebo Dumber (neviem ktorý z nich je Beniof), ale režisér ako hlava projektu, ktorý to zjavne odklepol má na tom rovnakú zodpovednosť.

Takže pre tých, ktorým tak veľmi vadí ako sa napr. Netflixový Witcher odkláňa od kníh (v porovnaní s týmto sa rigidne drží predlohy), zmeny pohlaví a farby pleti postáv vo fantasy knihách a komiksoch (LOL) a že sa tým przní nejaké kultúrne dedičstvo (ROFL) tak tu máte ani nie tak nohu do dverí ale skôr baranidlo, ktoré tie dvere rozrazilo a otvorilo tak priestor vám tak nenávideným zmenám, ale aspoň to ukazuje, ako si týmto seriete do huby, lebo Iliadu tu máme už pár tisícročí a to je skutočné kultúrne dedičstvo, ktoré sa týmto filmom maximálne sprznilo.

Pre tých, ktorí to čítali a sú s tým zjavne v pohode len toľko, že pokiaľ by sa to nevolalo Trója, ale Random ancient Greek conquest a postavy by sa volali inak, alebo by bolo aspoň upozornenie, že tento film robí knižnej predlohe analfist tak nepoviem pol slova a dám tomu 7-8/10. Nehovorím, že by to malo byť podľa predlohy od slova do slova (i keď tuto by kľudne mohlo byť), ale ten rozsah zmien je už za čiernou čiarou.

P.S. V rámci Hollywood spin-off módy za iných podmienok sa mohla sfilmovať (alebo spraviť miniséria) Odysea alebo Aeneas a dnešné nielen decká, ktoré sú lenivé nejakú klasiku (alebo akúkoľvek knihu) prečítať, by aspoň mali de facto bez námahy o kúsok lepší rozhľad.
837890
Aby som začal pozitívami tak uznávam, že akčné scény boli fajn, casting bol tiež hviezdny a herecké výkony tomu zodpovedajú, dokonca scéna, kedy Priamos príde prosiť o Hectorovo telo je vskutku dojemná, ale tým výpočet pozitív končí a to je tak na 3-4/10. Kostými sú miestami ťažké wtf (Gréci vyzerajúci ako Germáni alebo Kelti - LOL, jasné, že nečakám, že budú vyzerať ako v 300, ale toto bolo mimo) Neviem, koľkí z vás Homérovú Iliadu (alebo aspoň nejaké jej popkultúrne alebo detské spracovania) čítali, ale asi vás mnoho nie je, lebo na to koľko hejtu sa tu dostáva zmenám oproti knižným (komiksovým) predlohám je tu teraz hrobové ticho. Pritom v tomto prípade "zmeny" (ja to radšej nazývam kastrácia a vykostenie súčasne) sú na takej úrovni ako keď Artuš nevytiahne Excalibur z kameňa, Rómeo a Júlia žijú spolu šťastne na veky vekov a Ježiš v polke krížovej cesty lusktnutím prsta zmaže celý Jeruzalem. Áno, za scenár nesie primárne zodpovednosť Dumb alebo Dumber (neviem ktorý z nich je Beniof), ale režisér ako hlava projektu, ktorý to zjavne odklepol má na tom rovnakú zodpovednosť. Takže pre tých, ktorým tak veľmi vadí ako sa napr. Netflixový Witcher odkláňa od kníh (v porovnaní s týmto sa rigidne drží predlohy), zmeny pohlaví a farby pleti postáv vo fantasy knihách a komiksoch (LOL) a že sa tým przní nejaké kultúrne dedičstvo (ROFL) tak tu máte ani nie tak nohu do dverí ale skôr baranidlo, ktoré tie dvere rozrazilo a otvorilo tak priestor vám tak nenávideným zmenám, ale aspoň to ukazuje, ako si týmto seriete do huby, lebo Iliadu tu máme už pár tisícročí a to je skutočné kultúrne dedičstvo, ktoré sa týmto filmom maximálne sprznilo. Pre tých, ktorí to čítali a sú s tým zjavne v pohode len toľko, že pokiaľ by sa to nevolalo Trója, ale Random ancient Greek conquest a postavy by sa volali inak, alebo by bolo aspoň upozornenie, že tento film robí knižnej predlohe analfist tak nepoviem pol slova a dám tomu 7-8/10. Nehovorím, že by to malo byť podľa predlohy od slova do slova (i keď tuto by kľudne mohlo byť), ale ten rozsah zmien je už za čiernou čiarou. P.S. V rámci Hollywood spin-off módy za iných podmienok sa mohla sfilmovať (alebo spraviť miniséria) Odysea alebo Aeneas a dnešné nielen decká, ktoré sú lenivé nejakú klasiku (alebo akúkoľvek knihu) prečítať, by aspoň mali de facto bez námahy o kúsok lepší rozhľad.
Trója
1 -10
reagovat
Neskutečný režisér! Poctivejsi blockbuster ze Staroveku nez je Troy v prodlouzenem cutu uz asi nikdo nikdy nenatoci, Dokonala boure je dalsi old-schoolovka s paradni atmosferou, Air Force One zas jeden z tech vyraznych akcnich vyplachu druhe pulky 90s, Smrtici epidemie a S nasazenim zivota jsou pecky fungujici i po 30 letech, Nekonecny pribeh vraci do detstvi a Ponorka je klasika. Ja se nakonec vlastne pobavil i u Jak napalit banku, videl jsem na pocatku prvni vlny covidu a tehda i docela zvedlo naladu... Je mi to moc lito, no.
837889
Neskutečný režisér! Poctivejsi blockbuster ze Staroveku nez je Troy v prodlouzenem cutu uz asi nikdo nikdy nenatoci, Dokonala boure je dalsi old-schoolovka s paradni atmosferou, Air Force One zas jeden z tech vyraznych akcnich vyplachu druhe pulky 90s, Smrtici epidemie a S nasazenim zivota jsou pecky fungujici i po 30 letech, Nekonecny pribeh vraci do detstvi a Ponorka je klasika. Ja se nakonec vlastne pobavil i u Jak napalit banku, videl jsem na pocatku prvni vlny covidu a tehda i docela zvedlo naladu... Je mi to moc lito, no.
11 -1
reagovat
Všechno co jsem od něho viděl se mi hodně líbilo. Vyzdvihl bych Mého nepřítele, protože se na něho dost zapomíná, a přitom je to parádní řemeslo. Ponorka je pak mimo všechny kategorie. Je to jediný druhoválečný film, kde jsem fandil Němcům. 
837887
Všechno co jsem od něho viděl se mi hodně líbilo. Vyzdvihl bych Mého nepřítele, protože se na něho dost zapomíná, a přitom je to parádní řemeslo. Ponorka je pak mimo všechny kategorie. Je to jediný druhoválečný film, kde jsem fandil Němcům. 
4 -1
reagovat
Uměl takové to poctivé řemeslo na které se dobře kouká. Vše co natočil je minimálně dobré. To moc režisérů nemá. Děkujeme!
837886
Uměl takové to poctivé řemeslo na které se dobře kouká. Vše co natočil je minimálně dobré. To moc režisérů nemá. Děkujeme!
8 0
reagovat
Nekonečný příběh byl jeden z prvních filmů, který jsem v 80 letech viděl v kině...  Pak ještě E.T., Vinnetou a Dobyvatelé ztracené archy. A tady se zrodila moje láska k velkému plátnu... 
837882
Nekonečný příběh byl jeden z prvních filmů, který jsem v 80 letech viděl v kině...  Pak ještě E.T., Vinnetou a Dobyvatelé ztracené archy. A tady se zrodila moje láska k velkému plátnu... 
6 0
reagovat
Myslím, že v podstatě jsme všichni viděli téměř všechny jeho bijaky... Ten chlap točil tak ňák jinak a neskutečně poutavě! A S nasazením života, Smrtící epidemie a Troja sou fakt životní kousky, co se nikdy neohrajou. Díky za to, pane režisére...... 
837879
Myslím, že v podstatě jsme všichni viděli téměř všechny jeho bijaky... Ten chlap točil tak ňák jinak a neskutečně poutavě! A S nasazením života, Smrtící epidemie a Troja sou fakt životní kousky, co se nikdy neohrajou. Díky za to, pane režisére...... 
8 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se