Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mission: Impossible - Národ grázlů: V.I.M.

příspěvky 1 - 8 Napsat příspěvek

Zasloužené VIM

ale v čem, že je tento díl upozaděný? :D
Pravděpodobně nejlepší díl ze série, ačkoli 3jka silně šlape na ocas. Jestli nějaký díl bývá upozaděný, je to naprosto geniální 3!! Rogue nation mi na nejvyšší příčku zvedá asi jen ta Rebecca Ferguson 8) Protože přes to všechno že jde o "mission impossible" a prakticky asi většina toho co se v tom filmu děje, JE nerealistické, McQuarrie občas tu moji laťku, kterou jsem ochotný akceptovat překročí... viz pád na motorce, nebo ještě větší smrťák v roztočeném BMW :D Když k takovým kouskům dojde v Rychle a zběsile, tak se tvůrcům vyloženě vysměju. Tady to člověk nějak přejde, protože zbytek je naprosto dokonalý!! Ve Falloutu už tuhle moji laťku nekompromisně rozlámal s vrtulníkem a terminátorem Cavillem v závěru... to už na mě prostě bylo moc a celý díl mi to dost zničilo.... Moc doufám, že v novém díle se toho vyvarují! Ostatně, to je jedna z věcí, kterou na trojce tak miluju! Že je fakt udýchaná, beznadějná a v rámci možností realistická ;) Opět, chápu, že toto řešit u série, kde si lidé natahují obličeje jiných lidí může někomu přijít jako přehnané :D Ale je to o tom, kde máte tu laťku... 
831727
ale v čem, že je tento díl upozaděný? *:D* Pravděpodobně nejlepší díl ze série, ačkoli 3jka silně šlape na ocas. Jestli nějaký díl bývá upozaděný, je to naprosto geniální 3!! Rogue nation mi na nejvyšší příčku zvedá asi jen ta Rebecca Ferguson *8)* Protože přes to všechno že jde o "mission impossible" a prakticky asi většina toho co se v tom filmu děje, JE nerealistické, McQuarrie občas tu moji laťku, kterou jsem ochotný akceptovat překročí... viz pád na motorce, nebo ještě větší smrťák v roztočeném BMW *:D* Když k takovým kouskům dojde v Rychle a zběsile, tak se tvůrcům vyloženě vysměju. Tady to člověk nějak přejde, protože zbytek je naprosto dokonalý!! Ve Falloutu už tuhle moji laťku nekompromisně rozlámal s vrtulníkem a terminátorem Cavillem v závěru... to už na mě prostě bylo moc a celý díl mi to dost zničilo.... Moc doufám, že v novém díle se toho vyvarují! Ostatně, to je jedna z věcí, kterou na trojce tak miluju! Že je fakt udýchaná, beznadějná a v rámci možností realistická *;)* Opět, chápu, že toto řešit u série, kde si lidé natahují obličeje jiných lidí může někomu přijít jako přehnané *:D* Ale je to o tom, kde máte tu laťku... 
Zasloužené VIM
3 -1
reagovat
Celou sérii Mission: Impossible jsem si před dvěma týdny zopakoval. Nejvíce se mi líbily trojka, čtyřka a pětka. U prvního a šestého dílu jsem jednu hvězdičku ubral. A čtyřce jí přidal. Zajímavé je, jak některé díly dobře reflektují současnou dobu. Ohledně dalšího směřování mám obavu, že ten seriálovej koncept, jaký to od pětky nabralo, může ve výsledku filmům spíše ublížit. 

Scény s Rebecou, honičky na motorce apod., to bylo v šestce už trochu vyčpělý. A pak bohužel Tomův nezvládnutý přeskok na protější budovu, při němž se zranil. Neměli už ale možnosti na přetočení scény. Ve filmu to znatelné je, ale pak jakoby nic. Pátý díl skvěle funguje i proto, že je svěžím vánkem v sérii. 
831706
Celou sérii Mission: Impossible jsem si před dvěma týdny zopakoval. Nejvíce se mi líbily trojka, čtyřka a pětka. U prvního a šestého dílu jsem jednu hvězdičku ubral. A čtyřce jí přidal. Zajímavé je, jak některé díly dobře reflektují současnou dobu. Ohledně dalšího směřování mám obavu, že ten seriálovej koncept, jaký to od pětky nabralo, může ve výsledku filmům spíše ublížit.  [spoiler]Scény s Rebecou, honičky na motorce apod.[/spoiler], to bylo v šestce už trochu vyčpělý. [spoiler]A pak bohužel Tomův nezvládnutý přeskok na protější budovu, při němž se zranil.[/spoiler] Neměli už ale možnosti na přetočení scény. Ve filmu to znatelné je, ale pak jakoby nic. Pátý díl skvěle funguje i proto, že je svěžím vánkem v sérii. 
2 -1
reagovat
Zasloužené VIMko:+. Jak jsem psal pod recenzi Falloutu - Fallout má naprosto parádní akci (asi ještě o malinko výše než RN) a spektakulární "chopper" finále, ale RN má akci také skvělou a navíc příběhově imho drží více pohromadě a má "šťavnatějšího" záporáka.

Sice se M:I točila vždy stylem "vymyslíme akční sekvence a pak to nějak pospojujeme nějakou příběhovou linkou", ale u Falloutu se už McQuarrie a Cruise imho dostali do stavu, kdy děj mezi jednotlivými akčními highlighty je už fakt jen "spojovák", na kterém moc nezáleží (F&F se minimálně od pětky točí úplně stejným stylem, ale tam nikdy ani žádné vyšší ambice nad rámec "akční scény + dějová vata" nebyly). Zatímco u RN mám pocit, že McQuarrie s Cruisem trefili ten ideální balanc, kdy je příběh zajímavý/napínavý sám o sobě a k tomu jako bonus obsahuje skvělou akci. Proto RN řadím ještě o malinko výše než výborný Fallout.

P.S. Skromnější finále RN je imho naprosto geniální a krásně zrcadlí vztah Cruise a Harrise během filmu. Následuje nerdovská rozborka:DHarris se považuje za intelektuálního masterminda, který má Cruise a celou IMF dokonale "přečtené". Cruise mu oponuje, že stejně "přečteného" má i on Harrise a jeho tým. A není lepšího důkazu, než na konci filmu porazit Harrise díky své chytrosti - zajmout jej úplně stejným "potupným" způsobem, jako Harris zajal Cruise na začátku filmu v musicboxu;). Proto zajatému Harrisovi poté Cruise představuje členy týmu - jako důkaz toho, že IMF je stejně chytrá/schopná jako Harris a jeho lidi. Konec nerdovské rozborky:).
831703
Zasloužené VIMko*:+*. Jak jsem psal pod recenzi Falloutu - Fallout má naprosto parádní akci (asi ještě o malinko výše než RN) a spektakulární "chopper" finále, ale RN má akci také skvělou a navíc příběhově imho drží více pohromadě a má "šťavnatějšího" záporáka. Sice se M:I točila vždy stylem "vymyslíme akční sekvence a pak to nějak pospojujeme nějakou příběhovou linkou", ale u Falloutu se už McQuarrie a Cruise imho dostali do stavu, kdy děj mezi jednotlivými akčními highlighty je už fakt jen "spojovák", na kterém moc nezáleží (F&F se minimálně od pětky točí úplně stejným stylem, ale tam nikdy ani žádné vyšší ambice nad rámec "akční scény + dějová vata" nebyly). Zatímco u RN mám pocit, že McQuarrie s Cruisem trefili ten ideální balanc, kdy je příběh zajímavý/napínavý sám o sobě a k tomu jako bonus obsahuje skvělou akci. Proto RN řadím ještě o malinko výše než výborný Fallout. P.S. Skromnější finále RN je imho naprosto geniální a krásně zrcadlí vztah Cruise a Harrise během filmu. Následuje nerdovská rozborka*:D*: [spoiler]Harris se považuje za intelektuálního masterminda, který má Cruise a celou IMF dokonale "přečtené". Cruise mu oponuje, že stejně "přečteného" má i on Harrise a jeho tým. A není lepšího důkazu, než na konci filmu porazit Harrise díky své chytrosti - zajmout jej úplně stejným "potupným" způsobem, jako Harris zajal Cruise na začátku filmu v musicboxu*;)*. Proto zajatému Harrisovi poté Cruise představuje členy týmu - jako důkaz toho, že IMF je stejně chytrá/schopná jako Harris a jeho lidi.[/spoiler] Konec nerdovské rozborky*:)*.
4 0
reagovat
děláte mi radost, potom co mi frančízu hanilo okolí. v 5. jsou geniální scény a epické záběry na Ilsu (nejvíce tento, když udělá krok ke kameře), Nessun Dorma zakomponovaná do soundtracku (a matter of going), začátek, když jsou loga společností za gradující hudby, je možná nejlepší ever + opera, Cassablanca, voda atd.
přesto mám raději Fallout. v Rogue Nation se trochu táhne konec s premiérem (chycení do boxu je ale stylové). největší problém mám ale se scénami, které byly natočeny později - začátek, konec, letiště. Rebecca Ferguson má o několik kilo více a strašně to jde na ní poznat v obličeji (ve srovnání s Vídní či Cassablancou). už od prvního shlédnutí mě to rušilo
831702
děláte mi radost, potom co mi frančízu hanilo okolí. v 5. jsou geniální scény a epické záběry na Ilsu (nejvíce [url=https://youtu.be/jU2TU--E6OE?t=33]tento[/url], když udělá krok ke kameře), Nessun Dorma zakomponovaná do soundtracku (a matter of going), začátek, když jsou loga společností za gradující hudby, je možná nejlepší ever + opera, Cassablanca, voda atd. přesto mám raději Fallout. v Rogue Nation se trochu táhne konec s premiérem (chycení do boxu je ale stylové). největší problém mám ale se scénami, které byly natočeny později - začátek, konec, letiště. Rebecca Ferguson má o několik kilo více a strašně to jde na ní poznat v obličeji (ve srovnání s Vídní či Cassablancou). už od prvního shlédnutí mě to rušilo
2 -2
reagovat

U mňa Nr. 1

Rogue Nation je najlepší diel série aj za mňa. Nekompromisný antagonista (scéna v record store je perfektná) a skvelá Rebecca Ferguson... Radosť pozerať... vždy znova a znova.
831701
Rogue Nation je najlepší diel série aj za mňa. Nekompromisný antagonista (scéna v record store je perfektná) a skvelá Rebecca Ferguson... Radosť pozerať... vždy znova a znova.
U mňa Nr. 1
6 0
reagovat
Upozaděná? Vždyť vyšla včera! :D Za mě taky nejlepší díl.
831693
Upozaděná? Vždyť vyšla včera! *:D* Za mě taky nejlepší díl.
6 -1
reagovat
Já naopak miluju i to “utlumený finále”. Hrozně se mi líbí, že McQuarrie s Cruisem měli koule na to to finále udělat malý a osobní. A je mimochodem brilantně natočený a co se týče napětí vytažený na max.
831692
Já naopak miluju i to “utlumený finále”. Hrozně se mi líbí, že McQuarrie s Cruisem měli koule na to to finále udělat malý a osobní. A je mimochodem brilantně natočený a co se týče napětí vytažený na max.
6 0
reagovat
Za mě asi nejlepší díl série, u kterého mi parádně sedlo právě i to "utlumené" finále.
831691
Za mě asi nejlepší díl série, u kterého mi parádně sedlo právě i to "utlumené" finále.
7 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se