Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Jurský svět: Nadvláda: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Lidi, co mají rádi tento film, bydlí hned vedle těch, co mají rádi morbiuse xD

V životě.. ŽIVOTĚ jsem nebyl v kině na horším filmu. Moc do kina nechodím, každopádně tento film byl HORŠÍ, než doba ledová: mamutí drcnutí, na které jsem byl jako malý a to mamutí drcnutí je sakra špatný film! V tom filmu neexistuje jediná nadprůměrná scéna, a když už to na nějakou vypadá, hned ji zkazí nějaká do očí bijící blbost. Před vstupem do kina jsem si říkal, že to evidentně musí být fakt pecka, když ten film má 140 minut, ale nebyla. Již po deseti minutách, jsem umíral nudou. Všechny scény se vyhýbaly dobrému nápadu, jako čert kříži. Byly to buď okopírované, akorát horší scény, co jsme již v minulosti viděli, nebo scény postrádaly absolutní smysl. DOKONALÝM příkladem komba těchto dvou kategorií byla scéna, kdy jde bíložravý dinosaurus za světlicí. Krom toho, že to byla ta nejvíc klišé scéna, tak ta scéna ani nedávala SMYSL! Jak deb*lní musel být člověk, co psal ten scénář, když mu ani prostým shlédnutím předchozích filmů nedošlo, že za tou světlicí t-rex jde proto, že je to masožravec, a jde vždy za tím co se hýbe atd. No prostě hrůza (a to ještě není to nejhorší) A konec, ach ten konec. Za těch podělaných 140 minut se příběh nijak neposunul. Prostě to skončilo, tak jak to začalo. Právě mi někdo sebral 140 minut mého života.. 

P.S. a to ani nemluvím o absolutně nelogickém a nevyužitém setkání se starými tvářemi, to už jsem totálně chcípal...
835746
V životě.. ŽIVOTĚ jsem nebyl v kině na horším filmu. Moc do kina nechodím, každopádně tento film byl HORŠÍ, než doba ledová: mamutí drcnutí, na které jsem byl jako malý a to mamutí drcnutí je sakra špatný film! V tom filmu neexistuje jediná nadprůměrná scéna, a když už to na nějakou vypadá, hned ji zkazí nějaká do očí bijící blbost. Před vstupem do kina jsem si říkal, že to evidentně musí být fakt pecka, když ten film má 140 minut, ale nebyla. Již po deseti minutách, jsem umíral nudou. Všechny scény se vyhýbaly dobrému nápadu, jako čert kříži. Byly to buď okopírované, akorát horší scény, co jsme již v minulosti viděli, nebo scény postrádaly absolutní smysl. DOKONALÝM příkladem komba těchto dvou kategorií byla scéna, kdy jde bíložravý dinosaurus za světlicí. Krom toho, že to byla ta nejvíc klišé scéna, tak ta scéna ani nedávala SMYSL! Jak deb*lní musel být člověk, co psal ten scénář, když mu ani prostým shlédnutím předchozích filmů nedošlo, že za tou světlicí t-rex jde proto, že je to masožravec, a jde vždy za tím co se hýbe atd. No prostě hrůza (a to ještě není to nejhorší) A konec, ach ten konec. Za těch podělaných 140 minut se příběh nijak neposunul. Prostě to skončilo, tak jak to začalo. Právě mi někdo sebral 140 minut mého života..  P.S. a to ani nemluvím o absolutně nelogickém a nevyužitém setkání se starými tvářemi, to už jsem totálně chcípal...
Lidi, co mají rádi tento film, bydlí hned vedle těch, co mají rádi morbiuse xD
1 0
reagovat
reaguje na: verbst
Souhlas :+ Juráče miluju a jak mě poslední díl zklamal konečně jsem se dokopal a přečetl si knížku a je fakt dobrá. Jako fanouška mě opravdu bavila a doporučuji :)
832581
Souhlas *:+* Juráče miluju a jak mě poslední díl zklamal konečně jsem se dokopal a přečetl si knížku a je fakt dobrá. Jako fanouška mě opravdu bavila a doporučuji *:)*
832577
2 0
reagovat
Za mě zklamání.
Ne, že bych ty předchozí filmy nějak prožíval (ani prozýval). Viděl jsem je jednou v kině, pobavily a čau.
Co mě tady ale zarazilo bylo, jak špatně všichni hráli (výjimka klasicky Goldblum) a jak debilně kýčovitě šustily dialogy papírem. To jsem u blockbusteru z tohoto ranku opravdu nečekal.
Nejvíc mě zarazil asi Pratt, kterej si všechny svoje filmy tak nějak užíval mi přišlo, ale tady se celou dobu kreténsky křenil jak nějakej rádoby cool strejda. Meh.
Navíc je ten film hnusnej. Škaredě natočenej. Bez jakýhokoliv cool momentu.

Body k dobru jsou práce se starejma postavama jako takovejma, který tu nejsou jakože jen do počtu a maj mezi sebou smysluplnou interakci (mrk mrk na Star Wars). Body k dobru jsou hudba. A body k dobru jsou Malta.

Ale tím to asi hasne.

Věci jako: Sam Neill si zapálí kus utržený látky, která hoří asi půl hodiny... Pilotka, která fakt neměla žádnou motivaci jim pomáhat... Dinosaurus na zamrzlým jezeře... Pratt, kterej se ani nepřevlíknul do ničeho suchýho (hypotermie)... Bryce katapultující se z letadla úplně nesmyslně, aby ji pak hledali a shledali se... Ne, tohle mě u takovejchto filmů dovede jen nasrat :D

6/10 a to jsem hodnej.

P.S.: Třešinkou na dortu je epilog v podstatě úplně stejnej jako ve dvojce?? WTF.

P.P.S.: Furt to ale ve mě probudilo chuť dát si to komplet  znovu ;)
832577
Za mě zklamání. Ne, že bych ty předchozí filmy nějak prožíval (ani prozýval). Viděl jsem je jednou v kině, pobavily a čau. Co mě tady ale zarazilo bylo, jak špatně všichni hráli (výjimka klasicky Goldblum) a jak debilně kýčovitě šustily dialogy papírem. To jsem u blockbusteru z tohoto ranku opravdu nečekal. Nejvíc mě zarazil asi Pratt, kterej si všechny svoje filmy tak nějak užíval mi přišlo, ale tady se celou dobu kreténsky křenil jak nějakej rádoby cool strejda. Meh. Navíc je ten film hnusnej. Škaredě natočenej. Bez jakýhokoliv cool momentu. Body k dobru jsou práce se starejma postavama jako takovejma, který tu nejsou jakože jen do počtu a maj mezi sebou smysluplnou interakci (mrk mrk na Star Wars). Body k dobru jsou hudba. A body k dobru jsou Malta. Ale tím to asi hasne. Věci jako: Sam Neill si zapálí kus utržený látky, která hoří asi půl hodiny... Pilotka, která fakt neměla žádnou motivaci jim pomáhat... Dinosaurus na zamrzlým jezeře... Pratt, kterej se ani nepřevlíknul do ničeho suchýho (hypotermie)... Bryce katapultující se z letadla úplně nesmyslně, aby ji pak hledali a shledali se... Ne, tohle mě u takovejchto filmů dovede jen nasrat *:D* 6/10 a to jsem hodnej. P.S.: Třešinkou na dortu je epilog v podstatě úplně stejnej jako ve dvojce?? WTF. P.P.S.: Furt to ale ve mě probudilo chuť dát si to komplet  znovu *;)*
2 0
reagují: pytlik
reagovat

Nadvláda

Já dávám 9/10, protože jsem z kina odcházel velmi spokojený, ať je tu taky nějaké pozitivní hodnocení a klidně si o mě můžete myslet, že jsem debil. :)
831286
Já dávám 9/10, protože jsem z kina odcházel velmi spokojený, ať je tu taky nějaké pozitivní hodnocení a klidně si o mě můžete myslet, že jsem debil. *:)*
Nadvláda
3 -9
reagovat
Dovolil bych si dva poznatky:
1) Přišlo mi, že tvůrci už chtějí vyprávět úplně jiný příběh, o sživání dinosaurů a lidí, ekologických dopadech...Ale prostě marketing, studio je stejně dotlačilo do toho, aby tam narvali klasickou dinosauří akci. Každopádně i tak ve filmu není snad jediné přímo viditelné zabití dinosaurem, což měla i pětka (která je i tak horší). Mě by se třeba líbilo, kdyby vznikl v rámci série film v duchu první cca hodinky filmu, kdy vesměs nemáme žádnou velkou akci, ale naopak výborné scény jako dinosauři na pile. Celkově mi přišlo, že dinosauři jako takový jsou tvůrcům spíš na obtíž, a ve filmu hrají tak páté housle, a že by se to tvůrcům vyprávělo líp ve stylu nějakého eko dramatu, kde hodíš jen sem tam nějaký ten prostřih na dinosaura v divoké přírodě.
2) Goldblum mi přišel, že jede teda těžkou údržbu, a že tam vlastne vůbec nechce bejt. Celkově teda Malcolm mi tam přišel dost divnej, a možná by bylo lepší, kdyby tam vůbec nebyl. 
831094
Dovolil bych si dva poznatky: 1) Přišlo mi, že tvůrci už chtějí vyprávět úplně jiný příběh, o sživání dinosaurů a lidí, ekologických dopadech...Ale prostě marketing, studio je stejně dotlačilo do toho, aby tam narvali klasickou dinosauří akci. Každopádně i tak ve filmu není snad jediné přímo viditelné zabití dinosaurem, což měla i pětka (která je i tak horší). Mě by se třeba líbilo, kdyby vznikl v rámci série film v duchu první cca hodinky filmu, kdy vesměs nemáme žádnou velkou akci, ale naopak výborné scény jako dinosauři na pile. Celkově mi přišlo, že dinosauři jako takový jsou tvůrcům spíš na obtíž, a ve filmu hrají tak páté housle, a že by se to tvůrcům vyprávělo líp ve stylu nějakého eko dramatu, kde hodíš jen sem tam nějaký ten prostřih na dinosaura v divoké přírodě. 2) Goldblum mi přišel, že jede teda těžkou údržbu, a že tam vlastne vůbec nechce bejt. Celkově teda Malcolm mi tam přišel dost divnej, a možná by bylo lepší, kdyby tam vůbec nebyl. 
3 -2
reagovat

6/10

Špatná zpráva je, že do kvalit JW má Dominion dost daleko. Dobrá zpráva je, že je Dominion o něco málo lepší než Fallen Kingdom. Což je - s ohledem na nuzné kvality prostředního dílu "světové" trilogie - bohužel dobrá zpráva z ranku "pacient nezemřel, jen je v kómatu":D. Přitom potenciál zde byl obrovský - návrat Trevorrowa na režijní stoličku, návrat staré herecké gardy z JP, vcelku nosné téma dinosaurů mezi lidmi, finále trilogie, atd.
 
Zbytečně dlouhá - a po pravdě lehce nudná - expozice (trvá snad hodinu, než se děj, ano na Maltě, konečně rozjede - proč proboha, vždyť je to poslední díl z trilogie, tj. diváci postavy i vztahy mezi nimi dávno znají), podzápletka, řešící nástup Neilla s Dern na scénu k Prattovi a Howard, úplně o ničem (vážně ve filmu o majestátních/krvelačných/chytrých/atd. dinosaurech chce někdo vidět nějaké zmutované kobylky?), s čímž souvisí záporákův evil masterplan, který je podobně "sofistikovaný" ("mám živé dinosaury a první klon člověka vůbec, ale moje hlavní eso v rukávu budou kobylky se zmutovanou prehistorickou dna, které pošlu plenit obilná pole po celém světě - až na ty, u kterých se používá moje osivo" - kolik tak asi je na planetě jiných firem, nějakým způsobem spojených se zmutovanou prehistorickou dna a selektivní jídelníček kobylek bude jistě naprostá náhoda:D), s čímž dále souvisí samotný záporák, který je nudný, nevýrazný, vizuálně prvoplánový (ta očividná podobnost s Cookem měl být nějaký sociální komentář, vtip nebo co vlastně?) a celkově blbý (viz evil masterplan) až běda.
 
Hlavní téma života dinosaurů ve volné přírodě, potažmo přímo mezi lidmi, se po celou dobu filmu v podstatě nijak nikam nerozvine (nad rámec krátkých prostřihů na reportáže z médií) - tak jak jsme začali na konci Fallen Kingdom, tak na konci Dominionu, naneštěstí, skončíme. Stejně jako u Fallen Kingdom, ve kterém po slušné části na ostrově po zbytek filmu "kempujeme" v jednom baráku, i zde po velice slušné části na Maltě (imho zdaleka nejlepší moment v celém filmu a asi jedna z nejlepších akčních sekvencí v celé "světové" trilogii, za to palec určitě nahoru) zbytek filmu tvoří pobíhání sem a tam v jednom lese a v jednom baráku kdesi v Dolomitech (aneb není lepšího místa pro US firmu, provozující svůj shady business, než uprostřed EU:D), vinou čehož jsou podmořští a vzdušní zástupci prehistorické fauny (opět) značně nevyužiti.
 
Stopáž je totálně přestřelená a fakt, že se v podstatě celý film jen čeká na to, až se Pratt a Howard dají dohromady s původním triem Neill/Dern/Goldblum a trvá téměř dvě hodiny, než se tak stane, to jen podtrhuje. Z nových postav stojí za zmínku jen pilotka, o které se divák dozví jen to, že je bývalá vojanda a není hetero (zcela zásadní informace, pochopitelně:D), zbytek spadá do tradiční škatulky stafáž. V JW bylo dinosaurů relativně málo a díky tomu mohli být vybraní jedinci svým screentimem a významem "povýšeni" na úroveň lidských charakterů, v Dominionu je dinosaurů tolik, že je divák odsouzen čistě k tomu si jen nezúčastněně odškrtávat jeden druh za druhým ("jo, tak tenhle je tady taky, no tak jdeme dál"), na což doplácí především nováček/náhradník za Indomina Rexe a Indoraptora, kterýžto důvod jeho existence ve filmu spadá pod oblíbený scénáristický terminus technicus "prostě proto".
 
Dominion má pár světlých okamžiků (scény s Blue, Howard ve vodě, scéna na pile, honička na Maltě), v dnešní době nepostradatelný fan service pro die hard fans JP (plechovka s pěnou na holení, Grantovo odlákávání pozornosti světlicí, pohled na Rexie skrz skulpturu, připomínající logo JP a v neposlední řadě Neilla s Dern a Goldblumem), konečně si po 30 letech někdo vzpomněl, že by bylo asi záhodno ukázat na plátně i nějaké ty dinosauří opeřence a poslední kudos za fajn prohloubení lore opětovným využitím postavy Dodgsona (btw vynucený recast, protože původní herec z JP šel sedět za dost nepěkné věci) a úhlavního konkurenta InGenu, totiž firmy Biosyn (docela posun od očividných blbostí ve Fallen Kingdom typu "zachraňujeme poslední žijící dinosaury z Isla Nublar a existenci Isla Sorna, plného jiných žijících dinosaurů, tiše přejdeme"), ale celkově jde imho o nemalé zklamání, protože zaděláno tady bylo rozhodně na víc.  
 
P.S. Máchání prackou před ksichtem každého dinosaura, kterého potkám, je na potřetí už fakt na přes držku:(. Chápu, že Trevorrow a spol. to asi považují za jakýsi trademark téhle znovuoživené série, ale jednoznačně a definitivně stačilo.
 
P.P.S. "Maisie je lidský klon a zároveň dcera vnučky původního zakladatele Jurského parku Johna Hammonda." Nope, je to klon/dcera vnučky Benjamina Lockwooda - Hammondova obchodního ex-partnera (btw mizerný retcon a další z blbostí ve Fallen Kingdom:-).
831028
Špatná zpráva je, že do kvalit JW má Dominion dost daleko. Dobrá zpráva je, že je Dominion o něco málo lepší než Fallen Kingdom. Což je - s ohledem na nuzné kvality prostředního dílu "světové" trilogie - bohužel dobrá zpráva z ranku "pacient nezemřel, jen je v kómatu"*:D*. Přitom potenciál zde byl obrovský - návrat Trevorrowa na režijní stoličku, návrat staré herecké gardy z JP, vcelku nosné téma dinosaurů mezi lidmi, finále trilogie, atd.   Zbytečně dlouhá - a po pravdě lehce nudná - expozice (trvá snad hodinu, než se děj, ano na Maltě, konečně rozjede - proč proboha, vždyť je to poslední díl z trilogie, tj. diváci postavy i vztahy mezi nimi dávno znají), podzápletka, řešící nástup Neilla s Dern na scénu k Prattovi a Howard, úplně o ničem (vážně ve filmu o majestátních/krvelačných/chytrých/atd. dinosaurech chce někdo vidět [spoiler]nějaké zmutované kobylky[/spoiler]?), s čímž souvisí záporákův evil masterplan, který je podobně "sofistikovaný" ("mám živé dinosaury a první klon člověka vůbec, ale moje hlavní eso v rukávu budou [spoiler]kobylky se zmutovanou prehistorickou dna, které pošlu plenit obilná pole po celém světě - až na ty, u kterých se používá moje osivo" - kolik tak asi je na planetě jiných firem, nějakým způsobem spojených se zmutovanou prehistorickou dna a selektivní jídelníček kobylek bude jistě naprostá náhoda[/spoiler]*:D*), s čímž dále souvisí samotný záporák, který je nudný, nevýrazný, vizuálně prvoplánový (ta očividná podobnost s Cookem měl být nějaký sociální komentář, vtip nebo co vlastně?) a celkově blbý (viz evil masterplan) až běda.   Hlavní téma života dinosaurů ve volné přírodě, potažmo přímo mezi lidmi, se po celou dobu filmu v podstatě nijak nikam nerozvine (nad rámec [spoiler]krátkých prostřihů na reportáže z médií[/spoiler]) - tak jak jsme začali na konci Fallen Kingdom, tak na konci Dominionu, naneštěstí, skončíme. Stejně jako u Fallen Kingdom, ve kterém po slušné části na ostrově po zbytek filmu "kempujeme" v jednom baráku, i zde po velice slušné části na Maltě (imho zdaleka nejlepší moment v celém filmu a asi jedna z nejlepších akčních sekvencí v celé "světové" trilogii, za to palec určitě nahoru) zbytek filmu tvoří [spoiler]pobíhání sem a tam v jednom lese a v jednom baráku kdesi v Dolomitech (aneb není lepšího místa pro US firmu, provozující svůj shady business, než uprostřed EU*:D*)[/spoiler], vinou čehož jsou podmořští a vzdušní zástupci prehistorické fauny (opět) značně nevyužiti.   Stopáž je totálně přestřelená a fakt, že se v podstatě celý film jen čeká na to, až se Pratt a Howard dají dohromady s původním triem Neill/Dern/Goldblum a trvá téměř [spoiler]dvě hodiny, než se tak stane,[/spoiler] to jen podtrhuje. Z nových postav stojí za zmínku jen pilotka, o které se divák dozví jen to, že je [spoiler]bývalá vojanda a není hetero[/spoiler] (zcela zásadní informace, pochopitelně*:D*), zbytek spadá do tradiční škatulky stafáž. V JW bylo dinosaurů relativně málo a díky tomu mohli být vybraní jedinci svým screentimem a významem "povýšeni" na úroveň lidských charakterů, v Dominionu je dinosaurů tolik, že je divák odsouzen čistě k tomu si jen nezúčastněně odškrtávat jeden druh za druhým ("jo, tak tenhle je tady taky, no tak jdeme dál"), na což doplácí především nováček/náhradník za Indomina Rexe a Indoraptora, kterýžto důvod jeho existence ve filmu spadá pod oblíbený scénáristický terminus technicus "prostě proto".   Dominion má pár světlých okamžiků [spoiler](scény s Blue, Howard ve vodě, scéna na pile, honička na Maltě)[/spoiler], v dnešní době nepostradatelný fan service pro die hard fans JP ([spoiler]plechovka s pěnou na holení, Grantovo odlákávání pozornosti světlicí, pohled na Rexie skrz skulpturu, připomínající logo JP[/spoiler] a v neposlední řadě Neilla s Dern a Goldblumem), konečně si po 30 letech někdo vzpomněl, že by bylo asi záhodno ukázat na plátně i nějaké ty [spoiler]dinosauří opeřence[/spoiler] a poslední kudos za fajn prohloubení lore opětovným využitím postavy Dodgsona (btw vynucený recast, protože původní herec z JP šel sedět za dost nepěkné věci) a úhlavního konkurenta InGenu, totiž firmy Biosyn (docela posun od očividných blbostí ve Fallen Kingdom typu "zachraňujeme poslední žijící dinosaury z Isla Nublar a existenci Isla Sorna, plného jiných žijících dinosaurů, tiše přejdeme"), ale celkově jde imho o nemalé zklamání, protože zaděláno tady bylo rozhodně na víc.     P.S. Máchání prackou před ksichtem každého dinosaura, kterého potkám, je na potřetí už fakt na přes držku*:(*. Chápu, že Trevorrow a spol. to asi považují za jakýsi trademark téhle znovuoživené série, ale jednoznačně a definitivně stačilo.   P.P.S. "Maisie je lidský klon a zároveň dcera vnučky původního zakladatele Jurského parku Johna Hammonda." Nope, je to klon/dcera vnučky Benjamina Lockwooda - Hammondova obchodního ex-partnera (btw mizerný retcon a další z blbostí ve Fallen Kingdom*:-*).
6/10
7 -2
reagovat
IMO vyslovene ZLE napísané a zrežírované a bohužiaľ nudné. Trevorrow ukočírovať staré a nové postavy a dať tomu celému logické, rozumné mantinely a udržať švih a emócie IMO regulérne nezvládol a rozpadlo sa mu to pod rukami. 

Postavy a ich osudy sa prepletajú na báze náhod a ako idioti sa často správajú nielen ľudia, ale aj dinosaury (!).  Pratt a Howard z nejakého dôvodu sú o 50 percent menej sympatickí než predtým. Omar Sy je tu úplne zbytočne. A stará garda, Neill, Dern a Goldblum síce stále má charizmy na rozdávanie a v tých pár momentoch kedy film emocionálne niečo vyvolá je to práve vďaka nim, ale inak sú vlastne trestuhodne nevyužití. Zloduch je najslabší v celej sérii. Nové postavy detto 2x nefungujú a chýbajú im normálne motivácie. 

Problémom filmu ďalej je, že onen "dinosaury žijú spolu s ľuďmi" koncept sa ukázal ako asi priveľmi náročný a Trevorrow tú náročnosť vyriešil tak, že celý koncept viac-menej odignoroval a väčšina filmu sa zase odohráva v jednej rezervácii, kde sa všetko poserie, prípadne v prvej polovici len variuje koniec dvojky a kombinuje ho s naháňačkami ako z Jasona Bournea (!). 

Skrátka nerád to hovorím, ale toto pôsobilo preplácano, kreatívne dosť vyčerpano, nefungoval humor, nemalo to švih/tempo ani iskru a nostalgiu lepšie žmýkali jednotka a dvojka.  Pripomenulo mi to Pirátov z Karibiku 3, ktorí boli vizuálne nadupaní a pod., ale dejovo/príbehovo to už bol prekombinovaný maglajz. A popravde už začalo byť aj kus smiešne ako film vyťahuje z klobúka stále nových "premakanejších" a "krutohustejších" dinosaurov. Detto Prattova natiahnutá ruka, ktorou zastavoval dinosaurov a ktorá po jednotke vyvolala toľko memečiek a paródií - keď to spravil už 5-ty krát, v prvej polovici, tak som pochyboval či to myslia ešte vážne...

5/10 z nostalgie, ale sklamanie. možno na opakované pozretie sa pobavím viac. 
830948
IMO vyslovene ZLE napísané a zrežírované a bohužiaľ nudné. Trevorrow ukočírovať staré a nové postavy a dať tomu celému logické, rozumné mantinely a udržať švih a emócie IMO regulérne nezvládol a rozpadlo sa mu to pod rukami.  Postavy a ich osudy sa prepletajú na báze náhod a ako idioti sa často správajú nielen ľudia, ale aj dinosaury (!).  Pratt a Howard z nejakého dôvodu sú o 50 percent menej sympatickí než predtým. Omar Sy je tu úplne zbytočne. A stará garda, Neill, Dern a Goldblum síce stále má charizmy na rozdávanie a v tých pár momentoch kedy film emocionálne niečo vyvolá je to práve vďaka nim, ale inak sú vlastne trestuhodne nevyužití. Zloduch je najslabší v celej sérii. Nové postavy detto 2x nefungujú a chýbajú im normálne motivácie.  Problémom filmu ďalej je, že onen "dinosaury žijú spolu s ľuďmi" koncept sa ukázal ako asi priveľmi náročný a Trevorrow tú náročnosť vyriešil tak, že celý koncept viac-menej odignoroval a väčšina filmu sa zase odohráva v jednej rezervácii, kde sa všetko poserie, prípadne v prvej polovici len variuje koniec dvojky a kombinuje ho s naháňačkami ako z Jasona Bournea (!).  Skrátka nerád to hovorím, ale toto pôsobilo preplácano, kreatívne dosť vyčerpano, nefungoval humor, nemalo to švih/tempo ani iskru a nostalgiu lepšie žmýkali jednotka a dvojka.  Pripomenulo mi to Pirátov z Karibiku 3, ktorí boli vizuálne nadupaní a pod., ale dejovo/príbehovo to už bol prekombinovaný maglajz. A popravde už začalo byť aj kus smiešne ako film vyťahuje z klobúka stále nových "premakanejších" a "krutohustejších" dinosaurov. Detto Prattova natiahnutá ruka, ktorou zastavoval dinosaurov a ktorá po jednotke vyvolala toľko memečiek a paródií - keď to spravil už 5-ty krát, v prvej polovici, tak som pochyboval či to myslia ešte vážne... 5/10 z nostalgie, ale sklamanie. možno na opakované pozretie sa pobavím viac. 
3 -1
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Asi ano.
830838
Asi ano.
830805
3 0
reagovat
Díky bohu, že to končí. Tohle byl pro mě opravdu hrozný průšvih. Miluju Jurský park, dvojku a trojku mám též hodně rád, čtyřka byla příjemné oživení, pětka byla dobrá dokud neopustili ostrov, ale pořád ten film respektuju a šestka je opravdu otřesná. Na tom filmu se mi nelíbilo vážně nic. Na Giganotosaura jsem se těšil a oni to takhle zazdí. Hlavní záporák filmu taky jako napsaný amatérem. Nechápu proč je scéna na Maltě tak vychvalovaná, mě to přišlo snad nejhorší z filmu. Nikdy bych tomu nevěřil ale poprvé bych dal filmu z univerza JP hodnocení odpad. Trhá mi to srdce, protože jak filmy, tak knihy mám rád. 
830808
Díky bohu, že to končí. Tohle byl pro mě opravdu hrozný průšvih. Miluju Jurský park, dvojku a trojku mám též hodně rád, čtyřka byla příjemné oživení, pětka byla dobrá dokud neopustili ostrov, ale pořád ten film respektuju a šestka je opravdu otřesná. Na tom filmu se mi nelíbilo vážně nic. Na Giganotosaura jsem se těšil a oni to takhle zazdí. Hlavní záporák filmu taky jako napsaný amatérem. Nechápu proč je scéna na Maltě tak vychvalovaná, mě to přišlo snad nejhorší z filmu. Nikdy bych tomu nevěřil ale poprvé bych dal filmu z univerza JP hodnocení odpad. Trhá mi to srdce, protože jak filmy, tak knihy mám rád. 
8 -5
reagovat
Jeden z absolútne najhorších a najnudnejších kino zážitkov v mojom živote. Debilný dej, debilný scenár a neúspešná snaha o nostalgicko epické momenty, ktoré ma na tom srali spoľahlivo najviac. :- 
A ešte jedna scéna ako niekto zdvíha ruku pred dinosaurom, tak ma prisahambohu jebne...
830806
Jeden z absolútne najhorších a najnudnejších kino zážitkov v mojom živote. Debilný dej, debilný scenár a neúspešná snaha o nostalgicko epické momenty, ktoré ma na tom srali spoľahlivo najviac. *:-*  A ešte jedna scéna ako niekto zdvíha ruku pred dinosaurom, tak ma prisahambohu jebne...
13 -4
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ok, ešte mi teda povedz, mali sme v minulosti ten konflikt alebo nie?? Pretože mi to nejak vypadlo.
830805
Ok, ešte mi teda povedz, mali sme v minulosti ten konflikt alebo nie?? Pretože mi to nejak vypadlo.
830792
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
Nechce se mi ty dlouhé příspěvky číst, shrne mi to někdo? Přišli jste na to, že to je digibordel s dinosaurama? :D
830802
Nechce se mi ty dlouhé příspěvky číst, shrne mi to někdo? Přišli jste na to, že to je digibordel s dinosaurama? *:D*
5 -3
reagovat
mě tahle diskuze zajímá více než ten film. to vypovídá o všem........
830793
mě tahle diskuze zajímá více než ten film. to vypovídá o všem........
6 -2
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Odpovídal sem ti k věci. Jestli to nevidíš, nebo nechceš vidět, s tím už já nic neudělám. Nehci a už by mě to vážně ani nebavilo ti všechno odrážkovat. Jestli tě to zajímá, přečti si mé komenty znova, mám tam vše, za čím si stojím.
Co se slušnosti týče, pak sem jen reagoval na to, že si myslíš, že si protiřečím. Neprotiřečím. Jen jde vidět, že opravdu asi nevidíš, v čem ty rozdíly jsou a že vážně každý musí být s tebou za jedno, jinak se začneš vztekat a začneš být zbytečně útočný.
Takže jsem reagoval na několik věcí. Ale kdybys nezačal tak, jak si začal, je pravda, že bych se do diskuze ani nepustil.
830792
Odpovídal sem ti k věci. Jestli to nevidíš, nebo nechceš vidět, s tím už já nic neudělám. Nehci a už by mě to vážně ani nebavilo ti všechno odrážkovat. Jestli tě to zajímá, přečti si mé komenty znova, mám tam vše, za čím si stojím. Co se slušnosti týče, pak sem jen reagoval na to, že si myslíš, že si protiřečím. Neprotiřečím. Jen jde vidět, že opravdu asi nevidíš, v čem ty rozdíly jsou a že vážně každý musí být s tebou za jedno, jinak se začneš vztekat a začneš být zbytečně útočný. Takže jsem reagoval na několik věcí. Ale kdybys nezačal tak, jak si začal, je pravda, že bych se do diskuze ani nepustil.
830786
9 0
reagují: FallenMaia
reagovat
Takže Jurský Svět 3 je zbytečně dlouhý, jako příspěvky FallenMaie. Kruh se uzavřel a pojďme se bavit o tom, kdo z herců nejlépe zestárnul a proč zrovna Laura Dern8)
830788
Takže Jurský Svět 3 je zbytečně dlouhý, jako příspěvky FallenMaie. Kruh se uzavřel a pojďme se bavit o tom, kdo z herců nejlépe zestárnul a proč zrovna Laura Dern*8)*
12 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
To je fajn, čím menej ľudí si to prečíta tým lepšie :D
830787
To je fajn, čím menej ľudí si to prečíta tým lepšie *:D*
830784
1 -4
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ok takže celá pointa tých tvojich reakcií na mňa je len v tom že sa ti nepáči moje vyjadrovanie ale k tej téme ako takej nemáš čo povedať ano? Pretože ak to je len o tom že ma chceš poučovať ako písať a ako sa vyjadrovať "slušne" tak to rovno môžeme zabaliť a ušetriť si toto trápenie.

Inak podľa tej tvojej reackie že vieš čo odo mňa očakávať a že ma dlhodobo upozornuješ a podobne, mám taký pocit že si sa teraz schválne zameral na mňa a sleduješ presne čo napíšem aby si proti mne mohol hneď vyštartovať a rovnako mám taký pocit že mi niečo uniká, nejaký náš konflikt z dôb dávno minulých, kedže ja si teda nejak nepamätám že by som sa s tebou bavil. Ale ono by to asi aj vysvetlovalo tú tvoju neprimeranú reakciu kedže sme sa v minulosti asi teda už pár krát pochytili. Asi to muselo byť hodne dávno že? Ja sem v poslednej dobe chodím len sporadicky. Bolo by fajn keby si tak ako teraz reaguješ na mňa reagoval aj na ostatných neprispôsobivých užívateľov ak už teda zastávaš úlohu takého dalo by sa povedať "policajta" miestnej diskusie, o čom som teda nevedel :D:D
830786
Ok takže celá pointa tých tvojich reakcií na mňa je len v tom že sa ti nepáči moje vyjadrovanie ale k tej téme ako takej nemáš čo povedať ano? Pretože ak to je len o tom že ma chceš poučovať ako písať a ako sa vyjadrovať "slušne" tak to rovno môžeme zabaliť a ušetriť si toto trápenie. Inak podľa tej tvojej reackie že vieš čo odo mňa očakávať a že ma dlhodobo upozornuješ a podobne, mám taký pocit že si sa teraz schválne zameral na mňa a sleduješ presne čo napíšem aby si proti mne mohol hneď vyštartovať a rovnako mám taký pocit že mi niečo uniká, nejaký náš konflikt z dôb dávno minulých, kedže ja si teda nejak nepamätám že by som sa s tebou bavil. Ale ono by to asi aj vysvetlovalo tú tvoju neprimeranú reakciu kedže sme sa v minulosti asi teda už pár krát pochytili. Asi to muselo byť hodne dávno že? Ja sem v poslednej dobe chodím len sporadicky. Bolo by fajn keby si tak ako teraz reaguješ na mňa reagoval aj na ostatných neprispôsobivých užívateľov ak už teda zastávaš úlohu takého dalo by sa povedať "policajta" miestnej diskusie, o čom som teda nevedel *:D**:D*
830782
1 -4
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: FallenMaia
dlouhý!
830784
dlouhý!
830781
6 -1
reagují: FallenMaia
reagovat
Není. Nenafukuju. A je to moje věc, když někdo někoho peskuje podobě, jako to ty děláš dlohodobě. Ano, já tě na to dlouhodobě vždy upozorním. Když neumíš psát slušně (a ne, ještě nemusíš používat vulgarismy, aby to nebyla slušná), pak očekávej reakci.
btw, i já jsem začal velmi, velmi mírně. Ale jaksi mi nebudeš říkat, co mám číst, neboj, víc, co od tebe mám očekávat.
830782
Není. Nenafukuju. A je to moje věc, když někdo někoho peskuje podobě, jako to ty děláš dlohodobě. Ano, já tě na to dlouhodobě vždy upozorním. Když neumíš psát slušně (a ne, ještě nemusíš používat vulgarismy, aby to nebyla slušná), pak očekávej reakci. btw, i já jsem začal velmi, velmi mírně. Ale jaksi mi nebudeš říkat, co mám číst, neboj, víc, co od tebe mám očekávat.
7 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: KARLOS
Začal som tým že ten záver si mohol odpustiť, čo je podľa mňa normálna reakcia a nie žiadne "diktovanie". Ty teraz robíš ako keby som sa do neho nejak neprimerane pustil, strašne to nafukuješ a robíš z komára somára, pritom sa ťa to v konečnom dôsledku ani netýkalo. On sám reagoval na môj príspevok rozumnejšie ako ty teraz. Mne vytýkaš že tu niekomu niečo "diktujem" a ty teraz vlastne robíš to isté a "diktuješ" mne ako sa mám správať vo verejnej diskusii a pritom si to ani neuvedomuješ. Ešte by som to pochopil keby mi to napísal admin tohto webu čo ty niesi. Vodu kážeš víno piješ.

Bobby6killer:

Ďakujem za normálnu rozumnú reakciu. Asi máš pravdu, ale je to trochu smutné keď v poslednej dobe človek vidí ako ľudia reagujú na veci ktoré niesú podľa ich predstáv. Príde Obi-Wan a ľudia prvé čo riešia je nejaká černoška v úlohe záporáčky a nemajú problém ju verejne haniť a šikanovať, to je len príklad aby zas niekto nepovedal že miešam hrušky s jablkami. Príde mi ako keby si ľudia prestali uvedomovať že za každým výtvorom, či už seriálom, filmom, videohrou a podobne je obrovký kus práce a tí tvorcovia sú tiež len ľudia a miesto toho aby nad niečím čo ich jednoducho nebaví mávli rukou tak začnú okolo seba kopať a dokonca neváhajú ponižovať fanúšikov ktorým sa páčilo niečo čo im nie, pritom zrovna v dnešnej dobe majú hromadu možností na čo iné sa pozrieť, čo iné si zahrať a venovať sa tomu. To už teraz zabieham samozrejme do extrémov pretože nikto tu na Moviezone v diskusii nič také nerobí ale beriem to všeobecne.
830781
Začal som tým že ten záver si mohol odpustiť, čo je podľa mňa normálna reakcia a nie žiadne "diktovanie". Ty teraz robíš ako keby som sa do neho nejak neprimerane pustil, strašne to nafukuješ a robíš z komára somára, pritom sa ťa to v konečnom dôsledku ani netýkalo. On sám reagoval na môj príspevok rozumnejšie ako ty teraz. Mne vytýkaš že tu niekomu niečo "diktujem" a ty teraz vlastne robíš to isté a "diktuješ" mne ako sa mám správať vo verejnej diskusii a pritom si to ani neuvedomuješ. Ešte by som to pochopil keby mi to napísal admin tohto webu čo ty niesi. Vodu kážeš víno piješ. [b]Bobby6killer[/b]: Ďakujem za normálnu rozumnú reakciu. Asi máš pravdu, ale je to trochu smutné keď v poslednej dobe človek vidí ako ľudia reagujú na veci ktoré niesú podľa ich predstáv. Príde Obi-Wan a ľudia prvé čo riešia je nejaká černoška v úlohe záporáčky a nemajú problém ju verejne haniť a šikanovať, to je len príklad aby zas niekto nepovedal že miešam hrušky s jablkami. Príde mi ako keby si ľudia prestali uvedomovať že za každým výtvorom, či už seriálom, filmom, videohrou a podobne je obrovký kus práce a tí tvorcovia sú tiež len ľudia a miesto toho aby nad niečím čo ich jednoducho nebaví mávli rukou tak začnú okolo seba kopať a dokonca neváhajú ponižovať fanúšikov ktorým sa páčilo niečo čo im nie, pritom zrovna v dnešnej dobe majú hromadu možností na čo iné sa pozrieť, čo iné si zahrať a venovať sa tomu. To už teraz zabieham samozrejme do extrémov pretože nikto tu na Moviezone v diskusii nič také nerobí ale beriem to všeobecne.
830777
1 -2
reagují: AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se