Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vřískot: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Na mě už asi až moc meta:D Plus taková nálož nelogičností prakticky každou druhou scénu, který ten film (alespoň u mě) s přehledem dotlačily za hranu parodie, což mě moc nebavilo:+
818474
Na mě už asi až moc meta*:D* Plus taková nálož nelogičností prakticky každou druhou scénu, který ten film (alespoň u mě) s přehledem dotlačily za hranu parodie, což mě moc nebavilo*:+*
1 0
reagovat
reaguje na: Polux
jo, ta fyzická převaha mi taky vadí a je dost těžko uvěřitelná. U smrti arquetta to musí být prokazatelně ta holka. Ono když to člověk bude pitvat(ha ha) tak ani co se týče cm to oku úplně nehraje. Ale vnitřně jsem se s tím smířil a fyzickou převahu si sám sobě omluvil naboostovanim nějakou dobrotou.
816300
[spoiler]j[/spoiler][spoiler]o, ta fyzická převaha mi taky vadí a je dost těžko uvěřitelná. U smrti arquetta to musí být prokazatelně ta holka. Ono když to člověk bude pitvat(ha ha) tak ani co se týče cm to oku úplně nehraje. Ale vnitřně jsem se s tím smířil a fyzickou převahu si sám sobě omluvil naboostovanim nějakou dobrotou.[/spoiler]
816044
1 0
reagovat
reaguje na: jackb
Tak kromě toho, že byl příbuzný, měl ještě aférku s jednou z těch kamarádek a blbé kecy v baru. Taková Shelton a její syn na tom nejsou o moc lépe. Na to, jak se ve filmu neustále opakuje, že navazuje a vychází z jedničky, by mnohem větší smysl dávalo, že se Ghostface zaměří na Arquetta (kterého do děje zapojí až hlavní postava) a nikoliv na Shelton, která byla až ve čtyřce a ještě k tomu jeho vtipným poskokem.

Co si tak pamatuji, tak snad kromě jedničky (u pětky nevím) se změny, kdo nakonec bude Ghostface, děly u každého dílu, nebo se to alespoň proslýchá. Někdy to bylo dost razantní (přepisování scénáře u dvojky po jeho leaku - z čehož si pak ve trojce dělali legraci těmi třemi konci Stab 3 a jeho scénářem, u kterého se pozná čí je, pokud unikne na veřejnost), někdy nepodstatné (ve čtyřce to měl být ten bývalý přítel Roberts namísto toho filmového nerda) a trojka je s tou Mortimer tak někde mezi tím. 

Co mi vadí daleko víc, než že je Ghostface všude, je fakt, že kromě jedničky a trojky se ve všech ostatních dílech ukáže, že dvojice je muž/žena, přestože má Ghostface u každého killu viditelně dost zjevnou fyzickou převahu a fakt to nevypadá (tam, kde má být Ghostface zrovna žena), že se perou dvě padesátikilové holčiny. Protože to nejspíše točí buď vysloveně s mužským stuntmanem, nebo fyzicky nabušenou stuntwoman, která má blíž ke svému mužskému protějšku, než k subtilní herečce, kterou má zastupovat.

Motiv dvojice mužských zabijáků v jedničce byl v tomhle fakt geniální. Jednak tím krásně obešli tohle hororové klišé (vrah je všude) a jednak tím, že oba byli chlapi, dávalo smysl, že budou mít nad převážně ženskými oběťmi při každém killu fyzickou převahu. Ve trojce dali Ghostfaceovi alespoň neprůstřelnou vestu, ale jinak to bylo špatně. Způsob jeho napojení na jedničku k smíchu a ještě k tomu bez parťáka (díky čemuž má rekordní killcount ze všech zabijáků v sérii).  
816044
[spoiler]Tak kromě toho, že byl příbuzný, měl ještě aférku s jednou z těch kamarádek a blbé kecy v baru. Taková Shelton a její syn na tom nejsou o moc lépe. Na to, jak se ve filmu neustále opakuje, že navazuje a vychází z jedničky, by mnohem větší smysl dávalo, že se Ghostface zaměří na Arquetta (kterého do děje zapojí až hlavní postava) a nikoliv na Shelton, která byla až ve čtyřce a ještě k tomu jeho vtipným poskokem. Co si tak pamatuji, tak snad kromě jedničky (u pětky nevím) se změny, kdo nakonec bude Ghostface, děly u každého dílu, nebo se to alespoň proslýchá. Někdy to bylo dost razantní (přepisování scénáře u dvojky po jeho leaku - z čehož si pak ve trojce dělali legraci těmi třemi konci Stab 3 a jeho scénářem, u kterého se pozná čí je, pokud unikne na veřejnost), někdy nepodstatné (ve čtyřce to měl být ten bývalý přítel Roberts namísto toho filmového nerda) a trojka je s tou Mortimer tak někde mezi tím.  Co mi vadí daleko víc, než že je Ghostface všude, je fakt, že kromě jedničky a trojky se ve všech ostatních dílech ukáže, že dvojice je muž/žena, přestože má Ghostface u každého killu viditelně dost zjevnou fyzickou převahu a fakt to nevypadá (tam, kde má být Ghostface zrovna žena), že se perou dvě padesátikilové holčiny. Protože to nejspíše točí buď vysloveně s mužským stuntmanem, nebo fyzicky nabušenou stuntwoman, která má blíž ke svému mužskému protějšku, než k subtilní herečce, kterou má zastupovat. Motiv dvojice mužských zabijáků v jedničce byl v tomhle fakt geniální. Jednak tím krásně obešli tohle hororové klišé (vrah je všude) a jednak tím, že oba byli chlapi, dávalo smysl, že budou mít nad převážně ženskými oběťmi při každém killu fyzickou převahu. Ve trojce dali Ghostfaceovi alespoň neprůstřelnou vestu, ale jinak to bylo špatně. Způsob jeho napojení na jedničku k smíchu a ještě k tomu bez parťáka (díky čemuž má rekordní killcount ze všech zabijáků v sérii).  [/spoiler]
816037
1 0
reagují: Galactus
reagovat
reaguje na: Polux
Jo tuhle informaci si pamatuju, jen jsem myslel jestli měl v tom všem nějaký hlubší smysl. Takhle to byl prostě "jenom" random chlápek, který měl jenom smůlu, že byl s někým příbuzný. Před tím měl každá jedna vražda důvod (Barrymore odkopla Lillarda kvůli fotbalistovi a proto umřela, ředitel jako důvod aby všichni vypadli s párty atd.).

Ve trojce to přehnali ve chvíli, kdy se tam brácha přizná, že to celé vlastně zrežíroval on. Kdyby zůstal jenom u toho, že ho matka Sidney poslala někam a on proto Billimu prozradil, že měla poměr s jeho otcem a to bylo všechno, tak by to fungovalo líp. Tohle už bylo naddimenzovaný až moc, to uznávám.

Ale zrovna tady by mastermind fungovalo dobře i bez předchozího promyšlení, když vrahové jsou dva ukřivdění fanoušci co chtějí návrat ke starým pořádkům, protože jim Rian Johnson zničil sérii.

A u trojky jsem narážel na fakt, že měli být zase dva vrazi a taky to do poslední chvíle s tímhle točili a někde ke konci natáčení se to změnilo, ale už se jim nepodařilo změnit, že v některých chvílích je očividné, že vrah se pohybuje až neskutečně rychle a nemůže to sám zvládat. Bráchovi měla pomáhat postava, kterou hrála Emily Mortimer a i její smrt je oproti ostatním taková divná. Dokonce jsem před lety viděl nějaké video, kde někdo ukazoval novou Blu-Ray/DVD kolekci celé série a byl k tomu přiložen krásný sešit k sérii, kde byl i seznam obětí ke všem dílům a tahle postava na tom seznamu k trojce nebyla. A kromě jedničky se nejvíc odkazovalo právě ke trojce (což je trochu překvapení, když je považovaná za černou ovci série).
816037
[spoiler]Jo tuhle informaci si pamatuju, jen jsem myslel jestli měl v tom všem nějaký hlubší smysl. Takhle to byl prostě "jenom" random chlápek, který měl jenom smůlu, že byl s někým příbuzný. Před tím měl každá jedna vražda důvod (Barrymore odkopla Lillarda kvůli fotbalistovi a proto umřela, ředitel jako důvod aby všichni vypadli s párty atd.). Ve trojce to přehnali ve chvíli, kdy se tam brácha přizná, že to celé vlastně zrežíroval on. Kdyby zůstal jenom u toho, že ho matka Sidney poslala někam a on proto Billimu prozradil, že měla poměr s jeho otcem a to bylo všechno, tak by to fungovalo líp. Tohle už bylo naddimenzovaný až moc, to uznávám. Ale zrovna tady by mastermind fungovalo dobře i bez předchozího promyšlení, když vrahové jsou dva ukřivdění fanoušci co chtějí návrat ke starým pořádkům, protože jim Rian Johnson zničil sérii. A u trojky jsem narážel na fakt, že měli být zase dva vrazi a taky to do poslední chvíle s tímhle točili a někde ke konci natáčení se to změnilo, ale už se jim nepodařilo změnit, že v některých chvílích je očividné, že vrah se pohybuje až neskutečně rychle a nemůže to sám zvládat. Bráchovi měla pomáhat postava, kterou hrála Emily Mortimer a i její smrt je oproti ostatním taková divná. Dokonce jsem před lety viděl nějaké video, kde někdo ukazoval novou Blu-Ray/DVD kolekci celé série a byl k tomu přiložen krásný sešit k sérii, kde byl i seznam obětí ke všem dílům a tahle postava na tom seznamu k trojce nebyla. A kromě jedničky se nejvíc odkazovalo právě ke trojce (což je trochu překvapení, když je považovaná za černou ovci série).[/spoiler]
816030
1 0
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: jackb
Frajer z baru byl synovec Lillarda. Řeší to na tom srazu všech postav u Matarazzo, proč ho Ghostface zabil a padne tam, že šlo o syna jeho sestry.

Co se týká masterminda v pozadí, tak to Williamson plánoval pro trojku, kde se mělo odhalit, že Lillard jedničku přežil a z cely smrti všechno řídí na dálku. Pak ale došlo k masakru na Columbine High a zároveň Williamson byl nahrazen Krugerem a celá tahle linka putovala do koše.

Což je imho dobře, protože celý tenhle "pupet master" koncept je všude kde se objeví a nepočítá se s ním od úplného začátku dané série (viz třeba Craigovy bondovky) většinou tak akorát pro srandu a klepání si na čelo. Ostatně ten nakonec použitý final plot twist ve zmíněné trojce je toho zářným příkladem.
816030
[spoiler]Frajer z baru byl synovec Lillarda. Řeší to na tom srazu všech postav u Matarazzo, proč ho Ghostface zabil a padne tam, že šlo o syna jeho sestry.[/spoiler] [spoiler]Co se týká masterminda v pozadí, tak to Williamson plánoval pro trojku, kde se mělo odhalit, že Lillard jedničku přežil a z cely smrti všechno řídí na dálku. Pak ale došlo k masakru na Columbine High a zároveň Williamson byl nahrazen Krugerem a celá tahle linka putovala do koše. Což je imho dobře, protože celý tenhle "pupet master" koncept je všude kde se objeví a nepočítá se s ním od úplného začátku dané série (viz třeba Craigovy bondovky) většinou tak akorát pro srandu a klepání si na čelo. Ostatně ten nakonec použitý final plot twist ve zmíněné trojce je toho zářným příkladem.[/spoiler]
816024
1 0
reagují: jackb
reagovat

7/10

Asi jsem po těch reakcích čekal trochu víc, ale na druhou stranu to noví režiséři zvládli s velkou ctí a rozhodně to nedělá sérii vůbec ostudu. Když tak přemýšlím, tak si nepamatuju hororovou sérii, kde by dokázali udržet jistou míru kvality takhle dlouho, protože žádný díl nebyl vyložená sračka. Jíné série si většinou nabijou hubu už se dvojkou a jo když je klika tak ještě dají dvojku, ale trojka je z pravidla velký sešup.

Teď negativa. Příjde mi, že dost výrazně ubylo nadsázky a humoru (tyhle vlastně drobnosti to dělaly tolik jedinečné). "Hra na vraha" podle mě skoro vůbec nefunguje, protože jí nehrajou pořádně (nikdo se nechová divně a celkově ta hra s divákem absentuje) - v jedné scéně se stanový pravidla, ale postavy se to málo snaží prodat (v jednu chvíli až na hlavní hrdinku prostě všechny postavy zmizí a pak jdeme do finále). A hodně mě naštvalo, že 2 ze 3 původního tria jsou ve filmu absolutně zbytečné a vystřihnout je, tak to tomu filmu nic neudělá. Vzít si na paškál takové to, že se vracíme jenom k tomu dobrému nebo kam se nám to hodí pro děj a zbytek ignorujeme a jenom si tam vyzobáváme je fajn nápad a dává v dnešní době smysl, ale zároveň to ještě není podle mě tolik provařené a hlavně přes čáru, aby ta meta rovina fungovala na 100% - ve trojce se jasně stanový, že to má být uzavření trilogie a řekne se, že pro horory to není úplně typické a čtyřka zase přišla po té tuně více méně slaboučkým remakeům a proto obojí fungovalo. Za tyhle polorestarty máme "zatím" Terminátora (dobře 3x), Halloween (2x) a v budoucnu Texaský masakr (taky bude podruhé) a Vymitač ďábla to je zatím podle málo - navíc mi vždycky přišlo, že Vřískot s tímhle pracuje od začátku, kdy trojka se vrací k jedničce a dvojka se vůbec nezmíní (ale události se neignorují) a čtyřka udělá to samé a teďka pětka taky navazuje taky přímo na jedničku, ale další díly se taky berou v potaz.

Teďka radši spoilery: Myšlenka toxické fanbase mi příjde hodně nosná a příjde mi jako účel, že to zůstalo rozkročené mezi polorestartem a kritikou těhle fanbase. Jen mi přišla škoda, že nad oba vrahy nedali ještě nějakou mastermind,  která by všechny volné konce svedla dohromady. Každá vražda v sérii měla svůj důvod, tady mi uniká proč zabili toho frajera z baru - jak s tím souvisel? S tím jak furt mluvili o Billym a Stuovi a druhého jmenovaného připomínali fakt často, jsem si říkal, že nakonec bude tím druhým vrahem on a ta holčina bude jeho dcera (Lillard se vždycky chtěl vrátit), ikdyž by to byla strašná ptákovina, tak by mě zajímalo jak by si poradili s klišé oživování. Nebo měli vrátit na scénu druhého vraha z trojky (který by se dal krásně naroubovat na Billyho) a kterého na poslední chvíli změnili na oběť a na tom filmu je to hodně vidět.

Ale klady převažují (scéna v nemocnici je top, hra s očekávání funguje na výbornou) a věřím, že po více shlédnutích si to sedne. Jinak nevím jestli to přišlo jen mě, ale režisérů evidentně leží Rian Johnson a The Last Jedi hodně v žaludku a ten Tarantino byl trochu na sílu.
816024
Asi jsem po těch reakcích čekal trochu víc, ale na druhou stranu to noví režiséři zvládli s velkou ctí a rozhodně to nedělá sérii vůbec ostudu. Když tak přemýšlím, tak si nepamatuju hororovou sérii, kde by dokázali udržet jistou míru kvality takhle dlouho, protože žádný díl nebyl vyložená sračka. Jíné série si většinou nabijou hubu už se dvojkou a jo když je klika tak ještě dají dvojku, ale trojka je z pravidla velký sešup. Teď negativa. Příjde mi, že dost výrazně ubylo nadsázky a humoru (tyhle vlastně drobnosti to dělaly tolik jedinečné). "Hra na vraha" podle mě skoro vůbec nefunguje, protože jí nehrajou pořádně (nikdo se nechová divně a celkově ta hra s divákem absentuje) - v jedné scéně se stanový pravidla, ale postavy se to málo snaží prodat (v jednu chvíli až na hlavní hrdinku prostě všechny postavy zmizí a pak jdeme do finále). A hodně mě naštvalo, že 2 ze 3 původního tria jsou ve filmu absolutně zbytečné a vystřihnout je, tak to tomu filmu nic neudělá. Vzít si na paškál takové to, že se vracíme jenom k tomu dobrému nebo kam se nám to hodí pro děj a zbytek ignorujeme a jenom si tam vyzobáváme je fajn nápad a dává v dnešní době smysl, ale zároveň to ještě není podle mě tolik provařené a hlavně přes čáru, aby ta meta rovina fungovala na 100% - ve trojce se jasně stanový, že to má být uzavření trilogie a řekne se, že pro horory to není úplně typické a čtyřka zase přišla po té tuně více méně slaboučkým remakeům a proto obojí fungovalo. Za tyhle polorestarty máme "zatím" Terminátora (dobře 3x), Halloween (2x) a v budoucnu Texaský masakr (taky bude podruhé) a Vymitač ďábla to je zatím podle málo - navíc mi vždycky přišlo, že Vřískot s tímhle pracuje od začátku, kdy trojka se vrací k jedničce a dvojka se vůbec nezmíní (ale události se neignorují) a čtyřka udělá to samé a teďka pětka taky navazuje taky přímo na jedničku, ale další díly se taky berou v potaz. Teďka radši spoilery: [spoiler]Myšlenka toxické fanbase mi příjde hodně nosná a příjde mi jako účel, že to zůstalo rozkročené mezi polorestartem a kritikou těhle fanbase. Jen mi přišla škoda, že nad oba vrahy nedali ještě nějakou mastermind,  která by všechny volné konce svedla dohromady. Každá vražda v sérii měla svůj důvod, tady mi uniká proč zabili toho frajera z baru - jak s tím souvisel? S tím jak furt mluvili o Billym a Stuovi a druhého jmenovaného připomínali fakt často, jsem si říkal, že nakonec bude tím druhým vrahem on a ta holčina bude jeho dcera (Lillard se vždycky chtěl vrátit), ikdyž by to byla strašná ptákovina, tak by mě zajímalo jak by si poradili s klišé oživování. Nebo měli vrátit na scénu druhého vraha z trojky (který by se dal krásně naroubovat na Billyho) a kterého na poslední chvíli změnili na oběť a na tom filmu je to hodně vidět. [/spoiler]Ale klady převažují (scéna v nemocnici je top, hra s očekávání funguje na výbornou) a věřím, že po více shlédnutích si to sedne. Jinak nevím jestli to přišlo jen mě, ale režisérů evidentně leží Rian Johnson a The Last Jedi hodně v žaludku a ten Tarantino byl trochu na sílu.
7/10
1 0
reagují: Polux
reagovat
Více jsem se bavil než bál, ale to k této sérii patří. Pátý Vřískot nedělá svým předchůdcům žádnou ostudu, naopak se hlásí ke svým kořenům, komentuje všelijaké rebooty, toxické fanboye a celé je zkrátka báječné. Wes Craven může být v nebi úplně v klidu, nový tvůrčí tým klasickou značku příjemně osvěžil. Asi nejlepší scéna je s Dylanem Minnettem, která odkazuje na jistou scénu v jistém filmu. Tomu říkám šponování napětí. :D:+
816010
Více jsem se bavil než bál, ale to k této sérii patří. Pátý Vřískot nedělá svým předchůdcům žádnou ostudu, naopak se hlásí ke svým kořenům, komentuje všelijaké rebooty, toxické fanboye a celé je zkrátka báječné. Wes Craven může být v nebi úplně v klidu, nový tvůrčí tým klasickou značku příjemně osvěžil. Asi nejlepší scéna je s Dylanem Minnettem, která odkazuje na jistou scénu v jistém filmu. Tomu říkám šponování napětí. *:D**:+*
1 0
reagovat

8/10

Svěží, sebevědomé a důstojné (Wes může být tam někde nahoře klidný, neb odkaz pošlapán nebyl, právě naopak:+) pokračování letité série, které obsahuje všechny povinné ingredience jak žánru (řádně krvavé killy a lekačky), tak samotné frančízy (klasický "vrah na lince" úvod, postavy znající filmově-hororová pravidla, nepostradatelný hlas Rogera Jacksona, tuny referencí na vlastní sérii, cílové publikum a filmový průmysl celkově, whodunnit linka a finálový killer identity twist), nadto přidává aktuálně populární fanservice v podobě původního castingu (přičemž mně nad rámec svaté trojice Campbell, Arquette a Cox (která, bohužel, vypadá téměř jako oživlá mumie) potěšila přítomnost Shelton, Matarazzo a CGI vytuněného Ulricha:)) a ještě něco navíc (třeba motiv, který - na rozdíl od trojky a čtyřky - dává smysl nebo tvůrce, kteří vědí, že diváci vědí a dokážou si s očekáváním publika doslova vyhrát) a přesto, skrze nové postavy, funguje i jako samostatný slasher pro dnešní publikum, které sérii třeba ani nezná (ale je vůbec někdo takový:D?).
 
Aneb takhle se to má dělat, chlapci a děvčata ve WB, když chci v dnešní době navazovat na plus minus 20 let starou značku (byť tedy poslední zářez je v tomto případě starý jen 10 let) s původním castingem, meta nadstavbou a cílem potěšit nové publikum (a ideálně jej přetvořit v nové fanoušky) a současně nenaštvat to původní (a pochopitelně i naopak).
 
Nějaké drobné výtky by se možná našly (škoda, že se s dějovou linkou "matka hlavní postavy je mimo město" nepracuje podobně jako v jedničce, plus killů by mohlo být o něco málo více (na druhou stranu kudos tvůrcům, že měli odvahu poslat na střídačku konečně někoho z původního "nesmrtelného" tria) a "pravidlo dvou" by také mohlo být, po těch letech, trochu inovováno -  co takhle třeba dva vrazi pracující nezávisle na sobě a soutěžící v "popularitě", nebo rovnou vražedné trio?), ale ve srovnání se vším ostatním se jedná o kapky v moři:).
 
Kéž by každý pátý díl nějaké (zejména hororové) série dopadl alespoň takto. Těžko soudit, jak na tom bude pětka v BO (v kině nás nebylo ani 10 a to šlo o multiplex v OVě), ale rozhodně doufám, že si ji dostatečně velké publikum najde a ocení, že tady se, na rozdíl od jiných pokračování a sérií, nejelo jen na kvantitu (a.k.a. všeho víc a zbytek už nějak dopadne), ale především na kvalitu a díky tomu nebudou fanoušci na případnou šestku čekat zase dalších 10 let.
 
P.S. K dokonalosti chyběla snad už jen předělávka Birds Fly od Soho pod závěrečnými titulky a bylo by to úplně top.
816006
Svěží, sebevědomé a důstojné (Wes může být tam někde nahoře klidný, neb odkaz pošlapán nebyl, právě naopak*:+*) pokračování letité série, které obsahuje všechny povinné ingredience jak žánru (řádně krvavé killy a lekačky), tak samotné frančízy (klasický "vrah na lince" úvod, postavy znající filmově-hororová pravidla, nepostradatelný hlas Rogera Jacksona, tuny referencí na vlastní sérii, cílové publikum a filmový průmysl celkově, whodunnit linka a finálový killer identity twist), nadto přidává aktuálně populární fanservice v podobě původního castingu (přičemž mně nad rámec svaté trojice Campbell, Arquette a Cox (která, bohužel, vypadá téměř jako oživlá mumie) potěšila přítomnost [spoiler]Shelton, Matarazzo a CGI vytuněného Ulricha*:)*[/spoiler]) a ještě něco navíc (třeba motiv, který - na rozdíl od trojky a čtyřky - dává smysl nebo tvůrce, kteří vědí, že diváci vědí a dokážou si s očekáváním publika doslova vyhrát) a přesto, skrze nové postavy, funguje i jako samostatný slasher pro dnešní publikum, které sérii třeba ani nezná (ale je vůbec někdo takový*:D*?).   Aneb takhle se to má dělat, chlapci a děvčata ve WB, když chci v dnešní době navazovat na plus minus 20 let starou značku (byť tedy poslední zářez je v tomto případě starý jen 10 let) s původním castingem, meta nadstavbou a cílem potěšit nové publikum (a ideálně jej přetvořit v nové fanoušky) a současně nenaštvat to původní (a pochopitelně i naopak).   Nějaké drobné výtky by se možná našly [spoiler](škoda, že se s dějovou linkou "matka hlavní postavy je mimo město" nepracuje podobně jako v jedničce, plus killů by mohlo být o něco málo více (na druhou stranu kudos tvůrcům, že měli odvahu poslat na střídačku konečně někoho z původního "nesmrtelného" tria) a "pravidlo dvou" by také mohlo být, po těch letech, trochu inovováno -  co takhle třeba dva vrazi pracující nezávisle na sobě a soutěžící v "popularitě", nebo rovnou vražedné trio?)[/spoiler], ale ve srovnání se vším ostatním se jedná o kapky v moři*:)*.   Kéž by každý pátý díl nějaké (zejména hororové) série dopadl alespoň takto. Těžko soudit, jak na tom bude pětka v BO (v kině nás nebylo ani 10 a to šlo o multiplex v OVě), ale rozhodně doufám, že si ji dostatečně velké publikum najde a ocení, že tady se, na rozdíl od jiných pokračování a sérií, nejelo jen na kvantitu (a.k.a. všeho víc a zbytek už nějak dopadne), ale především na kvalitu a díky tomu nebudou fanoušci na případnou šestku čekat zase dalších 10 let.   P.S. K dokonalosti chyběla snad už jen předělávka Birds Fly od Soho pod závěrečnými titulky a bylo by to úplně top.
8/10
1 0
reagovat
Btw pobavilo taky někoho, že tam Mikey Madison skončí v plamenech stejně jako v Once Upon a Time in Hollywood? :D Mě to tam přišlo tak na sílu, že mi nikdo nenamluví, že to nebylo schválně :D:D
815832
Btw pobavilo taky někoho, že tam[spoiler] [url=https://www.csfd.cz/tvurce/279738-mikey-madison/]Mikey Madison[/url] skončí v plamenech stejně jako v Once Upon a Time in Hollywood? *:D* Mě to tam přišlo tak na sílu, že mi nikdo nenamluví, že to nebylo schválně *:D**:D*[/spoiler]
3 -2
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Tak ja si to radsi nakoukam znovu ... dekuju
815831
Tak ja si to radsi nakoukam znovu ... dekuju
815827
1 0
reagovat
reaguje na: Jerky
Návaznost tam je a určitě se vyplatí je znát. Minimálně jednička je vlastně skoro nutnost. Dějově to na sebe navazuje jako všechny Vřískoty a není to Pátek 13., kdy je vlastně jedno, koho tam Jason kosí. 

Ale asi stačí připomenout si to na wiki, pak přijdeš o pomrknutí a odkazy, ale dějově se ztrácet nebudeš. 
815827
Návaznost tam je a určitě se vyplatí je znát. Minimálně jednička je vlastně skoro nutnost. Dějově to na sebe navazuje jako všechny Vřískoty a není to Pátek 13., kdy je vlastně jedno, koho tam Jason kosí.  Ale asi stačí připomenout si to na wiki, pak přijdeš o pomrknutí a odkazy, ale dějově se ztrácet nebudeš. 
815824
1 0
reagují: Jerky
reagovat
Hlad vždycky potěší ;)
815826
Hlad vždycky potěší *;)*
1 0
reagovat

Navaznost

Chtel bych se zeptat, jak velka je potreba znalosti predchozich dilu? Kdysi jsem je videl, ale priznam se, ze si je pamatuju jen minimalne.
815824
Chtel bych se zeptat, jak velka je potreba znalosti predchozich dilu? Kdysi jsem je videl, ale priznam se, ze si je pamatuju jen minimalne.
Navaznost
1 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Dneska po návratu z projekce jsem, bez přečtení recenze, přítelkyni mimo jiné řekl: “Bylo to správně, jak je to teď moderní říkat, META.” Takže za mě to sedí perfektně. 

Jinak to bylo vážně super. Přesně takový, jaký jsem doufal, že to bude. 
Výborně jsem se bavil. Funguje napětí i komedie. Scénář je velice chytrej. 
I když si myslíte, kdo je vrah, tak vám stejnak během filmu proběhne hlavou snad každá postava. Takže si nakonec spokojeně řeknete “ha, já to tušil” :D

Tohle se opravdu povedlo.
Za mě poctivá 8 
815806
Dneska po návratu z projekce jsem, bez přečtení recenze, přítelkyni mimo jiné řekl: “Bylo to správně, jak je to teď moderní říkat, META.” Takže za mě to sedí perfektně.  Jinak to bylo vážně super. Přesně takový, jaký jsem doufal, že to bude.  Výborně jsem se bavil. Funguje napětí i komedie. Scénář je velice chytrej.  I když si myslíte, kdo je vrah, tak vám stejnak během filmu proběhne hlavou snad každá postava. Takže si nakonec spokojeně řeknete “ha, já to tušil” *:D* Tohle se opravdu povedlo. Za mě poctivá [b]8[/b] 
1 0
reagovat

Meta

Normalne jste se s tím slovem rozjeli :D to je uz solidni zaklad na chlastaci hru 8)
815775
Normalne jste se s tím slovem rozjeli *:D* to je uz solidni zaklad na chlastaci hru *8)*
Meta
3 -3
reagovat
reaguje na: Polux
Jako možná tam je někde nějaké pomrknutí nebo tak, ale dějově se to neřeší vůbec. 
815760
Jako možná tam je někde nějaké pomrknutí nebo tak, ale dějově se to neřeší vůbec. 
815759
1 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Díky za info. Byl by to příjemný mini bonus, ale čekal jsem to a alespoň nebudu v kině marně doufat:).
815759
Díky za info. [spoiler]Byl by to příjemný mini bonus, ale čekal jsem to a alespoň nebudu v kině marně doufat*:)*.[/spoiler]
815752
1 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: Polux
Já jsem seriál neviděl, ale podle kolegy, co ho zná, tak ho prý úplně ignoruje. 
815752
Já jsem [spoiler]seriál neviděl, ale podle kolegy, co ho zná, tak ho prý úplně ignoruje. [/spoiler]
815747
1 0
reagují: Polux
reagovat
Třikrát slovo "meta":D:D:D Jinak díky za recenzi, nalákala. Stejně bych ale šel. 8)
815751
Třikrát slovo "meta"*:D**:D**:D* Jinak díky za recenzi, nalákala. Stejně bych ale šel. *8)*
3 -1
reagovat
Tak já se snad podívám na jedničku ...
815749
Tak já se snad podívám na jedničku ...
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se