Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: historické drama Poslední souboj

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: Delui
Jo tak ještě včera cinemacity ho do programu zařazený neměla a teď už jo. Nechápu.
806395
Jo tak ještě včera cinemacity ho do programu zařazený neměla a teď už jo. Nechápu.
806367
2 0
reagovat
:o Tak to je pecka. Snad se mi to povede dneska/zítra vidět.
Upoutávky jsem neviděl, fotky mě odradily, ale dojmy zase navnadily. 8) Tohle musí vyjít. Ridley je pán.
806380
*:o* Tak to je pecka. Snad se mi to povede dneska/zítra vidět. Upoutávky jsem neviděl, fotky mě odradily, ale dojmy zase navnadily. *8)* Tohle musí vyjít. Ridley je pán.
2 0
reagovat

Distribuce?

Může mi někdo vysvětlit, proč se to hraje v Praze jen v menších kinech?
Pokud je to kvůli nízkému očekávání návštěvnosti, proč byla pohřbena tak reklama? Co se musí stát, aby film s Ačkovými herci od Scotta dopadl takhle?
A jsou nějaké komentáře k tomu od režiséra, nebo herců?
806367
Může mi někdo vysvětlit, proč se to hraje v Praze jen v menších kinech? Pokud je to kvůli nízkému očekávání návštěvnosti, proč byla pohřbena tak reklama? Co se musí stát, aby film s Ačkovými herci od Scotta dopadl takhle? A jsou nějaké komentáře k tomu od režiséra, nebo herců?
Distribuce?
2 0
reagují: Delui
reagovat
reaguje na: do_Od
Jen stručně, fakt mi nejde o zbytečnou hádku: veřím, že MeToo přineslo kladné aspekty a původní myšlenka je dobrá. Ale je to taky odrazový můstek pro cancel culture, což je podle mě dost velké svinstvo. Lidem to prostě dalo nástroj ničit jiné. Ať už je záminkou obtěžování, nebo stále častěji rasismus.

Jinak u Duny se taky řešilo, jestli to bude dost feministický a obsazení bude dost diverse - což jsou debaty, které mě osobně nebaví. Já chci hlavně dostat dobrý film. Liet Kynes obdržel kompletní změnu. Sharon Duncan-Brewster je ve filmu fajn, ale je to trochu zbytečnost, když má Duna tolik rozmanitých hrdinů - žen i mužů. Toť můj reason - naprosto chápu, že to ty asi vidíš jinak.

Duro a Hlad každopádně ubezpečili, že to žádná laciná agitka není a na Souboj se jako Ridleyho fanda těším :+
806356
Jen stručně, fakt mi nejde o zbytečnou hádku: veřím, že MeToo přineslo kladné aspekty a původní myšlenka je dobrá. Ale je to taky odrazový můstek pro cancel culture, což je podle mě dost velké svinstvo. Lidem to prostě dalo nástroj ničit jiné. Ať už je záminkou obtěžování, nebo stále častěji rasismus. Jinak u Duny se taky řešilo, jestli to bude dost feministický a obsazení bude dost diverse - což jsou debaty, které mě osobně nebaví. Já chci hlavně dostat dobrý film. Liet Kynes obdržel kompletní změnu. Sharon Duncan-Brewster je ve filmu fajn, ale je to trochu zbytečnost, když má Duna tolik rozmanitých hrdinů - žen i mužů. Toť můj reason - naprosto chápu, že to ty asi vidíš jinak. Duro a Hlad každopádně ubezpečili, že to žádná laciná agitka není a na Souboj se jako Ridleyho fanda těším *:+*
806320
3 -1
reagovat
reaguje na: speta.jr
Taky ji tam cenim 8)
806332
Taky ji tam cenim *8)*
806326
1 -1
reagovat
Gratuluju Plodkove k Hollywoodske roli! :D:D:D
806326
Gratuluju Plodkove k Hollywoodske roli! *:D**:D**:D*
1 -1
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: togusa-san
Já ty alergie na určitý slova a výrazy moc nechápu. MeToo zde zmiňuju z jasných důvodů, když ten film naprosto záměrně reflektuje hlavní myšlenky toho hnutí. Nemůžu za to co si tam pak kvůli tomu začnou dosazovat ostatní. A fakt nic nehrotím. :) 

Ellie ani Lady Jessica nemají s MeToo nic společného. Stejně tak silné ženské hrdinky vůbec nesouvisí s tím, jestli něco je nebo není o MeToo.
806320
Já ty alergie na určitý slova a výrazy moc nechápu. MeToo zde zmiňuju z jasných důvodů, když ten film naprosto záměrně reflektuje hlavní myšlenky toho hnutí. Nemůžu za to co si tam pak kvůli tomu začnou dosazovat ostatní. A fakt nic nehrotím. *:)*  Ellie ani Lady Jessica nemají s MeToo nic společného. Stejně tak silné ženské hrdinky vůbec nesouvisí s tím, jestli něco je nebo není o MeToo.
806319
3 -2
reagují: togusa-san
reagovat
reaguje na: duro
To je dobré slyšet. Protože ten MeToo podtitulek článku mi to skoro znechutil (Ptám se proč je nutné toto sem tlačit - nejde prostě napsat, že je to silná žena v těžké době?). Doode, píšeš fajn (postřehy z Batmana top), ale s tím MeToo to strašně hrotíš... (nebo je to póza + ta Ellie v profilovce?).

Těším se na to. Teď jdu z Duny a ta byla epická. Nikdo nemusí psát, že Lady Jessica je silná MeToo hrdinka. Je to zkrátka silná žena. Stejně jako byla třeba Ripleyová, nebo Connorová.
806319
To je dobré slyšet. Protože ten MeToo podtitulek článku mi to skoro znechutil (Ptám se proč je nutné toto sem tlačit - nejde prostě napsat, že je to silná žena v těžké době?). Doode, píšeš fajn (postřehy z Batmana top), ale s tím MeToo to strašně hrotíš... (nebo je to póza + ta Ellie v profilovce?). Těším se na to. Teď jdu z Duny a ta byla epická. Nikdo nemusí psát, že Lady Jessica je silná MeToo hrdinka. Je to zkrátka silná žena. Stejně jako byla třeba Ripleyová, nebo Connorová.
806317
3 -2
reagují: do_Od
reagovat
Rozhodne to nie je žiadna meToo sračka a súčasná feministická agitka schovaná za stredoveký príbeh. Normálny film o silnej (ale nie anachronicky silnej) žene, ktorá sa vzoprela vtedajšiemu "systému". Ale aj to je v tom filme len asi tak 10 minút.
806317
Rozhodne to nie je žiadna meToo sračka a súčasná feministická agitka schovaná za stredoveký príbeh. Normálny film o silnej (ale nie anachronicky silnej) žene, ktorá sa vzoprela vtedajšiemu "systému". Ale aj to je v tom filme len asi tak 10 minút.
7 -1
reagují: togusa-san
reagovat

hodím sem zo svojho Facebooku :)

Bravo! Ridley Scott vystrúhal na staré kolená ďalší majstrovský kúsok, jeden z filmov roka a asi najlepší historický film od... nuž hej, od Kráľovstva nebeského.

Už zhruba po polhodine som sa začal až tak vnútorne chvieť nadšením, aký príbeh vlastne sledujem, ako je to dynamicky rozprávané cez krátke (ale dokonale komponované) scény, ako to úplne všetci výborne hrajú (Jodie mám zapísanú ako bitch, ale tu je očarujúca), akú to má skvostnú dobovú atmosféru a hlavne, že vôbec v súčasnom Hollywoode vznikla takáto nehollywoodska, divákovi nepodliezajúca historická dráma (spomenul som si na Leva v zime a podobné skvelé filmy, aké sa už dnes netočia). Niektorým divákom (-čkam) bude zrejme pripadať studený, ale to je asi na celej veci najlepšie, že tu nie sú emocionálne výlevy na každom rohu a keď už sem-tam k nejakému dôjde, má poriadnu silu. Tie tri príbehy, resp. tri pohľady na jeden príbeh nie sú vôbec čiernobiele a vlastne sa až tak nelíšia, len postupne pridávajú nuansy a detaily do celkového obrazu.

Plus samotný duel je jeden z najlepších súbojov, aké boli kedy natočené. Dokonale zúročený, natlakovaný Ridleyho režijný rukopis. Keby som mal porovnávať, takúto silu mal naposledy asi finálny súboj v Rob Royovi, ten však bol omnoho katarznejší, lebo tam stál ohromne sympatický hrdina proti jednému z najhnusnejších zloduchov v dejinách filmu, a takéto čosi v Last Duel nie je ani náznakom.
806315
Bravo! Ridley Scott vystrúhal na staré kolená ďalší majstrovský kúsok, jeden z filmov roka a asi najlepší historický film od... nuž hej, od Kráľovstva nebeského. Už zhruba po polhodine som sa začal až tak vnútorne chvieť nadšením, aký príbeh vlastne sledujem, ako je to dynamicky rozprávané cez krátke (ale dokonale komponované) scény, ako to úplne všetci výborne hrajú (Jodie mám zapísanú ako bitch, ale tu je očarujúca), akú to má skvostnú dobovú atmosféru a hlavne, že vôbec v súčasnom Hollywoode vznikla takáto nehollywoodska, divákovi nepodliezajúca historická dráma (spomenul som si na Leva v zime a podobné skvelé filmy, aké sa už dnes netočia). Niektorým divákom (-čkam) bude zrejme pripadať studený, ale to je asi na celej veci najlepšie, že tu nie sú emocionálne výlevy na každom rohu a keď už sem-tam k nejakému dôjde, má poriadnu silu. Tie tri príbehy, resp. tri pohľady na jeden príbeh nie sú vôbec čiernobiele a vlastne sa až tak nelíšia, len postupne pridávajú nuansy a detaily do celkového obrazu. Plus samotný duel je jeden z najlepších súbojov, aké boli kedy natočené. Dokonale zúročený, natlakovaný Ridleyho režijný rukopis. Keby som mal porovnávať, takúto silu mal naposledy asi finálny súboj v Rob Royovi, ten však bol omnoho katarznejší, lebo tam stál ohromne sympatický hrdina proti jednému z najhnusnejších zloduchov v dejinách filmu, a takéto čosi v Last Duel nie je ani náznakom.
hodím sem zo svojho Facebooku :)
9 0
reagovat
reaguje na: Fixer
Feministická agitka z toho fakt nevylezla. Nic vracet nemusis.
806314
Feministická agitka z toho fakt nevylezla. Nic vracet nemusis.
806313
8 0
reagovat
Mě tohle teda zase moc nepotěšilo. To, že do toho každý jde ze svých sobeckých důvodů bylo jasné už z trailerů, stejně tak to dobové přezírání žen, ale jestli z toho podle těchto dojmů vylezla feministická agitace, tak vracím lístky.
806313
Mě tohle teda zase moc nepotěšilo. To, že do toho každý jde ze svých sobeckých důvodů bylo jasné už z trailerů, stejně tak to dobové přezírání žen, ale jestli z toho podle těchto dojmů vylezla feministická agitace, tak vracím lístky.
2 -9
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Tak ja neviem, ale.mne to uplne jednoznacne neprislo. Vidz. Uplne posledna scena
806311
Tak ja neviem, ale.[spoiler]mne to uplne jednoznacne neprislo. Vidz. Uplne posledna scena[/spoiler]
2 -1
reagovat

8/10

Na to ze je to 2 a Pol hodinova konverzacka funguje velmi dobre ale mam par vyhrad. Mohlo to byt trosku kratsie a  rozne uhly pohladov na jednotlive sceny z pohladu postav mohli byt viac odlisnejsie. Kazdopadne z technickeho hladiska ide o dokonalost, krasne nasnimane, herci idu na maximum(Comer, Affleck!, Damon, Driver), bitky skvele, vidno ze na tom robili profici. 
806310
Na to ze je to 2 a Pol hodinova konverzacka funguje velmi dobre ale mam par vyhrad. Mohlo to byt trosku kratsie a  rozne uhly pohladov na jednotlive sceny z pohladu postav mohli byt viac odlisnejsie. Kazdopadne z technickeho hladiska ide o dokonalost, krasne nasnimane, herci idu na maximum(Comer, Affleck!, Damon, Driver), bitky skvele, vidno ze na tom robili profici. 
8/10
1 -1
reagovat
Hm, som zvedavý.. nie som si úplne istý, či mi je pochuti ďalšia dávka socio-politických múdrostí. Tých je dnes všade viac než dosť, tak hádam sú tam tie témy zapracované citlivo. Aj keď tá poznámka o jednoznačnosti ma trochu znervózňuje. Každopádne si to najprv pozriem :)
806299
Hm, som zvedavý.. nie som si úplne istý, či mi je pochuti ďalšia dávka socio-politických múdrostí. Tých je dnes všade viac než dosť, tak hádam sú tam tie témy zapracované citlivo. Aj keď tá poznámka o jednoznačnosti ma trochu znervózňuje. Každopádne si to najprv pozriem *:)*
1 -1
reagovat
Už podle traileru to vypadalo nadějně. Teď je jisté, že si to nenechám ujít.
PS: Jen by mě zajímalo jak by dopadl film o Johance z Arku od Ridleyho Scotta. 8)
806288
Už podle traileru to vypadalo nadějně. Teď je jisté, že si to nenechám ujít. PS: Jen by mě zajímalo jak by dopadl film o Johance z Arku od Ridleyho Scotta. *8)*
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
 IMHO Cele to zosnovala (resp vyuzila) Marguerite. Jacques pred smrtou povedal Jeanovi, ze ju neznasilnil. Marguerite ziskala pre svojho manzela renome a majetok. 
806285
 IMHO C[spoiler]ele to zosnovala (resp vyuzila) Marguerite. Jacques pred smrtou povedal Jeanovi, ze ju neznasilnil. Marguerite ziskala pre svojho manzela renome a majetok. [/spoiler]
806278
3 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
Super díky, tohle mi stačí. Doufal jsem, že tu nejednoznačnost všech postav (postranní motivy, komplikované vztahy z minulosti, atd.) ve filmu z předlohy (potažmo skutečnosti) zachovají a neosekají to klasicky hollywoodsky na hodný Damon, zlý Driver a chudinka Comer. Tak jsem jen chtěl předem vědět, jak to je, abych se případně netěšil zbytečně. 
806282
Super díky, tohle mi stačí. [spoiler]Doufal jsem, že tu nejednoznačnost všech postav (postranní motivy, komplikované vztahy z minulosti, atd.) ve filmu z předlohy (potažmo skutečnosti) zachovají a neosekají to klasicky hollywoodsky na hodný Damon, zlý Driver a chudinka Comer.[/spoiler] Tak jsem jen chtěl předem vědět, jak to je, abych se případně netěšil zbytečně. 
806278
2 0
reagovat
Před přečtením dojmů jsem měl v plánu zítra jít a dát si to v Dolby atmos, ať se to v redakci bude líbit nebo ne. Díky vám jsem ještě víc rád, že půjdu :)
806281
Před přečtením dojmů jsem měl v plánu zítra jít a dát si to v Dolby atmos, ať se to v redakci bude líbit nebo ne. Díky vám jsem ještě víc rád, že půjdu *:)*
4 0
reagovat
Je mi do plaču, keď vidím, že blbosť ako Venom 2 otvorí za 90 melónov a táto historická pecka za necelých 5. Za mňa poctivých 8/10 a choďte na to do kina sakra!
806280
Je mi do plaču, keď vidím, že blbosť ako Venom 2 otvorí za 90 melónov a táto historická pecka za necelých 5. Za mňa poctivých 8/10 a choďte na to do kina sakra!
12 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se