Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: Coenův Macbeth je dalším favoritem na Oscara, má 100 % kladných recenzí

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Ad1) minimim ludi to asi nebude, stačí pozriet do diskusii na moviezone (co nieje ziaden obrovský web) a hned aj tu v tejto malej komunite najdes niekolko ludi, ktorych evidentne irituje film s černochom alebo asiatom (vid diskusia pod Shang-Qi alebo nizsie tu) a potrebuju sa ihned nalezite vyjadrit v diskusii. 
Ad2) Pisal som skor vo vseobecnosti, nenarazal som priamo ma horory Jordana Peelea, ale mozeme sa pokojne zamerat aj na neho, i ked Peele natocil zatial iba dva horory = z toho jeden je priam chvaleny, takze tvrdit, ze "co předvádí Jordan Peele je prostě špatně" mi pride totálny nezmysel. To je vyhlásenie typu: vsetci ste psychopati, iba ja som lietadlo ;-) 

"že procpou do libovolného žánru útlak a libovolná bílá postava bude záporná" - tomu sa mi ani nechce vyjadrovať, pokial to v tých filmoch vidíš takto čiernobielo. 

Nemyslím, zeby sa do ľubovoľného žánru pchalo právo toto čo píšeš. A ak to tam je nezmyselne napchané, tak zase diváci nie sú úplne blbí, aby každú zmienku o rasizme ospevovali a robili z toho nový BLM movement. (chcel som tiez napísať ako zly príklad Antebellum, ale kým som komentar na mobile dopísal, tak pozerám, ze uz ma predbehol Hlad) 

Pouzijem teda príklad z toho opačného konca najnovšieho Candymana, ktory nema (pokial si správne pamätám) ani jednu bielu postavu, dokonca aj záporná postava v závere je černoch. A to, ze ten film poukazuje na problémy černochov v US automaticky neznamena, ze "vyloženě rozdmýchává rasovou nenávist". 
Iba zobrazuje a poukazuje na problémy vo svete, ktore sa v nom jednoducho este aj dnes deju, that's it. 
803874
Ad1) minimim ludi to asi nebude, stačí pozriet do diskusii na moviezone (co nieje ziaden obrovský web) a hned aj tu v tejto malej komunite najdes niekolko ludi, ktorych evidentne irituje film s černochom alebo asiatom (vid diskusia pod Shang-Qi alebo nizsie tu) a potrebuju sa ihned nalezite vyjadrit v diskusii.  Ad2) Pisal som skor vo vseobecnosti, nenarazal som priamo ma horory Jordana Peelea, ale mozeme sa pokojne zamerat aj na neho, i ked Peele natocil zatial iba dva horory = z toho jeden je priam chvaleny, takze tvrdit, ze "co předvádí Jordan Peele je prostě špatně" mi pride totálny nezmysel. To je vyhlásenie typu: vsetci ste psychopati, iba ja som lietadlo ;-)  "že procpou do libovolného žánru útlak a libovolná bílá postava bude záporná" - tomu sa mi ani nechce vyjadrovať, pokial to v tých filmoch vidíš takto čiernobielo.  Nemyslím, zeby sa do ľubovoľného žánru pchalo právo toto čo píšeš. A ak to tam je nezmyselne napchané, tak zase diváci nie sú úplne blbí, aby každú zmienku o rasizme ospevovali a robili z toho nový BLM movement. (chcel som tiez napísať ako zly príklad Antebellum, ale kým som komentar na mobile dopísal, tak pozerám, ze uz ma predbehol Hlad)  Pouzijem teda príklad z toho opačného konca najnovšieho Candymana, ktory nema (pokial si správne pamätám) ani jednu bielu postavu, dokonca aj záporná postava v závere je černoch. A to, ze ten film poukazuje na problémy černochov v US automaticky neznamena, ze "vyloženě rozdmýchává rasovou nenávist".  Iba zobrazuje a poukazuje na problémy vo svete, ktore sa v nom jednoducho este aj dnes deju, that's it. 
803867
5 -4
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Hele mně přitom připadá, že lidi umí celkem snadno přečíst, kde ten rasismus a podobne věci dávají pro film smysl a kde ne. Peele to u Get Out využil dobře, v Us to nebylo, nebo si to nevybavuju a v Candymanovi to vzhledem k ději a původnímu filmu dávalo smysl.

Když to někdo postaví zkusí postavit na jednoduchém vidění světa "bílí jsou zlí nebo muži jsou zlí", obvykle na to nikdo koukat nechce. Viz Antebellum, Black Christmas nebo Lovecraft Country. Neřekl bych, že Hollywood chce vyprávět tyhle příběhy zrovna takhle neohrabaně. Lidi nejsou uplne blbí. Pořád se budou točit křesťanské agitky s nulovou filmovou kvalitou i dementní příběhy snažící se vytěžit tema rasismu a diskriminace takhle hloupým způsobem, protoze někomu to stačí. Ale zajem o to reálně moc velký není. I proto, že to je až tak pitomý. 

Už teď jsou ty vyloženě přehrocené filmy víceméně ignorované nebo i vysmívané. 
803868
Hele mně přitom připadá, že lidi umí celkem snadno přečíst, kde ten rasismus a podobne věci dávají pro film smysl a kde ne. Peele to u Get Out využil dobře, v Us to nebylo, nebo si to nevybavuju a v Candymanovi to vzhledem k ději a původnímu filmu dávalo smysl. Když to někdo postaví zkusí postavit na jednoduchém vidění světa "bílí jsou zlí nebo muži jsou zlí", obvykle na to nikdo koukat nechce. Viz Antebellum, Black Christmas nebo Lovecraft Country. Neřekl bych, že Hollywood chce vyprávět tyhle příběhy zrovna takhle neohrabaně. Lidi nejsou uplne blbí. Pořád se budou točit křesťanské agitky s nulovou filmovou kvalitou i dementní příběhy snažící se vytěžit tema rasismu a diskriminace takhle hloupým způsobem, protoze někomu to stačí. Ale zajem o to reálně moc velký není. I proto, že to je až tak pitomý.  Už teď jsou ty vyloženě přehrocené filmy víceméně ignorované nebo i vysmívané. 
803867
13 -3
reagovat
reaguje na: maddy1111
Tohle je trochu argumentační faul,  protože hádám, že má minimum lidí s hororem kde hrají černoši. Ale to co předvádí Jordan Peele je prostě špatně. On už vyloženě rozdmýchává rasovou nenávist. Situace by se měla uklidňovat přes spolupráci a porozumění a ne že procpou do libovolného žánru útlak a libovolná bílá postava bude záporná. Tohle by Martin Luther King nechtěl.  
"Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that."
803867
Tohle je trochu argumentační faul,  protože hádám, že má minimum lidí s hororem kde hrají černoši. Ale to co předvádí Jordan Peele je prostě špatně. On už vyloženě rozdmýchává rasovou nenávist. Situace by se měla uklidňovat přes spolupráci a porozumění a ne že procpou do libovolného žánru útlak a libovolná bílá postava bude záporná. Tohle by Martin Luther King nechtěl.   "Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that."
803853
6 -6
reagují: maddy1111, Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: JAKLA
No tak OK, jsou v tom aspoň o hodně dál.
803860
No tak OK, jsou v tom aspoň o hodně dál.
803857
2 -2
reagovat
reaguje na: Barv666
Áno? A ktoré že to sú spoločnosti? Už na takzvaný bojkot oscarov v 2016 zabudlo? :D
803857
Áno? A ktoré že to sú spoločnosti? Už na takzvaný bojkot oscarov v 2016 zabudlo? *:D*
803848
3 -5
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: Barv666
Ono to je bohuzial vidiet aj na hodnoteni CSFD, hlavne u hororov kde sa to hemzi komentarmi typu "co to zase bolo za cernossku sracku!?!" 
Ako keby samotny fakt, ze herci su cernosi (aziati, whoever) mal akykolvek dopad na kvalitu filmu. 
Skusil by vsak niekto inej rasy napísať "kua, zasi sami beloši, necumim na to!". To by bolo nekonecneho hejtu a vyhrazok v sukromnych správach. #doublestandards
803853
Ono to je bohuzial vidiet aj na hodnoteni CSFD, hlavne u hororov kde sa to hemzi komentarmi typu "co to zase bolo za cernossku sracku!?!"  Ako keby samotny fakt, ze herci su cernosi (aziati, whoever) mal akykolvek dopad na kvalitu filmu.  Skusil by vsak niekto inej rasy napísať "kua, zasi sami beloši, necumim na to!". To by bolo nekonecneho hejtu a vyhrazok v sukromnych správach. #doublestandards
803848
11 -5
reagují: AndyKaufman
reagovat
No, posledni rok dva hezky odhalily jak velke % c*raku ve spolecnosti jsou muzi ve strednich letech, pred 40 a dal. Tam je opravdu moc a moc k*kotku. :+:+
803852
No, posledni rok dva hezky odhalily jak velke % c*raku ve spolecnosti jsou muzi ve strednich letech, pred 40 a dal. Tam je opravdu moc a moc k*kotku. *:+**:+*
13 -3
reagovat
Jsou holt společnosti, kde už negra nevímají jako negra, ale jako člověka. Takže to berou, že herec hraje dobře nebo špatně, ne že má nějakou barvu. Protože to je ve filmu to podstatný.

Česka se žel tohle ještě dlouho týkat nebude...
803848
Jsou holt společnosti, kde už negra nevímají jako negra, ale jako člověka. Takže to berou, že herec hraje dobře nebo špatně, ne že má nějakou barvu. Protože to je ve filmu to podstatný. Česka se žel tohle ještě dlouho týkat nebude...
5 -7
reagují: JAKLA, maddy1111
reagovat
reaguje na: Hannibal
Ses rasisticky hovno a projevujes se tak v kazdy diskuzi. Opakovane, furt dokola.

Nikde neklecim, nic do reky nehazu, jen rikam ze sto let byly filmy all-white-male a chapu ze to neodpovida skladbe obyvatelstva, protoze treba v Americe jsou i tmavi lide nebo zeny. A ze se lidi nemusi posrat kdyz najednou nekde uvidi asiata nebo cernocha, jinak nez ve vedlejsi roli, a brat to jako priznak konce sveta a politicky korektnosti. Nechapu jak to souvisi s ekonomickou orientaci doprava nebo doleva… a uz jdi do prdele, hajlovat si jinam ;)
803845
Ses rasisticky hovno a projevujes se tak v kazdy diskuzi. Opakovane, furt dokola. Nikde neklecim, nic do reky nehazu, jen rikam ze sto let byly filmy all-white-male a chapu ze to neodpovida skladbe obyvatelstva, protoze treba v Americe jsou i tmavi lide nebo zeny. A ze se lidi nemusi posrat kdyz najednou nekde uvidi asiata nebo cernocha, jinak nez ve vedlejsi roli, a brat to jako priznak konce sveta a politicky korektnosti. Nechapu jak to souvisi s ekonomickou orientaci doprava nebo doleva… a uz jdi do prdele, hajlovat si jinam ;)
803838
20 -6
reagovat
No tato diskusia isla este rychlejsie a do este vacsich rasistickych sračiek ako ta pod Shang-Qi. Zaujimave, ze vzdy sa ma "potrebu" vyjadrovat iba par tých istých užívatelov. :-

Kua, ked vas to tak sere, tak na podobné filmy/trailery/novinky necumim, ne? Easy! 
803842
No tato diskusia isla este rychlejsie a do este vacsich rasistickych sračiek ako ta pod Shang-Qi. Zaujimave, ze vzdy sa ma "potrebu" vyjadrovat iba par tých istých užívatelov. *:-* Kua, ked vas to tak sere, tak na podobné filmy/trailery/novinky necumim, ne? Easy! 
11 -5
reagují: newborec
reagovat
Tahle diskuze je smutným důkazem toho, jak se společnost (ne)smyslně radikalizovala oběma směry. 

Před 20 lety byl Denzel nejoblíbenějším hercem půlky republiky, té druhé byl Will Smith. A nikoho mimo Sládka by nenapadlo ani pípnout kdyby měl hrát já nevím v Žižkovi. Zároveň by to nikoho nenapadlo navrhnout. :)
803841
Tahle diskuze je smutným důkazem toho, jak se společnost (ne)smyslně radikalizovala oběma směry.  Před 20 lety byl Denzel nejoblíbenějším hercem půlky republiky, té druhé byl Will Smith. A nikoho mimo Sládka by nenapadlo ani pípnout kdyby měl hrát já nevím v Žižkovi. Zároveň by to nikoho nenapadlo navrhnout. :)
14 -3
reagovat
Denzel je top herec tečka ale pokud někdo na MZ nemůže napsat,že ho ruší černej rytíř aniž by byl hned rasista a sto let utlačoval, tak to je wtf
Však se řeší jen film.. tamhle špatnej kostým, tady slabé triky nebo tady malej Cruise jako Jack Reacher (nikdo nemá problém s trpaslíkama a všichni milujeme Toma) ale je fajn v klidu napsat.. hele vadí mi že je malej a nedostat hned čočku..
Až netflix natočí film z afriky, jak se křovák stal králem a obsadí Chalameta, lidi budou taky prskat, od toho tu sme aby se kecalo o filmech
803840
Denzel je top herec tečka ale pokud někdo na MZ nemůže napsat,že ho ruší černej rytíř aniž by byl hned rasista a sto let utlačoval, tak to je wtf Však se řeší jen film.. tamhle špatnej kostým, tady slabé triky nebo tady malej Cruise jako Jack Reacher (nikdo nemá problém s trpaslíkama a všichni milujeme Toma) ale je fajn v klidu napsat.. hele vadí mi že je malej a nedostat hned čočku.. Až netflix natočí film z afriky, jak se křovák stal králem a obsadí Chalameta, lidi budou taky prskat, od toho tu sme aby se kecalo o filmech
6 -8
reagovat
reaguje na: Cival
Pokud jsi schopnej napsat " jako by tech sto let totalni nadvlady bilejch chlapu ve filmech nebylo dost velkym polstarem a naskokem." Tak jsi tady rasistická špína především ty. Ale v pořádku. Dnes je holt taková doba, že není moderní říkat jsem rasistická špína a rudo zelenej extremistickej povl, ale vykřikovat já jsem liberál. A nezapomeň si někde kleknout nebo naházet pár soch do vody, to je přece nejlepší projev liberalismu. A ten Ban mi klidně dejte. Je mi to úplně u prdele. Pro takový levičácký svinstvo jako jsi ty mám stejně jen flusanec do ksichtu. Jo, mimochodem - nic proti černochům jako celku a s Denzelem nemám nejmenší problém v jakékoliv roli, je to přece jen jeden z nejlepších herců svojí generace. A jestli bude v Shakespearově hře černoch, asiat nebo třeba ten modrej bazmek z Avatara je mi taktéž úplně jedno. 
803838
Pokud jsi schopnej napsat " jako by tech sto let totalni nadvlady bilejch chlapu ve filmech nebylo dost velkym polstarem a naskokem." Tak jsi tady rasistická špína především ty. Ale v pořádku. Dnes je holt taková doba, že není moderní říkat jsem rasistická špína a rudo zelenej extremistickej povl, ale vykřikovat já jsem liberál. A nezapomeň si někde kleknout nebo naházet pár soch do vody, to je přece nejlepší projev liberalismu. A ten Ban mi klidně dejte. Je mi to úplně u prdele. Pro takový levičácký svinstvo jako jsi ty mám stejně jen flusanec do ksichtu. Jo, mimochodem - nic proti černochům jako celku a s Denzelem nemám nejmenší problém v jakékoliv roli, je to přece jen jeden z nejlepších herců svojí generace. A jestli bude v Shakespearově hře černoch, asiat nebo třeba ten modrej bazmek z Avatara je mi taktéž úplně jedno. 
803830
7 -18
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
Však Kurosawa zadaptoval i přímo Macbetha - Krvavý trůn. 

Shakespeare má tisíc různých adaptací a jeho archetypální příběhy byly převedeny už snad do všech kulturních prostředí, nadávat u tohoto na to že tam hraje černoch je tak čirá stupidita. 

Holt Coeni to maj těžký - vyčítali jim že jsou rasisti že mají většinou bílé postavy, teď jim vyčítají že jsou rasisti když obsadí černocha (do černobílého filmu, lol) :D
803831
Však Kurosawa zadaptoval i přímo Macbetha - Krvavý trůn.  Shakespeare má tisíc různých adaptací a jeho archetypální příběhy byly převedeny už snad do všech kulturních prostředí, nadávat u tohoto na to že tam hraje černoch je tak čirá stupidita.  Holt Coeni to maj těžký - vyčítali jim že jsou rasisti že mají většinou bílé postavy, teď jim vyčítají že jsou rasisti když obsadí černocha (do černobílého filmu, lol) *:D*
803828
17 -3
reagovat
Ne, rasista ses ty. A jak rikam, tobe se hodej jen na sbirani bavlny. Macbetha at hraje klidne tvoje mama, kdyz budes mit kus umeleckyho citu v tele, je to uplne fuk.

Realne jste sorta lidi, ktera huci u kazdyho druhyho filmu s cernochem, zenskou nebo Asiatem, jako by tech sto let totalni nadvlady bilejch chlapu ve filmech nebylo dost velkym polstarem a naskokem.
803830
Ne, rasista ses ty. A jak rikam, tobe se hodej jen na sbirani bavlny. Macbetha at hraje klidne tvoje mama, kdyz budes mit kus umeleckyho citu v tele, je to uplne fuk. Realne jste sorta lidi, ktera huci u kazdyho druhyho filmu s cernochem, zenskou nebo Asiatem, jako by tech sto let totalni nadvlady bilejch chlapu ve filmech nebylo dost velkym polstarem a naskokem.
803829
21 -9
reagují: Hannibal
reagovat
Rozumím a chápu argument,  ale u adaptace divadelní hry nesouhlasim. Vem si RAN od Kurosawy, vždyť to je Král Lear od W.S.! Důležitý je herecký výkon. Na druhou stranu, pokud by třeba Kleopatru hrála, byť skvěle asiatka, nebo královnu Zenobii mramorově bílá běloška, bylo by to zvláštni a mne by to v kontextu rušilo. I když teď si vybavuji Kleopatru v serálu ROME která byla vynikajici. Přesto korektnost ano, ale ne silou a aktivisticky na úkor autenticity, nebo hereckého talentu. P.s.: Mne by vůbec nevadilo, kdyby příští Bond byl černoch. Naopak. Klidně by mohla být i žena. Jako chlap bych to vlastně i uvítal.
803828
Rozumím a chápu argument,  ale u adaptace divadelní hry nesouhlasim. Vem si RAN od Kurosawy, vždyť to je Král Lear od W.S.! Důležitý je herecký výkon. Na druhou stranu, pokud by třeba Kleopatru hrála, byť skvěle asiatka, nebo královnu Zenobii mramorově bílá běloška, bylo by to zvláštni a mne by to v kontextu rušilo. I když teď si vybavuji Kleopatru v serálu ROME která byla vynikajici. Přesto korektnost ano, ale ne silou a aktivisticky na úkor autenticity, nebo hereckého talentu. P.s.: Mne by vůbec nevadilo, kdyby příští Bond byl černoch. Naopak. Klidně by mohla být i žena. Jako chlap bych to vlastně i uvítal.
803813
5 -9
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Cival
Tak tak, ale práve od ľudí čo tu mali rasistické rečičky som to aj čakal takže nič novéé...proste borci 8)
803824
Tak tak, ale práve od ľudí čo tu mali rasistické rečičky som to aj čakal takže nič novéé...proste borci *8)*
803822
12 -5
reagovat
Jděte do háje, fakt. Polovina z vás ani neví, kdo Macbeth je, je to evidentně brutálně stylizovaný a budete řešit, že vám míra kožního pigmentu kazí zážitek. Rasisti prostě jste...8)

Ideálně černoši jen v rolích sluhů a otroků, zvlášť před rokem 1950, že jo?;) (to byla řečnická otázka ukončující dementní diskuzi, doména filmypodlespd.cz je volná)
803822
Jděte do háje, fakt. Polovina z vás ani neví, kdo Macbeth je, je to evidentně brutálně stylizovaný a budete řešit, že vám míra kožního pigmentu kazí zážitek. Rasisti prostě jste...*8)* Ideálně černoši jen v rolích sluhů a otroků, zvlášť před rokem 1950, že jo?*;)* (to byla řečnická otázka ukončující dementní diskuzi, doména filmypodlespd.cz je volná)
28 -8
reagují: Mr.Nobody
reagovat
reaguje na: Bobby6killer
Určitě by ale nebouchla lidem, co by nastudování Africké hry Evropany považovali za kulturní apropriaci a rasismus či lidem, co útočí na Italy za to, že má vítězný fotbalový tým evropský a ne rozmanitý.
803820
Určitě by ale nebouchla lidem, co by nastudování Africké hry Evropany považovali za kulturní apropriaci a rasismus či lidem, co útočí na Italy za to, že má vítězný fotbalový tým evropský a ne rozmanitý.
803818
5 -7
reagovat
Btw představte si jak to asi vypadá, když se rozhodnou divadelní hru Macbeth nastudovat třeba v nějakým africkým divadle :D Ufff to by asi tady nekomu bouchla hlava :D
803818
Btw představte si jak to asi vypadá, když se rozhodnou divadelní hru Macbeth nastudovat třeba v nějakým africkým divadle *:D* Ufff to by asi tady nekomu bouchla hlava *:D*
17 -4
reagují: Rouder
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se