Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Šéf Disneyho o kinech: Ke starému modelu už se nejspíš nevrátíme

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Tak ta měsíční lhůta není až takové zlo, ne? Vždycky jsem to měl tak (a spousta známých taky), že jsem většinu filmů zkouknul doma z různých důvodů a do kina šel jen na ty vybrané, které jsem si chtěl užít a zároveň podpořit statistiky návštěvnosti.
Ať už to jsou kvalitnější artovky/indie, nebo s flaškou vodky na výplachy typu MCU nebo třeba sérii FF, na kino nedám dopustit kvůli tomu unikátnímu zážitku. 
Některá dramata, případně dobré životopisné/dokumentární filmy nebo rozsáhlé popcornovky typu Nolana nebo McQuarrie/Cruise jsou prostě doma zážitkem sotva polovičním...
A hejtovat doma z gauče v ožralosti stupiditu a patos Avengers nebo Twilight (je to objektivně na podobné kvalitativní úrovni) nemá takový půvab, jako když tím naserete fanboys naživo třeba poznámkami o tom, že bych se u umírajícího Starka nezdržoval, neboť jsem viděl Černobyl (doteď mám v paměti stupidní výraz toho borce) :D
...chci tím říct, že tak trochu doufám, že spousta lidí vidí kino jako symbol novodobé kultury a nenechají je padnout úplně na držku. Druhou stranou mince jsou pak ale samotná kina, která by fakt, kurva, neměla spoléhat na to, že je ze ztráty vytáhne další popcornovka pro ovce místo kvalitních filmů.
Ty totiž pouštějí třeba týden a pak promítají ty posrané pláštěnky dva měsíce. Nejednou se mi stalo, že jsem kvůli nedostatku času/nemoci komplet prošvihl premiéru kvalitního filmu.
Měly by se snažit vymyslet speciální programy pro filmové fandy. Znám příklady, kdy se to relativně úspěšně daří a doufám, že v budoucnu se bude dařit spíš menším, artovým kinům, než multiplexům...ty ať si klidně chcípnou, poměr cena/kvalita je tam zdaleka nejhorší.
782545
Tak ta měsíční lhůta není až takové zlo, ne? Vždycky jsem to měl tak (a spousta známých taky), že jsem většinu filmů zkouknul doma z různých důvodů a do kina šel jen na ty vybrané, které jsem si chtěl užít a zároveň podpořit statistiky návštěvnosti. Ať už to jsou kvalitnější artovky/indie, nebo s flaškou vodky na výplachy typu MCU nebo třeba sérii FF, na kino nedám dopustit kvůli tomu unikátnímu zážitku.  Některá dramata, případně dobré životopisné/dokumentární filmy nebo rozsáhlé popcornovky typu Nolana nebo McQuarrie/Cruise jsou prostě doma zážitkem sotva polovičním... A hejtovat doma z gauče v ožralosti stupiditu a patos Avengers nebo Twilight (je to objektivně na podobné kvalitativní úrovni) nemá takový půvab, jako když tím naserete fanboys naživo třeba poznámkami o tom, že bych se u umírajícího Starka nezdržoval, neboť jsem viděl Černobyl (doteď mám v paměti stupidní výraz toho borce) *:D* ...chci tím říct, že tak trochu doufám, že spousta lidí vidí kino jako symbol novodobé kultury a nenechají je padnout úplně na držku. Druhou stranou mince jsou pak ale samotná kina, která by fakt, kurva, neměla spoléhat na to, že je ze ztráty vytáhne další popcornovka pro ovce místo kvalitních filmů. Ty totiž pouštějí třeba týden a pak promítají ty posrané pláštěnky dva měsíce. Nejednou se mi stalo, že jsem kvůli nedostatku času/nemoci komplet prošvihl premiéru kvalitního filmu. Měly by se snažit vymyslet speciální programy pro filmové fandy. Znám příklady, kdy se to relativně úspěšně daří a doufám, že v budoucnu se bude dařit spíš menším, artovým kinům, než multiplexům...ty ať si klidně chcípnou, poměr cena/kvalita je tam zdaleka nejhorší.
1 -1
reagovat
reaguje na: Nuwanda
V současné době to tak jistě je, vod nemá dostatečnou základnu odběratelů a tím pádem i sílu pravidelně ufinancovat blockbustery za 200+m, kterých je třeba 10 do roka. Streaming v audio sféře nebo netflix také rostl postupně a prosazoval se až po mnoha letech, kdy byl na trhu (ve ztrátě) a nikoliv z roku na rok. Tady je to spíše o tom, jak to bude za 5 a více let (možná za 10 let), kdy těch předplatitelů bude v řádech vyšších stovek miliónů a cena za předplatné bude asi také někde jinde (tzn. vyšší). Teď jsme možná na počátku nové éry, která se ale prosadí až za mnoho let. A nebo taky ne a po pandemii se vše vrátí do víceméně starých kolejí, to je jasné:-)

Já v tom mám jasno - dokud budou filmy v kinech a na fyzických nosičích, já na ně budu chodit a kupovat si je, ale imho nejsem typický reprezentativní vzorek a lekce z historie hovoří celkem jednoznačně (bohužel).
782533
V současné době to tak jistě je, vod nemá dostatečnou základnu odběratelů a tím pádem i sílu pravidelně ufinancovat blockbustery za 200+m, kterých je třeba 10 do roka. Streaming v audio sféře nebo netflix také rostl postupně a prosazoval se až po mnoha letech, kdy byl na trhu (ve ztrátě) a nikoliv z roku na rok. Tady je to spíše o tom, jak to bude za 5 a více let (možná za 10 let), kdy těch předplatitelů bude v řádech vyšších stovek miliónů a cena za předplatné bude asi také někde jinde (tzn. vyšší). Teď jsme možná na počátku nové éry, která se ale prosadí až za mnoho let. A nebo taky ne a po pandemii se vše vrátí do víceméně starých kolejí, to je jasné:-) Já v tom mám jasno - dokud budou filmy v kinech a na fyzických nosičích, já na ně budu chodit a kupovat si je, ale imho nejsem typický reprezentativní vzorek a lekce z historie hovoří celkem jednoznačně (bohužel).
782513
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
U Amazonu mě překvapuje, jak je na trhu kolikrát pasivní. Takový Halo nebo Nadace můžou být jedny z výraznějších projektů příštích 12 měsíců, ale místo toho je má Apple a Paramount+. Oni vždycky odněkud vylezou, koupí za 150 film od Paramountu a pak čekají na Boys a toho LOTRa, no.
782518
U Amazonu mě překvapuje, jak je na trhu kolikrát pasivní. Takový Halo nebo Nadace můžou být jedny z výraznějších projektů příštích 12 měsíců, ale místo toho je má Apple a Paramount+. Oni vždycky odněkud vylezou, koupí za 150 film od Paramountu a pak čekají na Boys a toho LOTRa, no.
782516
1 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Disney určitě vítěz. Skvěle vyprofilované, expanze sice pomalá, ale z části i kvůli tomu, že zacílení na rodinky si vyžaduje plnou lokalizaci a ta by podle všeho měla být. Čili skoro pro každou rodinku výhra a přidání kolonky Star pro rodiče taky super.

HBO Max se svým filmovým modelem a cenou - no comment. Podle mě budou velmi dlouho růst a budou "zdravé" právě jenom Netflix a Disney. Ty tu s náma budou hodně dlouho. Amazon je velká neznámá, pro kterou hraje fakticky neomezenej kapitál. Uvidíme, jak to bude za rok vypadat u nás.

Co se zbytku týče - no tam si myslím, že v příštích letech budou expandovat všude a roky potom budou zase plno trhů opouštět. V Americe si myslím, že jich opravdu přežije klidně 5.
782516
Disney určitě vítěz. Skvěle vyprofilované, expanze sice pomalá, ale z části i kvůli tomu, že zacílení na rodinky si vyžaduje plnou lokalizaci a ta by podle všeho měla být. Čili skoro pro každou rodinku výhra a přidání kolonky Star pro rodiče taky super. HBO Max se svým filmovým modelem a cenou - no comment. Podle mě budou velmi dlouho růst a budou "zdravé" právě jenom Netflix a Disney. Ty tu s náma budou hodně dlouho. Amazon je velká neznámá, pro kterou hraje fakticky neomezenej kapitál. Uvidíme, jak to bude za rok vypadat u nás. Co se zbytku týče - no tam si myslím, že v příštích letech budou expandovat všude a roky potom budou zase plno trhů opouštět. V Americe si myslím, že jich opravdu přežije klidně 5.
782514
3 -1
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nj, Max je až ten třetí či čtvrtý vzadu. A jak Amazon cpe prachy do fantasy a sci-fi, tak to ještě budou mít těžké vůbec uhrát ten bronz. Imo Disney+ je do konce '23 světová jednička, ale ty výdaje už začínají být opravdu extrém. Platit třikrát nebo čtyřikrát stream, k tomu ještě tv když má někdo rád sport, internet, telefon... To je skutečně neudržitelné, tak nevím, jak ty svoje cíle ohledně počtu uživatelů chtějí nahánět. I když HBO je narozdíl od ostatních v nějaký podobě i v Číně.
782514
Nj, Max je až ten třetí či čtvrtý vzadu. A jak Amazon cpe prachy do fantasy a sci-fi, tak to ještě budou mít těžké vůbec uhrát ten bronz. Imo Disney+ je do konce '23 světová jednička, ale ty výdaje už začínají být opravdu extrém. Platit třikrát nebo čtyřikrát stream, k tomu ještě tv když má někdo rád sport, internet, telefon... To je skutečně neudržitelné, tak nevím, jak ty svoje cíle ohledně počtu uživatelů chtějí nahánět. I když HBO je narozdíl od ostatních v nějaký podobě i v Číně.
782509
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Polux
Paralelná premiéra bude určite problém. Ale neviem, či sa to už v diskusii spomínalo, takýmto modelom nie je udržateľné, aby sa točili vysokorozpočtové filmy a aj na nich štúdia zarobili. Určite tu budú aj naďalej tlaky režisérov a tvorcov, aby sa našiel nejaký správny kompromis a nevymreli nám výživné autorské filmy...Každopádne do toho vstupuje a bude vstupovať toľko faktorov, že sa to celé môže otočiť akýmkoľvek smerom a nemusím mať pravdu. Uvidíme, čo pripravý realita a covid :)
782513
Paralelná premiéra bude určite problém. Ale neviem, či sa to už v diskusii spomínalo, takýmto modelom nie je udržateľné, aby sa točili vysokorozpočtové filmy a aj na nich štúdia zarobili. Určite tu budú aj naďalej tlaky režisérov a tvorcov, aby sa našiel nejaký správny kompromis a nevymreli nám výživné autorské filmy...Každopádne do toho vstupuje a bude vstupovať toľko faktorov, že sa to celé môže otočiť akýmkoľvek smerom a nemusím mať pravdu. Uvidíme, čo pripravý realita a covid *:)*
782511
1 0
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Polux
No jo, jenomže tady se zase dostáváme k tomu, co bude nejvýhodnější pro financující společnosti.

Samozřejmě že kina budou prskat, když se jim zkrátí to okno - budou mít menší tržby. Ale ta otázka by měla být položená tak, že zisky se zkrátí filmovým studiím. Přece nepůjdou sami proti sobě...

V tuto chvíli to všechno halí covidová mlha a souběžné starty těch streamů, kdy je něco jiného ziskovost a reklama pro tu startující službu - nutné přilákání uživatelů. Ale co bude za pár let? Studia se bez těch miliard z kin neobejdou, potřebují, aby ty zisky neklesali. Streamy ten výpadek nemohou nahradit ani za x let.

Samozřejmě, že dojde ke zkrácení toho okna, ale paralelní premiéra je pouze v zájmu spotřebitelů, nikoliv úplně všech financujících stran.
782512
No jo, jenomže tady se zase dostáváme k tomu, co bude nejvýhodnější pro financující společnosti. Samozřejmě že kina budou prskat, když se jim zkrátí to okno - budou mít menší tržby. Ale ta otázka by měla být položená tak, že zisky se zkrátí filmovým studiím. Přece nepůjdou sami proti sobě... V tuto chvíli to všechno halí covidová mlha a souběžné starty těch streamů, kdy je něco jiného ziskovost a reklama pro tu startující službu - nutné přilákání uživatelů. Ale co bude za pár let? Studia se bez těch miliard z kin neobejdou, potřebují, aby ty zisky neklesali. Streamy ten výpadek nemohou nahradit ani za x let. Samozřejmě, že dojde ke zkrácení toho okna, ale paralelní premiéra je pouze v zájmu spotřebitelů, nikoliv úplně všech financujících stran.
782511
1 0
reagovat
reaguje na: Nuwanda
Film jako takový to zvládne nepochybně, ale otázka je, jak to zvládne ten současný distribuční model. Hudební průmysl je také dobrý příklad. Kde jsou dnes prodeje fyzických nosičů oproti době před nástupem streamingu? Samozřejmě se stále prodávají a určitá skupina lidí na ně nedá dopustit, ale jejich význam se prostě značně posunul, protože paralelně s nimi začala na trhu existovat levnější a pohodlnější alternativa. Ten vzorec se v minulosti v zábavním průmyslu zopakoval již několikrát (videopůjčovny/video média > vod, audio média > streaming), bohužel nevidím důvod, proč by kino > vod mělo být výjimkou. Zatím mají kina stále výhodu té exkluzivity, ale pokud, resp. jakmile, se na trhu prosadí paralelní premiéra v kinech i na vod, nebo se to distribuční okno v kinech dostatečně zkrátí, tak budoucí vývoj bude asi jasný. 
782511
Film jako takový to zvládne nepochybně, ale otázka je, jak to zvládne ten současný distribuční model. Hudební průmysl je také dobrý příklad. Kde jsou dnes prodeje fyzických nosičů oproti době před nástupem streamingu? Samozřejmě se stále prodávají a určitá skupina lidí na ně nedá dopustit, ale jejich význam se prostě značně posunul, protože paralelně s nimi začala na trhu existovat levnější a pohodlnější alternativa. Ten vzorec se v minulosti v zábavním průmyslu zopakoval již několikrát (videopůjčovny/video média > vod, audio média > streaming), bohužel nevidím důvod, proč by kino > vod mělo být výjimkou. Zatím mají kina stále výhodu té exkluzivity, ale pokud, resp. jakmile, se na trhu prosadí paralelní premiéra v kinech i na vod, nebo se to distribuční okno v kinech dostatečně zkrátí, tak budoucí vývoj bude asi jasný. 
782477
1 -1
reagují: Nuwanda, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Randal K.
No a nebo je tu ještě další možnost. Šéf Warner Media včera na Deadline připustil, že HBO Max čekají změny (no fakt se nedivím), bude mimochodem novej levnější tier s reklamama link

Pobavilo mě jeho “It Turns Out That Most People On This Planet Are Not Wealthy” a podle mého názoru bude v době premiéry Matrixu už zase všechno trochu jinak... :)
782509
No a nebo je tu ještě další možnost. Šéf Warner Media včera na Deadline připustil, že HBO Max čekají změny (no fakt se nedivím), bude mimochodem novej levnější tier s reklamama https://deadline.com/2021/03/warnermedia-ceo-jason-kilar-hbo-max-advertising-streaming-warner-bros-movies-1234706284/ Pobavilo mě jeho[i] “It Turns Out That Most People On This Planet Are Not Wealthy”[/i] a podle mého názoru bude v době premiéry Matrixu už zase všechno trochu jinak... :)
782507
1 0
reagují: The Joker
reagovat
Ja si myslím, že takéto niečo nevyhnutne musí kiná ovplyvniť. Kino je kultúra a sedieť v tme s X ďalšími ľuďmi je zážitok, ale otázka je či to takto romanticky berie aj bežný Jožo s rodinou. Nemyslím, že kiná úplne vymiznú, ale tak ako v 70-tych rokoch  chodilo do kina neporovnateľne viac ľudí ako dnes, pri takejto zmene to pôjde ešte dole. 

Kultúra obrovských openingov a frontloadu sa musí aspoň nejako zmeniť - ak aj veľké filmy budú na streame buď okamžite, alebo do 30 dní. Pre veľa ľudí bolo chodenie na premiéry určitou prestížou - Star Wars, Avengers, etc. Proste aby mohli v robote a medzi kamarátmi machrovať, že "ja už som Endgame videl, ako fakt sa máš na čo tešiť, v traileroch neukázali NIČ". Ale ak napr. nový Matrix bude zároveň v kine a zároveň na streame, tento mini egotrip si každý porieši aj pekne z gauča.  Možno sa budú robiť premiérové premietačky v baroch, podnikoch a pod., alebo sa kamaráti zlezú na byte a zabavia sa kolektívne možno ešte viac ako v kine. 
782507
Ja si myslím, že takéto niečo nevyhnutne musí kiná ovplyvniť. Kino je kultúra a sedieť v tme s X ďalšími ľuďmi je zážitok, ale otázka je či to takto romanticky berie aj bežný Jožo s rodinou. Nemyslím, že kiná úplne vymiznú, ale tak ako v 70-tych rokoch  chodilo do kina neporovnateľne viac ľudí ako dnes, pri takejto zmene to pôjde ešte dole.  Kultúra obrovských openingov a frontloadu sa musí aspoň nejako zmeniť - ak aj veľké filmy budú na streame buď okamžite, alebo do 30 dní. Pre veľa ľudí bolo chodenie na premiéry určitou prestížou - Star Wars, Avengers, etc. Proste aby mohli v robote a medzi kamarátmi machrovať, že "ja už som Endgame videl, ako fakt sa máš na čo tešiť, v traileroch neukázali NIČ". Ale ak napr. nový Matrix bude zároveň v kine a zároveň na streame, tento mini egotrip si každý porieši aj pekne z gauča.  Možno sa budú robiť premiérové premietačky v baroch, podnikoch a pod., alebo sa kamaráti zlezú na byte a zabavia sa kolektívne možno ešte viac ako v kine. 
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: blahar
Dík :+
Uvidím, spíš v budoucnu to bude část většího článku o celkovém ekonomickém modelu streamů...
782500
Dík *:+* Uvidím, spíš v budoucnu to bude část většího článku o celkovém ekonomickém modelu streamů...
782429
1 0
reagovat
Podle mě se jednotliví majitelé streamovacích služeb dobrovolně nedohodnou na modelu jedné zastřešující služby. Dříve existovaly taky různé měrné jednotky v různých místech (palec, loket,...). Různé formáty VHS, různé koncepce přenosu TV signálu a až časem se prosadily jen některé. Nebo byly zavedeny jednotné míry.
Kina snad přežijí, ale mohou se stát velice exkluzivní záležitostí a tomu i odpovídající ceny lístků daleko vyšší než dnes. Nebo je může potkat osud teefoních budek, kdy dříve nepostradaelná technologie se stane zbytečnou a je odstraněna. Také by nebylo žádoucí, aby se v kinech zmenšila rozmanitost uváděných žánrů. Pohodlnost lidí může být velkou nevýhodou pro kina.
782484
Podle mě se jednotliví majitelé streamovacích služeb dobrovolně nedohodnou na modelu jedné zastřešující služby. Dříve existovaly taky různé měrné jednotky v různých místech (palec, loket,...). Různé formáty VHS, různé koncepce přenosu TV signálu a až časem se prosadily jen některé. Nebo byly zavedeny jednotné míry. Kina snad přežijí, ale mohou se stát velice exkluzivní záležitostí a tomu i odpovídající ceny lístků daleko vyšší než dnes. Nebo je může potkat osud teefoních budek, kdy dříve nepostradaelná technologie se stane zbytečnou a je odstraněna. Také by nebylo žádoucí, aby se v kinech zmenšila rozmanitost uváděných žánrů. Pohodlnost lidí může být velkou nevýhodou pro kina.
2 0
reagovat

Bude to OK

Ja by som to až tak tragicky nevidel. Keď hudobný priemysel zvládol rapídny pokles fyzických nosičov, extrémne pirátenie, spotify, tak toto zvládne aj film. Kino je nenahraditeľné, tak ako live performance a ľudia si k tomu nakoniec znovu cestu nájdu a stále budeme dostávať kvalitné filmy. Ľudia sa v jednom momente presýtia "béčkového" obsahu, superhrdinov a trh sa bude vracať do rovnováhy. Na záver ale dodám, že dúfam, že nie som prehnaný optimista. :D
782477
Ja by som to až tak tragicky nevidel. Keď hudobný priemysel zvládol rapídny pokles fyzických nosičov, extrémne pirátenie, spotify, tak toto zvládne aj film. Kino je nenahraditeľné, tak ako live performance a ľudia si k tomu nakoniec znovu cestu nájdu a stále budeme dostávať kvalitné filmy. Ľudia sa v jednom momente presýtia "béčkového" obsahu, superhrdinov a trh sa bude vracať do rovnováhy. Na záver ale dodám, že dúfam, že nie som prehnaný optimista. *:D*
Bude to OK
4 0
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Polux
Jj, navíc většinovej divák prostě chce film/seriál, který bude moci okomentovat "jóó, super to bylo" nebo o kterým se všude mluví, píše. Když chtěl Queen's Gambit 15 let zpátky jako svůj režijní debut točit Heath Ledger, tak to prostě nedal dohromady. Dnes to natočí Netflix a je z toho top3 událost roku, protože oni mají brand a přes 200 milionů uživatelů.
782468
Jj, navíc většinovej divák prostě chce film/seriál, který bude moci okomentovat "jóó, super to bylo" nebo o kterým se všude mluví, píše. Když chtěl Queen's Gambit 15 let zpátky jako svůj režijní debut točit Heath Ledger, tak to prostě nedal dohromady. Dnes to natočí Netflix a je z toho top3 událost roku, protože oni mají brand a přes 200 milionů uživatelů.
782433
2 0
reagovat
It's the end of the cinema as we know it...
782465
It's the end of the cinema as we know it...
1 0
reagovat
Já to píšu pořád - čím déle bude pandemie trvat, tím více si lidé zvyknou konzumovat filmy skrze vod teď a tady a tím méně po překonání pandemie budou ochotni chodit do kina, protože kina mají exkluzivitu a nikde jinde pár měsíců film k vidění nebude. No a čím více lidí bude koukat na filmy skrze vod, tím méně důvodů budou mít studia filmy do kin uvádět vůbec nebo v delším distribučním oknu (a dělit se o zisky s provozovateli, oproti vod, který přímo vlastní).

Většinu obyčejných diváků (nikoliv filmových fanoušků, debatujících na webu o filmech) prostě zajímá cena a pohodlnost a proto také Netflix prorazil s modelem videopůjčovny (kde je jim dnes konec), kdy posílal dvdčka svým zákazníkům domů, namísto aby oni někam chodili si film půjčit a pak zase vrátit (nebo-li vypravit se do kina, podívat se na film a pak zase zpátky domů). Pokud bude ke kinům existovat srovnatelná alternativa stran ceny a pohodlnosti (dvě kila za nový film nebo dvě kila za ten stejný film a k tomu celý katalog na měsíc v pohodlí domova?), tak to budou mít v budoucnu dost těžké.

Kina určitě nevymizí (tak jako videopůjčovny nebo internetové kavárny), protože přece jen je návštěva kina společenská událost a ty největší blockbustery se (zatím) bez tržeb z kina stále neobejdou, ale levnější nebo okrajová (specifické žánry) produkce, která se stále ještě sem tam v kinech objeví, se imho přesune na vod a v kinech zůstanou jen ty největší frančízy plus nějaké artovky s oscarovými ambicemi - minimálně dokud akademie nezmění pravidla a nevypustí z nich povinnost uvést film v kinech natrvalo.
782433
Já to píšu pořád - čím déle bude pandemie trvat, tím více si lidé zvyknou konzumovat filmy skrze vod teď a tady a tím méně po překonání pandemie budou ochotni chodit do kina, protože kina mají exkluzivitu a nikde jinde pár měsíců film k vidění nebude. No a čím více lidí bude koukat na filmy skrze vod, tím méně důvodů budou mít studia filmy do kin uvádět vůbec nebo v delším distribučním oknu (a dělit se o zisky s provozovateli, oproti vod, který přímo vlastní). Většinu obyčejných diváků (nikoliv filmových fanoušků, debatujících na webu o filmech) prostě zajímá cena a pohodlnost a proto také Netflix prorazil s modelem videopůjčovny (kde je jim dnes konec), kdy posílal dvdčka svým zákazníkům domů, namísto aby oni někam chodili si film půjčit a pak zase vrátit (nebo-li vypravit se do kina, podívat se na film a pak zase zpátky domů). Pokud bude ke kinům existovat srovnatelná alternativa stran ceny a pohodlnosti (dvě kila za nový film nebo dvě kila za ten stejný film a k tomu celý katalog na měsíc v pohodlí domova?), tak to budou mít v budoucnu dost těžké. Kina určitě nevymizí (tak jako videopůjčovny nebo internetové kavárny), protože přece jen je návštěva kina společenská událost a ty největší blockbustery se (zatím) bez tržeb z kina stále neobejdou, ale levnější nebo okrajová (specifické žánry) produkce, která se stále ještě sem tam v kinech objeví, se imho přesune na vod a v kinech zůstanou jen ty největší frančízy plus nějaké artovky s oscarovými ambicemi - minimálně dokud akademie nezmění pravidla a nevypustí z nich povinnost uvést film v kinech natrvalo.
3 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nechystáš další článek ohledně Netflixu a těch dluhů? Docela bych ho uvítal, určitě nebudu sám!8)
782429
Nechystáš další článek ohledně Netflixu a těch dluhů? Docela bych ho uvítal, určitě nebudu sám!*8)*
782379
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Attikus
Kapři si sami rybník nevypustí. Osobně si myslím, že se situace bude posouvat do stavu, kdy každý, kdo nějaký obsah vytváří, ho bude exluzivně nabízet na své streamovací platformě, podobně jako když kdysi filmová studia vlastnily kina. A stejně jako tehdy, přijde státní moc a nařídí rozdělení výroby a distribuce a studia budou mít zakázáno majetkové provázání s jakoukoliv streamovací službou. Tipl bych to tak za 20 let
782415
Kapři si sami rybník nevypustí. Osobně si myslím, že se situace bude posouvat do stavu, kdy každý, kdo nějaký obsah vytváří, ho bude exluzivně nabízet na své streamovací platformě, podobně jako když kdysi filmová studia vlastnily kina. A stejně jako tehdy, přijde státní moc a nařídí rozdělení výroby a distribuce a studia budou mít zakázáno majetkové provázání s jakoukoliv streamovací službou. Tipl bych to tak za 20 let
782381
2 0
reagovat

RIP kinoripy

8):+:o
782409
*8)**:+**:o*
RIP kinoripy
2 0
reagovat
reaguje na: Bobby6killer
No já s tebou naprosto souhlasím, taky neznám rodinu, která by potřebovala všechno. Psal sem to spíše kvůli tomu, že ty plány, které počítají s desítkami a stovkami milionů nových předplatitelů pro úplně všechny ty služby časem narazí. Dokud budou expandovat jenom v Americe, Kanadě, UK, Německu a pár dalších zemích, tak to vidět nebude.

Až začnou expandovat i do těch dalších, tak se to pozná. Ty limity jsou podobně jako u nás totiž podle mého názoru nastaveny v opravdu hodně zemích a v tuto chvíli to právě maskuje fakt, že se expanduje v zemích, kde to mají nastavené jinak. Teď samozřejmě nemluvím o Netflixu, kterej je pořád trochu mimo tyhle "vize" :)
782406
No já s tebou naprosto souhlasím, taky neznám rodinu, která by potřebovala všechno. Psal sem to spíše kvůli tomu, že ty plány, které počítají s desítkami a stovkami milionů nových předplatitelů pro úplně všechny ty služby časem narazí. Dokud budou expandovat jenom v Americe, Kanadě, UK, Německu a pár dalších zemích, tak to vidět nebude. Až začnou expandovat i do těch dalších, tak se to pozná. Ty limity jsou podobně jako u nás totiž podle mého názoru nastaveny v opravdu hodně zemích a v tuto chvíli to právě maskuje fakt, že se expanduje v zemích, kde to mají nastavené jinak. Teď samozřejmě nemluvím o Netflixu, kterej je pořád trochu mimo tyhle "vize" :)
782405
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se