Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Šéf Disneyho o kinech: Ke starému modelu už se nejspíš nevrátíme

příspěvky 41 - 48 Napsat příspěvek
Podľa mňa, s poukazom presne na fakt, že ľudia si nebudú môcť dovoliť toľko stream platforiem, môže postupne viesť časom k nejakému centrálnemu stream konglomerátu, nejakej "OSN Stream", kde bude jedna veľká databáza všetkého, do ktorej budú prispievať všetky štúdiá filmami a seriálmi, pričom samozrejme by ju aj mohli spravovať všetky štúdiá čo tam nejaký ten content budú dávať. Štúdia by mali samozrejme rozdelené miesta na poste riaditeľov, členov správnej rady, dozornej rady a pod. či už 1) podľa veľkosti contentu čo tam budú mať alebo 2) by to bolo rozdelené striktne rovnomerne, prípadne dokonca kombinácia oboch variantov ako je to vo federácii, pričom napr. hlavný riaditeľ by bol iba na určité obdobie, resp. by bolo také "rotujúce predsedníctvo" ako je v EU. Pointou je, aby si štúdia nejakým spôsobom podelili náklady na údržbu a vysielanie, aby predplatné pre obyčajného smrteľníka zas nebola taká strašná pálka s tým, že zisk by si bralo to konkrétne štúdio za svoje produkty a frančízy, napr. Disney za napr. MCU a SW, Warner za DC a pod., čím by sa stále zachovala konkurencia medzi štúdiami.

Je to samozrejme len taká (veľmi pekná?) predstava vo veľmi hrubých rysoch.
782381
Podľa mňa, s poukazom presne na fakt, že ľudia si nebudú môcť dovoliť toľko stream platforiem, môže postupne viesť časom k nejakému centrálnemu stream konglomerátu, nejakej "OSN Stream", kde bude jedna veľká databáza všetkého, do ktorej budú prispievať všetky štúdiá filmami a seriálmi, pričom samozrejme by ju aj mohli spravovať všetky štúdiá čo tam nejaký ten content budú dávať. Štúdia by mali samozrejme rozdelené miesta na poste riaditeľov, členov správnej rady, dozornej rady a pod. či už 1) podľa veľkosti contentu čo tam budú mať alebo 2) by to bolo rozdelené striktne rovnomerne, prípadne dokonca kombinácia oboch variantov ako je to vo federácii, pričom napr. hlavný riaditeľ by bol iba na určité obdobie, resp. by bolo také "rotujúce predsedníctvo" ako je v EU. Pointou je, aby si štúdia nejakým spôsobom podelili náklady na údržbu a vysielanie, aby predplatné pre obyčajného smrteľníka zas nebola taká strašná pálka s tým, že zisk by si bralo to konkrétne štúdio za svoje produkty a frančízy, napr. Disney za napr. MCU a SW, Warner za DC a pod., čím by sa stále zachovala konkurencia medzi štúdiami. Je to samozrejme len taká (veľmi pekná?) predstava vo veľmi hrubých rysoch.
1 0
reagují: mapar, FallenMaia, TedGeorge
reagovat
Taky si podle mě proste lidi nebudou tolik vybírat no. Budou konzumovat to co jim zrovna ta jejich služba nabídne. Podobně jako je to třeba u TV vysílání a to co bude na ostatních službách půjde trochu mimo ně až na nějaký velký franšízy. Samozřejmě filmovém fanoušek, co bude chtít vidět většinu nejak relevantních filmů to bude mít bud drahý nebo složitý aspoň ze začátku :D
782380
Taky si podle mě proste lidi nebudou tolik vybírat no. Budou konzumovat to co jim zrovna ta jejich služba nabídne. Podobně jako je to třeba u TV vysílání a to co bude na ostatních službách půjde trochu mimo ně až na nějaký velký franšízy. Samozřejmě filmovém fanoušek, co bude chtít vidět většinu nejak relevantních filmů to bude mít bud drahý nebo složitý aspoň ze začátku *:D*
3 0
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Jo, je jich hodně, mě akorát překvapuje že to skoro všem trvalo tak dlouhou, než na ten Netflix - Amazon - Hulu atd vlak naskočili.

Souhlasím, že se budou dříve nebo později požírat, protože to u nás není jako v Americe, kde je opravdu standard minimálně 3 takové služby - nemluvě o opravdu hodně vysokých nákladech každé domácnosti na kabelovku (především kvůli sportům). To je velkej rozdíl proti většině světa.

Pokud u nás nebudeme brát v potaz pirátství, tak spíše než placení vícero služeb najednou lidé Netflix sdílí ve 4 lidech - případně ta předplatné mění. Chvíli Netflix, chvíli HBO Go. Tvrdá data k tomu nemám, ale tak nějak se to u nás ví a já si fakt nejsem jistej, jestli je tu tak velkej potenciál, aby si stovky tisíc lidí platili navíc třeba už jenom ten Amazon Prime (prej najímají překladatele a chtějí to tu rozjet).

Ten základní problém je, že kromě Netflixu (tam je to složitější, protože  je podle všeho "už" zdravej a ty dluhy využívá schválně), je to všechno streamovací dobrodružství za účelem urvat kus trhu a už to nepustit. Samozřejmě s využitím dumpingových cen a velkých dluhů.

I ten Disney+, kterej to podle mého názoru dělá výborně (teďka asi nejlíp), bude v plusu až někdy v roce 2024. V tuhle chvíli je to od všech korporací sázka na budoucnost, protože už dál čekat prostě nemohou. Někdo si toho černého Petra ale zákonitě vytáhnout musí.

Každopádně na případu pomalu rostoucího počtu předplatných u HBO Max (během covidu mají dělat mnohem mnohem větší čísla) je vidět, že streamy nejsou samospásné. Ten potenciál samozřejmě je obrovskej po celém světě, nicméně není nekonečnej. Většina světa si podle mého názoru 3-4 streamy prostě nebude platit nikdy a je otázka, jestli ten peak u některých služeb nepřijde dřív, než se vůbec do toho zisku se streamy dostanou.
782379
Jo, je jich hodně, mě akorát překvapuje že to skoro všem trvalo tak dlouhou, než na ten Netflix - Amazon - Hulu atd vlak naskočili. Souhlasím, že se budou dříve nebo později požírat, protože to u nás není jako v Americe, kde je opravdu standard minimálně 3 takové služby - nemluvě o opravdu hodně vysokých nákladech každé domácnosti na kabelovku (především kvůli sportům). To je velkej rozdíl proti většině světa. Pokud u nás nebudeme brát v potaz pirátství, tak spíše než placení vícero služeb najednou lidé Netflix sdílí ve 4 lidech - případně ta předplatné mění. Chvíli Netflix, chvíli HBO Go. Tvrdá data k tomu nemám, ale tak nějak se to u nás ví a já si fakt nejsem jistej, jestli je tu tak velkej potenciál, aby si stovky tisíc lidí platili navíc třeba už jenom ten Amazon Prime (prej najímají překladatele a chtějí to tu rozjet). Ten základní problém je, že kromě Netflixu (tam je to složitější, protože  je podle všeho "už" zdravej a ty dluhy využívá schválně), je to všechno streamovací dobrodružství za účelem urvat kus trhu a už to nepustit. Samozřejmě s využitím dumpingových cen a velkých dluhů. I ten Disney+, kterej to podle mého názoru dělá výborně (teďka asi nejlíp), bude v plusu až někdy v roce 2024. V tuhle chvíli je to od všech korporací sázka na budoucnost, protože už dál čekat prostě nemohou. Někdo si toho černého Petra ale zákonitě vytáhnout musí. Každopádně na případu pomalu rostoucího počtu předplatných u HBO Max (během covidu mají dělat mnohem mnohem větší čísla) je vidět, že streamy nejsou samospásné. Ten potenciál samozřejmě je obrovskej po celém světě, nicméně není nekonečnej. Většina světa si podle mého názoru 3-4 streamy prostě nebude platit nikdy a je otázka, jestli ten peak u některých služeb nepřijde dřív, než se vůbec do toho zisku se streamy dostanou.
782378
6 0
reagují: blahar, FallenMaia
reagovat
Akurát tu ale vzniká zase ten problém že tých služieb bude hrozne veľa, dokonca už aj Paramount má svoju, časom sa možno prídá aj Sony čiže každá jedna veľká spoločnosť bude mať svoju plus samozrejme tie ostatné ako Apple, Netflix, Amazon a podobne. Keď to človek spočíta dohromady tak ak by chcel pozerať všetko tak sa nedoplatí a aj tak sa bude vo veľkom sťahovať. Navyše tento trend predplatných služieb sa začína rozbiehať už aj v hernom svete a celkom sa obávam kam to týmto tempom za pár rokov dopracujeme.
782378
Akurát tu ale vzniká zase ten problém že tých služieb bude hrozne veľa, dokonca už aj Paramount má svoju, časom sa možno prídá aj Sony čiže každá jedna veľká spoločnosť bude mať svoju plus samozrejme tie ostatné ako Apple, Netflix, Amazon a podobne. Keď to človek spočíta dohromady tak ak by chcel pozerať všetko tak sa nedoplatí a aj tak sa bude vo veľkom sťahovať. Navyše tento trend predplatných služieb sa začína rozbiehať už aj v hernom svete a celkom sa obávam kam to týmto tempom za pár rokov dopracujeme.
6 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Nevidím na tom nic hrozného. 30denní okno je akorát. Ti, kteří chtějí film vidět hnet, musí do kina. Ostatní si prostě počkaj a stejně si připlatí za PVOD.

Nevím, co někteří povykači čekali? Všechny nové filmy zadarmo? :D
782374
Nevidím na tom nic hrozného. 30denní okno je akorát. Ti, kteří chtějí film vidět hnet, musí do kina. Ostatní si prostě počkaj a stejně si připlatí za PVOD. Nevím, co někteří povykači čekali? Všechny nové filmy zadarmo? *:D*
4 -1
reagovat
Za mě dobrý a je to krok vpřed. Když chci nějaký film vidět v kině, tak tu možnost mít budu a pořád s určitou mírou exkluzivity. Pokud mě nějaký film zajímá, ale ne tolik, abych běžel do kina, tak si ten měsíc počkám a mrknu doma. Odpadne několikaměsíční čekání, případně kolování nějakých debilních kinoripů (které jsem vždycky odmítal, ale štvali mě lidi, kteří se na ně dívali a pak machrovali).
782373
Za mě dobrý a je to krok vpřed. Když chci nějaký film vidět v kině, tak tu možnost mít budu a pořád s určitou mírou exkluzivity. Pokud mě nějaký film zajímá, ale ne tolik, abych běžel do kina, tak si ten měsíc počkám a mrknu doma. Odpadne několikaměsíční čekání, případně kolování nějakých debilních kinoripů (které jsem vždycky odmítal, ale štvali mě lidi, kteří se na ně dívali a pak machrovali).
4 0
reagovat
reaguje na: ColbySawyer
Sníží, ale jenom dočasně. Když se podíváš na vlastnickou strukturu v Hollywoodu, tak kromě Netflixu (kterej je s reklamníma nákladama šetrnej od nepaměti) ta studia vlastní především obrovské korporace, které ovládají mediální prostor a potřebují, aby to byly události, franšízy a s tím spojené reklamní megaakce.

Covid to teď hodně maskuje, ale lepší model než ten současnej spoléhající na kina nikdo nevymyslel. Všichni včetně Chapka samozřejmě ví, že i streamy živí obří franšízy určené primárně pro kina. Ty seriály na Disney+ musí na něco navazovat...
782372
Sníží, ale jenom dočasně. Když se podíváš na vlastnickou strukturu v Hollywoodu, tak kromě Netflixu (kterej je s reklamníma nákladama šetrnej od nepaměti) ta studia vlastní především obrovské korporace, které ovládají mediální prostor a potřebují, aby to byly události, franšízy a s tím spojené reklamní megaakce. Covid to teď hodně maskuje, ale lepší model než ten současnej spoléhající na kina nikdo nevymyslel. Všichni včetně Chapka samozřejmě ví, že i streamy živí obří franšízy určené primárně pro kina. Ty seriály na Disney+ musí na něco navazovat...
782371
3 0
reagovat
Zajímalo by mě, jestli e díky tomuhle modelu rapidně sníží náklady na reklamu, protože jinak ten model nedává zas tak smysl.
782371
Zajímalo by mě, jestli e díky tomuhle modelu rapidně sníží náklady na reklamu, protože jinak ten model nedává zas tak smysl.
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se