Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 10 nejlepších filmů dekády podle Mr. Hlada

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Asi souhlasím... většinou. Nejbližší je mi Mad Max, ten mě odvařil úplně stejně a v kině jsem na něj šel třikrát. 

Já vím, budu se opakovat, ale Interstellar a Příchozí jsou příběhově strašně divné filmy, které mi nakonec nedávaly vůbec žádný smysl. Jedny z nejpřeceňovanějších filmů poslední doby, až na pár pěkných momentů...

Za mě bych rozhodně dal do seznamu Endgame, ale také Zmizení, ten film mě drásá dodnes. Určitě i Jokera, kterého jsem všeho všudy viděl už asi pětkrát, z toho dvakrát v kině a jsem schopen se na to dívat pořád dokola a dokola. Taky bych tam viděl aspoň jeden ze závodních filmů (Rivalové nebo Le Mans 66 - k Rivalům jsem si nakonec cestu našel, ač jsem byl původně po premiéře lehce zklamaný). Ten film ale uzrál a mám ho fakt rád. Jako topkovou krimi za posledních deset let určitě první Sicario, hned po Zmizení. A aby to bylo veselejší, rovnou bych tam hodil Nedotknutelné.

Nesmím zapomenout ani na nového Blade Runnera, ten by mou desítku uzavíral. 
792014
Asi souhlasím... většinou. Nejbližší je mi Mad Max, ten mě odvařil úplně stejně a v kině jsem na něj šel třikrát.  Já vím, budu se opakovat, ale Interstellar a Příchozí jsou příběhově strašně divné filmy, které mi nakonec nedávaly vůbec žádný smysl. Jedny z nejpřeceňovanějších filmů poslední doby, až na pár pěkných momentů... Za mě bych rozhodně dal do seznamu Endgame, ale také Zmizení, ten film mě drásá dodnes. Určitě i Jokera, kterého jsem všeho všudy viděl už asi pětkrát, z toho dvakrát v kině a jsem schopen se na to dívat pořád dokola a dokola. Taky bych tam viděl aspoň jeden ze závodních filmů (Rivalové nebo Le Mans 66 - k Rivalům jsem si nakonec cestu našel, ač jsem byl původně po premiéře lehce zklamaný). Ten film ale uzrál a mám ho fakt rád. Jako topkovou krimi za posledních deset let určitě první Sicario, hned po Zmizení. A aby to bylo veselejší, rovnou bych tam hodil Nedotknutelné. Nesmím zapomenout ani na nového Blade Runnera, ten by mou desítku uzavíral. 
0 -1
reagovat
Moc hezký žebříček od Hlada! Jeho vkus mi byl vždy nejbližší, ačkoli Patrola ve mě moc nerezonovala. Můj žebříček top ten za posledních deset let by vypadal takhle:

1 - Wind River - mám rád detektivky, mám rád filmy na sněhu... tenhle film mě dostal na první dobrou, atmosférou, hutným finále... Když se řekne nejlepší film za posledních deset let neváhám ani minutu!
2 - Sicario 2: Soldado - Tohle je čistě o náladě. První film je samozřejmě taky pecka, ale dvojka mě něčím dostala daleko víc. Asi je to víc osobní a finále intenzivnější.
3 - Everest - opět, moje téma... hory, sníh a skvělé obsazení... námět je vlastně v celku prostý, ale zpracovaný je lidsky, uvěřitelně. Ono to působí, že je to málo, ale není.
4 - Král Artuš: Legenda o meči - Ryzí adrenalin. Guy Ritchie má jasný rukopis a styl a v tomhle filmu se podle mě dostal na vrchol. Vše co na jeho filmech mám rád se tu slilo v dokonalou autorskou vizi. The best of Ritchie :)
5 - Mission: Impossible - Národ grázlů S touhle sérií je to zajímavé. Málokdy mě strhne napoprvé. I trojce jsem přišel na chuť až po letech a když se přistoupí na hru, že je Cruise trochu gumový nadčlověk, je tohle dokonalý blockbuster. Chytrý a chytlavý scénář, nabušená akce, "bond girl" jakou Bond nikdy neměl (Eva Green odpustí, ale Rebecca Ferguson je tady nedostižná :) )
6 - Le Mans '66 - i bez Zimmera je to silnější než Rivalové. 
7 - Blok 99 - Za mě nejlepší Zahler! Kosti a skalp šokovaly, ale teprve tenhle film pro mě Zahlera skutečně usadil mezi režiséry jehož filmy budu očekávat s nadšením. (I když mě Na špatné straně zase trochu zchladilo)
8 - La La Land - nesnáším muzikály. Nebo spíš, naprosto mě míjejí. Zpívání a tajtrlíkování patří do pohádek :) Ale tohle má nejen skvělou originální hudbu, ale i skvělý příběh.
9 - Whiplash - Zas ten Chazelle. Natočit strhující film o bubeníkovi, to už je umění. A tady se skutečně nenudíte ani minutu!
10 - X-men budoucí minulost, Winter Soldier, Avengers... nestydím se za to, že se rád i bavím. A tyhle komixovky jsou pro mě "Jurským parkem" současnosti. Atrakce, která není hloupá a technicky je naprosto na špičce.
772239
Moc hezký žebříček od Hlada! Jeho vkus mi byl vždy nejbližší, ačkoli Patrola ve mě moc nerezonovala. Můj žebříček top ten za posledních deset let by vypadal takhle: 1 - [b]Wind River[/b] - mám rád detektivky, mám rád filmy na sněhu... tenhle film mě dostal na první dobrou, atmosférou, hutným finále... Když se řekne nejlepší film za posledních deset let neváhám ani minutu! 2 - [b]Sicario 2: Soldado[/b] - Tohle je čistě o náladě. První film je samozřejmě taky pecka, ale dvojka mě něčím dostala daleko víc. Asi je to víc osobní a finále intenzivnější. 3 - [b]Everest [/b]- opět, moje téma... hory, sníh a skvělé obsazení... námět je vlastně v celku prostý, ale zpracovaný je lidsky, uvěřitelně. Ono to působí, že je to málo, ale není. 4 - [b]Král Artuš: Legenda o meči [/b]- Ryzí adrenalin. Guy Ritchie má jasný rukopis a styl a v tomhle filmu se podle mě dostal na vrchol. Vše co na jeho filmech mám rád se tu slilo v dokonalou autorskou vizi. The best of Ritchie *:)* 5 - [b]Mission: Impossible - Národ grázlů [/b]S touhle sérií je to zajímavé. Málokdy mě strhne napoprvé. I trojce jsem přišel na chuť až po letech a když se přistoupí na hru, že je Cruise trochu gumový nadčlověk, je tohle dokonalý blockbuster. Chytrý a chytlavý scénář, nabušená akce, "bond girl" jakou Bond nikdy neměl (Eva Green odpustí, ale Rebecca Ferguson je tady nedostižná :) ) 6 - [b]Le Mans '66[/b] - i bez Zimmera je to silnější než Rivalové.  7 - [b]Blok 99 [/b]- Za mě nejlepší Zahler! Kosti a skalp šokovaly, ale teprve tenhle film pro mě Zahlera skutečně usadil mezi režiséry jehož filmy budu očekávat s nadšením. (I když mě Na špatné straně zase trochu zchladilo) 8 - [b]La La Land[/b] - nesnáším muzikály. Nebo spíš, naprosto mě míjejí. Zpívání a tajtrlíkování patří do pohádek :) Ale tohle má nejen skvělou originální hudbu, ale i skvělý příběh. 9 - [b]Whiplash [/b]- Zas ten Chazelle. Natočit strhující film o bubeníkovi, to už je umění. A tady se skutečně nenudíte ani minutu! 10 - [b]X-men budoucí minulost, Winter Soldier, Avengers[/b]... nestydím se za to, že se rád i bavím. A tyhle komixovky jsou pro mě "Jurským parkem" současnosti. Atrakce, která není hloupá a technicky je naprosto na špičce.
1 0
reagovat

TOP10 (2010-2019)

The Social Network (2010)
Whiplash (2014)
Mad Max: Fury Road (2015)
Sicario (2015)
Manchester by the Sea (2016)
Dunkerk (2017)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Den Skyldige (2018)
The First Man (2018)
Midsommar (2019)

česká zmínka: Domestik (2018) a Ztraceni v Mnichově (2015)
772198
The Social Network (2010) Whiplash (2014) Mad Max: Fury Road (2015) Sicario (2015) Manchester by the Sea (2016) Dunkerk (2017) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) Den Skyldige (2018) The First Man (2018) Midsommar (2019) česká zmínka: Domestik (2018) a Ztraceni v Mnichově (2015)
TOP10 (2010-2019)
2 0
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
"Kristen je jedna z nejcharismatičtějších a nejtalentovanějších mladých hereček současnosti" :D:D:D:D:D:D:D
772197
"Kristen je jedna z nejcharismatičtějších a nejtalentovanějších mladých hereček současnosti" *:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D*
772177
2 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Souhlasím, že casting dělá hodně, vlastně je na tom to úplně nejlepší a tady po tomhle jsem si definitivně potvrdil, že Kristen je jedna z nejcharismatičtějších a nejtalentovanějších mladých hereček současnosti, ale tady mne baví i to, jak Assayas dovedně a originálně míchá soft duchařinu s kriminálním thrillerem, plus je to řemeslně takřka dokonalé, zejména esemeskovací scéna. Ovšem chápu, že tenhle film rozhodně nesedne každému, pro mne je ale smíchán z těch správných ingrediencí, které mám moc rád :+
772177
Souhlasím, že casting dělá hodně, vlastně je na tom to úplně nejlepší a tady po tomhle jsem si definitivně potvrdil, že Kristen je jedna z nejcharismatičtějších a nejtalentovanějších mladých hereček současnosti, ale tady mne baví i to, jak Assayas dovedně a originálně míchá soft duchařinu s kriminálním thrillerem, plus je to řemeslně takřka dokonalé, zejména esemeskovací scéna. Ovšem chápu, že tenhle film rozhodně nesedne každému, pro mne je ale smíchán z těch správných ingrediencí, které mám moc rád *:+*
772176
1 -2
reagují: Muf
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
Ne ze bys tam nezminoval par moc dobrejch filmu, ale Personal Shopper? Vazne? Krome velmi povedeneho castingu je to hodne slabe...
772176
Ne ze bys tam nezminoval par moc dobrejch filmu, ale Personal Shopper? Vazne? Krome velmi povedeneho castingu je to hodne slabe...
772174
1 0
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
reaguje na: PorkChopExpress
Tak přímo se nabízí tituly jako Dogtooth, Holy Motors, Amour, Happy as Lazzaro, Parasite, Sils Maria, Personal Shopper, The Babadook, Toni Erdmann, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, Embrace of the Serpent, případně cokoliv z filmografie Jurije Bykova, asi nejlepšího ruského tvůrce současnosti, ale hádám, že nic z toho Trix neměl na mysli, když v jedné větě s nejlepšími filmy dekady zmínil ten nejprovařenější mainstream 8)
772174
Tak přímo se nabízí tituly jako Dogtooth, Holy Motors, Amour, Happy as Lazzaro, Parasite, Sils Maria, Personal Shopper, The Babadook, Toni Erdmann, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, Embrace of the Serpent, případně cokoliv z filmografie Jurije Bykova, asi nejlepšího ruského tvůrce současnosti, ale hádám, že nic z toho Trix neměl na mysli, když v jedné větě s nejlepšími filmy dekady zmínil ten nejprovařenější mainstream *8)*
772127
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Mad Maxe přece točili v Africe a toho máš na prvním místě :D

Každopádně kdo vzpomíná na nejlepší filmy dekády a jako první ho napadne břečka Metro Manila si komentář ani moc nezasluhuje :))
772154
Mad Maxe přece točili v Africe a toho máš na prvním místě *:D* Každopádně kdo vzpomíná na nejlepší filmy dekády a jako první ho napadne břečka Metro Manila si komentář ani moc nezasluhuje *:))*
772151
5 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
RASISTI!
You're gonna get canceled!
772153
RASISTI! You're gonna get canceled!
772151
3 -1
reagovat
Obecně tam máme dost málo filmů z Afriky. 
772151
Obecně tam máme dost málo filmů z Afriky. 
9 -1
reagují: HAL, verbst
reagovat
Souhlas, je špatný že jsou tyhle žebříčky subjektivní. Mělo by se tam objevovat víc maďarských blockbusterů.
772149
Souhlas, je špatný že jsou tyhle žebříčky subjektivní. Mělo by se tam objevovat víc maďarských blockbusterů.
772146
4 -1
reagovat
Tak Cival tam mel 3 nehollywoodske filmy. 
772143
Tak Cival tam mel 3 nehollywoodske filmy. 
772121
1 0
reagovat
reaguje na: Lorian
Tohle byl vrchol tvého dne? To musíš mít smutný život...
772135
Tohle byl vrchol tvého dne? To musíš mít smutný život...
772116
5 0
reagovat
Kterejma? Míněno absolutně nekonfrontačně, zajímá mě to. A to, po čem toužíš, ti možná dodá Rimsyho výběr, pokud nějaký bude... Nebo už byl?
772127
Kterejma? Míněno absolutně nekonfrontačně, zajímá mě to. A to, po čem toužíš, ti možná dodá Rimsyho výběr, pokud nějaký bude... Nebo už byl?
772121
3 0
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
Jsem rád, že se tady najde několik málo lidí, kteří BR2049 nepovažují za nedotknutelné dílo, protože tím vážně není. Pro mě je Blade Runner jen jeden a to ten Scottův. 
772126
Jsem rád, že se tady najde několik málo lidí, kteří BR2049 nepovažují za nedotknutelné dílo, protože tím vážně není. Pro mě je Blade Runner jen jeden a to ten Scottův. 
3 -1
reagovat
To byla Černá labuť vážně tak hrozná, že o ní jedinkrát nepadla zmínka ani v "co se nevešlo"?
772123
To byla Černá labuť vážně tak hrozná, že o ní jedinkrát nepadla zmínka ani v "co se nevešlo"?
2 0
reagovat
Nevím, jestli to nemá redakce v plánu, ale přimlouval bych se za tematický článek k poslední dekádě. Digitalizace kin, nadvláda Disneyho, nástup Netflixu, největší objevy, nečekané ztráty...
772119
Nevím, jestli to nemá redakce v plánu, ale přimlouval bych se za tematický článek k poslední dekádě. Digitalizace kin, nadvláda Disneyho, nástup Netflixu, největší objevy, nečekané ztráty...
5 0
reagovat
Takže takhle nějak jsem tehdy působil? Já se tak stydím...
772118
Takže takhle nějak jsem tehdy působil? Já se tak stydím...
9 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
ahoj, opatruj se, nos hlavně roušky, nebezpečí teď číhá na každém kroku. Těším se na další shledání, jen příště méně té fabulace poprosím ;).
772116
ahoj, opatruj se, nos hlavně roušky, nebezpečí teď číhá na každém kroku. Těším se na další shledání, jen příště méně té fabulace poprosím *;)*.
772109
1 -7
reagují: esmo
reagovat
Za každý mínus.....
772115
Za každý mínus.....
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se