Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hon na ponorku: V.I.M.

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek

Nejlepší Ryan

Jen ta první sezona seriálu se mu aspoň přibližuje.

Hon na ponorku je jeden z těch filmů, z kterých jsem vždycky v televizi viděl jen kousek, ale nikdy si ho nepohlídal v programu pěkně od začátku. Až dneska jsem ho dohnal, a je to fakt velká paráda. Scénář je vymazlený, film upaluje od první do poslední minuty, McTiernanova režie skvělá jako obvykle a nahoru to táhne ještě perfektní casting a hudba. Jeden z těch nenápadných klenotů.

Ještě doženu Šamana a Thomase Crowna a budu mít McTiernanovu "imperial phase" kompletní.
770218
Jen ta první sezona seriálu se mu aspoň přibližuje. Hon na ponorku je jeden z těch filmů, z kterých jsem vždycky v televizi viděl jen kousek, ale nikdy si ho nepohlídal v programu pěkně od začátku. Až dneska jsem ho dohnal, a je to fakt velká paráda. Scénář je vymazlený, film upaluje od první do poslední minuty, McTiernanova režie skvělá jako obvykle a nahoru to táhne ještě perfektní casting a hudba. Jeden z těch nenápadných klenotů. Ještě doženu Šamana a Thomase Crowna a budu mít McTiernanovu "imperial phase" kompletní.
Nejlepší Ryan
0 -1
reagovat
Vždy se podivuji, že ten který film ještě neměl VIMko, ale vždy jsem rád, že se tak právě stalo:D

Connery (s asi nejlepším příčeskem ze všech, které měl) je jistota vždy a všude, tady z něj charisma přímo odkapává, ale i ostatní herci nezaostávají. Režie samozřejmě skvělá, ale i scénář, resp. adaptace, je výborná práce, jelikož u adaptací je vždy oříšek, co ponechat, co vyhodit a co změnit (ano i zde jsou odlišnosti od předlohy) a přitom zachovat ducha předlohy a udržet spád děje, což se zde bez pochyb podařilo. Film je napínavý, ať už jsme pod vodou a sledujeme hru kočky s myší, v kanceláři za stolem nebo sledujeme tečky na sonarech. Ryan samotný je tady víceméně jen jednou z mnoha figurek (byť důležitou) na šachovnici v mnohem větší hře, což slouží příběhu (na rozdíl od pozdějších adaptací, kde (asi i díky starpower Forda) byla hlavní pozornost více a více zaměřována na Ryana jako takového). A rozhodně se sluší zmínit i vynikající ost od Poledourise, který krásně dotváří atmosféru. Prostě nejlepší ryanovka dosud, imho.
770201
Vždy se podivuji, že ten který film ještě neměl VIMko, ale vždy jsem rád, že se tak právě stalo*:D* Connery (s asi nejlepším příčeskem ze všech, které měl) je jistota vždy a všude, tady z něj charisma přímo odkapává, ale i ostatní herci nezaostávají. Režie samozřejmě skvělá, ale i scénář, resp. adaptace, je výborná práce, jelikož u adaptací je vždy oříšek, co ponechat, co vyhodit a co změnit (ano i zde jsou odlišnosti od předlohy) a přitom zachovat ducha předlohy a udržet spád děje, což se zde bez pochyb podařilo. Film je napínavý, ať už jsme pod vodou a sledujeme hru kočky s myší, v kanceláři za stolem nebo sledujeme tečky na sonarech. Ryan samotný je tady víceméně jen jednou z mnoha figurek (byť důležitou) na šachovnici v mnohem větší hře, což slouží příběhu (na rozdíl od pozdějších adaptací, kde (asi i díky starpower Forda) byla hlavní pozornost více a více zaměřována na Ryana jako takového). A rozhodně se sluší zmínit i vynikající ost od Poledourise, který krásně dotváří atmosféru. Prostě nejlepší ryanovka dosud, imho.
0 -1
reagovat
Hrůzný doklad schématických představ američanů o východě. Oni se prostě nikdy nenaučí točit filmy s východní tématikou. Ani Connery nezachrání film který působí jako parodie...
770191
Hrůzný doklad schématických představ američanů o východě. Oni se prostě nikdy nenaučí točit filmy s východní tématikou. Ani Connery nezachrání film který působí jako parodie...
1 -2
reagovat
reaguje na: Black
Je to obráceně - The Hunt for Red October je originální název a u nás v překladu to změnili
770140
Je to obráceně - The Hunt for Red October je originální název a u nás v překladu to změnili
770130
0 0
reagovat
Tenhle film měl v devadesátkách štěstí, že se ideálně strefil do pozitivní popřevratové nálady a dodnes hraje v jeho vnímání přese všechna klišé, scénáristické kličky, logické lapsy a hromady pseudotechnických nesmyslů tato nostalgie klíčovou roli. Chudák Connery, sám to prostě nevytrhne 8)
770136
Tenhle film měl v devadesátkách štěstí, že se ideálně strefil do pozitivní popřevratové nálady a dodnes hraje v jeho vnímání přese všechna klišé, scénáristické kličky, logické lapsy a hromady pseudotechnických nesmyslů tato nostalgie klíčovou roli. Chudák Connery, sám to prostě nevytrhne *8)*
1 -2
reagovat
Nevím proč, ale mně v hlavě utkvěl název "Hon na Rudý Říjen". Možná to byl jeden z názvů distribuce u nás? Nepamatuji si to.
Ale film perfektní. Včera jsem sjel Jméno růže. Pak rozkoukal Neúplatní a další v pořadí bude tahle pecka.
770130
Nevím proč, ale mně v hlavě utkvěl název "Hon na Rudý Říjen". Možná to byl jeden z názvů distribuce u nás? Nepamatuji si to. Ale film perfektní. Včera jsem sjel Jméno růže. Pak rozkoukal Neúplatní a další v pořadí bude tahle pecka.
1 -1
reagují: HAL
reagovat
Souhlas, nejlepší Ryan :+
770124
Souhlas, nejlepší Ryan *:+*
1 -1
reagovat

Soundtrack

A hlavně Basil do toho řeže opravdu hodně a kvalitně!!! 
Skvělej film, kterej můžu vidět kdykoliv.
770105
A hlavně Basil do toho řeže opravdu hodně a kvalitně!!!  Skvělej film, kterej můžu vidět kdykoliv.
Soundtrack
1 -1
reagovat

skvelý film

..v knihe je Ramiusov príbeh rozvinutý ešte viac do hĺbky, najmä dôvod zbehnutia.
770066
..v knihe je Ramiusov príbeh rozvinutý ešte viac do hĺbky, najmä dôvod [spoiler]zbehnutia.[/spoiler]
skvelý film
2 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se