Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Čarodějnice: Recenze

příspěvky 1 - 12 Napsat příspěvek
reaguje na: The Joker
Je pravda, že ten peak je rôzny. Ale aj to je na Zemeckisovi zaujímavé - od Used Cars v 1980-tom do What Lies Beneath v 2000-om točil len samé hity. To je 20 rokov a 11 filmov. To je dosť slušný peak. 

Od 2000 do 2020 je to ale okrem Flight samý prepadak, dokopy 7 filmov. Ono je zaujímavé, že Zemeckisovi vôbec niekto dáva ešte peniaze, zrejme všetci dúfajú že ten comeback raz príde. 

Witches boli napríklad ale také bezzube, nudné, nie je v nich žiadna iskra, okrem prehrávania Anne Hathaway...
769769
Je pravda, že ten peak je rôzny. Ale aj to je na Zemeckisovi zaujímavé - od Used Cars v 1980-tom do What Lies Beneath v 2000-om točil len samé hity. To je 20 rokov a 11 filmov. To je dosť slušný peak.  Od 2000 do 2020 je to ale okrem Flight samý prepadak, dokopy 7 filmov. Ono je zaujímavé, že Zemeckisovi vôbec niekto dáva ešte peniaze, zrejme všetci dúfajú že ten comeback raz príde.  Witches boli napríklad ale také bezzube, nudné, nie je v nich žiadna iskra, okrem prehrávania Anne Hathaway...
769682
4 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Nejen tihle, stačí se podívat na výrazné režiséry z přelomu tisíciletí... Buď v podstatě netočí (Jackson či Proyas nebo Sommers), paběrkují (Emmerich, Bay) nebo se snaží nějak vrátit zpátky (RAIMI). A do těch kategorií lze přidávat další a další jména, včetně těch neblockbusterových jako Sofie Coppola, Svěrák a jiní. Ten jejich peak je vlastně strašně krátkej. Moc šťastnej musí být ten, kdo zvládne 2-3 top kousky.

Witches... Nezvládl jsem víc jak 25 minut nebo takhle. Hrozný. Vlastně mám dnes pocit, že od Trosečníka je nejlepší Zemeckis Polární expres. To jsem v době premiéry opravdu nečekal.
769682
Nejen tihle, stačí se podívat na výrazné režiséry z přelomu tisíciletí... Buď v podstatě netočí (Jackson či Proyas nebo Sommers), paběrkují (Emmerich, Bay) nebo se snaží nějak vrátit zpátky (RAIMI). A do těch kategorií lze přidávat další a další jména, včetně těch neblockbusterových jako Sofie Coppola, Svěrák a jiní. Ten jejich peak je vlastně strašně krátkej. Moc šťastnej musí být ten, kdo zvládne 2-3 top kousky. Witches... Nezvládl jsem víc jak 25 minut nebo takhle. Hrozný. Vlastně mám dnes pocit, že od Trosečníka je nejlepší Zemeckis Polární expres. To jsem v době premiéry opravdu nečekal.
769614
1 0
reagují: Randal K.
reagovat
Je škoda ako Zemeckis dopadol. Netočí zlé filmy, ale spravidla maximum čo sa dá povedať to čo píše Kocour - nie je to "vyloženě špatný". 

Čarodejnice vyslovene žobrali o podobný vibe a podanie ako Smrt jí sluší. Čo je IMHO jeden zo Zemeckisových vrcholov, trochu prehliadaný. Nedávno to išlo v TV a je to stále pecka - Willis tam dáva asi jeden zo svojich naj výkonov, efekty nezostarli, má to super kameru, hudbu, príbeh, všetko. Proste šikovný režisér na vrchole síl. 

Ale ako tak rozmýšľam, nemá veľa velikánov takýto útlm? Spielberg, Ridley Scott, Burton, Coppola, Oliver Stone. Ktorý hitmaker zo 70-tych a 80-tych rokov si udržal najvyšší štandard bez slabších miest? Napadá ma len Scorsese. Rozdiel medzi Zemeckisom a týmito pánmi je, že Zemeckis si kreatívny úpadok nekompenzuje komerčnými a crowd-pleasing hitmi ako napr. Burton (Alica) a Scott (Marťan), oscarovými podlizovačkami ako Spielberg (Vojnový kôň, Lincoln) a nemá ako režisér takú prestížnu minulosť ako Stone alebo Coppola. 

Každopádne bolo by fajn, keby sa zmohol na niečo ako Spielberg s Ready Player One - na film, ktorým ukáže že ten macher tam ešte niekde stále je. 
769614
Je škoda ako Zemeckis dopadol. Netočí zlé filmy, ale spravidla maximum čo sa dá povedať to čo píše Kocour - nie je to "vyloženě špatný".  Čarodejnice vyslovene žobrali o podobný vibe a podanie ako Smrt jí sluší. Čo je IMHO jeden zo Zemeckisových vrcholov, trochu prehliadaný. Nedávno to išlo v TV a je to stále pecka - Willis tam dáva asi jeden zo svojich naj výkonov, efekty nezostarli, má to super kameru, hudbu, príbeh, všetko. Proste šikovný režisér na vrchole síl.  Ale ako tak rozmýšľam, nemá veľa velikánov takýto útlm? Spielberg, Ridley Scott, Burton, Coppola, Oliver Stone. Ktorý hitmaker zo 70-tych a 80-tych rokov si udržal najvyšší štandard bez slabších miest? Napadá ma len Scorsese. Rozdiel medzi Zemeckisom a týmito pánmi je, že Zemeckis si kreatívny úpadok nekompenzuje komerčnými a crowd-pleasing hitmi ako napr. Burton (Alica) a Scott (Marťan), oscarovými podlizovačkami ako Spielberg (Vojnový kôň, Lincoln) a nemá ako režisér takú prestížnu minulosť ako Stone alebo Coppola.  Každopádne bolo by fajn, keby sa zmohol na niečo ako Spielberg s Ready Player One - na film, ktorým ukáže že ten macher tam ešte niekde stále je. 
3 0
reagují: The Joker
reagovat
Let ma nejlepsi prvni dve minuty ve filmu ever :)
769561
Let ma nejlepsi prvni dve minuty ve filmu ever :)
1 0
reagovat
Teď teprve vidím, že Hvězdný prach má od vás hodnocení jen 7/10. To je ostuda ?) Ten film je naprostá srdcovka a vůbec nestárne :+
769539
Teď teprve vidím, že Hvězdný prach má od vás hodnocení jen 7/10. To je ostuda *?)* Ten film je naprostá srdcovka a vůbec nestárne *:+*
7 -1
reagovat
předchozí zpracování link
jsem měl docela rád. To nové není zlé, ale určitě strávíte svůj čas lépe, když radši znovu kouknete na verzi z roku 1990

Mimochodem většinu známějších děl od Dahla jsem četl a myslím, že hlavní problém, na který si Kocour ztěžuje, tedy "postulování děje", je obecným rysem Dahlovy tvorby. Měl jsem ten, moderním jazykem bych řekl, "WTF" pocit dost často. Prostě se zčista jasna stane něco divného a všichni se tváří, že přesně na to čekali. A musím dodat, že moje děti takový styl vyprávění kvitovali velmi pozitivně, byť já jsem u toho dost kroutil hlavou.
769538
předchozí zpracování https://www.csfd.cz/film/17400-carodejky/prehled/ jsem měl docela rád. To nové není zlé, ale určitě strávíte svůj čas lépe, když radši znovu kouknete na verzi z roku 1990 Mimochodem většinu známějších děl od Dahla jsem četl a myslím, že hlavní problém, na který si Kocour ztěžuje, tedy "postulování děje", je obecným rysem Dahlovy tvorby. Měl jsem ten, moderním jazykem bych řekl, "WTF" pocit dost často. Prostě se zčista jasna stane něco divného a všichni se tváří, že přesně na to čekali. A musím dodat, že moje děti takový styl vyprávění kvitovali velmi pozitivně, byť já jsem u toho dost kroutil hlavou.
3 0
reagovat
Škoda, Octavia! Aj keď si sa snažila, sama si to utiahnuť nemohla. Tucci trestuhodne nevyužitý a Hathaway na môj vkus príliš teatrálna. A najviac ma na tom štve, že prvé minúty boli prísľubom niečoho lepšieho. :(
5/10
769527
Škoda, Octavia! Aj keď si sa snažila, sama si to utiahnuť nemohla. Tucci trestuhodne nevyužitý a Hathaway na môj vkus príliš teatrálna. A najviac ma na tom štve, že prvé minúty boli prísľubom niečoho lepšieho. *:(* 5/10
1 0
reagovat
Originál jsem neviděl, ale asi ani ten nebude žádná extra sláva s 61% na CSFD.
769522
Originál jsem neviděl, ale asi ani ten nebude žádná extra sláva s 61% na CSFD.
2 0
reagovat
reaguje na: davidb
Trosku mi v recenzi chybi porovnani i s puvodnim filmem, ale jinak v pohode. Panuje zde vicemene shoda s reckama odjinud, takze muzu s klidem vynechat a dejte uz sakra Zemeckisovi zas nejakej dobrej scenar. Tohle uz je trosku smutny.
769514
Trosku mi v recenzi chybi porovnani i s puvodnim filmem, ale jinak v pohode. Panuje zde vicemene shoda s reckama odjinud, takze muzu s klidem vynechat a dejte uz sakra Zemeckisovi zas nejakej dobrej scenar. Tohle uz je trosku smutny.
769495
1 -1
reagovat
reaguje na: B0mb4st1c
The Witches :D
769504
The Witches *:D*
769502
2 0
reagovat
reaguje na: davidb
Jak se jmenuje ten originál?
769502
Jak se jmenuje ten originál?
769495
2 0
reagují: pepo
reagovat

zbytočný film

originál s Atkinsonom still holds up well.
769495
originál s Atkinsonom still holds up well.
zbytočný film
2 0
reagují: mimomisu, B0mb4st1c
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se