Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 15 nejlepších filmů Clinta Eastwooda

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Moc pěkný článek, díky. :+

Eastwood je opravdu žijící legenda a to jak herecká, tak režijní. Do mé topky bych určitě ještě přidal Výměnu a Tajemnou řeku, jinak super výběr. 

Mimochodem, Clintovi přeji hodně zdraví a ještě nějaký ten filmek, poněvadž "eastwoodovek" není nikdy dost.
756011
Moc pěkný článek, díky. *:+* Eastwood je opravdu žijící legenda a to jak herecká, tak režijní. Do mé topky bych určitě ještě přidal Výměnu a Tajemnou řeku, jinak super výběr.  Mimochodem, Clintovi přeji hodně zdraví a ještě nějaký ten filmek, poněvadž "eastwoodovek" není nikdy dost.
0 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Perfektní komentář, díky :+
755995
Perfektní komentář, díky *:+*
755993
2 -2
reagovat
Dovolím si k tomu několik poznámek, které budou doplněním skvělého článku.

První poznámka se týká skutečnosti, že u nás získal Clint Eastwood obrovskou popularitu i díky dabingu Ladislava Županiče. Málokde je takové hlasové souznění jako právě u této dvojice. Županič Eastwoodův projev dost zlepšuje, a pokud ty filmy uslyšíte  češtině, nijak to nebude vadit, naopak. :+

Druhá poznámka se týká Eastwoodovy stabilní spolupráce s Warnery. Mnozí hollywoodští režiséři jednotlivá studia střídají, ale Clint Eastwood až na pár výjimek (např. Výměna) zůstal věrný Warnerům. Podobnou stabilní spoluprací vyniká Cristopher Nolan, který už patnáct také spolupracuje výhradně s Warnery.

Třetí poznámka se týká hudby. Clint Eastwood si ke svým režijním počinům často sám skládá hudbu. Je to nejen důkaz rozmanitosti jeho talentu, ale také jde o snahu, aby jeho filmy byly co nejvíce jeho autorským počinem.

Čtvrtá poznámka se týká samotného výběru filmů. Nebudu tu nic vytýkat, protože si dobře uvědomuji, že vybrat pouze patnáct (ve skutečnosti osmnáct) filmů z jeho rozsáhlé herecké a režijní filmografie není nic jednoduchého. Takže sem pouze doplním jeho volný triptych z přelomu minulého a tohoto desetiletí. Všechny tři snímky vycházejí z reálných událostí a v Eastwoodově mistrovské režii jde o nezapomenutelná díla. Řeč je o snímcích Výměna, J. Edgar a Jersey Boys.

Z tohoto triptychu je nejlepší J. Edgar. Eastwood si vybral silný scénář Dustina Lance Blacka, do hlavních rolích obsadil Leonarda DiCapria a Armieho Hammera. Velká škoda, že ten snímek před deseti lety prakticky upadl do zapomnění. Přitom DiCaprio zde sehrál svou životní roli. Mám ten film opravdu rád a jeho sledování mi vždycky udělá radost. Málokterý tvůrce si může dovolit natočit film takového formátu.

Ještě jednou díky za článek. :+
755993
Dovolím si k tomu několik poznámek, které budou doplněním skvělého článku. První poznámka se týká skutečnosti, že u nás získal Clint Eastwood obrovskou popularitu i díky dabingu Ladislava Županiče. Málokde je takové hlasové souznění jako právě u této dvojice. Županič Eastwoodův projev dost zlepšuje, a pokud ty filmy uslyšíte  češtině, nijak to nebude vadit, naopak. *:+* Druhá poznámka se týká Eastwoodovy stabilní spolupráce s Warnery. Mnozí hollywoodští režiséři jednotlivá studia střídají, ale Clint Eastwood až na pár výjimek (např. Výměna) zůstal věrný Warnerům. Podobnou stabilní spoluprací vyniká Cristopher Nolan, který už patnáct také spolupracuje výhradně s Warnery. Třetí poznámka se týká hudby. Clint Eastwood si ke svým režijním počinům často sám skládá hudbu. Je to nejen důkaz rozmanitosti jeho talentu, ale také jde o snahu, aby jeho filmy byly co nejvíce jeho autorským počinem. Čtvrtá poznámka se týká samotného výběru filmů. Nebudu tu nic vytýkat, protože si dobře uvědomuji, že vybrat pouze patnáct (ve skutečnosti osmnáct) filmů z jeho rozsáhlé herecké a režijní filmografie není nic jednoduchého. Takže sem pouze doplním jeho volný triptych z přelomu minulého a tohoto desetiletí. Všechny tři snímky vycházejí z reálných událostí a v Eastwoodově mistrovské režii jde o nezapomenutelná díla. Řeč je o snímcích Výměna, J. Edgar a Jersey Boys. Z tohoto triptychu je nejlepší J. Edgar. Eastwood si vybral silný scénář Dustina Lance Blacka, do hlavních rolích obsadil Leonarda DiCapria a Armieho Hammera. Velká škoda, že ten snímek před deseti lety prakticky upadl do zapomnění. Přitom DiCaprio zde sehrál svou životní roli. Mám ten film opravdu rád a jeho sledování mi vždycky udělá radost. Málokterý tvůrce si může dovolit natočit film takového formátu. Ještě jednou díky za článek. *:+*
4 -3
reagují: AndyKaufman
reagovat
Tajemna reka je kazdy rok v TV a musim uznat, ze mi ten film nevadi s ceskym dabingem (Brousek jr., Stastny, Vizner). hodne silny film

Unforgiven me pred lety zklamalo. cekal jsem od toho uplne neco jineho. v UK stoji UHD relativne malo a ma ceske titulky, takze to brzo zkusim znova. G. Hackman slavil 90 v lednu. skoda, ze taky nedostal na MZ svych 15min slavy

Hereafter je mozna kycovite, ale me se to jako celozivotnimu cynikovi stejne libilo

spaghetti trilogy, Iwo jima, Million Dollar, Changeling, Sully, Madison jsem furt nevidel

na konci srpna ma 90 Sean Connery. bude clanek?
755988
Tajemna reka je kazdy rok v TV a musim uznat, ze mi ten film nevadi s ceskym dabingem (Brousek jr., Stastny, Vizner). hodne silny film Unforgiven me pred lety zklamalo. cekal jsem od toho uplne neco jineho. v UK stoji UHD relativne malo a ma ceske titulky, takze to brzo zkusim znova. G. Hackman slavil 90 v lednu. skoda, ze taky nedostal na MZ svych 15min slavy Hereafter je mozna kycovite, ale me se to jako celozivotnimu cynikovi stejne libilo spaghetti trilogy, Iwo jima, Million Dollar, Changeling, Sully, Madison jsem furt nevidel na konci srpna ma 90 Sean Connery. bude clanek?
2 -1
reagovat
reaguje na: Ne__Ty
Revolver mezi nosiči domácí zábavy
755959
Revolver mezi nosiči domácí zábavy
755957
5 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Co je VHS?
755957
Co je VHS?
755818
0 -2
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
To je otázka do pranice. Minimálně z cílové skupiny daného žánru si opravdu každý všimne rozdílu mezi pistolí a revolverem (zvláště v ráži 44 magnum). ;)

JAKLA není jediný který řeší pistole, protože on neřeší pistole, ale zbraně. Právě o tom byl jeho první komentář. :D:D

Každopádně článek moc potěšil :+
755907
To je otázka do pranice. Minimálně z cílové skupiny daného žánru si opravdu každý všimne rozdílu mezi pistolí a revolverem (zvláště v ráži 44 magnum). *;)* JAKLA není jediný který řeší pistole, protože on neřeší pistole, ale zbraně. Právě o tom byl jeho první komentář. *:D**:D* Každopádně článek moc potěšil *:+*
755818
3 -2
reagovat
Koukal jsem na ČT na Dirty Harryho a mrknul jsem teď i na Magnum Force. Magnum Force je pokračování jak řemen a za mě je ještě výš než první film série. Obojí samozřejmě těžké klasiky.
755889
Koukal jsem na ČT na Dirty Harryho a mrknul jsem teď i na Magnum Force. Magnum Force je pokračování jak řemen a za mě je ještě výš než první film série. Obojí samozřejmě těžké klasiky.
1 -1
reagovat
Za mňa je úplný top Mystic River, Million Dollar Baby a Unforgiven. Všetko v zásade bezchybné filmy. 

Pamätám si doteraz ako som videl ako malý Unforgiven prvý krát. Očakával som, že Eastwood má byť hrdina/klaďas a Hackman záporák a počas filmu som nechápal prečo by som mal Eastwoodovi vlastne fandiť, Hackman mi neprišiel v zásade o nič horší ako on. A v tom je IMO sila toho filmu - nikto tam nie je hrdina, v zmysle, nikto tam nie je viac v práve ako ten druhý. Ten záverečný dialóg o "killing a man", kde Eastwood povie "we all have it coming" - jedna z naj scén vo westernoch, v nej je obsiahnuté všetko čo týmto filmom Eastwood chcel povedať. 
755886
Za mňa je úplný top Mystic River, Million Dollar Baby a Unforgiven. Všetko v zásade bezchybné filmy.  Pamätám si doteraz ako som videl ako malý Unforgiven prvý krát. Očakával som, že Eastwood má byť hrdina/klaďas a Hackman záporák a počas filmu som nechápal prečo by som mal Eastwoodovi vlastne fandiť, Hackman mi neprišiel v zásade o nič horší ako on. A v tom je IMO sila toho filmu - nikto tam nie je hrdina, v zmysle, nikto tam nie je viac v práve ako ten druhý. Ten záverečný dialóg o "killing a man", kde Eastwood povie "we all have it coming" - jedna z naj scén vo westernoch, v nej je obsiahnuté všetko čo týmto filmom Eastwood chcel povedať. 
1 -1
reagovat
Delat TOPku Clienta a nedat do ni Vymenu je fail. Pamatuju se, ze jsem na ten film sel uplne nepripraveny a je to totalni pecka. Nechapu, ze to az takovym zpusobem vysumelo. Paradni film, ale uznavam, ze ta jeho filmografie je strasne nabouchana
755873
Delat TOPku Clienta a nedat do ni Vymenu je fail. Pamatuju se, ze jsem na ten film sel uplne nepripraveny a je to totalni pecka. Nechapu, ze to az takovym zpusobem vysumelo. Paradni film, ale uznavam, ze ta jeho filmografie je strasne nabouchana
4 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nie je to celkom tak ako píšeš, ale zbytočne to zasa hrotiť nemienim. :) Uznávam že je to tu predovšetkým o filmoch takže tu snáď každý bude vedieť aký je rozdiel medzi BR a VHS (ale koľkí by dali "z hlavy" aký je rozdiel medzi VHS a video 2000? 8)) lenže málokto z vás vie aký je rozdiel medzi revolverom a pištoľou (o rôznom type spúšťového mechanizmu škoda písať).
755823
Nie je to celkom tak ako píšeš, ale zbytočne to zasa hrotiť nemienim. *:)* Uznávam že je to tu predovšetkým o filmoch takže tu snáď každý bude vedieť aký je rozdiel medzi BR a VHS (ale koľkí by dali "z hlavy" aký je rozdiel medzi VHS a video 2000? *8)*) lenže málokto z vás vie aký je rozdiel medzi revolverom a pištoľou (o rôznom type spúšťového mechanizmu škoda písať).
755818
2 0
reagovat
reaguje na: JAKLA
neni to to stejny... BR vs. VHS by si vsiml kazdej, pistole resis jenom ty :D
755818
neni to to stejny... BR vs. VHS by si vsiml kazdej, pistole resis jenom ty *:D*
755814
5 -2
reagují: Ne__Ty, Dataminer, JAKLA
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Ďakujem(e) mnohokrát. :) Z môjho pohľadu je to ako keby by som v nejakom článku BRdisk nazýval VHSkou. Tiež by ťa to (v inak dobrom článku) asi dosť škrelo. ;) 
755814
Ďakujem(e) mnohokrát. *:)* Z môjho pohľadu je to ako keby by som v nejakom článku BRdisk nazýval VHSkou. Tiež by ťa to (v inak dobrom článku) asi dosť škrelo. *;)* 
755752
3 -1
reagují: TedGeorge
reagovat

trošku hudby na podbarvení článku

755799
https://www.youtube.com/watch?v=mLXQltR7vUQ
trošku hudby na podbarvení článku
3 0
reagovat
S nasazením života, Tajemná řeka.. neznám, díky za tipy 8):+
755796
S nasazením života, Tajemná řeka.. neznám, díky za tipy *8)**:+*
1 -1
reagovat
reaguje na: duro
Tarantula je nahodou super:D
755795
Tarantula je nahodou super*:D*
755794
1 -1
reagovat
reaguje na: pepo
Jasné, napr. Hereafter je sračka ako po kapustnici s pivom.

Hento som nevidel. Sú odstupňované hlavné úlohy, vedľajšie úlohy a "minor roles". Z tých minor som videl asi iba Tarantulu, aj to iba scénu s Clintom. 
755794
Jasné, napr. Hereafter je sračka ako po kapustnici s pivom. Hento som nevidel. Sú odstupňované hlavné úlohy, vedľajšie úlohy a "minor roles". Z tých minor som videl asi iba Tarantulu, aj to iba scénu s Clintom. 
755790
2 0
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: duro
Videl si aj dvojku netvora z ciernej laguny?:D
755791
Videl si aj dvojku netvora z ciernej laguny?*:D*
755787
1 0
reagovat
reaguje na: calimero
Akoze Clint rozhodne nie je istota. Urobil par slabuckych filmov.
755790
Akoze Clint rozhodne nie je istota. Urobil par slabuckych filmov.
755785
3 0
reagují: duro
reagovat
Tá chvíľa, keď môžem opäť na internety napísať, že som videl úplne všetky film s Clintom Eastwoodom, dokonca aj tie, kde hral vedľajšie úlohy, a pekných pár dielov seriálu Rawhide. Výber pekný, ale vedel by som si predstaviť, že tam bude ešte 10 kusov, ktoré sú rovnako dobré ako uvedené.

Plus urobil by som aj výber najbizarnejších filmov, určite by tam bolo Paint Your Wagon, v ktorom Clint spieva pieseň stromom v lese. :)
755787
Tá chvíľa, keď môžem opäť na internety napísať, že som videl úplne všetky film s Clintom Eastwoodom, dokonca aj tie, kde hral vedľajšie úlohy, a pekných pár dielov seriálu Rawhide. Výber pekný, ale vedel by som si predstaviť, že tam bude ešte 10 kusov, ktoré sú rovnako dobré ako uvedené. Plus urobil by som aj výber najbizarnejších filmov, určite by tam bolo Paint Your Wagon, v ktorom Clint spieva pieseň stromom v lese. :)
9 -1
reagují: pepo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se