Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Pohled do zákulisí střihu a Snyder Cutu Justice League

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Ja bych rad viděl ty internetové davy? To to fakt zajima tolik lidí? :)
755394
Ja bych rad viděl ty internetové davy? To to fakt zajima tolik lidí? :)
7 0
reagují: CAPS_LOCK, David92
reagovat
reaguje na: imf
Ale takhle k tomu přece jako žurnalista nemůžeš přistupovat.
Je to ironie, ale zrovna dneska jsem si díky jednomu článku na iDnes osvěžil etiku žurnalistiky:
"Mezi základní etiku žurnalistiky patří zveřejňování pravdivých informací, čestnost, respektování práva jiných na svobodu projevu, respektování lidské důstojnosti, zodpovědnost za své činy a služba veřejnému zájmu."
Zkrátíme to: Je to tendenční a bez sebereflexe.
Ty zdroje nejsou důvěryhodný. Studia dnes pracují s médii úplně jinak, než kdysi. To je samozřejmě má domněnka. A má stejnou váhu, jako tvá domněnka, že Franta Vomáčka říkal jako editor online podcast blogu, že jeho zdroje od Warnerů tvrdí, že žádnej Snyder Cut neexistuje, nikdy ho nevydaj a že se na ten jeho assembly cut nedalo ani koukat a už vůbec ne sestříhat do koukatelný podoby. Snad vidíš, kam tím mířím.
Má argumentace je, že je to profesionál, kterej má za sebou zkušenosti, kvalitní studentské zázemí, jeho manželka je taky z oboru a filmem žijí. A to samé v bleděmodrym Terrio, který má za sebou USC School of Cinematic Arts (jež má nejlepší reputaci v zemi). To z nich nedělá neomylné lidi a už vůbec se nerovná kvalitní škola - kvalitní absolvent. Je to vždy o jedinci. Ale Snyder je právě ten jedinec. On to miluje  a žije tím.
Rozumím tomu, že kolují tyhle zvěsti, ale po oznámení bylo hodně takových zdrojů zdiskreditováno: "mé zdroje  z Warneru říkají, že to nikdy nevydají a neexistuje"; "Znám střihače, který mi říkal, že žádný takový sestřih není." (tohle není parafráze, to jsem fakt slyšel). 
Hodně lidí se po tom oznámení ztrapnilo.
Mimochodem, nebyl tu kdysi nějaký článek o těch fanaticích ze SnyderCutu, kteří stáli s transparentem před Warnerama? Docela by mě zajímalo, co v něm stálo.
755393
Ale takhle k tomu přece jako žurnalista nemůžeš přistupovat. Je to ironie, ale zrovna dneska jsem si díky jednomu článku na iDnes osvěžil etiku žurnalistiky: "Mezi základní etiku žurnalistiky patří zveřejňování pravdivých informací, čestnost, respektování práva jiných na svobodu projevu, respektování lidské důstojnosti, zodpovědnost za své činy a služba veřejnému zájmu." Zkrátíme to: Je to tendenční a bez sebereflexe. Ty zdroje nejsou důvěryhodný. Studia dnes pracují s médii úplně jinak, než kdysi. To je samozřejmě má domněnka. A má stejnou váhu, jako tvá domněnka, že Franta Vomáčka říkal jako editor online podcast blogu, že jeho zdroje od Warnerů tvrdí, že žádnej Snyder Cut neexistuje, nikdy ho nevydaj a že se na ten jeho assembly cut nedalo ani koukat a už vůbec ne sestříhat do koukatelný podoby. Snad vidíš, kam tím mířím. Má argumentace je, že je to profesionál, kterej má za sebou zkušenosti, kvalitní studentské zázemí, jeho manželka je taky z oboru a filmem žijí. A to samé v bleděmodrym Terrio, který má za sebou [b]USC School of Cinematic Arts[/b] (jež má nejlepší reputaci v zemi). To z nich nedělá neomylné lidi a už vůbec se nerovná kvalitní škola - kvalitní absolvent. Je to vždy o jedinci. Ale Snyder je právě ten jedinec. On to miluje  a žije tím. Rozumím tomu, že kolují tyhle zvěsti, ale po oznámení bylo hodně takových zdrojů zdiskreditováno: "mé zdroje  z Warneru říkají, že to nikdy nevydají a neexistuje"; "Znám střihače, který mi říkal, že žádný takový sestřih není." (tohle není parafráze, to jsem fakt slyšel).  Hodně lidí se po tom oznámení ztrapnilo. Mimochodem, nebyl tu kdysi nějaký článek o těch fanaticích ze SnyderCutu, kteří stáli s transparentem před Warnerama? Docela by mě zajímalo, co v něm stálo.
755371
2 -7
reagovat
reaguje na: Nuwanda
Marvelverse těží ze série Capa, která je právě nejméně komiksová-superhrdinská, a z většího důrazu na ustřelený humor (Guardians, Thor 3), kde se ten zmatlaný příběh odpouští snadněji - bez nich jsou opravdu kvalitativně s DCEU skoro na roveň.
755390
Marvelverse těží ze série Capa, která je právě nejméně komiksová-superhrdinská, a z většího důrazu na ustřelený humor (Guardians, Thor 3), kde se ten zmatlaný příběh odpouští snadněji - bez nich jsou opravdu kvalitativně s DCEU skoro na roveň.
755389
4 -3
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
No, keby sme boli takto kritický aj k Marvelu, lebo veľa z nich sú veľké matlaniny (je to komiks preboha!), len sú viac friendly pre mainstreamové publikum...
755389
No, keby sme boli takto kritický aj k Marvelu, lebo veľa z nich sú veľké matlaniny (je to komiks preboha!), len sú viac friendly pre mainstreamové publikum...
755380
3 -3
reagují: HAL
reagovat
Já jsem zvědavý jakým způsobem do toho sestřihu Snyder procpe svůj Oidipovský komplex - když nejhloupějším momentem MoS byla smrt Supermanova otce, a nejhloupějším momentem BvS byl projev fixace jeho a Batmana na své matky, tak co přijde teď? Odhalí Wonder Woman nějaká šokující traumíčka ze svého táty? :)
755387
Já jsem zvědavý jakým způsobem do toho sestřihu Snyder procpe svůj Oidipovský komplex - když nejhloupějším momentem MoS byla smrt Supermanova otce, a nejhloupějším momentem BvS byl projev fixace jeho a Batmana na své matky, tak co přijde teď? Odhalí Wonder Woman nějaká šokující traumíčka ze svého táty? *:)*
7 -3
reagovat
BvS by k té už prodloužené verzi potřebovalo minimálně další tři hodiny, přepracovat postavy, přetočit některé scény a potom by to možná konečně začalo dávat smysl, Snyder Cut JL pak bude víceméně ta samá matlanina, přitom je to škoda, Cavill a třeba i Amy Adams jsou z mého pohledu obsazeni dobře a mají na to,  jenže bohužel :- Měli by už tu mrtvolu konečně nechat spát.  #WhedonCutFan
755380
BvS by k té už prodloužené verzi potřebovalo minimálně další tři hodiny, přepracovat postavy, přetočit některé scény a potom by to možná konečně začalo dávat smysl, Snyder Cut JL pak bude víceméně ta samá matlanina, přitom je to škoda, Cavill a třeba i Amy Adams jsou z mého pohledu obsazeni dobře a mají na to,  jenže bohužel *:-* Měli by už tu mrtvolu konečně nechat spát.  #WhedonCutFan
3 -12
reagují: Nuwanda
reagovat
Zacinam si mysliet, ze Snyder fakt natocil svoju Nebesku branu. Uzasny, neskratitelny a nepredajny film. Uvidime. Velmi sa na to tesim. #bvsfan
755376
Zacinam si mysliet, ze Snyder fakt natocil svoju Nebesku branu. Uzasny, neskratitelny a nepredajny film. Uvidime. Velmi sa na to tesim. #bvsfan
10 -2
reagovat
reaguje na: kfk
Zareaguju jen na "Snyder, kterej má za sebou několik celovečeráků, založil s manželkou (jež je producentka) filmovou produkční společnost (filmová branže je oba živí a jsou to profíci) a kterej studoval na ArtCenter, kde se už za studií spřáhl s Fongem (čímž chci říct, že talenty se přitahují), nemá šajna o tom, jak si pohlídat výslednej produkt? To nemyslíš vážně, že ne?:)"

Výslednej produkt v tomhle případě přece hlídá studio. CEO Warnerů sám ještě před natáčením řekl, že stopáž se musí udržet na uzdě. Rough Cut měl čtyři hodiny, ale zásadnější bylo, že dozorující producenti neměli tušení, jak to prostříhat, aniž by se jim to sesypalo. To že to bylo "nekoukatelné" je přímá citace těch zdrojů z WB, nikoliv naše hodnocení - nikdo jsme samozřejmě ten rough cut neviděli. A tím, že Snyderův cut tehdy neexistoval jsem samozřejmě myslel, že nedostal šanci udělat ten director's cut, který se odevzdává na posouzení. Proč se tak stalo, to už všichni víme.

Ten článek je v podstatě jen o nahlédnutí do zákulisí. Letmém nahlédnutí. Samozřejmě že kravaťáci nejsou vždycky jen cifršpioni a řada z nich má filmy ráda a často dokonce film zachrání z tenat sobeckého režiséra nebo chybujícího začátečníka. Ale na každý takový happyend připadají dva až tři filmy od Foxů, kteří jsou pověstní tím, že filmy v postprodukci pravidelně pohřbívají.
755371
Zareaguju jen na "Snyder, kterej má za sebou několik celovečeráků, založil s manželkou (jež je producentka) filmovou produkční společnost (filmová branže je oba živí a jsou to profíci) a kterej studoval na ArtCenter, kde se už za studií spřáhl s Fongem (čímž chci říct, že talenty se přitahují), nemá šajna o tom, jak si pohlídat výslednej produkt? To nemyslíš vážně, že ne?:)" Výslednej produkt v tomhle případě přece hlídá studio. CEO Warnerů sám ještě před natáčením řekl, že stopáž se musí udržet na uzdě. Rough Cut měl čtyři hodiny, ale zásadnější bylo, že dozorující producenti neměli tušení, jak to prostříhat, aniž by se jim to sesypalo. To že to bylo "nekoukatelné" je přímá citace těch zdrojů z WB, nikoliv naše hodnocení - nikdo jsme samozřejmě ten rough cut neviděli. A tím, že Snyderův cut tehdy neexistoval jsem samozřejmě myslel, že nedostal šanci udělat ten director's cut, který se odevzdává na posouzení. Proč se tak stalo, to už všichni víme. Ten článek je v podstatě jen o nahlédnutí do zákulisí. Letmém nahlédnutí. Samozřejmě že kravaťáci nejsou vždycky jen cifršpioni a řada z nich má filmy ráda a často dokonce film zachrání z tenat sobeckého režiséra nebo chybujícího začátečníka. Ale na každý takový happyend připadají dva až tři filmy od Foxů, kteří jsou pověstní tím, že filmy v postprodukci pravidelně pohřbívají.
755341
13 0
reagují: kfk, kfk
reagovat

Kdo mi pořád dává palec nahoru?

Přiznejte se, máte u mě pivo:)
755353
Přiznejte se, máte u mě pivo:)
Kdo mi pořád dává palec nahoru?
8 -8
reagovat
reaguje na: Gonzi
"Viděl jsem extended BvS a je v tom vidět mnohem smysluplnější děj, o tom žádná, jenže ty nejhlavnější body a motivace v ději tam zůstaly stejně "hloupé" jako v kině." 
Jaké? Já se ptám -> diskuze.
755342
"Viděl jsem extended BvS a je v tom vidět mnohem smysluplnější děj, o tom žádná, jenže ty nejhlavnější body a motivace v ději tam zůstaly stejně "hloupé" jako v kině."  Jaké? Já se ptám -> diskuze.
755324
5 -9
reagovat
"Snyder Cut aka Director’s Cut tedy neexistuje, protože Snyder se do té střižny nikdy nevrátil."
V jaké fázi produkce se tohle dělá? Proč a z čeho se to dělá? A kolik to stojí?
"Zdroje z Warnerů zas tvrdí, že Snyder byl vyhozen poté, co jeho hrubý střih, jenž měl čtyři hodiny, byl naprosto nekoukatelný a nešlo z něj udělat smysluplný děj o poloviční stopáži, jak studio od začátku požadovalo"
Snyder, kterej má za sebou několik celovečeráků, založil s manželkou (jež je producentka) filmovou produkční společnost (filmová branže je oba živí a jsou to profíci) a kterej studoval na ArtCenter, kde se už za studií spřáhl s Fongem (čímž chci říct, že talenty se přitahují), nemá šajna o tom, jak si pohlídat výslednej produkt? To nemyslíš vážně, že ne?:)
Já mám pocit, jako kdybyste k němu přistupovali, že je nýmand, kterej zrovna vyšel školu. A "zdroje" tvrdí je silně diskutabilní téma. Po projekci BvS většina lidí stála a tleskala.
Zároveň ta pasáž o režisérské projekci je taktéž diskutabilní. Zapomněl jsi zmínit, podle jakého hlediska se rozhodují. "Vlažné", "skvělé", "tragické" je bez kontextu.
Film byl, je a vždycky bude byznys. 
Tahle celá peripetie vznikla jen proto, že studia racionalizují finanční úspěch u velkých projektů. Asi nejlíp si z toho udělali srandu Lord s Millerem v 22 Jump Street, kde padlo, že neexistuje korelace mezi vyšším rozpočtem a kvalitou výsledného produktu u filmových pokračování.
Režisér dostane zakázku. Pakliže se jedná o nepříliš významný projekt (nepadlo na to dost peněz; značka), má volnou ruku. Pakliže je to opak (ehm, Justice League), tak se u výsledné práce zohledňuje rating, stopáž a vše, co působí na komercializaci filmu. Cokoliv, co ovlivňuje - z racionálního hlediska - návštěvnost daného produktu.
To, že vydá studio jiný film, ať už se jedná o Mannovu The Keep, nebo Snyderovu Justice League, není z toho důvodu, že si myslí, že vydávají lepší (kvalitnější) film, ale zpeněžitelnější. A tady přichází to ratio.
Nemyslete si, že jsou ti vaši "kravaťáci" lidé, kteří nerozumějí filmu. Většinou jsou to lidi, kteří se o něm baví podobně. Jenže jsou to taky lidé, kteří musí dělat ta těžší rozhodnutí.
Mimochodem, BvS se hlavně pustilo do kin v nepůvodní podobě, protože rating.
755341
"Snyder Cut aka Director’s Cut tedy neexistuje, protože Snyder se do té střižny nikdy nevrátil." [url=https://static1.cbrimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2019/12/snyder-cut.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=421]V jaké fázi produkce se tohle dělá?[/url] Proč a z čeho se to dělá? A kolik to stojí? "Zdroje z Warnerů zas tvrdí, že Snyder byl vyhozen poté, co jeho hrubý střih, jenž měl čtyři hodiny, byl naprosto nekoukatelný a nešlo z něj udělat smysluplný děj o poloviční stopáži, jak studio od začátku požadovalo" Snyder, kterej má za sebou několik celovečeráků, založil s manželkou (jež je producentka) filmovou produkční společnost (filmová branže je oba živí a jsou to profíci) a kterej studoval na ArtCenter, kde se už za studií spřáhl s Fongem (čímž chci říct, že talenty se přitahují), nemá šajna o tom, jak si pohlídat výslednej produkt? To nemyslíš vážně, že ne?:) Já mám pocit, jako kdybyste k němu přistupovali, že je nýmand, kterej zrovna vyšel školu. A "zdroje" tvrdí je silně diskutabilní téma. Po projekci BvS většina lidí stála a tleskala. Zároveň ta pasáž o režisérské projekci je taktéž diskutabilní. Zapomněl jsi zmínit, podle jakého hlediska se rozhodují. "Vlažné", "skvělé", "tragické" je bez kontextu. Film byl, je a vždycky bude byznys.  Tahle celá peripetie vznikla jen proto, že studia racionalizují finanční úspěch u velkých projektů. Asi nejlíp si z toho udělali srandu Lord s Millerem v 22 Jump Street, kde padlo, že neexistuje korelace mezi vyšším rozpočtem a kvalitou výsledného produktu u filmových pokračování. Režisér dostane zakázku. Pakliže se jedná o nepříliš významný projekt (nepadlo na to dost peněz; značka), má volnou ruku. Pakliže je to opak (ehm, Justice League), tak se u výsledné práce zohledňuje rating, stopáž a vše, co působí na komercializaci filmu. Cokoliv, co ovlivňuje - z racionálního hlediska - návštěvnost daného produktu. To, že vydá studio jiný film, ať už se jedná o Mannovu The Keep, nebo Snyderovu Justice League, není z toho důvodu, že si myslí, že vydávají lepší (kvalitnější) film, ale zpeněžitelnější. A tady přichází to ratio. Nemyslete si, že jsou ti vaši "kravaťáci" lidé, kteří nerozumějí filmu. Většinou jsou to lidi, kteří se o něm baví podobně. Jenže jsou to taky lidé, kteří musí dělat ta těžší rozhodnutí. Mimochodem, BvS se hlavně pustilo do kin v nepůvodní podobě, protože rating.
12 -10
reagují: imf
reagovat
reaguje na: Gonzi
Mám to ve výsledku podobné. MoS je pro mě neskutečná pecka. BvS mě místy nadchlo, celkově ho ve výsledku taky považuji za pecku (v directors cutu) , ale konec mi přišel jak z jiného filmu, kdy prostě "někdo" řekl, "teď tam dáme obludu a všechno se to sereze". Jak jsem psal o tom, že BvS vnímám jako Snydera bez omezení se vším dobrým i zlým, tak paradoxně ten konec mi k tomu vůbec nesedí. Ale tohle se asi nikdy nedozvíme. 
755336
Mám to ve výsledku podobné. MoS je pro mě neskutečná pecka. BvS mě místy nadchlo, celkově ho ve výsledku taky považuji za pecku (v directors cutu) , ale konec mi přišel jak z jiného filmu, kdy prostě "někdo" řekl, "teď tam dáme obludu a všechno se to sereze". Jak jsem psal o tom, že BvS vnímám jako Snydera bez omezení se vším dobrým i zlým, tak paradoxně ten konec mi k tomu vůbec nesedí. Ale tohle se asi nikdy nedozvíme. 
755324
5 -6
reagovat
Super článek se super imfovskou patinou. U výsledků super-průměr-mrtka bych uvítal nějaký konkrétní příklady jen tak na zasmání. 
755330
Super článek se super imfovskou patinou. U výsledků super-průměr-mrtka bych uvítal nějaký konkrétní příklady jen tak na zasmání. 
0 0
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Já mám u Snydera problém, že nevím co je a není "čistě jeho dílo". MoS je jeden z mých naprosto top filmů a prvních asi 10 minut BvS bylo úžasných. Pak se z toho ale stalo něco, co moc zábavné nebylo. Nevím co byl Luthorův master plán. Hlavní epické finále mělo místo Zoda (což byla pochopitelná a motivovaná postava a v podstatě tragický hrdina) nějakého random gumáka co dělá bum bác a tak je potřeba zastavit. Nemluvě o celém ústředním sporu, kdy to začne skvěle borcením města, ale pak to přejde na "jakkoli malá šance že by byl zlý" argument, kdy se Batman v podstatě rozhodne zabít Supermana pro jistotu :D

Viděl jsem extended BvS a je v tom vidět mnohem smysluplnější děj, o tom žádná, jenže ty nejhlavnější body a motivace v ději tam zůstaly stejně "hloupé" jako v kině.

Píšu to, protože mi to přijde smutné. Snyder umí točit naprosto dokonalé filmy, když mu někdo dodá materiál. 300 MoS i Watchmen jsou z mého pohledu klenoty kinematografie a rád bych dostal další Snyderův film, kde scénář napsal někdo opravdu schopný. Naopak vyloženě jeho autorská tvorba, v čele se Sucker Punch za moc nestojí.
755324
Já mám u Snydera problém, že nevím co je a není "čistě jeho dílo". MoS je jeden z mých naprosto top filmů a prvních asi 10 minut BvS bylo úžasných. Pak se z toho ale stalo něco, co moc zábavné nebylo. Nevím co byl Luthorův master plán. Hlavní epické finále mělo místo Zoda (což byla pochopitelná a motivovaná postava a v podstatě tragický hrdina) nějakého random gumáka co dělá bum bác a tak je potřeba zastavit. Nemluvě o celém ústředním sporu, kdy to začne skvěle borcením města, ale pak to přejde na "jakkoli malá šance že by byl zlý" argument, kdy se Batman v podstatě rozhodne zabít Supermana pro jistotu *:D* Viděl jsem extended BvS a je v tom vidět mnohem smysluplnější děj, o tom žádná, jenže ty nejhlavnější body a motivace v ději tam zůstaly stejně "hloupé" jako v kině. Píšu to, protože mi to přijde smutné. Snyder umí točit naprosto dokonalé filmy, když mu někdo dodá materiál. 300 MoS i Watchmen jsou z mého pohledu klenoty kinematografie a rád bych dostal další Snyderův film, kde scénář napsal někdo opravdu schopný. Naopak vyloženě jeho autorská tvorba, v čele se Sucker Punch za moc nestojí.
755311
10 -3
reagují: kfk, x_ander_jc
reagovat
755318
https://cad-comic.com/comic/the-cut/?fbclid=IwAR33yJJDBUFQEXNyREuDs0qzxcK0UJnf93_YLAe-8qZXj7JlBIFXSebATZU *:D**:D**:+*
4 0
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Nemyslím, že studio nechalo u BvS Snyderovi volné ruce. Původně to měly být dva filmy, pak z toho udělali jeden. Wonder Woman je tam dost neohrabaně našroubovaná. I ty zvěsti o tom, že byl Snyder vyhozen nasvědčují tomu, že do toho naopak studio dost kecalo už před Whedonem.
755315
Nemyslím, že studio nechalo u BvS Snyderovi volné ruce. Původně to měly být dva filmy, pak z toho udělali jeden. Wonder Woman je tam dost neohrabaně našroubovaná. I ty zvěsti o tom, že byl Snyder vyhozen nasvědčují tomu, že do toho naopak studio dost kecalo už před Whedonem.
755311
3 -2
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Pod to se musim jednoznačně podepsat . Sdilim stejný názor 8) Škoda že Nolan u DCEU nezustal . Podle mě je MoS nejlepsi komiksovej film :+ A má to nejlepši komiksovej soundtrack a asi i celkove to nejlepši co Hans složil 8)
755313
Pod to se musim jednoznačně podepsat . Sdilim stejný názor *8)* Škoda že Nolan u DCEU nezustal . Podle mě je MoS nejlepsi komiksovej film *:+* A má to nejlepši komiksovej soundtrack a asi i celkove to nejlepši co Hans složil *8)*
755311
6 -4
reagovat
Jsem rád, že se to nakonec dostane ven a snad v takové podobě, jak Snyder zamýšlel.  Nicméně co se týká přijetí, tak si nedělám žádné velké iluze, že by tam byl nějaký větší rozdíl oproti BvS. Tam je potřeba si uvědomit to, že Snyder má určitou vizi, a ta zkrátka nemusí sednout každému, resp. velké části diváků nesedne. Mě třeba naopak jo - Snyder DCEU pojal jako protipól MCU. V Man of steel to tak moc ještě vidět nebylo (tam se ještě s nějakým DCEU velice nepočítalo), ale BvS jasně stanovilo tón - je to vážnější, temnější, hodně dlouhé, málo akční. Má to atmosféru těch skutečně "dospělých" DC komiksů. A o to hůře je to pro mainstreamového diváka stravitelnější. Většina lidí na to jde jako na další komiksový film plný hlášek a akce  místo toho dostane těžkotonážní tříhodinovou (v podstatě) konverzačku s pár akčními scénami. A k tomu hromada odkazů a náznaků, které toho průměrného diváka, který nemá načtené haldy komiksů, jen zmatou, takže ve výsledku nestráví ani ten příběh.

Každý režisér potřebuje trochu krotit ze strany studia, Snydera nevyjímaje. Tady to ale studio naprosto nezvládlo a šlo z extrému do extrému. Nejprve nechalo Snyderovi naprosto volné ruce k BvS ("protože tam je přece Batman a Superman, to vydělá miliardu, i kdyby cokoliv"), který si splnil svůj fanboyovský sen a přinesl film, který je rájem pro geeky, ale v podstatě nestravitelný pro standardního diváka. A když pak chtěl ve stejném stylu pokračovat u JL, tak se studio posralo až moc a celý už natočený film překroutilo stylem "sestříhat na dvě hodiny, přidat barvičky a srandu, hlavně ať to je jako Avengers". No a výsledek známe, že.

Imho vždycky je u blockbusteru takového ražení nutné vyvážit určitou volnost prosadit svou vizi u režiséra, ale zase ho nenechat ustřelit někam, kde to většina diváků nepobere. A to, že takhle je možné dobře natočit vážnější komiksový film, ukázal nejenom Nolan (nicméně i u něj bylo v TDKR vidět, že měl volné ruce až moc a místy to zbytečně překombinoval), ale i sám Snyder - MoS je imho naprosto skvělá komiksárna, která tam má dost blocbusterových propriet, přitom to není rozjuchaná komedie ve stylu MCU a umí si jít vlastní cestou schůdnou pro průměrného diváka. 

A právě proto čekám, že o Snyder Cut JL se bude mluvit podobně jako o BvS. Na poměry komiksového blockbusteru to bude zkrátka náročné a těžko uchopitelné.  Takže fanoušci budou nadšení, zbytek si odplivne.
755311
Jsem rád, že se to nakonec dostane ven a snad v takové podobě, jak Snyder zamýšlel.  Nicméně co se týká přijetí, tak si nedělám žádné velké iluze, že by tam byl nějaký větší rozdíl oproti BvS. Tam je potřeba si uvědomit to, že Snyder má určitou vizi, a ta zkrátka nemusí sednout každému, resp. velké části diváků nesedne. Mě třeba naopak jo - Snyder DCEU pojal jako protipól MCU. V Man of steel to tak moc ještě vidět nebylo (tam se ještě s nějakým DCEU velice nepočítalo), ale BvS jasně stanovilo tón - je to vážnější, temnější, hodně dlouhé, málo akční. Má to atmosféru těch skutečně "dospělých" DC komiksů. A o to hůře je to pro mainstreamového diváka stravitelnější. Většina lidí na to jde jako na další komiksový film plný hlášek a akce  místo toho dostane těžkotonážní tříhodinovou (v podstatě) konverzačku s pár akčními scénami. A k tomu hromada odkazů a náznaků, které toho průměrného diváka, který nemá načtené haldy komiksů, jen zmatou, takže ve výsledku nestráví ani ten příběh. Každý režisér potřebuje trochu krotit ze strany studia, Snydera nevyjímaje. Tady to ale studio naprosto nezvládlo a šlo z extrému do extrému. Nejprve nechalo Snyderovi naprosto volné ruce k BvS ("protože tam je přece Batman a Superman, to vydělá miliardu, i kdyby cokoliv"), který si splnil svůj fanboyovský sen a přinesl film, který je rájem pro geeky, ale v podstatě nestravitelný pro standardního diváka. A když pak chtěl ve stejném stylu pokračovat u JL, tak se studio posralo až moc a celý už natočený film překroutilo stylem "sestříhat na dvě hodiny, přidat barvičky a srandu, hlavně ať to je jako Avengers". No a výsledek známe, že. Imho vždycky je u blockbusteru takového ražení nutné vyvážit určitou volnost prosadit svou vizi u režiséra, ale zase ho nenechat ustřelit někam, kde to většina diváků nepobere. A to, že takhle je možné dobře natočit vážnější komiksový film, ukázal nejenom Nolan (nicméně i u něj bylo v TDKR vidět, že měl volné ruce až moc a místy to zbytečně překombinoval), ale i sám Snyder - MoS je imho naprosto skvělá komiksárna, která tam má dost blocbusterových propriet, přitom to není rozjuchaná komedie ve stylu MCU a umí si jít vlastní cestou schůdnou pro průměrného diváka.  A právě proto čekám, že o Snyder Cut JL se bude mluvit podobně jako o BvS. Na poměry komiksového blockbusteru to bude zkrátka náročné a těžko uchopitelné.  Takže fanoušci budou nadšení, zbytek si odplivne.
12 -6
reagovat
reaguje na: Randal K.
Celkom to sedi s mojou teoriou
755304
Celkom to sedi s mojou teoriou
755290
1 -1
reagovat
reaguje na: imf
Máš pravdu Imfe, omlouvám se. 
755301
Máš pravdu Imfe, omlouvám se. 
755282
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se