Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 10 nezapomenutelných filmů z roku 1999

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Cinefil
Prcičky jsou nevtipna blbost.. a to i jednička. Ty bych jako jediný vyhodil a nahradil je třeba Zelenou milí nebo Ghost Dogem.. tvl, a Payback je taky boží.
723162
Prcičky jsou nevtipna blbost.. a to i jednička. Ty bych jako jediný vyhodil a nahradil je třeba Zelenou milí nebo Ghost Dogem.. tvl, a Payback je taky boží.
723161
3 -11
reagují: kaapaa
reagovat
Já to vidím tak, že bez těch 10 důvodů, Prciček atd. by ten seznam byl moc předvídatelný. Jejich obhájení je adekvátní a dobrým důvodem k diskuzi. :+
723161
Já to vidím tak, že bez těch 10 důvodů, Prciček atd. by ten seznam byl moc předvídatelný. Jejich obhájení je adekvátní a dobrým důvodem k diskuzi. *:+*
2 -1
reagují: Hartigan911111
reagovat
reaguje na: KarelR
A rázem se v mý hlavě ozvalo ... a jo, dneska to byl náročnej den :D
723151
[url=https://www.youtube.com/watch?v=DUMq6imrMmI]A rázem se v mý hlavě ozvalo ...[/url] a jo, dneska to byl náročnej den *:D*
723147
1 0
reagovat
Tede opět super článek, nicméně musím souhlasit s ostatními, že by se tam některé filmy hodily lépe. Nicméně napsal jsi to velmi dobře, a u každého filmu jsi rozumně napsal, proč v daném žebříčku je.
723149
Tede opět super článek, nicméně musím souhlasit s ostatními, že by se tam některé filmy hodily lépe. Nicméně napsal jsi to velmi dobře, a u každého filmu jsi rozumně napsal, proč v daném žebříčku je.
4 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Třetí pokračování je čtvrtej díl... ;)
723147
Třetí pokračování je čtvrtej díl... *;)*
723146
4 -1
reagují: Ash_Black
reagovat
Tyhle články jsou super. Většinou fungujou tak, že si pak jdu ty filmy postupně po x-tý pustit. Vesměs ke každýmu mám nějakou momentku v paměti.

Měl jsem tehdy štěstí, že jsem věděl o spoustě lidech, co jim někdo vykecal pointu Sedm a Klubu ještě před viděním. Tomu jsem utekl, Klub je pořád v mý TOP10. Smysl jsem viděl hodně zpětně, předtím jsem stihnul Vyvoleného, Znamení, Vesnici ... a jo, budu pozér, mě to úplně minulo, protože to přece bylo jasný „po dvaceti minutách“ :D Epizodu 1 už si v celku asi nikdy nepustim, 10 důvodů je dodneška funkční teen komedie.
Magnolii jsem taky viděl až zpětně, byl jsem v tomhle celkem zaostalej, tuším až po roce 2009 třeba. Nejdřív Hříšné noci, pak jsem nutně potřeboval vidět, co ten Anderson dělal dál a tak jsem přišel k Magnolii. Zjevení. O Kubrickovi nemluvě - vidět v jednom tejdnu v horečkách Osvícení a tejden na to si nechat spadnout čelist Touhou. Na Prcičky se tehdy stála fronta na VHSku :D Jeden kluk měl tehdy doma origo kazetu a vesměs když, tak byla možnost, mít kazetu doma na jedno odpo (Karle, nejen třetí, ale i ten čtvrtej s původní sestavou funguje).

1999, to je nějaká čtvrtá - pátá třída. Vzhledem k tomu, že se v místních lesích objevila všelijak ztlučená chatka, kam jsme se báli chodit, to se ví, že jsme na Blair Witch věřili :D Americkou krásu jsem viděl až v tv, a bylo to taky nezapomenutelný, protože hned za tim běžel Muž na Měsíci (po Evil Dead 2 můj nejoblíběnější film vůbec, kterej si aspoň jednou do roka rituálně dám). A Matrix? Ten samej kluk donesl jednou na odpoledku VHSku s „nějakym Matrixem“. Zpětně si pamatuju, že jak je prostor před Cinestarem kolem knihkupectví takovej zeleno-černo zdobenej, myslel jsem si pak, že je to v rámci reklamní kampaně na Reloaded :D

Když to pak vezmu mimo žebříček a podívám se, co v roce 1999 vzniklo - jedno léto jsme pravidelně v partě končili den tím, že jsme pouštěli Peklo na Zemi. Furt dokola. Z filmů, co jsem si pustil nejednou a jsou z tohodle roku ještě - Říjnové nebe, Human Traffic, Office space, Melův „Max Payne“, Zelená míle (někam bych vtěsnal i Raimiho „Hru snů“).
723146
Tyhle články jsou super. Většinou fungujou tak, že si pak jdu ty filmy postupně po x-tý pustit. Vesměs ke každýmu mám nějakou momentku v paměti. Měl jsem tehdy štěstí, že jsem věděl o spoustě lidech, co jim někdo vykecal pointu Sedm a Klubu ještě před viděním. Tomu jsem utekl, Klub je pořád v mý TOP10. Smysl jsem viděl hodně zpětně, předtím jsem stihnul Vyvoleného, Znamení, Vesnici ... a jo, budu pozér, mě to úplně minulo, protože to přece bylo jasný „po dvaceti minutách“ *:D* Epizodu 1 už si v celku asi nikdy nepustim, 10 důvodů je dodneška funkční teen komedie. Magnolii jsem taky viděl až zpětně, byl jsem v tomhle celkem zaostalej, tuším až po roce 2009 třeba. Nejdřív Hříšné noci, pak jsem nutně potřeboval vidět, co ten Anderson dělal dál a tak jsem přišel k Magnolii. Zjevení. O Kubrickovi nemluvě - vidět v jednom tejdnu v horečkách Osvícení a tejden na to si nechat spadnout čelist Touhou. Na Prcičky se tehdy stála fronta na VHSku *:D* Jeden kluk měl tehdy doma origo kazetu a vesměs když, tak byla možnost, mít kazetu doma na jedno odpo (Karle, nejen třetí, ale i ten čtvrtej s původní sestavou funguje). 1999, to je nějaká čtvrtá - pátá třída. Vzhledem k tomu, že se v místních lesích objevila všelijak ztlučená chatka, kam jsme se báli chodit, to se ví, že jsme na Blair Witch věřili *:D* Americkou krásu jsem viděl až v tv, a bylo to taky nezapomenutelný, protože hned za tim běžel Muž na Měsíci (po Evil Dead 2 můj nejoblíběnější film vůbec, kterej si aspoň jednou do roka rituálně dám). A Matrix? Ten samej kluk donesl jednou na odpoledku VHSku s „nějakym Matrixem“. Zpětně si pamatuju, že jak je prostor před Cinestarem kolem knihkupectví takovej zeleno-černo zdobenej, myslel jsem si pak, že je to v rámci reklamní kampaně na Reloaded *:D* Když to pak vezmu mimo žebříček a podívám se, co v roce 1999 vzniklo - jedno léto jsme pravidelně v partě končili den tím, že jsme pouštěli Peklo na Zemi. Furt dokola. Z filmů, co jsem si pustil nejednou a jsou z tohodle roku ještě - Říjnové nebe, Human Traffic, Office space, Melův „Max Payne“, Zelená míle (někam bych vtěsnal i Raimiho „Hru snů“).
5 -1
reagují: KarelR
reagovat
Tak jelikož jsem přeci jen mladší generace, nejzásadnější filmy z přelomu tisíciletí pro mě bylo Deset důvodů proč tě nenávidím a Prcičky. Každopádně kdybych se k Fight Clubu dostal dříve než před třemi lety (hanba mi!), tak by to asi s přehledem vyhrál Fight Club. 
Jinak samozřejmě Matrix byla neskutečná revoluce a IMHO i další dva díly jsou s odstupem času naprosto boží a jakožto celek to stále neskutečně funguje.
EDIT: Sakra na Mumii a Dogmu jsem úplně zapomněl, takže ty samozřejmě taky.
723144
Tak jelikož jsem přeci jen mladší generace, nejzásadnější filmy z přelomu tisíciletí pro mě bylo Deset důvodů proč tě nenávidím a Prcičky. Každopádně kdybych se k Fight Clubu dostal dříve než před třemi lety (hanba mi!), tak by to asi s přehledem vyhrál Fight Club.  Jinak samozřejmě Matrix byla neskutečná revoluce a IMHO i další dva díly jsou s odstupem času naprosto boží a jakožto celek to stále neskutečně funguje. EDIT: Sakra na Mumii a Dogmu jsem úplně zapomněl, takže ty samozřejmě taky.
5 -1
reagovat
reaguje na: Joker_George
Kdo se namlsal devadesátkami, může mrknout na ten odkaz níže. Jen mi nejde poslat pořádně, takže pro jeho otevření musíte vymazat poslední čtyři znaky. Druhou část si jistě najdete. A ať klidně zasáhnou povolané osoby, když to problém spraví. :)
723141
Kdo se namlsal devadesátkami, může mrknout na ten odkaz níže. Jen mi nejde poslat pořádně, takže pro jeho otevření musíte vymazat poslední čtyři znaky. Druhou část si jistě najdete. A ať klidně zasáhnou povolané osoby, když to problém spraví. *:)*
723140
0 0
reagovat
723140
[url=https://www.moviezone.cz/clanek/16633-mz-nej-40-nejdulezitejsich-filmu-90-let---cast-1/]https://www.moviezone.cz/clanek/16633-mz-nej-40-nejdulezitejsich-filmu-90-let---cast-1/[/url]
1 0
reagují: Joker_George
reagovat

Kromě zmíněných

Jsem v tom roku taky koukal dost na Mumii, to byl taky biják! :D
723132
Jsem v tom roku taky koukal dost na Mumii, to byl taky biják! *:D*
Kromě zmíněných
3 -1
reagovat
Nezapomenutelnýchfilmů je opravdu mnohem víc. Škoda, že se článek uměle omezuje na pouhých top 10, ročník 1999 by bez problémů unesl top 20. Kromě již v článku zmíněných snímků (vyjma 10 Things I Hate About You, které na top 10 nemají ani náhodou) si neméně pozornosti zaslouží např. tato (druhá) desítka (resp. jedenáctka, viz předchozí závorka):
  • 8 MM
  • Being John Malkovich
  • Dogma
  • Galaxy Quest
  • Ghost Dog
  • Man on the Moon
  • Payback
  • South Park:Bigger,Longer & Uncut
  • The Green Mile
  • The Iron Giant
  • The Mummy
P.S. Jsa tehdy pilným čtenářem Cinemy a článků F.Fuky obzvláště a podpořen jeho extatickou recenzí, slibující něco, co zde dosud nebylo, jsem jistou mlhavou představu o tom, že se prostřednictvím Matrixu "budou psát dějiny" měl a do kina se těšil neskutečně a to nejen proto, že mi film sliboval to nejlepší z obou mnou oblíbených světů, tj. sci-fi a HK filmů (wuxia, heroic bloodshed atd.). Výsledkem pak byl ten jeden z pramála případů, kdy byl film ještě lepší, než jsem tajně doufal v nejsmělejších snech. 

Vždy jsem trochu litoval, že jsem nezažil premiéry původních SW, IJ, Godfathera, Pulp Fiction nebo jiných milníků filmového umění a nezažil ten pocit "byl jsem při tom", když se psaly ony dějiny. Po návratu z kina jsem už věděl, že se to povedlo a já při tom byl:-) Podruhé jsem takový pocit měl nedlouho poté u LOTR: TFOTR, ale to je jiný příběh:-)
723130
Nezapomenutelnýchfilmů je opravdu mnohem víc. Škoda, že se článek uměle omezuje na pouhých top 10, ročník 1999 by bez problémů unesl top 20. Kromě již v článku zmíněných snímků (vyjma 10 Things I Hate About You, které na top 10 nemají ani náhodou) si neméně pozornosti zaslouží např. tato (druhá) desítka (resp. jedenáctka, viz předchozí závorka): [list][*]8 MM[/*][*]Being John Malkovich[/*][*]Dogma[/*][*]Galaxy Quest[/*][*]Ghost Dog[/*][*]Man on the Moon [/*][*]Payback[/*][*]South Park:Bigger,Longer & Uncut[/*][*]The Green Mile[/*][*]The Iron Giant[/*][*]The Mummy[/*][/list]P.S. Jsa tehdy pilným čtenářem Cinemy a článků F.Fuky obzvláště a podpořen jeho extatickou recenzí, slibující něco, co zde dosud nebylo, jsem jistou mlhavou představu o tom, že se prostřednictvím Matrixu "budou psát dějiny" měl a do kina se těšil neskutečně a to nejen proto, že mi film sliboval to nejlepší z obou mnou oblíbených světů, tj. sci-fi a HK filmů (wuxia, heroic bloodshed atd.). Výsledkem pak byl ten jeden z pramála případů, kdy byl film ještě lepší, než jsem tajně doufal v nejsmělejších snech.  Vždy jsem trochu litoval, že jsem nezažil premiéry původních SW, IJ, Godfathera, Pulp Fiction nebo jiných milníků filmového umění a nezažil ten pocit "byl jsem při tom", když se psaly ony dějiny. Po návratu z kina jsem už věděl, že se to povedlo a já při tom byl:-) Podruhé jsem takový pocit měl nedlouho poté u LOTR: TFOTR, ale to je jiný příběh:-)
12 -1
reagovat
To byl boží rok...MarvelR zas jednou potvrdil, že vkusem je z redakce ode mě nejdál :D
Matrix jsem tehdy viděl mnohokrát...ani nevím, kde bratranec sehnal DVD s filmem v CAM verzi bez titulků...neskutečný nářez 
723126
To byl boží rok...MarvelR zas jednou potvrdil, že vkusem je z redakce ode mě nejdál *:D* Matrix jsem tehdy viděl mnohokrát...ani nevím, kde bratranec sehnal DVD s filmem v CAM verzi bez titulků...neskutečný nářez 
4 -1
reagovat
reaguje na: Kostěj
Marilyn Manson tenkrát vypustil klip "Rock is Dead", který obsahoval pár pasáží z Matrixu, a ten klip podle mě šel u nás v TV dřív, než byl Matrix v kině (alespoň teda než v Liberci určitě:)). Takže jsem byl na film už trochu připraven. A že to bude vizuálně převratná věc se štěbetalo dost dopředu...
723125
Marilyn Manson tenkrát vypustil klip "Rock is Dead", který obsahoval pár pasáží z Matrixu, a ten klip podle mě šel u nás v TV dřív, než byl Matrix v kině (alespoň teda než v Liberci určitě*:)*). Takže jsem byl na film už trochu připraven. A že to bude vizuálně převratná věc se štěbetalo dost dopředu...
723109
2 0
reagovat

1999

Na všechny filmy vzpomínám asi takhle...byli mi 3 roky. :D:D Takže jsem pak musel vše doháně na končících VHS a začínajících DVD, což nebylo úplně zlé vzhledem ke "kvalitě" obrazu. Kdyby to bylo dnes, asi bych zkrachoval po všech těch návštěvách kina. :D Bože, těch pecek bylo tolik?!
Ocenil bych článek o Top 20 2000's. To je už taky historie...?)
723124
Na všechny filmy vzpomínám asi takhle...byli mi[b] 3 roky[/b]. *:D**:D* Takže jsem pak musel vše doháně na končících VHS a začínajících DVD, což nebylo úplně zlé vzhledem ke "kvalitě" obrazu. Kdyby to bylo dnes, asi bych zkrachoval po všech těch návštěvách kina. *:D* Bože, těch pecek bylo tolik?! Ocenil bych článek o[b] Top 20 2000's[/b]. To je už taky historie...*?)*
1999
0 -1
reagovat

Mumie

Za mě v seznamu nesmí chybět Sommersova Mumie. Film, který jsem v dětství viděl víc než svoje genitálie. 
723123
Za mě v seznamu nesmí chybět Sommersova Mumie. Film, který jsem v dětství viděl víc než svoje genitálie. 
Mumie
7 -2
reagovat
Jo, pojďme všichni šlapat na Teda :))

Ale jako Tede fakt díky za připomenutí toho, že ty poslední roky stojí co do filmů oproti minulosti fakt dost za hovno :D
723122
Jo, pojďme všichni šlapat na Teda *:))* Ale jako Tede fakt díky za připomenutí toho, že ty poslední roky stojí co do filmů oproti minulosti fakt dost za hovno *:D*
2 -4
reagovat
Jelikož jsem v té době měl šest let, tak jsem minul v kinech všechny filmy tehdejší doby:D Ale jak zmínil Karel, Skálu jsem taky viděl určitě víckrát. Blair Witch mě nikdy nebavilo a na Americkou krásu si už dneska skoro nevzpomenu o čem byla:D A teď do mě8) 
723118
Jelikož jsem v té době měl šest let, tak jsem minul v kinech všechny filmy tehdejší doby*:D* Ale jak zmínil Karel, Skálu jsem taky viděl určitě víckrát. Blair Witch mě nikdy nebavilo a na Americkou krásu si už dneska skoro nevzpomenu o čem byla*:D* A teď do mě*8)* 
0 -6
reagovat
To byly časy:+  Lidem ještě neměkly mozky díky Rianu Johnsonovy a Kevinu Feigemu..:D
723117
To byly časy*:+*  Lidem ještě neměkly mozky díky Rianu Johnsonovy a Kevinu Feigemu..*:D*
7 -10
reagovat
Teda já teda vím, že těch 10 důvodu je asi tvoje srdcovka, ale promiň, je to vážně slabota :D... Taková Ospalá Díra, Nothing Hill, Mumie...
723112
Teda já teda vím, že těch 10 důvodu je asi tvoje srdcovka, ale promiň, je to vážně slabota *:D*... Taková Ospalá Díra, Nothing Hill, Mumie...
6 -3
reagovat
Hradec Králové, kino Centrál (dodnes stojí, funguje a daří se mu výborně!), září '99, patnáctiletý já a pár čerstvejch spolužáků z právě nastoupený SŠ(AK).

Vůbec nikdo nic netušil
- ani ta šeptanda v době před masivním rozšíření internetu nefungovala tak dobře - a když udělala Trinity dvě minuty po začátku filmu ten první skok a John Gaeta vytáhl bullet time... to se nedá popsat. Ten bájnej první sex byl možná horší zážitek a to ten film teprve začínal :).

Neskutečný a neopakovatelný, bohužel; jednak díky internetu a všudypřítomnýmu marketingu kterej vyžvaní první a poslední, jednak díky těm uplynulým dvacíti letům na krku, který už takovýhle bezbřehý nadšení jen tak nepřipustí.
723109
Hradec Králové, kino Centrál (dodnes stojí, funguje a daří se mu výborně!), září '99, patnáctiletý já a pár čerstvejch spolužáků z právě nastoupený SŠ(AK). [b] Vůbec nikdo nic netušil[/b] - ani ta šeptanda v době před masivním rozšíření internetu nefungovala tak dobře - a když udělala Trinity dvě minuty po začátku filmu ten první skok a John Gaeta vytáhl bullet time... to se nedá popsat. Ten bájnej první sex byl možná horší zážitek a to ten film teprve začínal :). Neskutečný a neopakovatelný, bohužel; jednak díky internetu a všudypřítomnýmu marketingu kterej vyžvaní první a poslední, jednak díky těm uplynulým dvacíti letům na krku, který už takovýhle bezbřehý nadšení jen tak nepřipustí.
5 -1
reagují: Jerec
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se