Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Marvel ulovil Angelinu Jolie

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: FallenMaia
Nevím proč by to měl být předem prohraný boj, zvlášť, protože si v menšině.
Jednak tady ani nejde o žádný boj - ptal ses, proč to považujeme a s náma i všeobecné mínění, za nejlepší komiksovou adaptaci. A my ti ty důvody jen předkládáme. Že je neakceptuješ, nebo jim nerozumíš je druhá věc a podle mínusek jsem dost možná v menšině já, když řeknu, že je to tak naprosto v pořádku. Máš jiný vkus, jiné životní zkušenosti, jiné směřování oblasti zábavy.
Že si v menšině neznamená vůbec nic, možná až na několik mínusek, které nechápu a nikdy nepochopím. Pokud máš svou argumentaci správně podepřenou a slušně prezentovanou, nikdo ti na ni nemůže říct ani popel...
Ale ještě tedy k dotazům:
K logickému chování postav jsem se už vyjádřil, ale opět - to, že film obsahuje řadu logických lapsů a postav dělající logické noncency, nutně nemusí snižovat jeho umělecké, ale i všeobecné hodnoty. FIlmová realita je jen zkresleným odrazem erality reálné a byť se film snaží působit "realisticky", nemusí to automaticky znamenat, že musí podléhat striktním zákonům logiky jako takové. Jako ukazatel nejlíp funguje funkčnost vnitří logiky. U té TDK jasně stanovuje mantinely, že Batman nezabije a je to jeho jediné pravidlo, Joker se naopak ničím neřídí. Toho se film drží a protože jasně upřednostňuje vyprávění a charakterový vývoj, na koherenci přísné logiky prakticky nelpí. Je to filmem plně přinané a na rozdíl od jinými filmy používaných oslích můstků to nebije do očí (a proto v celkovém náhledu stěží zavazející), neb na nich nestojí samotný příběh a postavy.
S Dentem nesouhlasím - od začátku filmu byl kreslen jako zásadový pruďas, který se od opačné strany barikády dělil především milostným vztahem a ambicemi něčeho dosáhnout (v jeho případě očistit město). Jeho přerod nebyl způsoben rozmluvou s Jokerem, ale úmrtím Rachel. Joker si v tom rozhovoru pojistil jen to, že Dent nepůjde natvrdo proti němu, čímž se vyvarovali logického noncencu mnohem zásadnějšího - bylo by jen přirozené, že by Dent proti Jokerovi šel.
Nezajímavé finále je subjektivní zhodnocení. Já rozhovor s Batmanem a Jokerem považuju za naprostý vrchol filmu a spíš sem odzíval akční scénu před tímhle rozhovorem.
A to, že se Joker vytratil je dle mého umělecká licence - Joker v té chvíli vyhrál, naplnil veškerou svou funkci ve filmu. Že není doslovně ukázáno, jak ho zavírají do blázince mi příjde jak odvážné, tak chytré. Samotná děsivost Jokera tkví v tom, že jako postava vykreslovala čiré zlo a prvky, které by Jokera jako postavu mohly nějak omlouvat - minulost, ale i kýčovitý závěr "s odsouzením" by ten obraz Jokera jen ničily.
Dvě lodě hloupost je. Ale náladu mi to kazí minimálně. Ostatně jako slabší akce. Jako vždy jde o to, jestli ti drobné nedostatky překryjí dojem z celého filmu. Že ti je překryly zrovna tobě je smutné a nic s tím neudělám. Ale nic to nemění, že ta většina je úspěšně zvládá ignorovat ve prospěch tuny věcí, které nikde jinde než v TKD neuvidí...
711701
Nevím proč by to měl být předem prohraný boj, zvlášť, protože si v menšině. Jednak tady ani nejde o žádný boj - ptal ses, proč to považujeme a s náma i všeobecné mínění, za nejlepší komiksovou adaptaci. A my ti ty důvody jen předkládáme. Že je neakceptuješ, nebo jim nerozumíš je druhá věc a podle mínusek jsem dost možná v menšině já, když řeknu, že je to tak naprosto v pořádku. Máš jiný vkus, jiné životní zkušenosti, jiné směřování oblasti zábavy. Že si v menšině neznamená vůbec nic, možná až na několik mínusek, které nechápu a nikdy nepochopím. Pokud máš svou argumentaci správně podepřenou a slušně prezentovanou, nikdo ti na ni nemůže říct ani popel... Ale ještě tedy k dotazům: K logickému chování postav jsem se už vyjádřil, ale opět - to, že film obsahuje řadu logických lapsů a postav dělající logické noncency, nutně nemusí snižovat jeho umělecké, ale i všeobecné hodnoty. FIlmová realita je jen zkresleným odrazem erality reálné a byť se film snaží působit "realisticky", nemusí to automaticky znamenat, že musí podléhat striktním zákonům logiky jako takové. Jako ukazatel nejlíp funguje funkčnost vnitří logiky. U té TDK jasně stanovuje mantinely, že Batman nezabije a je to jeho jediné pravidlo, Joker se naopak ničím neřídí. Toho se film drží a protože jasně upřednostňuje vyprávění a charakterový vývoj, na koherenci přísné logiky prakticky nelpí. Je to filmem plně přinané a na rozdíl od jinými filmy používaných oslích můstků to nebije do očí (a proto v celkovém náhledu stěží zavazející), neb na nich nestojí samotný příběh a postavy. S Dentem nesouhlasím - od začátku filmu byl kreslen jako zásadový pruďas, který se od opačné strany barikády dělil především milostným vztahem a ambicemi něčeho dosáhnout (v jeho případě očistit město). Jeho přerod nebyl způsoben rozmluvou s Jokerem, ale úmrtím Rachel. Joker si v tom rozhovoru pojistil jen to, že Dent nepůjde natvrdo proti němu, čímž se vyvarovali logického noncencu mnohem zásadnějšího - bylo by jen přirozené, že by Dent proti Jokerovi šel. Nezajímavé finále je subjektivní zhodnocení. Já rozhovor s Batmanem a Jokerem považuju za naprostý vrchol filmu a spíš sem odzíval akční scénu před tímhle rozhovorem. A to, že se Joker vytratil je dle mého umělecká licence - Joker v té chvíli vyhrál, naplnil veškerou svou funkci ve filmu. Že není doslovně ukázáno, jak ho zavírají do blázince mi příjde jak odvážné, tak chytré. Samotná děsivost Jokera tkví v tom, že jako postava vykreslovala čiré zlo a prvky, které by Jokera jako postavu mohly nějak omlouvat - minulost, ale i kýčovitý závěr "s odsouzením" by ten obraz Jokera jen ničily. Dvě lodě hloupost je. Ale náladu mi to kazí minimálně. Ostatně jako slabší akce. Jako vždy jde o to, jestli ti drobné nedostatky překryjí dojem z celého filmu. Že ti je překryly zrovna tobě je smutné a nic s tím neudělám. Ale nic to nemění, že ta většina je úspěšně zvládá ignorovat ve prospěch tuny věcí, které nikde jinde než v TKD neuvidí...
711690
2 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Zod ma z jeho pohledu pravdu a muzes s nim sympatizovat. Nechce ovladnout svet, nechce byt jen proste zly, protoze musi, proste chtel zachranit svuj lid. Byl k tomu stvoren. 

Lex trpel menecenosti. Zarlil na emzaka, ze jeho cast lidi uctiva jako boha, prestoze prinesl do jeho sveta valku. Jeho plan pospinit obraz/zabit Supermana byl zajimavy. O tom filmu se doted mluvi.

Ja se bavim o tom, na jakeho dobreho zaporaka si hned vzpomenu a dodal jsem, ze nad nima je Joker. Ty tvrdis, ze Temny rytir je pod necim jako Logan a Winter soldier. Vzpomenes si snad na zaporaka z Logana nebo Winter soldiera? :D

Dobreho zaporaka dela jeho motivace. Je to spis antihrdina, dokazes  s nim sympatizovat a treba mu i fandis. Joker je ciste zlo a presto funguje a vyhral. Ta postava je proste genialni, nefandis mu, ale zvedave sledujes jeho plan a ke konci jen uznale zatleskas. 
711696
Zod ma z jeho pohledu pravdu a muzes s nim sympatizovat. Nechce ovladnout svet, nechce byt jen proste zly, protoze musi, proste chtel zachranit svuj lid. Byl k tomu stvoren.  Lex trpel menecenosti. Zarlil na emzaka, ze jeho cast lidi uctiva jako boha, prestoze prinesl do jeho sveta valku. Jeho plan pospinit obraz/zabit Supermana byl zajimavy. O tom filmu se doted mluvi. Ja se bavim o tom, na jakeho dobreho zaporaka si hned vzpomenu a dodal jsem, ze nad nima je Joker. Ty tvrdis, ze Temny rytir je pod necim jako Logan a Winter soldier. Vzpomenes si snad na zaporaka z Logana nebo Winter soldiera? *:D* Dobreho zaporaka dela jeho motivace. Je to spis antihrdina, dokazes  s nim sympatizovat a treba mu i fandis. Joker je ciste zlo a presto funguje a vyhral. Ta postava je proste genialni, nefandis mu, ale zvedave sledujes jeho plan a ke konci jen uznale zatleskas. 
711692
2 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: KARLOS
...moc hezky napsáno. Miluju ty dramatické scény (na konci) a to uvědomnění hrdinů, že Joker prostě (i přes svou genialitu) nemá motivaci takže je děsivější než kdokoliv od komiksový konkurence a přesně tak to vždy mělo být. 

Ještě rád jsem tomu odpustil méně výraznou a bohužel ne tak přehlednou akci a slušelo by tomu více explicitního násilí pro efektivnější podtržení zoufalé atmosféry v Gothamu plného kriminality,násilí a beznaděje:)


Sakra mrzí mě ten Affleck...
711695
...moc hezky napsáno. Miluju ty dramatické scény (na konci) a to uvědomnění hrdinů, že Joker prostě (i přes svou genialitu) nemá motivaci takže je děsivější než kdokoliv od komiksový konkurence a přesně tak to vždy mělo být.  Ještě rád jsem tomu odpustil méně výraznou a bohužel ne tak přehlednou akci a slušelo by tomu více explicitního násilí pro efektivnější podtržení zoufalé atmosféry v Gothamu plného kriminality,násilí a beznaděje*:)*.  Sakra mrzí mě ten Affleck...
711684
4 -1
reagovat
reaguje na: detective_charm
A prepáč ale pár komentárov nižšie si ty mne vytkol že porovnávam Logana, Winter Soldiera a Temného Rytiera a ty tu teraz do jednej rady postavíš Jokera, Lexa Luthora z BvS a Generála Zoda z MoS? Robíš si srandu?
To už aj ten Thanos je tisíc krát lepší a uveriteľnejší ako Lex :D:D:-
711692
A prepáč ale pár komentárov nižšie si ty mne vytkol že porovnávam Logana, Winter Soldiera a Temného Rytiera a ty tu teraz do jednej rady postavíš Jokera, Lexa Luthora z BvS a Generála Zoda z MoS? Robíš si srandu? To už aj ten Thanos je tisíc krát lepší a uveriteľnejší ako Lex *:D**:D**:-*
711680
4 -3
reagují: detective_charm
reagovat
reaguje na: KARLOS
Dobre, toto je dopredu prehraný boj, vidím že som tu v extrémnej menšine. :D Tak na to prosím berte ohľad :)):D

OK, to že je Joker z TDK tak dobrý je samozrejme zásluha aj Nolana a celkového uchopenia jeho príbehu, scenáristov a aj Ledgera a jeho ztvárnenie. Ale pre mňa je to proste málo, jeden skvelý záporák pre mňa jednoducho nestačí na to aby som ten film ospevoval ako poniektorí. Ostatné veci v tom filme jednoducho neboli až na takej úrovni aby som si povedal ty vole toto bolo boží. Čo tie body ktoré som načrtol v mojom predošlom komentáre?
Čo tie postavy a ich nelogické a niekedy až primitívne rozhodovanie? Čo napríklad taký Harvey Dent? Čo to nezaujímavé finále a Joker ktorý ku
koncu absolútne vyšumel do blba? Čo celý ten výmysel s dvomi loďami
plnými ľudí?
Proste v niektorých momentoch mi prišlo a hlavne to bolo ku koncu, že sa to Nolanovi mierne vymklo z rúk. Napríklad Dent a jeho prerod. Z ničoho nič tu máme ďalšieho záporáka, po jednom rozhovore s Jokerom, ktorému ale ten jeho presun k temnej strane jednoducho vôbec neverím. Príde mi to hrozne rýchle, bez nejakého hlbšieho vysvetlenia, zrazu proste berie všetko do svojich rúk a svoje rozhodovanie zveruje náhode (aj to len na oko). Nevrav mi že to je z jeho pohľadu logické.

detective_charm:
Neber to v zlom ale mne zase príde sakra málo že vďaka jednému záporákovi sa z toho filmu robí taká udalosť. To je sakra málo. Pretože ako som napísal vyššie, záporák je skvelý ale okolo toho tam je kopa dosť zásadných vecí ktoré mi zas až tak skvelé neprišli.
711690
Dobre, toto je dopredu prehraný boj, vidím že som tu v extrémnej menšine. *:D* Tak na to prosím berte ohľad *:))**:D* OK, to že je Joker z TDK tak dobrý je samozrejme zásluha aj Nolana a celkového uchopenia jeho príbehu, scenáristov a aj Ledgera a jeho ztvárnenie. Ale pre mňa je to proste málo, jeden skvelý záporák pre mňa jednoducho nestačí na to aby som ten film ospevoval ako poniektorí. Ostatné veci v tom filme jednoducho neboli až na takej úrovni aby som si povedal ty vole toto bolo boží. Čo tie body ktoré som načrtol v mojom predošlom komentáre? Čo tie postavy a ich nelogické a niekedy až primitívne rozhodovanie? Čo napríklad taký Harvey Dent? Čo to nezaujímavé finále a Joker ktorý ku koncu absolútne vyšumel do blba? Čo celý ten výmysel s dvomi loďami plnými ľudí? Proste v niektorých momentoch mi prišlo a hlavne to bolo ku koncu, že sa to Nolanovi mierne vymklo z rúk. Napríklad Dent a jeho prerod. Z ničoho nič tu máme ďalšieho záporáka, po jednom rozhovore s Jokerom, ktorému ale ten jeho presun k temnej strane jednoducho vôbec neverím. Príde mi to hrozne rýchle, bez nejakého hlbšieho vysvetlenia, zrazu proste berie všetko do svojich rúk a svoje rozhodovanie zveruje náhode (aj to len na oko). Nevrav mi že to je z jeho pohľadu logické. [b]detective_charm[/b]: Neber to v zlom ale mne zase príde [b]sakra mál[/b]o že vďaka jednému záporákovi sa z toho filmu robí taká udalosť. To je [b]sakra málo[/b]. Pretože ako som napísal vyššie, záporák je skvelý ale okolo toho tam je kopa dosť zásadných vecí ktoré mi zas až tak skvelé neprišli.
711684
1 -3
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: FallenMaia
"No, veď to je to, sám si to teraz povedal, najväčší rozdiel oproti ostatným komiksovkám/trilerom robí Joker, jeho story a teda hlavne Ledger, lebo vieme že Joker nemusí vždy znamenať úspech (Suicide Squad)"

Výborně, uhodil si hřebíček na hlavičku. Takže má otázka zní - proč je tedy Joker v TDK tak vyjímečný?
Jestli říkáš, že je to zásluha Ledgera, pak - ne zcela. Jeho zásluhou se ta postava nepropadla do karikatury a jen málo herců by to dokázalo ztvárnit únosně.
Jenže to není jediné kritérium. Sám si přirovnal k Suicide Squad. Ano, přesně. Tam se ta postava totiž snažila nabýt stejnou auru za papírově stejných parametrů. A teď, oba představitelé nových Jokerů jsou výborní herci. Každý do toho vložil hromadu osobní invence. Přesto jedna interpretace fungovala a druhá se rozpadla pod rukama. Proč? Protože scénář a režie.
TDK a jeho Jokem mají největší dopad v tom, jak tu postavu zpracovávají scénářem. Stylizace do reálného psychopata je pak čistý Nolanův přínos. To není o Ledgerovi. Je to o tom, co Ledger (výborně) hrál.
Třeba mě příjde jako výslovné nepochopení filmu, pokud někdo napíše, že si tu postavu oblíbil, že jí fandil. A to říkám jako člověl, co velmi často záporákům fandí. Ten přesah TDK JE esence Jokera. Je to postava odporná, morálně nepřijatelná a přesto naprosto uvěřitelná a to i přes to, že je čistokrevně komiksově stylizovaná. Ledger dokázal jediné - že se to Nolanovi nerozpadlo jako domeček z karet. Je to obrovská zásluha, ale samy zásluhy na tom, proč je ta postava taková, jaká je, náleží filmu, tvůrcům a až doslova v poslední řadě Ledgerovi.
711684
"[i]No, veď to je to, sám si to teraz povedal, najväčší rozdiel oproti ostatným komiksovkám/trilerom robí Joker, jeho story a teda hlavne Ledger, lebo vieme že Joker nemusí vždy znamenať úspech (Suicide Squad)[/i]" Výborně, uhodil si hřebíček na hlavičku. Takže má otázka zní - proč je tedy Joker v TDK tak vyjímečný? Jestli říkáš, že je to zásluha Ledgera, pak - ne zcela. Jeho zásluhou se ta postava nepropadla do karikatury a jen málo herců by to dokázalo ztvárnit únosně. Jenže to není jediné kritérium. Sám si přirovnal k Suicide Squad. Ano, přesně. Tam se ta postava totiž snažila nabýt stejnou auru za papírově stejných parametrů. A teď, oba představitelé nových Jokerů jsou výborní herci. Každý do toho vložil hromadu osobní invence. Přesto jedna interpretace fungovala a druhá se rozpadla pod rukama. Proč? Protože scénář a režie. TDK a jeho Jokem mají největší dopad v tom, jak tu postavu zpracovávají scénářem. Stylizace do reálného psychopata je pak čistý Nolanův přínos. To není o Ledgerovi. Je to o tom, co Ledger (výborně) hrál. Třeba mě příjde jako výslovné nepochopení filmu, pokud někdo napíše, že si tu postavu oblíbil, že jí fandil. A to říkám jako člověl, co velmi často záporákům fandí. Ten přesah TDK JE esence Jokera. Je to postava odporná, morálně nepřijatelná a přesto naprosto uvěřitelná a to i přes to, že je čistokrevně komiksově stylizovaná. Ledger dokázal jediné - že se to Nolanovi nerozpadlo jako domeček z karet. Je to obrovská zásluha, ale samy zásluhy na tom, proč je ta postava taková, jaká je, náleží filmu, tvůrcům a až doslova v poslední řadě Ledgerovi.
711679
9 0
reagují: Failarth, FallenMaia
reagovat
TDK je asi jediná "vážná" komixovka, který to prostě baštím. Cokoliv co vzinklo v MCU je oproti tomu legrace a u všech "vážných" scén se vždycky jen tak pousměju, protože to nikdy nemá ten dopad. Je to komix, omalovánka, legrace. Proto se mi tka líbil Thor 3, kterej si na nic nehrál a byl to prostě zábavnej komix. A TDK je něco víc, o postavy mi jde a každý rozhodnutí je prostě cítit. Tomuhle se možná přiblížil jen Logan, Watchmen a Sin City.edit: jeste třeba Vrána 
711681
TDK je asi jediná "vážná" komixovka, který to prostě baštím. Cokoliv co vzinklo v MCU je oproti tomu legrace a u všech "vážných" scén se vždycky jen tak pousměju, protože to nikdy nemá ten dopad. Je to komix, omalovánka, legrace. Proto se mi tka líbil Thor 3, kterej si na nic nehrál a byl to prostě zábavnej komix. A TDK je něco víc, o postavy mi jde a každý rozhodnutí je prostě cítit. Tomuhle se možná přiblížil jen Logan, Watchmen a Sin City.edit: jeste třeba Vrána 
5 -3
reagovat
reaguje na: FallenMaia
V tvem jazyce - hlavni zaporak. Je to takhle lepsi? Mam ti to vysvetlit jak triletemu? Hlavni zaporak z toho filmu dela vyjimecny a nejen nadprumerny. Fakt si vzpomenu jen na maloktereho dobreho zaporaka. Vulture z Marvelu. Killmonger z BP. Erik ve First Class. General Zod v MoS. Lex v BvS. Ozymandias ve Watchmen. To jsou ti nejlepsi, co me napadnou z hlavy a pred nima je Joker. A to je sakra malo na to, kolik je komixovych filmu.
711680
V tvem jazyce - hlavni zaporak. Je to takhle lepsi? Mam ti to vysvetlit jak triletemu? Hlavni zaporak z toho filmu dela vyjimecny a nejen nadprumerny. Fakt si vzpomenu jen na maloktereho dobreho zaporaka. Vulture z Marvelu. Killmonger z BP. Erik ve First Class. General Zod v MoS. Lex v BvS. Ozymandias ve Watchmen. To jsou ti nejlepsi, co me napadnou z hlavy a pred nima je Joker. A to je sakra malo na to, kolik je komixovych filmu.
711679
2 -3
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: detective_charm
No, veď to je to, sám si to teraz povedal, najväčší rozdiel oproti ostatným komiksovkám/trilerom robí Joker, jeho story a teda hlavne Ledger, lebo vieme že Joker nemusí vždy znamenať úspech (Suicide Squad);).
Husba je skvelá ale zase sme pri tom, hudba ešte neznamená skvelý a úchvatný film, je kopa lepších soundtrackov v horších filmoch.
711679
No, veď to je to, sám si to teraz povedal, najväčší rozdiel oproti ostatným komiksovkám/trilerom robí Joker, jeho story a teda hlavne Ledger, lebo vieme že Joker nemusí vždy znamenať úspech (Suicide Squad)*;)*. Husba je skvelá ale zase sme pri tom, hudba ešte neznamená skvelý a úchvatný film, je kopa lepších soundtrackov v horších filmoch.
711678
2 -5
reagují: KARLOS, detective_charm
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Hudba, herci, remeslo, apod. To je klasika. Hlavne pribeh s emocemi a citelnym dopadem. Nejvetsi rozdil tam pak dela Joker. Chtel dokazat svoji pravdu a nakonec vyhral. Postavil Batmana do nevyhratelne pozice. A neni to vyhra jako Thanos, kde vsichni vime, ze je to jen sranda a o nic nejde. 
711678
Hudba, herci, remeslo, apod. To je klasika. Hlavne pribeh s emocemi a citelnym dopadem. Nejvetsi rozdil tam pak dela Joker. Chtel dokazat svoji pravdu a nakonec vyhral. Postavil Batmana do nevyhratelne pozice. A neni to vyhra jako Thanos, kde vsichni vime, ze je to jen sranda a o nic nejde. 
711669
2 -3
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
A jinak z toho, co píšeš, k tomu přistupuješ typicky všeobecně. Film má funkční vnitřní logiku a kreslí okolní svět reálně. Ale realita to není a nikdy si to na ni nehraje. To je celkem běžný problém lidí, kteří neumí rozlišit v drobnostech potřebné od nechtěného. Často se tu setkávám s názorem, že pokud něco není stoprocentně funkční podle logických zásad, je to filmová chyba. Možná to chyba je matematická, ale imo ne umělecká. Umění vždy zkresluje realitu a jestliže film, jakožto médium umí zpracovat i zobrazení logiky, pak pokud uzná autor za vhodné a zkreslí ji do nelogického ztvárnění ve spospěch vyprávění, které má v plánu mnohem výš, apk to není chyba umělecká.
JEstli to dety chceš takhle - ano, logikou to možná neoplývá, ale po stránce vypravěčské je to vystavěno bezchybně.
711677
A jinak z toho, co píšeš, k tomu přistupuješ typicky všeobecně. Film má funkční vnitřní logiku a kreslí okolní svět reálně. Ale realita to není a nikdy si to na ni nehraje. To je celkem běžný problém lidí, kteří neumí rozlišit v drobnostech potřebné od nechtěného. Často se tu setkávám s názorem, že pokud něco není stoprocentně funkční podle logických zásad, je to filmová chyba. Možná to chyba je matematická, ale imo ne umělecká. Umění vždy zkresluje realitu a jestliže film, jakožto médium umí zpracovat i zobrazení logiky, pak pokud uzná autor za vhodné a zkreslí ji do nelogického ztvárnění ve spospěch vyprávění, které má v plánu mnohem výš, apk to není chyba umělecká. JEstli to dety chceš takhle - ano, logikou to možná neoplývá, ale po stránce vypravěčské je to vystavěno bezchybně.
711674
2 -2
reagovat
reaguje na: KARLOS
To je fajn že to vlastne ani nieje komiks ale používa to komiksové postavy ale o to tu teraz nejde. Ja proste tvrdím že ono sa to tak ospevuje hlavne kvôli Ledgerovi/Jokerovi a preto sa okolo toho vytvára tá aura výnimočnosti, inak je to klasický obstojný/dobrý triler.
711676
To je fajn že to vlastne ani nieje komiks ale používa to komiksové postavy ale o to tu teraz nejde. Ja proste tvrdím že ono sa to tak ospevuje hlavne kvôli Ledgerovi/Jokerovi a preto sa okolo toho vytvára tá aura výnimočnosti, inak je to klasický obstojný/dobrý triler.
711675
2 -8
reagovat
Tak především u TDK Nolan naplno dokázal za a) ten komiksový svět "přelét do zcela ""reálného"" světa", za b) naroubovat na to nejsilnější archaický příběh bitvy dobra se zlem a za c) nebojí se těch oošklivostí, které to sebou nese.
Že není pro někoho TDK nejlepší komiksovka celkem chápu, on TDK krom toho, že tam jsou postavy z komiksů s tímhle žánrem nemá prakticky nic společného.
Ovšem že je to jeden z nejsilnějších (nejkvalitnějších/nejlepších, to je jedno) filmů, který používá komiksového hrdiny je jednoduše holý fakt.
Pánové níže vypisují další faktory, ale ty mají mnohem více společného s osobním vkusem a zrovna Nolan TDK pojal jako naprostý protipól ke všem těm řachandám a popkornům cílícím na prvou signální. Ale to těžko snižuje kvality filmu jako takového...
711675
Tak především u TDK Nolan naplno dokázal za a) ten komiksový svět "přelét do zcela ""reálného"" světa", za b) naroubovat na to nejsilnější archaický příběh bitvy dobra se zlem a za c) nebojí se těch oošklivostí, které to sebou nese. Že není pro někoho TDK nejlepší komiksovka celkem chápu, on TDK krom toho, že tam jsou postavy z komiksů s tímhle žánrem nemá prakticky nic společného. Ovšem že je to jeden z nejsilnějších (nejkvalitnějších/nejlepších, to je jedno) filmů, který používá komiksového hrdiny je jednoduše holý fakt. Pánové níže vypisují další faktory, ale ty mají mnohem více společného s osobním vkusem a zrovna Nolan TDK pojal jako naprostý protipól ke všem těm řachandám a popkornům cílícím na prvou signální. Ale to těžko snižuje kvality filmu jako takového...
11 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: verbst
OK niečo z toho čo si vypísal bolo dobré (hudba, Ledger), ale čo bolo tak super na kamere napr.? Čo tie postavy a ich nelogické a niekedy až primitívne rozhodovanie? Čo napríklad taký Harvey Dent? Čo to nezaujímavé finále a Joker ktorý ku koncu absolútne vyšumel do blba? Čo celý ten výmysel s dvomi loďami plnými ľudí? A to je len pár vecí, mohol by som pokračovať. Toto je pre vás vizitka tak skvelého filmu ako ho tu popisujete?
711674
OK niečo z toho čo si vypísal bolo dobré (hudba, Ledger), ale čo bolo tak super na kamere napr.? Čo tie postavy a ich nelogické a niekedy až primitívne rozhodovanie? Čo napríklad taký Harvey Dent? Čo to nezaujímavé finále a Joker ktorý ku koncu absolútne vyšumel do blba? Čo celý ten výmysel s dvomi loďami plnými ľudí? A to je len pár vecí, mohol by som pokračovať. Toto je pre vás vizitka tak skvelého filmu ako ho tu popisujete?
711670
3 -9
reagují: KARLOS
reagovat
Na Temného rytíře se IMHO dokáže kouknout komiksy totálně nepolíbený člověk a bude mu připadat super. Logan a Winter Soldier fakt nejsou stand alone uchopitelné filmy. 
711671
Na Temného rytíře se IMHO dokáže kouknout komiksy totálně nepolíbený člověk a bude mu připadat super. Logan a Winter Soldier fakt nejsou stand alone uchopitelné filmy. 
7 -2
reagovat
reaguje na: FallenMaia
To už u jistého nejmenovaného režiséra klasika ale... :D


Ale TDK je fakt skvělej. Atmoškou, postavama, hudbou, kamerou, Ledgerem - tady fakt sedlo všechno strašně dobře.
711670
To už u jistého nejmenovaného režiséra klasika ale... *:D* Ale TDK je fakt skvělej. Atmoškou, postavama, hudbou, kamerou, Ledgerem - tady fakt sedlo všechno strašně dobře.
711669
6 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: detective_charm
A čo je akože Temný Rytier? Čo také úchvatné tam vidíš? Keď to tu tak vychvaľuješ do nebies?
Neviem mne to proste príde prehnane ospevované a robí sa z toho zbytočne niečo čo to nieje. Nehovorím je to kvalita, ale že by to bolo až také dobré tak to nie. :-
711669
A čo je akože Temný Rytier? Čo také úchvatné tam vidíš? Keď to tu tak vychvaľuješ do nebies? Neviem mne to proste príde prehnane ospevované a robí sa z toho zbytočne niečo čo to nieje. Nehovorím je to kvalita, ale že by to bolo až také dobré tak to nie. *:-*
711667
3 -13
reagují: detective_charm, verbst
reagovat
Srovnavat Temneho rytire s dvouhodinovym rvanim a nelogickou nudou jako je Logan a mluvicim pocitacem a nejnezajimavejsi postavou jako je Winter soldier... kam to spejeme? :D
711667
Srovnavat Temneho rytire s dvouhodinovym rvanim a nelogickou nudou jako je Logan a mluvicim pocitacem a nejnezajimavejsi postavou jako je Winter soldier... kam to spejeme? *:D*
5 -11
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Ne, nemáš. :)
711665
Ne, nemáš. *:)*
711664
9 -3
reagovat
reaguje na: FallenMaia
A kľudne si mínuskujte, aj tak dobre viete že mám pravdu!!! :)):))8)
711664
A kľudne si mínuskujte, aj tak dobre viete že mám pravdu!!! *:))**:))**8)*
711662
3 -13
reagují: connor
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se