Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku VIDEO: První klip z Hana Sola aneb... je to tam!

příspěvky 21 - 36 Napsat příspěvek
reaguje na: Sweat55
Rey to prosrala jak s Lukem, kterého nepřesvědčila aby se přidal k jejich boji, tak s Kylem, kterého nepřesvědčila, aby se přidal k světlé straně. A utekla se zbytkem povstalců jako zpráskaný pes, utěšovat ji musela až Leia. To mi nepřijde jako překonávání překážek levou zadní, ale spíš jako damage control.
682360
Rey to prosrala jak s Lukem, kterého nepřesvědčila aby se přidal k jejich boji, tak s Kylem, kterého nepřesvědčila, aby se přidal k světlé straně. A utekla se zbytkem povstalců jako zpráskaný pes, utěšovat ji musela až Leia. To mi nepřijde jako překonávání překážek levou zadní, ale spíš jako damage control.
682359
2 -3
reagují: Sweat55
reagovat
reaguje na: Markus Luthor
To ztotožňování na základě barvy kůže fakt nechápu. Snad se dívám na vlastnosti člověka, ne na to jak vypadá. To neříkám že tam nerad vidím lidi jiné barvy pleti či pohlaví, to vůbec. 
A Rey si může být schopná jak chce, lidem totiž nevadí, že je to ženská, ale že nemá žádnou chybu a nejde se s ní ztotožnit. Všechno co udělá vede k jejímu vítězství, všechny překážky zvládne levou zadní. Luke to v podstatě podělával celé Empire Strake Back. I ten souboj co zmiňuješ v té epizodě prohrál a od Vadera dostal na prdel, dokonce přišel o ruku. A mezi pětkou a šestkou je několik let rozdíl, kdy Luke dokončí svůj trénink. 
682359
To ztotožňování na základě barvy kůže fakt nechápu. Snad se dívám na vlastnosti člověka, ne na to jak vypadá. To neříkám že tam nerad vidím lidi jiné barvy pleti či pohlaví, to vůbec.  A Rey si může být schopná jak chce, lidem totiž nevadí, že je to ženská, ale že nemá žádnou chybu a nejde se s ní ztotožnit. Všechno co udělá vede k jejímu vítězství, všechny překážky zvládne levou zadní. Luke to v podstatě podělával celé Empire Strake Back. I ten souboj co zmiňuješ v té epizodě prohrál a od Vadera dostal na prdel, dokonce přišel o ruku. A mezi pětkou a šestkou je několik let rozdíl, kdy Luke dokončí svůj trénink. 
682356
2 -5
reagovat
reaguje na: Hosokawa
Ano, tak liberálnější pohled Kennedy je samozřejmě patrný, ale vyloženě zcestný? To bych neřekl. Vezmeme si tedy nejdřív otázku žen. Ano, hned první dva filmy za sebou měli v hlavní roli hrdinku. (odmítám použít stupidní všudypřítomný výraz "silnou") Ale za prvé, doba jde kupředu, všechny předchozí filmy měly jako ústřední postavu muže, nevidím nic špatného na střídání stráží. Však nás čeká Han Solo, možná i Obi-Wan, neznamená to, že teď už vše potáhnou jen ženy. A za druhé, a to je hlavní, je potřeba se na to dívat v kontextu. Jyn byla možná hlavní hrdinka Rogue One, ale jinak? Jedna žena mezi x muži. To je snad nějaká agitka? Jo, kdyby v týmu bylo pět žen a dva muži, dalo by se o tom polemizovat, ale takhle... A Rey? Když nebudu počítat téměř nepřítomnou Phasmu, tak jsou to v TFA s Leiou a Maz tři ženy mezi samými muži. Já v tom prostě nevidím nějaké cpaní politického názoru, ani co by se za nehet vešlo.

A pokud jde o menšiny, ano, tam už je zřetelnější, že se je snaží cíleně obsazovat, ale ani zde nevidím nic špatného. Černoch se může ztotožnit s Finnem, Mexičan s Andorem a asiat s Rose nebo Chirrutem. Star Wars jsou globální značka, takže je podle mě jen dobře, že si tam každý najde to své. Pořád je tam bílých postav víc než dost...

No a k těm výcvikům. Nikde jsem nepsal, že Luke neuměl létat. Napsal jsem, že dokázal něco, co nedokázali nejlepší piloti Povstání. Létání na Tatooine se rozhodně nemůže rovnat soubojům ve vesmíru. Navíc pokud se budeme dívat na různé doplňující materiály, tak se dá okecat úplně všechno. Rey se učila létat na nějakém simulátoru, co vyhrabala na vrakovišti. A to ovládnutí mysli se prý naučila, když se ji Kylo pokoušel nahlédnout do mysli a ona to intuitivně obrátila a nahlédla do mysli jemu. A upřímně, já všechny tyhle berličky z novelizací považuju za naprosto zbytečné, vycucané z prstu čistě kvůli všem těm kecům po netu, tuplem bych se na to vykašlal, na tomhle fakt není co vysvětlovat.

Aby bylo jasno, já se nesnažím degradovat nebo zesměšňovat Luka, já se snažím říct, že si s Rey nemají co vyčítat. A když mi někdo tvrdí, (neříkám, že ty) že Luke byl vycvičený Jedi, a že Rey asi žádný výcvik na nic nepotřebuje, páč je prostě psaná jako Mary Sue, leze mi to už neskutečně na nervy... Sleduju FB, twitter atp. s novinkama o SW a opravdu není jediného dne, abych nějaký výblitek o Rey nečetl... A je mi docela líto i Daisy, které se na to několikrát ptali a ona zjevně vůbec nechápe, co komu vadí, ani co vlastně znamená Mary Sue. Nedivím se jí, protože ona jen hraje hrdinku nových SW, stejně jako kdysi Mark Hamill, kterého se pokud vím nikdy neptali "Pane Hamille, jak Luke mohl sundat Hvězdu smrti? Vždyť nikdy nebyl ve vesmírném souboji. Není trochu moc dobrý? A jak si vůbec mohl při souboji s Vaderem v Ep V a VI škrtnout, když ho nikdy nikdo neučil bojovat se světelným mečem, formy boje etc. a Anakin byl mistr mistrů?":)
682356
Ano, tak liberálnější pohled Kennedy je samozřejmě patrný, ale vyloženě zcestný? To bych neřekl. Vezmeme si tedy nejdřív otázku žen. Ano, hned první dva filmy za sebou měli v hlavní roli hrdinku. (odmítám použít stupidní všudypřítomný výraz "silnou") Ale za prvé, doba jde kupředu, všechny předchozí filmy měly jako ústřední postavu muže, nevidím nic špatného na střídání stráží. Však nás čeká Han Solo, možná i Obi-Wan, neznamená to, že teď už vše potáhnou jen ženy. A za druhé, a to je hlavní, je potřeba se na to dívat v kontextu. Jyn byla možná hlavní hrdinka Rogue One, ale jinak? Jedna žena mezi x muži. To je snad nějaká agitka? Jo, kdyby v týmu bylo pět žen a dva muži, dalo by se o tom polemizovat, ale takhle... A Rey? Když nebudu počítat téměř nepřítomnou Phasmu, tak jsou to v TFA s Leiou a Maz tři ženy mezi samými muži. Já v tom prostě nevidím nějaké cpaní politického názoru, ani co by se za nehet vešlo. A pokud jde o menšiny, ano, tam už je zřetelnější, že se je snaží cíleně obsazovat, ale ani zde nevidím nic špatného. Černoch se může ztotožnit s Finnem, Mexičan s Andorem a asiat s Rose nebo Chirrutem. Star Wars jsou globální značka, takže je podle mě jen dobře, že si tam každý najde to své. Pořád je tam bílých postav víc než dost... No a k těm výcvikům. Nikde jsem nepsal, že Luke neuměl létat. Napsal jsem, že dokázal něco, co nedokázali nejlepší piloti Povstání. Létání na Tatooine se rozhodně nemůže rovnat soubojům ve vesmíru. Navíc pokud se budeme dívat na různé doplňující materiály, tak se dá okecat úplně všechno. Rey se učila létat na nějakém simulátoru, co vyhrabala na vrakovišti. A to ovládnutí mysli se prý naučila, když se ji Kylo pokoušel nahlédnout do mysli a ona to intuitivně obrátila a nahlédla do mysli jemu. A upřímně, já všechny tyhle berličky z novelizací považuju za naprosto zbytečné, vycucané z prstu čistě kvůli všem těm kecům po netu, tuplem bych se na to vykašlal, na tomhle fakt není co vysvětlovat. Aby bylo jasno, já se nesnažím degradovat nebo zesměšňovat Luka, já se snažím říct, že si s Rey nemají co vyčítat. A když mi někdo tvrdí, (neříkám, že ty) že Luke byl vycvičený Jedi, a že Rey asi žádný výcvik na nic nepotřebuje, páč je prostě psaná jako Mary Sue, leze mi to už neskutečně na nervy... Sleduju FB, twitter atp. s novinkama o SW a opravdu není jediného dne, abych nějaký výblitek o Rey nečetl... A je mi docela líto i Daisy, které se na to několikrát ptali a ona zjevně vůbec nechápe, co komu vadí, ani co vlastně znamená Mary Sue. Nedivím se jí, protože ona jen hraje hrdinku nových SW, stejně jako kdysi Mark Hamill, kterého se pokud vím nikdy neptali "Pane Hamille, jak Luke mohl sundat Hvězdu smrti? Vždyť nikdy nebyl ve vesmírném souboji. Není trochu moc dobrý? A jak si vůbec mohl při souboji s Vaderem v Ep V a VI škrtnout, když ho nikdy nikdo neučil bojovat se světelným mečem, formy boje etc. a Anakin byl mistr mistrů?"*:)*
682352
6 -2
reagují: Hosokawa, Sweat55
reagovat

Hosokawa

Jaké zcestné politické názory?
682355
Jaké zcestné politické názory?
Hosokawa
1 -2
reagovat
reaguje na: Hosokawa
Tak Rey je zase na rozdíl od Luka úplnej sirotek, kterej vyrůstá mezi násilníkama a podvodníkama. Ne u milujících strýčka s tetickou. Vubec mi tak nevadí ze její bojový skills jsou od zacatku na o dost vyšší úrovni nez Lukeovy. Ten zase zvladnul nemožný veci v kokpitu stihacky.
682354
Tak Rey je zase na rozdíl od Luka úplnej sirotek, kterej vyrůstá mezi násilníkama a podvodníkama. Ne u milujících strýčka s tetickou. Vubec mi tak nevadí ze její bojový skills jsou od zacatku na o dost vyšší úrovni nez Lukeovy. Ten zase zvladnul nemožný veci v kokpitu stihacky.
682352
1 -1
reagovat
reaguje na: Markus Luthor
Tak základní věc je, jestli berete v úvahu Expanded universe. Podle něj Luke jenom nefarmařil, ale učil se lítat od 13 let na T-16, která má podobný ovládání jako X-wing. I ve filmu o tom mluví.;)

Jinak já osobně vždycky rozlišoval používání pasivních force powers (intuice, šestý smysl) - ano to jde očividně i bez tréninku. Ale používání aktivních force powers (force push, force pull, force choke) - vyžadovalo nějakej trénink.

Rey mi až tak nevadí - prostě další Chosen one. A jestli chcete popírat, že K. Kennedy tam na sílu cpe svoje zcestný politický názory - no tak jo, no.:D
682352
Tak základní věc je, jestli berete v úvahu Expanded universe. Podle něj Luke jenom nefarmařil, ale učil se lítat od 13 let na T-16, která má podobný ovládání jako X-wing. I ve filmu o tom mluví.*;)* Jinak já osobně vždycky rozlišoval používání pasivních force powers (intuice, šestý smysl) - ano to jde očividně i bez tréninku. Ale používání aktivních force powers (force push, force pull, force choke) - vyžadovalo nějakej trénink. Rey mi až tak nevadí - prostě další Chosen one. A jestli chcete popírat, že K. Kennedy tam na sílu cpe svoje zcestný politický názory - no tak jo, no.*:D*
682320
3 -1
reagovat
reaguje na: Hosokawa
A je to tu zase, jistě narážíš na "Mary Sue Rey".:- Jak nemám rád ten současný militantní feminismus, tak tady musím uznat, že kdyby Rey byl kluk, nikdo by neřekl ani popel, natož aby ho někdo dehonestoval nesmyslnými termíny typu Mary Sue. Anakin jako malej klučina bez jakýhokoliv výcviku drandil na kluzácích, což žádný jiný člověk nedovedl, stavěl složitý droidy a to nemluvím o zničení té velitelské lodě souhrou náhod. A o Lukovi snad ani není potřeba nic říkat. Ten měl totiž přesně tolik výcviku, co má Rey. Nebo mi vážně někdo chce tvrdit, že ta jedna desetiminutová lekce vykrejvání střel na Falconu a těch pár dnů poslouchání mouder od Yody je "výcvik"? :o A kdo ho přesně naučil bojovat s mečem? Jednoduše ho vedla Síla a instinkty. Stejně jako Rey. Ale ta aspoň prožila dětství v boji o přežití a potyčkama s chátrou na Jakku. Luke, ehm, farmařil. A stejně nasedl do X-Wingu a prostě si zlikvidoval jen pomocí Síly celou Hvězdu smrti, čehož nebyli schopní ani trénovaní povstalečtí piloti. Och, to je ale Mary Sue (Gary Stu).

Odpůrci současných SW žijí v totálních bludech, kdy odsuzují nové počiny z důvodů, které v těchto filmech byly od nepaměti. Zpočátku jsem se těm výtkám jen smál, ale když jsem zjistil, kolik lidí si to vážně myslí a prudí pod každým, a tím myslím POD KAŽDÝM, článkem o SW, smích mě rychle přešel. A nastoupil konstantní facepalm. Navíc kdyby byla Rey ultradokonalá, tak by její setkání se Snokem zdaleka nevypadalo tak, jak vypadalo. To jest z její strany plané trapné výhrůžky a ve skutečnosti skutek utek, ani si neškrtla. Ale chápu, že tohle je zbytečné rozebírat, protože jak čtu nejrůznější diskuze po netu, odpůrce nových SW nepřesvědčí absolutně nic...

P.S. Nemám nic proti lidem, kterým se nové filmy nelíbí. Film je subjektivní. Já sám mám k EpVII spoustu výtek a hlavně při premiéře mě mírně zklamala. Ale točí mě, když se na ty filmy plive z naprosto zcestných důvodů, které jen každý opakuje jako ovečka, aby byl taky ten cool fanda, co pochopil, jaký zlo je "SJW Myšák"...
682320
A je to tu zase, jistě narážíš na "Mary Sue Rey".*:-* Jak nemám rád ten současný militantní feminismus, tak tady musím uznat, že kdyby Rey byl kluk, nikdo by neřekl ani popel, natož aby ho někdo dehonestoval nesmyslnými termíny typu Mary Sue. Anakin jako malej klučina bez jakýhokoliv výcviku drandil na kluzácích, což žádný jiný člověk nedovedl, stavěl složitý droidy a to nemluvím o zničení té velitelské lodě souhrou náhod. A o Lukovi snad ani není potřeba nic říkat. Ten měl totiž přesně tolik výcviku, co má Rey. Nebo mi vážně někdo chce tvrdit, že ta jedna desetiminutová lekce vykrejvání střel na Falconu a těch pár dnů poslouchání mouder od Yody je "výcvik"? *:o* A kdo ho přesně naučil bojovat s mečem? Jednoduše ho vedla Síla a instinkty. Stejně jako Rey. Ale ta aspoň prožila dětství v boji o přežití a potyčkama s chátrou na Jakku. Luke, ehm, farmařil. A stejně nasedl do X-Wingu a prostě si zlikvidoval jen pomocí Síly celou Hvězdu smrti, čehož nebyli schopní ani trénovaní povstalečtí piloti. Och, to je ale Mary Sue (Gary Stu). Odpůrci současných SW žijí v totálních bludech, kdy odsuzují nové počiny z důvodů, které v těchto filmech byly od nepaměti. Zpočátku jsem se těm výtkám jen smál, ale když jsem zjistil, kolik lidí si to vážně myslí a prudí pod každým, a tím myslím POD KAŽDÝM, článkem o SW, smích mě rychle přešel. A nastoupil konstantní facepalm. Navíc kdyby byla Rey ultradokonalá, tak by její setkání se Snokem zdaleka nevypadalo tak, jak vypadalo. To jest z její strany plané trapné výhrůžky a ve skutečnosti skutek utek, ani si neškrtla. Ale chápu, že tohle je zbytečné rozebírat, protože jak čtu nejrůznější diskuze po netu, odpůrce nových SW nepřesvědčí absolutně nic... P.S. Nemám nic proti lidem, kterým se nové filmy nelíbí. Film je subjektivní. Já sám mám k EpVII spoustu výtek a hlavně při premiéře mě mírně zklamala. Ale točí mě, když se na ty filmy plive z naprosto zcestných důvodů, které jen každý opakuje jako ovečka, aby byl taky ten cool fanda, co pochopil, jaký zlo je "SJW Myšák"...
682296
6 -4
reagují: Hosokawa
reagovat
Návrat hudebního motivu z Impéria mě těší :+
682319
Návrat hudebního motivu z Impéria mě těší *:+*
1 0
reagovat
reaguje na: Muf
No podle starýho lore to jsou hrozně složitý jazyky, který umí málokdo. Jenže tohle jsou nový Star wars - všichni všechno ví a umí, bez učení a tréninku. Holt nová doba, učedník učí mistra.:D
682296
No podle starýho lore to jsou hrozně složitý jazyky, který umí málokdo. Jenže tohle jsou nový Star wars - všichni všechno ví a umí, bez učení a tréninku. Holt nová doba, učedník učí mistra.*:D*
682267
3 -3
reagují: Markus Luthor
reagovat
reaguje na: Muf
Bez akychkolvek rasistickych konotacii, je to jazyk postaveny na zvukomalebnosti, ale niekto v cinstine tiez pocuje len nejake zamrncanie a “zasvateny” v tom rozumie vyznanie lasky. 
682285
Bez akychkolvek rasistickych konotacii, je to jazyk postaveny na zvukomalebnosti, ale niekto v cinstine tiez pocuje len nejake zamrncanie a “zasvateny” v tom rozumie vyznanie lasky. 
682267
2 -1
reagovat
Rozumi nuancim v tom řvaní a pipani.
682273
Rozumi nuancim v tom řvaní a pipani.
1 -2
reagovat
reaguje na: Muf
Je to řeč jak u wookiů tak u robotů, takže ji prostě musí umět.
682268
Je to řeč jak u wookiů tak u robotů, takže ji prostě musí umět.
682267
1 -2
reagovat
reaguje na: Avern
What? Ptám se na to, jaktože čubaka něco zavřeští a lidi mu rozumí, R2-D2 něco zapípá a taky mu lidi rozumí, to mají implantovanej nějakej překladač nebo jak to funguje?
682267
What? Ptám se na to, jaktože čubaka něco zavřeští a lidi mu rozumí, R2-D2 něco zapípá a taky mu lidi rozumí, to mají implantovanej nějakej překladač nebo jak to funguje?
682266
3 -1
reagují: Hosokawa, Gorecki, Robur
reagovat
reaguje na: Muf

Theme

Jde spis o HUDBU ;-)
682266
Jde spis o HUDBU ;-)
Theme
682264
0 0
reagují: Muf
reagovat
Nechce se mi to hledat, tak snad mi tady nějakej odborník na SW odpoví, jaktože všichni rozumí tomu "čubacímu" mručení, pípání robotů atd?  :D
682264
Nechce se mi to hledat, tak snad mi tady nějakej odborník na SW odpoví, jaktože všichni rozumí tomu "čubacímu" mručení, pípání robotů atd?  *:D*
3 0
reagují: Avern
reagovat
Miliarda je doma. Teďka ještě ten kvalitní film, prosím pěkně.
682262
Miliarda je doma. Teďka ještě ten kvalitní film, prosím pěkně.
5 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se