Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Star Wars: Poslední z Jediů

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

M.a.t.t.

Nemusí být nutně závratný, důležitý je, že děj nikde nedrhne a pořád pádí dopředu.
668379
Nemusí být nutně závratný, důležitý je, že děj nikde nedrhne a pořád pádí dopředu.
M.a.t.t.
0 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Prave Nova Nadej nema podla mna nijak zvlast zavratne tempo (To ze tam nie su ziadne zbytocne odbocky je pravda, ale Lucasova rezia nie je az tak svizna). Naopak Imperium a Navrat Jediho, ktore priamo nereziroval Lucas su na tom podstatne lepsie.
668375
Prave Nova Nadej nema podla mna nijak zvlast zavratne tempo (To ze tam nie su ziadne zbytocne odbocky je pravda, ale Lucasova rezia nie je az tak svizna). Naopak Imperium a Navrat Jediho, ktore priamo nereziroval Lucas su na tom podstatne lepsie.
668332
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
Přesně, ta pusa je boží v tom, že Finn dokonale kopíruje publikum výrazem "a odkud tohle kurva přišlo"? :D
668374
[spoiler]Přesně, ta pusa je boží v tom, že Finn dokonale kopíruje publikum výrazem "a odkud tohle kurva přišlo"? *:D*[/spoiler]
668369
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Tohle fakt nebylo jako Impérium ;)
668373
Tohle fakt nebylo jako Impérium *;)*
668368
0 0
reagovat
reaguje na: Killda
Pomuchluji? Myslis ten Finnuv vyraz "wtf ty mala blbko"?
668369
[spoiler]Pomuchluji? Myslis ten Finnuv vyraz "wtf ty mala blbko"?[/spoiler]
668357
1 0
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: do_Od
Jako jo, taky me tim Imperium po bozi cernobile pohadce New Hope dost nasralo.
668368
Jako jo, taky me tim Imperium po bozi cernobile pohadce New Hope dost nasralo.
668351
1 0
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: l-e-t-o
Říkal jsem si, že tohle rozhodnutí aspoň vyvolá zajímavej konflikt mezi Finnem a Rose. Místo toho se pomuchlují... fakt zahozený potenciál, jak s těma postava nějak pracovat.
668357
[spoiler]Říkal jsem si, že tohle rozhodnutí aspoň vyvolá zajímavej konflikt mezi Finnem a Rose. Místo toho se pomuchlují... fakt zahozený potenciál, jak s těma postava nějak pracovat.[/spoiler]
668350
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Memphis
"dekonstrukce mýtu Star Wars" jo, ale kdo tohle chtěl? :)
668351
"dekonstrukce mýtu Star Wars" jo, ale kdo tohle chtěl? *:)*
668332
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Killda
Když Finn letěl vstříc superdělu, tak jsem si říkal. Jo, ať na to mají koule a nechají ho zemřít. To by bylo něco. A ona tam ta malá nafouklá číňanka vletí odnikud a sejme ho.
668350
[spoiler]Když Finn letěl vstříc superdělu, tak jsem si říkal. Jo, ať na to mají koule a nechají ho zemřít. To by bylo něco. A ona tam ta malá nafouklá číňanka vletí odnikud a sejme ho.[/spoiler]
668347
0 0
reagují: Killda
reagovat
Čím víc nad osmičkou přemýšlím, tím víc jsem vlastně zklamanej. Abramsova sedmička je (ano, krom příběhové kopírky ep. IV.) absolutně geniální. Hlavně v tom, jak buduje nové charaktery a nastavuje otázky, které mě pálily celé dva roky.
Johnson to vše smete ze stolu. Charaktery se nevyvíjí dál, příběh je slepá ulička a spousta věcí tam při propojení s Abramsovou sedmičkou nedává smysl.
Jediná otázka, která ve mě po osmičce zůstala, je: Je pro film důležitější překvapivý twist, nebo pečlivé budování postav a jejich konfliktů? Já zastávám druhou variantu - tedy to, že Snoke a Phasma nebyli dostatečně vybudováni a naopak Finn měl nakročeno k božímu uzavření své linky... bohužel.
668347
Čím víc nad osmičkou přemýšlím, tím víc jsem vlastně zklamanej. Abramsova sedmička je (ano, krom příběhové kopírky ep. IV.) absolutně geniální. Hlavně v tom, jak buduje nové charaktery a nastavuje otázky, které mě pálily celé dva roky. Johnson to vše smete ze stolu. Charaktery se nevyvíjí dál, příběh je slepá ulička a spousta věcí tam při propojení s Abramsovou sedmičkou nedává smysl. Jediná otázka, která ve mě po osmičce zůstala, je:[spoiler] Je pro film důležitější překvapivý twist, nebo pečlivé budování postav a jejich konfliktů? Já zastávám druhou variantu - tedy to, že Snoke a Phasma nebyli dostatečně vybudováni a naopak Finn měl nakročeno k božímu uzavření své linky... bohužel.[/spoiler]
3 0
reagují: l-e-t-o
reagovat
reaguje na: l-e-t-o
Mne sa TFA pacil a JJ nie je blbec aby natocil dvakrat ten isty film. Fakt ale pochybujem o nejakej vaznej debate medzi rezisermi. Stojim si za tym, ze osmicka od JJa by vyzerala uplne odlisne.
668334
Mne sa TFA pacil a JJ nie je blbec aby natocil dvakrat ten isty film. Fakt ale pochybujem o nejakej vaznej debate medzi rezisermi. Stojim si za tym, ze osmicka od JJa by vyzerala uplne odlisne.
668322
3 0
reagovat
Včera už nebyla síla se rozepsat, tady jsou moje dojmy v bodech:

— Následují možné spoilery —
  • The Last Jedi je jedna velká dekonstrukce mýtu Star Wars. Film jde naprosto cíleně proti diváckým očekáváním, relativizuje dobrý a zlý postavy... Což je samo o sobě snaha sympatická a bavila mě, ale občas je toho všeho až moc. Což trochu souvisí s dalším bodem...
  • Největší problém má TLJ s tempem. Nová naděje a Impérium jsou v tomhle nedostižný. Zastávám sice názor, že čím víc Star Wars, tím líp, ale trochu prostříhat to kvantum menších dějových zákrut by v tomhle případě neuškodilo. Na druhou stranu, "sense of urgency" funguje i tak docela dobře.
  • Moc jsem nepochopil postavu Codebreakera. Zaprvé způsob, jakým Del Toro mluvil (byl jenom tak výstřední nebo skutečně koktal?), zadruhý jeho "zradu" na konci. Asi chápu, co tím chtěl básník říct, a jsem si téměř jistej, že se buduje zápletka pro další díl, ale, stručně řečeno, nebyl jsem z něj dvakrát odvařenej.
  • Sedmička byla kopírka čtyřky, a všichni se shodují v tom, že osmička jde úplně novým směrem... Or does it? Já totiž tak úplně nesouhlasím. Za a) díky tomu, jak Johnson staví na hlavu koncepty ze starý trilogie, čímžto se na ně přímo odvolává, a za b) často doslova cituje scény z Impéria a Návratu Jediho (komu Falconův průlet jeskyní nepřipomněl superstructure chase?).
  • A že Poslednímu z Jediů chybí starwarsovký srdce? Kdo ho tam nevidí, tak se jen špatně dívá. Stačí si jen odmyslet prequelovou trilogii, ignorovat special edition, za Ewoky dosadit Porgy a jste doma. Stojím si za tím, že sedmička s osmičkou daleko víc připomínají starou trilogii než tři poslední Lucasovy filmy dohromady. Jestli je to dobře nebo špatně, na to ať si každý odpoví sám.
Za mě dobrý. Mohlo to být ještě o kousek lepší, ale dobrý. 8/10
668332
Včera už nebyla síla se rozepsat, tady jsou moje dojmy v bodech: — Následují možné spoilery — [list][*]The Last Jedi je jedna velká dekonstrukce mýtu Star Wars. Film jde naprosto cíleně proti diváckým očekáváním, relativizuje dobrý a zlý postavy... Což je samo o sobě snaha sympatická a bavila mě, ale občas je toho všeho až moc. Což trochu souvisí s dalším bodem...[/*][*]Největší problém má TLJ s tempem. Nová naděje a Impérium jsou v tomhle nedostižný. Zastávám sice názor, že čím víc Star Wars, tím líp, ale trochu prostříhat to kvantum menších dějových zákrut by v tomhle případě neuškodilo. Na druhou stranu, "sense of urgency" funguje i tak docela dobře.[/*][*]Moc jsem nepochopil postavu Codebreakera. Zaprvé způsob, jakým Del Toro mluvil (byl jenom tak výstřední nebo skutečně koktal?), zadruhý jeho "zradu" na konci. Asi chápu, co tím chtěl básník říct, a jsem si téměř jistej, že se buduje zápletka pro další díl, ale, stručně řečeno, nebyl jsem z něj dvakrát odvařenej.[/*][*]Sedmička byla kopírka čtyřky, a všichni se shodují v tom, že osmička jde úplně novým směrem... [i]Or does it?[/i] Já totiž tak úplně nesouhlasím. Za a) díky tomu, jak Johnson staví na hlavu koncepty ze starý trilogie, čímžto se na ně přímo odvolává, a za b) často doslova cituje scény z Impéria a Návratu Jediho (komu Falconův průlet jeskyní nepřipomněl superstructure chase?). [/*][*]A že Poslednímu z Jediů chybí starwarsovký srdce? Kdo ho tam nevidí, tak se jen špatně dívá. Stačí si jen odmyslet prequelovou trilogii, ignorovat special edition, za Ewoky dosadit Porgy a jste doma. Stojím si za tím, že sedmička s osmičkou daleko víc připomínají starou trilogii než tři poslední Lucasovy filmy dohromady. Jestli je to dobře nebo špatně, na to ať si každý odpoví sám.[/*][/list]Za mě dobrý. Mohlo to být ještě o kousek lepší, ale dobrý. [b]8/10[/b]
5 0
reagují: M.a.t.t., do_Od
reagovat
reaguje na: Mr. Smith
Ty myslíš, že by se ti TLJ líbil víc, kdyby jej točil JJ?
Kdyby to natočil on, tak si budete říkat "kurva, vždyť je to stejné jako TFA. Proč to nezměnil?"
A myslím si, že určitě Johnson s JJ konzultovali postup. Jak píše cernobog, Disney si to určitě ohlídalo.
668322
Ty myslíš, že by se ti TLJ líbil víc, kdyby jej točil JJ? Kdyby to natočil on, tak si budete říkat "kurva, vždyť je to stejné jako TFA. Proč to nezměnil?" A myslím si, že určitě Johnson s JJ konzultovali postup. Jak píše cernobog, Disney si to určitě ohlídalo.
668315
2 0
reagují: Mr. Smith
reagovat
Ještě jedna smutná poznámka: strašně rád bych viděl film, na který lákal poslední trailer. Bylo jasné, že jednotlivé hlášky byly z jiných scén než obraz, ale výsledný dojem ve mně vzbuzoval očekávání něčeho velkého, zajímavého. Bohužel výsledný film nic z toho nenabídl. Ale kdyby mi bylo 11, asi bych se bavil, protože to bylo hlasité, barevné a s vtípkama.:D
668321
Ještě jedna smutná poznámka: strašně rád bych viděl film, na který lákal poslední trailer. Bylo jasné, že jednotlivé hlášky byly z jiných scén než obraz, ale výsledný dojem ve mně vzbuzoval očekávání něčeho velkého, zajímavého. Bohužel výsledný film nic z toho nenabídl. Ale kdyby mi bylo 11, asi bych se bavil, protože to bylo hlasité, barevné a s vtípkama.*:D*
0 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Lucas neměl koncept na trilogii od začátku kdyz točil původní Star Wars. Až když to uspělo, tak začal rozšiřovat universum.
Původně totiž chtěl točit remake Flashe Gordona.
Novou trilogii točil až když se vyvinuli digitální technologie. A tu už promyšlenou měl.

Jak si tak procitam ty vaše příspěvky tak souhlasím jak s kritiky tak i těmi co to chválí. Taky jsem si u některých scén říkal "proč kurva? Nebo cože? To jako vážně? "
Ale ve výsledku převládají pozitiva. 
668318
Lucas neměl koncept na trilogii od začátku kdyz točil původní Star Wars. Až když to uspělo, tak začal rozšiřovat universum. Původně totiž chtěl točit remake Flashe Gordona. Novou trilogii točil až když se vyvinuli digitální technologie. A tu už promyšlenou měl. Jak si tak procitam ty vaše příspěvky tak souhlasím jak s kritiky tak i těmi co to chválí. Taky jsem si u některých scén říkal "proč kurva? Nebo cože? To jako vážně? " Ale ve výsledku převládají pozitiva. 
668306
4 0
reagovat
reaguje na: Mr. Smith
Skor by som povedal, ze Johnson dostal cisty papier a robil vela veci po svojom. Cely film je uplne odlisny od Abramsovho ponatia. Aj niekto z castu spominal ako je TLJ Johnsonov film a iny reziser by veci urobil inak.
668317
Skor by som povedal, ze Johnson dostal cisty papier a robil vela veci po svojom. Cely film je uplne odlisny od Abramsovho ponatia. Aj niekto z castu spominal ako je TLJ Johnsonov film a iny reziser by veci urobil inak.
668315
1 0
reagovat
reaguje na: Mr. Smith
Otazka zas znie. Myslis ze to spolu nekonzultovali? Ja si myslim ze Disney si dobre da pozor co pusti a aby to malo prepojenie.
668316
Otazka zas znie. Myslis ze to spolu nekonzultovali? Ja si myslim ze Disney si dobre da pozor co pusti a aby to malo prepojenie.
668315
2 0
reagovat
reaguje na: l-e-t-o
Ja napr. by som radsej videl ako by s osmickou nalozil Abrams. On zacal pribeh a Johnson jednym filmom vsetko co bolo nacrtnute zabil, skoro doslova.
668315
Ja napr. by som radsej videl ako by s osmickou nalozil Abrams. On zacal pribeh a Johnson jednym filmom vsetko co bolo nacrtnute zabil, skoro doslova.
668314
2 0
reagují: l-e-t-o, Mr. Smith, Cernobog
reagovat
Já vám pánové nevím.
Dost z vás tady píše, že už to není Star Wars. A když si vezmu ohlasy na Epizodu 7, která byla kopírkou Nové naděje, tak jste to všichni hanili za to, že v tom není žádná inovace. Jasně že to tak je, uběhlo už hromada let od původní trilogie, filmy se točí jinak, herci jsou jiní.
Rian Johnson teď přišel s trochu jiným uchopením a mě se to líbilo. Ano, bylo tam pár WTF momentů a jedna dějová linka tam být nemusela, ale jako celek se mi to opravdu líbilo. Za mě poctivých 4/5 a po včerejším Světozoru si je v sobotu jdu užít do IMAXu.
668314
Já vám pánové nevím. Dost z vás tady píše, že už to není Star Wars. A když si vezmu ohlasy na Epizodu 7, která byla kopírkou Nové naděje, tak jste to všichni hanili za to, že v tom není žádná inovace. Jasně že to tak je, uběhlo už hromada let od původní trilogie, filmy se točí jinak, herci jsou jiní. Rian Johnson teď přišel s trochu jiným uchopením a mě se to líbilo. Ano, bylo tam pár WTF momentů a jedna dějová linka tam být nemusela, ale jako celek se mi to opravdu líbilo. Za mě poctivých 4/5 a po včerejším Světozoru si je v sobotu jdu užít do IMAXu.
5 0
reagují: Mr. Smith
reagovat
Miestami s vtipkov som mal pocit, ze pozeram SNL parodiu alebo Robot Chicken. Skec s Kylom aka udrzbarom Mattom mi zrazu pripada kanonicky..
668313
Miestami s vtipkov som mal pocit, ze pozeram SNL parodiu alebo Robot Chicken. Skec s Kylom aka udrzbarom Mattom mi zrazu pripada kanonicky..
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se