Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Barbar Conan: V.I.M.

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Ještě jedna věc: Original CZ dabing dával tomuto filmu opravdové kouzlo, pokud nejste zastánci původního znění s titulky. Dabing se kterým jsem se setkal na DVD či v televizi v poslední době je nehoráznost, která Conana jako film pro českou veřejnost naprosto odepsala!!! Prosím máte někdo verzi s původním dabingem? Pošlete mi prosím link na můj profil do vzkazníku. Děkuji8)
182287
Ještě jedna věc: Original CZ dabing dával tomuto filmu opravdové kouzlo, pokud nejste zastánci původního znění s titulky. Dabing se kterým jsem se setkal na DVD či v televizi v poslední době je nehoráznost, která Conana jako film pro českou veřejnost naprosto odepsala!!! Prosím máte někdo verzi s původním dabingem? Pošlete mi prosím link na můj profil do vzkazníku. Děkuji*8)*
0 0
reagovat
No, Howardov Conan je síce svalovec ale zároveň veliteľ a stratég (so zmyslom pre humor).

A Ničiteľ je boží GP.
182286
No, Howardov Conan je síce svalovec ale zároveň veliteľ a stratég (so zmyslom pre humor). A Ničiteľ je boží GP.
0 0
reagovat
Ha, tak pro pořádek:

Barbar Conan v podání Arnolda je jeden z nejlepších filmů vůbec a co se týče fantasy tak jednoznačně vede!! Conan ničitel je opravdu sračka pro malé děti, kterou zachraňuje opravdu jen přítomnost Arnolda na plátně, což dokazuje i to že se tvůrci už nesnažili natočit další díl. Podle mého názoru maximální propadák!!! Taky si nedokážu představit, že by Conan měl ve filmu delší dialogy, jde přeci o conana cimeriana, to je frajer s hromadou svalů a velkou sekerou či mečem, co rád půlí své nepřátele a nechává za sebou jen jejich mrtvoly. Takže si nedokážu představit jak Conan diskutuje se Subo Tajem nad nesmrtelností chrousta, to sem opravdu nepatří. Rudá Sonja je jen výkřik zoufalosti a marná snaha dostat se na úroveň Conana. A taky kdo jiný než Arnold? Nikdo, jelikož tenkráte nebylo muscle fitness moc v módě jako dnes spíše tenkrát frčeli hubenější chlápci a tak mistr olympia byla asi nejrozumnější volba, ostatně si nedokážu představit jak by tam máchal mečem například Tom Cruise či Patrik Swayze :D

Pro Disketu: Myslim že je skvělý celý film a ne jen oněch 10 úvodních minut jak zde zminuješ, zda se Ti to zdálo jako utrpení a Conan ničitel Tě tak sebral tak se nedivim mimózním titulováním Tvé osoby, hudba je skvělá to ano. Co se týče hereckých výkonů, tak bych rád zdůraznil že je to příběh o odvaze, krvi a cti. Takže herecké výkony jsou na správném místě a myslím, že jsou opravdu povedené, dialogy zde jsou více než výstižné a jednoduché, což k tomuto patří. Co bys čekal od frajera, kterej celej život točí kolem a pak bojuje o život někde v kleci (díře), prostě v aréně. Kulisy v Barbarovi Conanovi působí opravdu reálněji než v ničitelovi, ostatně ty příšery a hrad a tak dále jsou spíše groteskní. A nezoufej že si ho neviděl v dětství, jelikož jak koukám tak Ti imponuje i v tomto věku a jak se zdá asi moc pokročilý není. Dám Ti radu podívej se na Harryho z plotu, ten se Ti bude líbit. A po shlédnutí celé serie nam to tady provnej s Conanem a Johenm Woo. Jinak Conan opravdu neni akční film, který se dá porovnávat s filmy Johna Woo :D Neber to prosím jako útok, spíše si mne pobavil a upřímně jsem se zasmál. Dokonce jsem se i registroval abych tady mohl reagovat.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
182284
Ha, tak pro pořádek: Barbar Conan v podání Arnolda je jeden z nejlepších filmů vůbec a co se týče fantasy tak jednoznačně vede!! Conan ničitel je opravdu sračka pro malé děti, kterou zachraňuje opravdu jen přítomnost Arnolda na plátně, což dokazuje i to že se tvůrci už nesnažili natočit další díl. Podle mého názoru maximální propadák!!! Taky si nedokážu představit, že by Conan měl ve filmu delší dialogy, jde přeci o conana cimeriana, to je frajer s hromadou svalů a velkou sekerou či mečem, co rád půlí své nepřátele a nechává za sebou jen jejich mrtvoly. Takže si nedokážu představit jak Conan diskutuje se Subo Tajem nad nesmrtelností chrousta, to sem opravdu nepatří. Rudá Sonja je jen výkřik zoufalosti a marná snaha dostat se na úroveň Conana. A taky kdo jiný než Arnold? Nikdo, jelikož tenkráte nebylo muscle fitness moc v módě jako dnes spíše tenkrát frčeli hubenější chlápci a tak mistr olympia byla asi nejrozumnější volba, ostatně si nedokážu představit jak by tam máchal mečem například Tom Cruise či Patrik Swayze :D Pro Disketu: Myslim že je skvělý celý film a ne jen oněch 10 úvodních minut jak zde zminuješ, zda se Ti to zdálo jako utrpení a Conan ničitel Tě tak sebral tak se nedivim mimózním titulováním Tvé osoby, hudba je skvělá to ano. Co se týče hereckých výkonů, tak bych rád zdůraznil že je to příběh o odvaze, krvi a cti. Takže herecké výkony jsou na správném místě a myslím, že jsou opravdu povedené, dialogy zde jsou více než výstižné a jednoduché, což k tomuto patří. Co bys čekal od frajera, kterej celej život točí kolem a pak bojuje o život někde v kleci (díře), prostě v aréně. Kulisy v Barbarovi Conanovi působí opravdu reálněji než v ničitelovi, ostatně ty příšery a hrad a tak dále jsou spíše groteskní. A nezoufej že si ho neviděl v dětství, jelikož jak koukám tak Ti imponuje i v tomto věku a jak se zdá asi moc pokročilý není. Dám Ti radu podívej se na Harryho z plotu, ten se Ti bude líbit. A po shlédnutí celé serie nam to tady provnej s Conanem a Johenm Woo. Jinak Conan opravdu neni akční film, který se dá porovnávat s filmy Johna Woo :D Neber to prosím jako útok, spíše si mne pobavil a upřímně jsem se zasmál. Dokonce jsem se i registroval abych tady mohl reagovat. *:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D*
0 0
reagovat
Pána prstenů jsem poprvé viděl v patnácti letech a znáš to, tehdy člověk nemá moc ponětí o žánrech a jejich různých variantách, tudíž se to projevilo zde. Dnes už k oběma sériím (LOTR a Conan) přistupuji jednotlivě a přímo je nesrovnávám. Je to něco, co si každý musí prožít. Téma Pokrevní bratři/John Woo byl opravdu fail, ale tehdy to bylo tím, že jsem na Pokrevní bratry nebyl připraven. Totéž s Conanem. Takže pak jsem tady za troubu. Nijak to nehodlám omlouvat ani obhajovat, teď to po tvé obšírné reakci jasně vidím. Chce to jen trochu vstřícnosti a pochopení.
176005
Pána prstenů jsem poprvé viděl v patnácti letech a znáš to, tehdy člověk nemá moc ponětí o žánrech a jejich různých variantách, tudíž se to projevilo zde. Dnes už k oběma sériím (LOTR a Conan) přistupuji jednotlivě a přímo je nesrovnávám. Je to něco, co si každý musí prožít. Téma Pokrevní bratři/John Woo byl opravdu fail, ale tehdy to bylo tím, že jsem na Pokrevní bratry nebyl připraven. Totéž s Conanem. Takže pak jsem tady za troubu. Nijak to nehodlám omlouvat ani obhajovat, teď to po tvé obšírné reakci jasně vidím. Chce to jen trochu vstřícnosti a pochopení.
0 0
reagovat
Nikdo ti to snad nemá za zlé, ale jak sám píšeš - fantasy není jen Pán prstenů a kouzlo Conana je právě v té animálnosti, jednoduchosti a svým způsobem tuposti (cílené řekl bych).

Ale můj příspěvek nebyl čistě ke Conanovi, spíš celkově. Jako že se mi zdá, že se evidentně snažíš nakoukávat poctivě starší filmy (za to chválím), ale občas prostě nevíš, co s nimi a nuceně se je snažíš srovnávat s něčím, s čím by se srovnávat neměly. Ace Ventura a Annie Hallová jsou taky komedie, ale nemůžeš přece srovnávat dialogy Woodyho Allena s Jimem Carreym předvádějícím Mission: Impossible. To samé Conan a Pán prstenů. Chápu, že ti Arnie nesedl a respektuju to, ale stavět ty dva filmy na stejnou úroveň a žádat po nich to samé, to prostě nejde (viz. minulý příspěvek a Pokrevní bratři/John Woo). Snad si rozumíme.
175999
Nikdo ti to snad nemá za zlé, ale jak sám píšeš - fantasy není jen Pán prstenů a kouzlo Conana je právě v té animálnosti, jednoduchosti a svým způsobem tuposti (cílené řekl bych). Ale můj příspěvek nebyl čistě ke Conanovi, spíš celkově. Jako že se mi zdá, že se evidentně snažíš nakoukávat poctivě starší filmy (za to chválím), ale občas prostě nevíš, co s nimi a nuceně se je snažíš srovnávat s něčím, s čím by se srovnávat neměly. Ace Ventura a Annie Hallová jsou taky komedie, ale nemůžeš přece srovnávat dialogy Woodyho Allena s Jimem Carreym předvádějícím Mission: Impossible. To samé Conan a Pán prstenů. Chápu, že ti Arnie nesedl a respektuju to, ale stavět ty dva filmy na stejnou úroveň a žádat po nich to samé, to prostě nejde (viz. minulý příspěvek a Pokrevní bratři/John Woo). Snad si rozumíme.
0 0
reagovat

Mr. Hlad

Naopak, snažil jsem u prvního dílu k tomu přistupovat přesně tak, jak jsi právě popsal. Bohužel se to nepodařilo. Ano, chápu, proč má Conan takovou pozici, jakou má a samozřejmě chápu tehdejší diváky i ty z vás, kteří tyto filmy viděli jako malé děti. Já je však viděl až teď a ten čas je bohužel neúprosný. Nepopírám, že se na výsledném hodnocení mohl podepsat televizní formát 4:3 a dabing. Takže asi si zkusím ty filmy sehnat v lepším formátu a originálu a dám jim novou šanci. Možná je to tím, že dlouhá léta bylo pro mě fantasy = Pán prstenů a teď najednou vidím, že to má i jinou variantu. Přiznávám, že mě něco takového zaskočilo. Nejsem ovlivněn nostalgií, všechny tyhle velebené klasiky zde na MZ jsem začal nakoukávat až v dospělosti a ono se to nějak projevuje na hodnocení. Neměj mi to prosím za zlé.
175996
Naopak, snažil jsem u prvního dílu k tomu přistupovat přesně tak, jak jsi právě popsal. Bohužel se to nepodařilo. Ano, chápu, proč má Conan takovou pozici, jakou má a samozřejmě chápu tehdejší diváky i ty z vás, kteří tyto filmy viděli jako malé děti. Já je však viděl až teď a ten čas je bohužel neúprosný. Nepopírám, že se na výsledném hodnocení mohl podepsat televizní formát 4:3 a dabing. Takže asi si zkusím ty filmy sehnat v lepším formátu a originálu a dám jim novou šanci. Možná je to tím, že dlouhá léta bylo pro mě fantasy = Pán prstenů a teď najednou vidím, že to má i jinou variantu. Přiznávám, že mě něco takového zaskočilo. Nejsem ovlivněn nostalgií, všechny tyhle velebené klasiky zde na MZ jsem začal nakoukávat až v dospělosti a ono se to nějak projevuje na hodnocení. Neměj mi to prosím za zlé.
Mr. Hlad
0 0
reagovat

+ p.s.:



pro Arnyho, je ideální role Drussa z Legendy od Gemela, který stár vzpomínající na svoji pohasínající slávu a zesnulou ženu, je povolán ze své horské usedlosti, k pomoci zoufalé obraně pevnosti Dros Delnoch proti hordám severu, kdy nakonec v tváří tvář své skutečné nepřítelkyně a to smrti, dojde klidu.
175994
pro Arnyho, je ideální role Drussa z Legendy od Gemela, který stár vzpomínající na svoji pohasínající slávu a zesnulou ženu, je povolán ze své horské usedlosti, k pomoci zoufalé obraně pevnosti Dros Delnoch proti hordám severu, kdy nakonec v tváří tvář své skutečné nepřítelkyně a to smrti, dojde klidu.
+ p.s.:
0 0
reagovat
conan ničitel je sračka, včera jsem jej po 15 -20 letech viděl na nově nebo kde, a fakt síla. Velký plus v barbarovi je skvělej původní cz dabing, tuším že conan v podání petra soukupa, který film ve srovnání s orig. znění, pousová o 1-2 body nahoru (6>7/8).
175993
conan ničitel je sračka, včera jsem jej po 15 -20 letech viděl na nově nebo kde, a fakt síla. Velký plus v barbarovi je skvělej původní cz dabing, tuším že conan v podání petra soukupa, který film ve srovnání s orig. znění, pousová o 1-2 body nahoru (6>7/8).
0 0
reagovat
Já neútočím na tvůj názor nebo tak, to v žádným případě, ale už kolikrát jsem si všimnul, že nevidíš film v širších souvislostech. Koukáš na něj tady a teď a neuvědomuješ si, jaká byla situace tehdy, co to znamenalo pro žánr, pro herce a podobně. Všimnul jsem si toho u více tvých komentářů (mimóznost u Pokrevních bratrů např.). A navíc se ho mermomocí snažíš škatulkovat.

Nechci po tobě samozřejmě nostalgické nadšení a u Conana chápu, že ti nesedí (já ho taky bůhvíjak rád nemám), ale ty mu tady vytýkáš věci, který v tom filmu a při jeho natáčení naprosto nikoho nezajímaly a právě díky nim má svoje kouzlo. Blbí herci byli svým způsobem záměr (hrát hovado, které neumí nic jiného než vraždit lidi a bojovat o přežití... na to nepotřebuješ a hlavně nechceš Morgana Freemana).

Souhlasím s tím, že druhý Conan je fajn fantasy pohádka, ale to je všechno. Takových bylo a bude, ale první Conan je film, který nikde jinde nenajdeš a pravděpodobně už nikdy nikdo nic takového nenatočí. Nemůžeš za každou cenu generalizovat, užívej si tu jinakost a nové přístupy viz. zase Pokrevní bratři a mimózní srovnávání s Johnem Woo. NIKDO nechtěl natočit film, který by se měl řadit vedle filmů Johna Woo :) To, že je to akční film, automaticky neznamená, že si musíš na piedestál postavit Hard-Boiled nebo Skálu a pak srovnávat. Prostě to nejde.
175992
Já neútočím na tvůj názor nebo tak, to v žádným případě, ale už kolikrát jsem si všimnul, že nevidíš film v širších souvislostech. Koukáš na něj tady a teď a neuvědomuješ si, jaká byla situace tehdy, co to znamenalo pro žánr, pro herce a podobně. Všimnul jsem si toho u více tvých komentářů (mimóznost u Pokrevních bratrů např.). A navíc se ho mermomocí snažíš škatulkovat. Nechci po tobě samozřejmě nostalgické nadšení a u Conana chápu, že ti nesedí (já ho taky bůhvíjak rád nemám), ale ty mu tady vytýkáš věci, který v tom filmu a při jeho natáčení naprosto nikoho nezajímaly a právě díky nim má svoje kouzlo. Blbí herci byli svým způsobem záměr (hrát hovado, které neumí nic jiného než vraždit lidi a bojovat o přežití... na to nepotřebuješ a hlavně nechceš Morgana Freemana). Souhlasím s tím, že druhý Conan je fajn fantasy pohádka, ale to je všechno. Takových bylo a bude, ale první Conan je film, který nikde jinde nenajdeš a pravděpodobně už nikdy nikdo nic takového nenatočí. Nemůžeš za každou cenu generalizovat, užívej si tu jinakost a nové přístupy viz. zase Pokrevní bratři a mimózní srovnávání s Johnem Woo. NIKDO nechtěl natočit film, který by se měl řadit vedle filmů Johna Woo :) To, že je to akční film, automaticky neznamená, že si musíš na piedestál postavit Hard-Boiled nebo Skálu a pak srovnávat. Prostě to nejde.
0 0
reagovat

Mr. Hlad

A jak se k těmto klasikám mám postavit? Poraď, rád se nechám poučit (žádný útok, ale opravdová prosba).
175990
A jak se k těmto klasikám mám postavit? Poraď, rád se nechám poučit (žádný útok, ale opravdová prosba).
Mr. Hlad
0 0
reagovat

Disketa

Je nádhera sledovat, jak objevuješ klasiky kinematografie a nemáš nejmenší tušení, jakým způsobem se k nim postavit (no offense).
175980
Je nádhera sledovat, jak objevuješ klasiky kinematografie a nemáš nejmenší tušení, jakým způsobem se k nim postavit (no offense).
Disketa
0 0
reagovat
Pro mě byl Barbar Conan nesmírné utrpení. Zoufale průměrný scénář zachraňuje výborná hudba Basila Poledourise a výtečná atmosféra, kterou doplňuje krev a sada souloží. Ale jinak není o co stát. Raději se ani nezmiňuji o hrozných hereckých výkonech. Je velká škoda, že se John Milius nedal cestou úvodních deseti minut, které jsou opravdu geniální. Kdepak, místo sypatického dětského herce, který jako jediný opravdu hrál, se po deseti minutách objevil Arnold a výborný potenciál byl zašlapán do země.

Kupodivu je Ničitel Conan mnohem zajímavější než původní Barbar Conan. Richard Fleischer se vydal cestou polopohádkového příběhu a určitě to funguje lépe než v prvním díle. Až na pár scénáristických infantilních lapsů (např. černošská hrdinka Zula se bojí myší) se jedná o skvělý fantasy příběh, kde se pořád něco děje, a nuda v žádném případě nehrozí. Všechno doplňuje opravdu NÁDHERNÁ hudba Basila Poledourise, která sem skvěle zapadá a nezřídka se stává další postavou filmu. Snímek navíc disponuje parádní kamerou a výpravou (kulisy jsou výborné a pro diváka mají dojem opravdovosti). Herecké výkony jsou určitě lepší než v jedničce a Arnold toho řekne mnohem více. Zkrátka a dobře: tohle vidět v dětství, umírám blahem. (Velká škoda, že pak vznikla dementní Rudá Sonja).
175976
Pro mě byl Barbar Conan nesmírné utrpení. Zoufale průměrný scénář zachraňuje výborná hudba Basila Poledourise a výtečná atmosféra, kterou doplňuje krev a sada souloží. Ale jinak není o co stát. Raději se ani nezmiňuji o hrozných hereckých výkonech. Je velká škoda, že se John Milius nedal cestou úvodních deseti minut, které jsou opravdu geniální. Kdepak, místo sypatického dětského herce, který jako jediný opravdu hrál, se po deseti minutách objevil Arnold a výborný potenciál byl zašlapán do země. Kupodivu je Ničitel Conan mnohem zajímavější než původní Barbar Conan. Richard Fleischer se vydal cestou polopohádkového příběhu a určitě to funguje lépe než v prvním díle. Až na pár scénáristických infantilních lapsů (např. černošská hrdinka Zula se bojí myší) se jedná o skvělý fantasy příběh, kde se pořád něco děje, a nuda v žádném případě nehrozí. Všechno doplňuje opravdu NÁDHERNÁ hudba Basila Poledourise, která sem skvěle zapadá a nezřídka se stává další postavou filmu. Snímek navíc disponuje parádní kamerou a výpravou (kulisy jsou výborné a pro diváka mají dojem opravdovosti). Herecké výkony jsou určitě lepší než v jedničce a Arnold toho řekne mnohem více. Zkrátka a dobře: tohle vidět v dětství, umírám blahem. (Velká škoda, že pak vznikla dementní Rudá Sonja).
0 0
reagovat
Práveže tá hudba je super, kombinácia chorálov a metalu, to mi sedí. No a samozrejme na Kullovi je cool, že sa odohráva na Devíne :D
45323
Práveže tá hudba je super, kombinácia chorálov a metalu, to mi sedí. No a samozrejme na Kullovi je cool, že sa odohráva na Devíne *:D*
0 0
reagovat
Kull je kôll. Aj s tým svojim Kevinom, aj s tou bábkovou čiernou mrchou na konci. A má to hrozne divnú hudbu :o
45321
Kull je kôll. Aj s tým svojim Kevinom, aj s tou bábkovou čiernou mrchou na konci. A má to hrozne divnú hudbu *:o*
0 0
reagovat
Kull je cool, protože je tam Kevin.:D
45320
Kull je cool, protože je tam Kevin.*:D*
0 0
reagovat
Sonja sice patri spolu so Supemanom 4 k mojim najzaprasenejsim DVDckam, ale je tam aspon scena kde Arnie protivnikovi chyti a odsekne ruku. A to sa pocita! A ked uz choreografiu Sonji prirovnavate ku Walkerovi, co si potom myslite o Kullovi :D;)
45319
Sonja sice patri spolu so Supemanom 4 k mojim najzaprasenejsim DVDckam, ale je tam aspon scena kde Arnie protivnikovi chyti a odsekne ruku. A to sa pocita! A ked uz choreografiu Sonji prirovnavate ku Walkerovi, co si potom myslite o Kullovi *:D**;)*
0 0
reagovat
Oproti Rudý Sonje má dobrou choreografii i Walker. Takhle blbej film po všech směrech se točí jednou dvakrát za dekádu. Ani Arnold to nemohl zachránit.;)
45318
Oproti Rudý Sonje má dobrou choreografii i Walker. Takhle blbej film po všech směrech se točí jednou dvakrát za dekádu. Ani Arnold to nemohl zachránit.*;)*
0 0
reagovat

Ravenhorn

si spolahlivy ako svajciarske hodinky :D
45317
si spolahlivy ako svajciarske hodinky *:D*
Ravenhorn
0 0
reagovat

rcorp

Tak hrozný to nění. Mě se hodně líbí
45316
Tak hrozný to nění. Mě se hodně líbí
rcorp
0 0
reagovat
Ruda Sonja je zoufala, horsi bojovou choreografii uz ma snad jenom Walker Texas Ranger. ;) :D
45315
Ruda Sonja je zoufala, horsi bojovou choreografii uz ma snad jenom Walker Texas Ranger. ;) *:D*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se