Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Fantastická zvířata budou mít 5 dílů

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

KARLOS

Jen jsem chtěl trochu uvolnit atmosféru;), což se zjevně nepodařilo. Každopádně je to o úhlu pohledu. Tvrdit, ale (viz. Disketa1), že když byl LOTR trilogie (což mělo oporu i v knihách -.ne, nebudu řešit záměr Tolkiena brát to jako jednu knihu), tak má být Hobit taky trilogie je podle mě blbost. To bylo vše, co jsem se snažil naznačit.

Netvrdím, že počet stran má jednoznačně vliv na délku filmu atp. Každopádně, materiál na 3 filmy jsem v knize neviděl. Ano, bitvy má Tolkien výrazně kratší v knihách než jsou na plátnech, ale to je i logické. Papír a film není to samé, navíc Tolkien dával přeci jen místy trochu jiné důrazy než Jackson, jakkoliv mám zpracování LOTRA v osobním TOP 10. Je to individuální, třeba Silmarillion by mohl být klidně na seriál či více filmů a je to jedna kniha, u Hobita to nepovažuji za dobrý nápad.

Beru to obecně a neřeším, že třeba i LOTR měl v určité chvíli být jen jeden film (podle hlavounů) a pak to vypadalo na dva a nakonec se z toho naštěstí stala trilogie. Ale řeším výsledek, nikoliv coby kdyby, to bych musel řešit, že byla natočena Arwen v Helmově žlebu, ale nakonec se to nepoužilo nebo že měl být oživený Sauron v Návratu krále a další šílenosti, které se nerealizovaly.

S "kolem a kolem" samozřejmě souhlasím :)
364906
Jen jsem chtěl trochu uvolnit atmosféru*;)*, což se zjevně nepodařilo. Každopádně je to o úhlu pohledu. Tvrdit, ale (viz. Disketa1), že když byl LOTR trilogie (což mělo oporu i v knihách -.ne, nebudu řešit záměr Tolkiena brát to jako jednu knihu), tak má být Hobit taky trilogie je podle mě blbost. To bylo vše, co jsem se snažil naznačit. Netvrdím, že počet stran má jednoznačně vliv na délku filmu atp. Každopádně, materiál na 3 filmy jsem v knize neviděl. Ano, bitvy má Tolkien výrazně kratší v knihách než jsou na plátnech, ale to je i logické. Papír a film není to samé, navíc Tolkien dával přeci jen místy trochu jiné důrazy než Jackson, jakkoliv mám zpracování LOTRA v osobním TOP 10. Je to individuální, třeba Silmarillion by mohl být klidně na seriál či více filmů a je to jedna kniha, u Hobita to nepovažuji za dobrý nápad. Beru to obecně a neřeším, že třeba i LOTR měl v určité chvíli být jen jeden film (podle hlavounů) a pak to vypadalo na dva a nakonec se z toho naštěstí stala trilogie. Ale řeším výsledek, nikoliv coby kdyby, to bych musel řešit, že byla natočena Arwen v Helmově žlebu, ale nakonec se to nepoužilo nebo že měl být oživený Sauron v Návratu krále a další šílenosti, které se nerealizovaly. S "kolem a kolem" samozřejmě souhlasím *:)*
KARLOS
0 0
reagovat

Hobit je super

a když peníze vydělávají sra*ky jako marvel a star wars a chodí na to uhrovití mladíci bez vlastního názoru jako ... :D tohle vypadá jako super Fantasy a snad to dobře natočí jako Hobita

ale ne, radši tady budou stříkat děcka nad darth vaderem a ant manem v giga verzi :D

SW mají za sebou 4 tragické filmy, možná rogue one je ještě zachrání, když to má hezký trailer, ale info o přetáčkách a změnách hovoří o tom, že to bude bezpohlavní sra*ka pro děti bez názoru
364905
a když peníze vydělávají sra*ky jako marvel a star wars a chodí na to uhrovití mladíci bez vlastního názoru jako ... *:D* tohle vypadá jako super Fantasy a snad to dobře natočí jako Hobita ale ne, radši tady budou stříkat děcka nad darth vaderem a ant manem v giga verzi *:D* SW mají za sebou 4 tragické filmy, možná rogue one je ještě zachrání, když to má hezký trailer, ale info o přetáčkách a změnách hovoří o tom, že to bude bezpohlavní sra*ka pro děti bez názoru
Hobit je super
0 0
reagovat

Bachy

Koukal jsi někdy na verzi Hobit od Adolfa Borna? :)

Samozřejmě, dalo by se z toho udělat i něco mnohem lepšího a netvrdím, že ta trilogie nemohla být lepší bez ohledu na délku knihy. Jen říkám, že obecně mi nepřijde dobré, udělat z jedné útlé knihy trilogii a navíc do ní ani nedat řadu důležitých scén a momentů z knihy, ale to už bychom se bavili o tom, kde byl faktický problém filmů.

Na druhou stranu, v Lotrovi se více či méně bylo čeho držet, takže to tak jako tak bylo snazší. Když Jackson o přestávkách dopisoval scénář a neměl 3 knihy, o které by se mohl opřít, tak to lépe dopadnout nemohlo. Imho to není tragédie, ale mohlo/mělo to být o dost lepší. I tak ale stále počítám s variantou nákupu rozšířených verzí ;)
364904
Koukal jsi někdy na verzi Hobit od Adolfa Borna? *:)* Samozřejmě, dalo by se z toho udělat i něco mnohem lepšího a netvrdím, že ta trilogie nemohla být lepší bez ohledu na délku knihy. Jen říkám, že obecně mi nepřijde dobré, udělat z jedné útlé knihy trilogii a navíc do ní ani nedat řadu důležitých scén a momentů z knihy, ale to už bychom se bavili o tom, kde byl faktický problém filmů. Na druhou stranu, v Lotrovi se více či méně bylo čeho držet, takže to tak jako tak bylo snazší. Když Jackson o přestávkách dopisoval scénář a neměl 3 knihy, o které by se mohl opřít, tak to lépe dopadnout nemohlo. Imho to není tragédie, ale mohlo/mělo to být o dost lepší. I tak ale stále počítám s variantou nákupu rozšířených verzí *;)*
Bachy
0 0
reagovat

Disketa1

jj, přepsal jsem se, v hlavě mám 7 knih a poslední díl byl na dva filmy, což v tomto případě ale dávalo smysl.

Pointa mého příspěvku byla ale myšlena jinde;)
364903
jj, přepsal jsem se, v hlavě mám 7 knih a poslední díl byl na dva filmy, což v tomto případě ale dávalo smysl. Pointa mého příspěvku byla ale myšlena jinde;)
Disketa1
0 0
reagovat
Mě opravdu dojímá, jak si tu spousta lidí stěžuje na Hobitovské natahování, když zde ještě pořád ani nevíme o čem film bude, natož kolik toho paní Rowlingová skutečně napsala. Pokud se jejím prohlášením na twitteru dá věřit, tak se zdá že si na nás paní autorka připravila nějakou kulišárnu, která by skutečně mohla vydat na pět filmů. Takže bych byl klidnej a počkal si až co z prvního filmu vyleze.
Osobně se pak hluboce modlím za obřímní úspěch tohoto filmu, protože jeho podstata je daleko větší než si mnozí zde uvědomují. S trochou štěstí by totiž mohl konečně Hollywood nasměrovat tím správným směrem, a nastartovat ozdravnou vlnu filmů které budou psát skuteční literární autoři, a ne nějací no name scénárističtí patlalové kteří sériově chrlí scénáře na objednávku bez nějakého hlubšího autorského obtisku s příběhy dle konvenčních měřítek producentů. Tím nechci říct že by Rowlingová byla nějaká literární světice, nebo že by se po jednom filmu hollywood probral a uvědomil si, že dobrý originální příběh od dobrého autora je víc než nějaká franšíza, ale zkrátka by to mohl být první krok. Dneska Rowlingová, zítra třeba Stephen King. 8)

P.S.: Prokleté dítě jsem zatím sice nečetl ani neviděl, ale možná jeho kvality mají co dělat s tím, že ho nenapsala přímo Rowlingová, ale skupina několika scénáristů, kterým Rowlingová akorát sem tam koukala přes rameno. Aneb, opět důkaz toho jak moc záleží na tom, kdo stojí za psacím perem.
364902
Mě opravdu dojímá, jak si tu spousta lidí stěžuje na Hobitovské natahování, když zde ještě pořád ani nevíme o čem film bude, natož kolik toho paní Rowlingová skutečně napsala. Pokud se jejím prohlášením na twitteru dá věřit, tak se zdá že si na nás paní autorka připravila nějakou kulišárnu, která by skutečně mohla vydat na pět filmů. Takže bych byl klidnej a počkal si až co z prvního filmu vyleze. Osobně se pak hluboce modlím za obřímní úspěch tohoto filmu, protože jeho podstata je daleko větší než si mnozí zde uvědomují. S trochou štěstí by totiž mohl konečně Hollywood nasměrovat tím správným směrem, a nastartovat ozdravnou vlnu filmů které budou psát skuteční literární autoři, a ne nějací no name scénárističtí patlalové kteří sériově chrlí scénáře na objednávku bez nějakého hlubšího autorského obtisku s příběhy dle konvenčních měřítek producentů. Tím nechci říct že by Rowlingová byla nějaká literární světice, nebo že by se po jednom filmu hollywood probral a uvědomil si, že dobrý originální příběh od dobrého autora je víc než nějaká franšíza, ale zkrátka by to mohl být první krok. Dneska Rowlingová, zítra třeba Stephen King. *8)* P.S.: Prokleté dítě jsem zatím sice nečetl ani neviděl, ale možná jeho kvality mají co dělat s tím, že ho nenapsala přímo Rowlingová, ale skupina několika scénáristů, kterým Rowlingová akorát sem tam koukala přes rameno. Aneb, opět důkaz toho jak moc záleží na tom, kdo stojí za psacím perem.
0 0
reagovat
Kdyby rowlingova oznamila pet knih jsem rad. Pet filmu me nechava klidnym-hold jine medium. Mrzi me akorat Yates ~ za me nudny reziser. Ps~proklete dite hrozny divadlo
364900
Kdyby rowlingova oznamila pet knih jsem rad. Pet filmu me nechava klidnym-hold jine medium. Mrzi me akorat Yates ~ za me nudny reziser. Ps~proklete dite hrozny divadlo
0 0
reagovat

Jerec

pôjdeš?
364899
pôjdeš?
Jerec
0 0
reagovat

KarelR

:D :+
364897
*:D* *:+*
KarelR
0 0
reagovat
Dá se spíš očekávat, že na tenhle film se kvůli Eddiemu poženou zástupy gayů, transsexuálů a vědců na kolečkových křeslech...
364896
Dá se spíš očekávat, že na tenhle film se kvůli Eddiemu poženou zástupy gayů, transsexuálů a vědců na kolečkových křeslech...
0 0
reagovat

FallenMaia

Kde jsem to jenom... jo! Fanúšikov Warcraftu a toho čarovného sveta je... :)

Ne, v klidu to vydělá aspoň 500-600+, ale prvním filmem potřebujou hlavně nadchnout diváky, to je pro ně důležitější než extra vysoký tržby.
364895
Kde jsem to jenom... jo! Fanúšikov Warcraftu a toho čarovného sveta je... *:)* Ne, v klidu to vydělá aspoň 500-600+, ale prvním filmem potřebujou hlavně nadchnout diváky, to je pro ně důležitější než extra vysoký tržby.
FallenMaia
0 0
reagovat

BlackAdder

POZOR!!! ;)
Fanúšikov Harryho Pottera a toho čarovného sveta je podľa mňa dosť. Stačí keď sa pozrieš aký boom vyvolala najnovšia kniha.
364893
POZOR!!! *;)* Fanúšikov Harryho Pottera a toho čarovného sveta je podľa mňa dosť. Stačí keď sa pozrieš aký boom vyvolala najnovšia kniha.
BlackAdder
0 0
reagovat
Tohle toľko nezarobí ani náhodou, aspoň doufám. :)
364892
Tohle toľko nezarobí ani náhodou, aspoň doufám. *:)*
0 0
reagovat

studo

Neštekne ani pes?
Tá sračka (Hobbit) zarobila dokopy skoro 3 miliardy, tak ten pes asi štekal a poriadne, nie? :D
Bodaj by minimálne toľko zarobilo aj toto :+
364891
Neštekne ani pes? Tá sračka (Hobbit) zarobila dokopy skoro 3 miliardy, tak ten pes asi štekal a poriadne, nie? *:D* Bodaj by minimálne toľko zarobilo aj toto *:+*
studo
0 0
reagovat
film si z tej knizky berie nazov a hlavnu postavu to je vsetko. je mi uplne jedno kolko ma co stran a kolko to bude mat dielov... ked to bude kvalitne a dobre, budem chodit do kina a budem rad, ked to budu sracky ako hobbit, tak po tom nestekne po druhom filme ani pes...
364890
film si z tej knizky berie nazov a hlavnu postavu to je vsetko. je mi uplne jedno kolko ma co stran a kolko to bude mat dielov... ked to bude kvalitne a dobre, budem chodit do kina a budem rad, ked to budu sracky ako hobbit, tak po tom nestekne po druhom filme ani pes...
0 0
reagovat
Tak teď jsem si hledal nějaký informace, a nakonec by to zas tak špatně dopadnout nemuselo.

Pokračování by se mělo odehrávat mimo New York, v jiné světové metropoli. To znamená, že by se mohly příšery pochytat už v tomto dílu a pak by se série soustředila na zcela jiný příběh (aby tam zvířata zůstala, mohl by třeba Scamander v pozadí příběhu zvířata hledat a psát tu svou slavnou učebnici).

V posledním traileru se objevilo jméno Grindewald. Cameo by tu měl mít Brumbál i Grindewald. Ten je považován za nejnebezpečnějšího kouzelníka hned po Voldemortovi. Ve 20. století se pokoušel nastolit nový světový řád, ovládnout svět. Navíc Grindewald má o dost propracovanější charakter, než znovuzrozený Voldemort, navíc blízce souvisí s Brumbálem, takže by jejich propojené osudy mohly být zajímavé.

První díl by se tedy měl soustředit především na ohrožení kouzelnické komunity mudly (nebo Nečary, jak jsou v USA), pokud zdroje nelžou, podle různých domněnek by se další děj mohl týkat toho, jak nabývá moci Grindewald.

Rowlingová má svůj svět propracovaný, tak jí s tím scénářem věřím. Hlavně ať to má silný příběh a povedené postavy (a to podle dostupného infa jsou).
364889
Tak teď jsem si hledal nějaký informace, a nakonec by to zas tak špatně dopadnout nemuselo. Pokračování by se mělo odehrávat mimo New York, v jiné světové metropoli. To znamená, že by se mohly příšery pochytat už v tomto dílu a pak by se série soustředila na zcela jiný příběh (aby tam zvířata zůstala, mohl by třeba Scamander v pozadí příběhu zvířata hledat a psát tu svou slavnou učebnici). V posledním traileru se objevilo jméno Grindewald. Cameo by tu měl mít Brumbál i Grindewald. Ten je považován za nejnebezpečnějšího kouzelníka hned po Voldemortovi. Ve 20. století se pokoušel nastolit nový světový řád, ovládnout svět. Navíc Grindewald má o dost propracovanější charakter, než znovuzrozený Voldemort, navíc blízce souvisí s Brumbálem, takže by jejich propojené osudy mohly být zajímavé. První díl by se tedy měl soustředit především na ohrožení kouzelnické komunity mudly (nebo Nečary, jak jsou v USA), pokud zdroje nelžou, podle různých domněnek by se další děj mohl týkat toho, jak nabývá moci Grindewald. Rowlingová má svůj svět propracovaný, tak jí s tím scénářem věřím. Hlavně ať to má silný příběh a povedené postavy (a to podle dostupného infa jsou).
0 0
reagovat

crom

Ale vždyť to přece jsou dvě jiný věci. 5 novejch SW filmů je dopředu plánovaná trilogie plus 2 separátní sólovky, naprosto pochopitelný. Kdežto Fantastický zvířata jsou jeden příběh s neznámejma hrdinama, kterej se měsíc před premiérou rozrůstá ze tří kapitol na pět, protože "to Rowlingová na trilogii vymyslela moc velký".

Kdyby teď Lucasfilm oznámil 4 další filmy s partou z Rogue One, všichni by si ťukali na čelo úplně stejně, protože furt není jistý, jestli bude fungovat jednička.
364888
Ale vždyť to přece jsou dvě jiný věci. 5 novejch SW filmů je dopředu plánovaná trilogie plus 2 separátní sólovky, naprosto pochopitelný. Kdežto Fantastický zvířata jsou jeden příběh s neznámejma hrdinama, kterej se měsíc před premiérou rozrůstá ze tří kapitol na pět, protože "to Rowlingová na trilogii vymyslela moc velký". Kdyby teď Lucasfilm oznámil 4 další filmy s partou z Rogue One, všichni by si ťukali na čelo úplně stejně, protože furt není jistý, jestli bude fungovat jednička.
crom
0 0
reagovat
Jako trilogie mi to vůbec nevadilo, teď když z toho chtějí udělat pentalogii... Aby to nepřehnali. Ale na první FB&WTFT se těším. A to dost.
364887
Jako trilogie mi to vůbec nevadilo, teď když z toho chtějí udělat pentalogii... Aby to nepřehnali. Ale na první FB&WTFT se těším. A to dost.
0 0
reagovat

crom

Zajímavý. Ale řek bych, že se to fakt v mnoha věcěch liší. Harry Potter není zdaleka taková kultovka jako Star Wars (to ostatně není nic). Navíc u Star Wars se jedná pro fanoušky trochu o rehabilitaci a vlastně se navazuje na 30 let starou trilogii, Harry Potter se nenechal spát ani 10 let. Navíc Harry Potter byl adaptace knižní ságy, která je uzavřená. Vychtěnost z tohohle trčí IMHO daleko víc než ze Star Wars, u kterých tak nějak každý vždycky počítal, že se pokračovat bude.
364884
Zajímavý. Ale řek bych, že se to fakt v mnoha věcěch liší. Harry Potter není zdaleka taková kultovka jako Star Wars (to ostatně není nic). Navíc u Star Wars se jedná pro fanoušky trochu o rehabilitaci a vlastně se navazuje na 30 let starou trilogii, Harry Potter se nenechal spát ani 10 let. Navíc Harry Potter byl adaptace knižní ságy, která je uzavřená. Vychtěnost z tohohle trčí IMHO daleko víc než ze Star Wars, u kterých tak nějak každý vždycky počítal, že se pokračovat bude.
crom
0 0
reagovat
crom: Tak u SW se dá vždycky argumentovat, že to za sebou má dalších 40 let historie, kdy vznikla spousta knížek, comicsů videoher (kolikrát mnohem povedenějších než filmy s výjimkou ESB). Navíc ty spin-offy vznikají právě kolem zavedených postav/věcí/událostí z OT plus u Disneyho byli natolik inteligentní, že každý film dostal jiný rejža. Jasně, ve výsledku ty rozdíly můžou nakonec být jako mezi marvelovkama nebo F&F, ale tady minimálně první a druhý díl Zvířat dělá Yates, který předtím natočil sračkoidního Tarzana a hlavně poslední čtyři Pottery, z nichž tři třeba já osobně považuji za možná ty úplně nejnudnější blockbustery ever. Připadá mi to naprosto pochopitelné a přirozené.
364883
crom: Tak u SW se dá vždycky argumentovat, že to za sebou má dalších 40 let historie, kdy vznikla spousta knížek, comicsů videoher (kolikrát mnohem povedenějších než filmy s výjimkou ESB). Navíc ty spin-offy vznikají právě kolem zavedených postav/věcí/událostí z OT plus u Disneyho byli natolik inteligentní, že každý film dostal jiný rejža. Jasně, ve výsledku ty rozdíly můžou nakonec být jako mezi marvelovkama nebo F&F, ale tady minimálně první a druhý díl Zvířat dělá Yates, který předtím natočil sračkoidního Tarzana a hlavně poslední čtyři Pottery, z nichž tři třeba já osobně považuji za možná ty úplně nejnudnější blockbustery ever. Připadá mi to naprosto pochopitelné a přirozené.
0 0
reagovat

Stranger777

Úplne súhlasím s Karlosom :+

To porovnávanie stránok kníh a dĺžky filmov je úplná sprostosť.

Fanúšikom sa proste niekedy nezavďačíš. Keď vyšiel Pán Prsteňov, väčšina fanúšikov kníh plakala že toho bolo príliš veľa vynechaného (napr. Tom Bombadil, Mohylové vrchy a kopa ďalších vecí) a že by chceli viac.

Keď vyšiel Hobit, Jackson sfilmoval skoro každú kapitolu a pridal ešte aj Nedokončené príbehy a dodatky z Návratu kráľa, plus si niečo domyslel pre oživenie príbehu (Tauriel, Legolas a kopa ďalších vecí) a čo robia fanúšikovia teraz?
Zase plačú že toho malo byť oveľa menej a mal z toho urobiť len jeden troj hodinový film.

Ja nemám problém s tým že to bude mať 5 dielov, ak to bude dobré tak prečo nie?
364882
Úplne súhlasím s Karlosom *:+* To porovnávanie stránok kníh a dĺžky filmov je úplná sprostosť. Fanúšikom sa proste niekedy nezavďačíš. Keď vyšiel Pán Prsteňov, väčšina fanúšikov kníh plakala že toho bolo príliš veľa vynechaného (napr. Tom Bombadil, Mohylové vrchy a kopa ďalších vecí) a že by chceli viac. Keď vyšiel Hobit, Jackson sfilmoval skoro každú kapitolu a pridal ešte aj Nedokončené príbehy a dodatky z Návratu kráľa, plus si niečo domyslel pre oživenie príbehu (Tauriel, Legolas a kopa ďalších vecí) a čo robia fanúšikovia teraz? Zase plačú že toho malo byť oveľa menej a mal z toho urobiť len jeden troj hodinový film. Ja nemám problém s tým že to bude mať 5 dielov, ak to bude dobré tak prečo nie?
Stranger777
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se