Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Cestování časem v Terminátorech

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Gorecki

S tím stářím jsem na tom podobně ;) V jednom malém kině jsem měl dokonce to štěstí vidět i T1, když k nám dorazily 80-tkové pecky po revoluci. Jó to byly časy....
327007
S tím stářím jsem na tom podobně ;) V jednom malém kině jsem měl dokonce to štěstí vidět i T1, když k nám dorazily 80-tkové pecky po revoluci. Jó to byly časy....
Gorecki
0 0
reagovat

Gorecki

Podle mě je motivace Skynetu proč poslat sám sebe jako T-3000 do roku 2029 jednoduše ta, že i přesto, že pochází z alternativního vesmíru tak vždy nakonec prohrál, ať už to trvalo jakkoli dlouho nebo za tím stál kdokoliv ať už John Connor nebo jeho děti tak vždy ve všech realitách všechno postupně vedlo nebo povede k jeho porážce. A tak se prostě nasral a přestal spoléhat na různé Terminátory a řekl si, že to zařídí sám a to ve chvíli kdy došlo k počátku jeho porážky. Proto taky zaútočil na Johna zrovna ve chvíli kdy Kyle ještě procházel strojem času a nebyl pryč, protože pak by bylo pozdě a on by přestal existovat. Možná se taky zkopíroval nekonečně krát ve všech realitách a rozhodl se je přepsat všechny zároveň právě v bodě, kdy nastane jeho definitivní porážka.;)
327003
Podle mě je motivace Skynetu proč poslat sám sebe jako T-3000 do roku 2029 jednoduše ta, že i přesto, že pochází z alternativního vesmíru tak vždy nakonec prohrál, ať už to trvalo jakkoli dlouho nebo za tím stál kdokoliv ať už John Connor nebo jeho děti tak vždy ve všech realitách všechno postupně vedlo nebo povede k jeho porážce. A tak se prostě nasral a přestal spoléhat na různé Terminátory a řekl si, že to zařídí sám a to ve chvíli kdy došlo k počátku jeho porážky. Proto taky zaútočil na Johna zrovna ve chvíli kdy Kyle ještě procházel strojem času a nebyl pryč, protože pak by bylo pozdě a on by přestal existovat. Možná se taky zkopíroval nekonečně krát ve všech realitách a rozhodl se je přepsat všechny zároveň právě v bodě, kdy nastane jeho definitivní porážka.*;)*
Gorecki
0 0
reagovat
Gorecki> well to je prave ta klasicka rozdvojka, bud dany pribeh zacne vymazavat buducnost hned ako sa zmeni nieco v minulosti alebo mas v podstate neobmedzeny cas za ktory sa mozes pokusit o napravu ak niekto zacne menit minulost. Terminator pouziva tu druhu variantu, cize casovy rozdiel medzi tym kedy poslali terminatora a kedy poslali ochrancu nehra velku rolu.

Potom je dolezite iba to, ze skor ci neskor niekto Skynet postavi a skor ci neskor bude sudny den. Vsetko co sa stane potom a pred tym je variovatelne, hence Terminator 1 - X. akurat teda ak v patke do toho zamiesali paralelny vesmir tak zbytocne rozbili lebo potom ako ty pises, Skynetu to moze byt jedno ked v nejakej realite niekde vyhra.

Takze na margo vsetkeho toho ci John Connor alebo jeho deti alebo niekto uplne iny by som skor povedal, ze asi v povodnej Cameronovej vizii je dalsi pevny bod v case porazka Skynetu.

Je pochopitelne, ze pokial bola nadej tak sa ludia snazili celkovo odvratit sudny den ale asi sa treba sustredit na znicenie Skynetu :)
326995
Gorecki> well to je prave ta klasicka rozdvojka, bud dany pribeh zacne vymazavat buducnost hned ako sa zmeni nieco v minulosti alebo mas v podstate neobmedzeny cas za ktory sa mozes pokusit o napravu ak niekto zacne menit minulost. Terminator pouziva tu druhu variantu, cize casovy rozdiel medzi tym kedy poslali terminatora a kedy poslali ochrancu nehra velku rolu. Potom je dolezite iba to, ze skor ci neskor niekto Skynet postavi a skor ci neskor bude sudny den. Vsetko co sa stane potom a pred tym je variovatelne, hence Terminator 1 - X. akurat teda ak v patke do toho zamiesali paralelny vesmir tak zbytocne rozbili lebo potom ako ty pises, Skynetu to moze byt jedno ked v nejakej realite niekde vyhra. Takze na margo vsetkeho toho ci John Connor alebo jeho deti alebo niekto uplne iny by som skor povedal, ze asi v povodnej Cameronovej vizii je dalsi pevny bod v case porazka Skynetu. Je pochopitelne, ze pokial bola nadej tak sa ludia snazili celkovo odvratit sudny den ale asi sa treba sustredit na znicenie Skynetu :)
0 0
reagovat
Taky se nabízí otázka, jak pracuje čas. Jestli je kauzalita brána jako absolutní linearita (současnost je právě teď a nikdy jindy) nebo nelinearita (současnost je v každém bodě času). V prvním případě pokud teď provedu nějaký čin ke změně minulosti (zašlu teď T-800 k likvidaci Sarah), pak se ihned projeví změna (T-800 ji zlikviduje).

V druhém případě by byla současnost i 1984, kde se v určitém momentě objevil T-800 a "čas čeká" než tu změnu provede (než a jestli ji zabije - z pohledu času se to děje právě teď a ne v minulosti, která při cestování časem de facto neexistuje) a opravdu záleží na tom, kdo ji najde první, protože je možné v budoucnosti udělat další změnu a vyslat někoho dalšího, aby ji ochránil (protože je to také současný děj).

A s tou živou tkání se T5 snaží napravit selhání T1-T3 (hlavně s T-1000) tím, že ho Arnie udržuje pomocí magnetického zařízení, co vyrobil ve stavu, kdy jeho metalická podstata nemůže simulovat živou tkáň a stroj času tak nemůže být ošizen.

(jinak dle logiky T1 by bylo možné vzít třeba psa nebo obětavšího se vojáka, zašít do něho vyspělou zbraň - na povrchu by byla stále živá tkáň a poslat ho zpět časem s Kylem, čímž by získal významnou taktickou výhodu :-)
326993
Taky se nabízí otázka, jak pracuje čas. Jestli je kauzalita brána jako absolutní linearita (současnost je právě teď a nikdy jindy) nebo nelinearita (současnost je v každém bodě času). V prvním případě pokud teď provedu nějaký čin ke změně minulosti (zašlu teď T-800 k likvidaci Sarah), pak se ihned projeví změna (T-800 ji zlikviduje). V druhém případě by byla současnost i 1984, kde se v určitém momentě objevil T-800 a "čas čeká" než tu změnu provede (než a jestli ji zabije - z pohledu času se to děje právě teď a ne v minulosti, která při cestování časem de facto neexistuje) a opravdu záleží na tom, kdo ji najde první, protože je možné v budoucnosti udělat další změnu a vyslat někoho dalšího, aby ji ochránil (protože je to také současný děj). A s tou živou tkání se T5 snaží napravit selhání T1-T3 (hlavně s T-1000) tím, že ho Arnie udržuje pomocí magnetického zařízení, co vyrobil ve stavu, kdy jeho metalická podstata nemůže simulovat živou tkáň a stroj času tak nemůže být ošizen. (jinak dle logiky T1 by bylo možné vzít třeba psa nebo obětavšího se vojáka, zašít do něho vyspělou zbraň - na povrchu by byla stále živá tkáň a poslat ho zpět časem s Kylem, čímž by získal významnou taktickou výhodu :-)
0 0
reagovat

Thoca

To chapem, aj som to uz v tejto diskusii spominal, ze ak operujes s alternativnymi vesmirmi, uprimne ti moze byt jedno, co sa v nich deje, ked z nich nemas ziadny uzitok. Proste Skynet vie, ze existuje nekonecno roznych variacii na to, ako sa vojna s ludstvom vyvijala a v niektorych vyhral, v inych ziadny John Connor neexistuje a v inych ani nevznikol. Ak cestovanim v case nemozes PRIAMO ovplyvnit tu svoju timeline, len umelo vytvaras dalsiu, tak mi filmova motivacia Skynetu nedava zmysel.
326991
To chapem, aj som to uz v tejto diskusii spominal, ze ak operujes s alternativnymi vesmirmi, uprimne ti moze byt jedno, co sa v nich deje, ked z nich nemas ziadny uzitok. Proste Skynet vie, ze existuje nekonecno roznych variacii na to, ako sa vojna s ludstvom vyvijala a v niektorych vyhral, v inych ziadny John Connor neexistuje a v inych ani nevznikol. Ak cestovanim v case nemozes PRIAMO ovplyvnit tu svoju timeline, len umelo vytvaras dalsiu, tak mi [link="http://i.imgur.com/9LH1B.jpg"]filmova motivacia [/link]Skynetu nedava zmysel.
Thoca
0 0
reagovat
Gorecki, ale strojem casu neovlivnujes svoji casovou linii, ale jinou, soubeznou, ktera se kdykoliv muze zmenit a pockracovat jinym smerem... mrkni na The Fringe, Walter Bishop o tom mluvi docela castom i kdyz ve spojeni s paralelnim vesmirem, ale i tim nasim. Skynet potrebuje zmenit casovou linii a je mu jedno (jako stroji) ktera to bude, hlavne aby vyhral.
326989
Gorecki, ale strojem casu neovlivnujes svoji casovou linii, ale jinou, soubeznou, ktera se kdykoliv muze zmenit a pockracovat jinym smerem... mrkni na The Fringe, Walter Bishop o tom mluvi docela castom i kdyz ve spojeni s paralelnim vesmirem, ale i tim nasim. Skynet potrebuje zmenit casovou linii a je mu jedno (jako stroji) ktera to bude, hlavne aby vyhral.
0 0
reagovat

Will

Neviem ci si pochopil, co som tym chcel povedat. Ked skratka niekoho posles do minulosti, aby v nej nieco upravil v tvoj prospech v sucasnosti, casovu linku tym zmenis v tom okamihu, ako toho cloveka do minulosti vysles. Pretoze si vytvoril timeline, v ktorej je v roku 1984 T800 pripraveny zabit Sarah a nema ju kto zastavit, lebo jej ochrancu si este nevyslal.
Ale to co vravi Dataminer ma istu logiku, ze v cestovni v case povedzme existuje nejaky "buffering" a v ramci toho okna mas cas sa este pridat k session:) na upravu sucasnej-ale-este-nezmenenej timeline:)

Dataminer
Jo, tento logicky kiks s tym, ze nic nezive neprejde sme riesili uz ked sme ako deti vychadzali z kina z T2 (ano, som taky stary:) Tento kiks opakovali v podstate aj v T3 a teraz v T5 isli v debilite tak daleko, ze z toho spravili klucovy sposob, ako zleho Terminatora zabit, ale vobec im nevadilo, ze ho tri roky predtym cez ten stroj casu bez problemov poslali do roku 2014:)))

Berme to tak, ze Skynet ovladajuci stroj casu je dement, ktoremu staci vidiet, ze sa to podoba na naheho cloveka (tkáň-netkáň:) a je s tym v pohode. Akonahle sa zmenis na kovoveho robota (T-3000), si v riti. Je to rasista voci vlastnym detom no.:D
326988
Neviem ci si pochopil, co som tym chcel povedat. Ked skratka niekoho posles do minulosti, aby v nej nieco upravil v tvoj prospech v sucasnosti, casovu linku tym zmenis v tom okamihu, ako toho cloveka do minulosti vysles. Pretoze si vytvoril timeline, v ktorej je v roku 1984 T800 pripraveny zabit Sarah a nema ju kto zastavit, lebo jej ochrancu si este nevyslal. Ale to co vravi Dataminer ma istu logiku, ze v cestovni v case povedzme existuje nejaky "buffering" a v ramci toho okna mas cas sa este pridat k session:) na upravu sucasnej-ale-este-nezmenenej timeline:) [b]Dataminer[/b] Jo, tento logicky kiks s tym, ze nic nezive neprejde sme riesili uz ked sme ako deti vychadzali z kina z T2 (ano, som taky stary:) Tento kiks opakovali v podstate aj v T3 a teraz v T5 isli v debilite tak daleko, ze z toho spravili klucovy sposob, ako zleho Terminatora zabit, ale vobec im nevadilo, ze ho tri roky predtym cez ten stroj casu bez problemov poslali do roku 2014:))) Berme to tak, ze Skynet ovladajuci stroj casu je dement, ktoremu staci vidiet, ze sa to podoba na naheho cloveka (tkáň-netkáň:) a je s tym v pohode. Akonahle sa zmenis na kovoveho robota (T-3000), si v riti. Je to rasista voci vlastnym detom no.*:D*
Will
0 0
reagovat
Gorecki> zabudas na to, ze stroj casu nieje autobus a ten kto nestihne jeden ide az dalsim o 10 minut neskor. Aj keby to tak bolo, stale ma ten prvy head start iba 10 minut a vsetci vieme, ze terminatorovi to trvalo ovela dhlsie kym sa vobec dostal Sarah na stopu. Ale kedze je to stroj casu tak toho druheho posles na to iste miesto v case ako toho prveho.



326986
[b]Gorecki> [/b]zabudas na to, ze stroj casu nieje autobus a ten kto nestihne jeden ide az dalsim o 10 minut neskor. Aj keby to tak bolo, stale ma ten prvy head start iba 10 minut a vsetci vieme, ze terminatorovi to trvalo ovela dhlsie kym sa vobec dostal Sarah na stopu. Ale kedze je to stroj casu tak toho druheho posles na to iste miesto v case ako toho prveho.
0 0
reagovat

popik

v polovině článku mi před očima i v uších naskočil klasickej televizní šum :D
326979
v polovině článku mi před očima i v uších naskočil klasickej televizní šum *:D*
popik
0 0
reagovat

gorecki

Tahle tvoje úvaha je opravdu zajímavá. ("Keby v jednotke Skynet poslal Terminatora do minulosti a Connor Kylea az o par minut neskor za nim, uz to je nezmysel. Proste v momente ako by T800 zmizol do minulosti, bol by tam v nej sam, bez Reesa."). Díky za ni.

A jak napsal Lorne, zní logicky. Na druhou stranu ale nevíme, jak dlouho trvá samotný přesun v čase. Pokud by přenesení v čase bylo v řádu sekund, tak pak by to tak pravděpodobně i bylo. Co ale v případě, že to přenášenému cestovateli nějakou tu minutku trvá, než je přenesen z budoucnosti do minulosti? Během této doby by mohl být vyslán druhý cestovatel, který by měl nastaven čas "přistání" dřívější než první cestovatel. Ten by sice v minulosti přistál tak jako tak dříve a opět se tu objevuje dopad, že by cestovatele 2 neměl kdo vyslat. Jenže ten byl vyslán ještě v době před případnou změnou budoucnosti a nacházel by se tak nějak "mimo čas" a měl by tudíž mít šanci se dostat do minulosti před prvního cestovatele. Třeba by to tak být mohlo.Každopádně si můžeme lámat závity jak chceme a stejně se nikdy ani jen nepřiblížíme tomu jak ten zpropadený čas funguje.

Já osobně se při terminátorech (T1, T2 i T3 - které zbožňuji protože jednoduše - Arnie ;) vždy pousměji nad tím, že na základě toho co Kyle v T1 vypráví při výslechu o fungování stroje času, aby vysvětlil proč si sebou nevzal žádnou super zbraň, nějaký "paprskomet", tak říká "nic neživého neprojde". Proto přišel nahý, protože oblečení přirozeně není žívé. Dle toho by nemohl projít ani T800, T-X a T1000, který je jen a jen čistě z kovu, už vůbec ne. T800 bychom ještě s obřííííím přimhouřením obou očí (či spíše se díváním chvilku stranou) mohli vzít na milost, když Kyle říká, že to nějak souvisí s polem vytvářeným živým organismem, ale to by T800 stejně s tou trochou toho živého biomateriálu na jeho endoskeletonu nevytrhl. To by si pak mohl Kyle ukrýt nějaký, alespoň malý, "paprskoment" do zadele a měl by proti termošovi výhodu ;D Protože by to bylo stejné jako u terminátora, tedy živý organismus obalující něco neživého. Pokud by ale platila Kyleova slova bezezbytku, tak z terminátora T800 by se do minulosti mohla dostala totiž jen jeho organická - živá- část, které by se ale bez endoskeletonu jen válela na zemi jako hadr a za chvilku chcípla. (A skončila by pravděpodobně v tom popelářském voze u kterého by se objevil :). Na základě toho jsou pak nějaké úvahy o logičnosti či nelogičnosti, existenci či neexistenci časových smyček naprosto zbytečné a úsměvné. Raději si užívejme akci s Armoldem (a jeho hlášky) a v technických aspektech předkládaných scénáristy se raději moc nešťourejme - nikdy to nevede k ničemu pozitivnímu (např. bolesti krku od neustálého kroucení hlavou) - Sci-fi je prostě sci-fi ;)
326978
Tahle tvoje úvaha je opravdu zajímavá. ("Keby v jednotke Skynet poslal Terminatora do minulosti a Connor Kylea az o par minut neskor za nim, uz to je nezmysel. Proste v momente ako by T800 zmizol do minulosti, bol by tam v nej sam, bez Reesa."). Díky za ni. A jak napsal Lorne, zní logicky. Na druhou stranu ale nevíme, jak dlouho trvá samotný přesun v čase. Pokud by přenesení v čase bylo v řádu sekund, tak pak by to tak pravděpodobně i bylo. Co ale v případě, že to přenášenému cestovateli nějakou tu minutku trvá, než je přenesen z budoucnosti do minulosti? Během této doby by mohl být vyslán druhý cestovatel, který by měl nastaven čas "přistání" dřívější než první cestovatel. Ten by sice v minulosti přistál tak jako tak dříve a opět se tu objevuje dopad, že by cestovatele 2 neměl kdo vyslat. Jenže ten byl vyslán ještě v době před případnou změnou budoucnosti a nacházel by se tak nějak "mimo čas" a měl by tudíž mít šanci se dostat do minulosti před prvního cestovatele. Třeba by to tak být mohlo.Každopádně si můžeme lámat závity jak chceme a stejně se nikdy ani jen nepřiblížíme tomu jak ten zpropadený čas funguje. Já osobně se při terminátorech (T1, T2 i T3 - které zbožňuji protože jednoduše - Arnie ;) vždy pousměji nad tím, že na základě toho co Kyle v T1 vypráví při výslechu o fungování stroje času, aby vysvětlil proč si sebou nevzal žádnou super zbraň, nějaký "paprskomet", tak říká "nic neživého neprojde". Proto přišel nahý, protože oblečení přirozeně není žívé. Dle toho by nemohl projít ani T800, T-X a T1000, který je jen a jen čistě z kovu, už vůbec ne. T800 bychom ještě s obřííííím přimhouřením obou očí (či spíše se díváním chvilku stranou) mohli vzít na milost, když Kyle říká, že to nějak souvisí s polem vytvářeným živým organismem, ale to by T800 stejně s tou trochou toho živého biomateriálu na jeho endoskeletonu nevytrhl. To by si pak mohl Kyle ukrýt nějaký, alespoň malý, "paprskoment" do zadele a měl by proti termošovi výhodu ;D Protože by to bylo stejné jako u terminátora, tedy živý organismus obalující něco neživého. Pokud by ale platila Kyleova slova bezezbytku, tak z terminátora T800 by se do minulosti mohla dostala totiž jen jeho organická - živá- část, které by se ale bez endoskeletonu jen válela na zemi jako hadr a za chvilku chcípla. (A skončila by pravděpodobně v tom popelářském voze u kterého by se objevil :). Na základě toho jsou pak nějaké úvahy o logičnosti či nelogičnosti, existenci či neexistenci časových smyček naprosto zbytečné a úsměvné. Raději si užívejme akci s Armoldem (a jeho hlášky) a v technických aspektech předkládaných scénáristy se raději moc nešťourejme - nikdy to nevede k ničemu pozitivnímu (např. bolesti krku od neustálého kroucení hlavou) - Sci-fi je prostě sci-fi ;)
gorecki
0 0
reagovat

HUMUS

Nenechte se odradit touhle stránkou,která si dala za cíl znemožni tento film jen proto,že zdejší pisálci,kteří by měli jít na léčení ten film nechápou.
326975
Nenechte se odradit touhle stránkou,která si dala za cíl znemožni tento film jen proto,že zdejší pisálci,kteří by měli jít na léčení ten film nechápou.
HUMUS
0 -1
reagovat
Zajímavý článek, který mě v hlavě udělal guláš a nadobro mě přesvědčil, že za žádnou cenu nepůjdu na T5 do kina v klidu si na něho počkám. Jinak Imfe, respekt za to, že ses to pokusil nějak logicky vysvětlit.
326968
Zajímavý článek, který mě v hlavě udělal guláš a nadobro mě přesvědčil, že za žádnou cenu nepůjdu na T5 do kina v klidu si na něho počkám. Jinak Imfe, respekt za to, že ses to pokusil nějak logicky vysvětlit.
0 0
reagovat
Takže T5 je úplně na hovno? A přitom se tomu dalo hezky vyhnout když už jsme se dostaly do budoucnosti s T4 tak se v tom mělo pokračovat. Vydalo by to na další dva filmy a ukončilo by se to cestou do minulosti. Celé to uzavřít a byl by klid.
326967
Takže T5 je úplně na hovno? A přitom se tomu dalo hezky vyhnout když už jsme se dostaly do budoucnosti s T4 tak se v tom mělo pokračovat. Vydalo by to na další dva filmy a ukončilo by se to cestou do minulosti. Celé to uzavřít a byl by klid.
0 0
reagovat

Lorne

No ved iste, preto vravim, ze snazit sa tieto filmy z hladiska cestovania v case akokolvek vysvetlovat "logicky" je sice zabavna ale marna snaha. Co samozrejme nijak neznizuje kvalitu filmov a da sa to bud brat ako sucast deja, ktory ma byt zabavny (nie vedecky presny), alebo to proste neriesit nad ramec toho nasho obmedzeneho vnimania casu, ktory berieme ako priamku po ktorej sa da sem tam skakat a vnimat tu najzakladnejsiu kauzalitu, akej su nase mozgy schopne:)
326963
No ved iste, preto vravim, ze snazit sa tieto filmy z hladiska cestovania v case akokolvek vysvetlovat "logicky" je sice zabavna ale marna snaha. Co samozrejme nijak neznizuje kvalitu filmov a da sa to bud brat ako sucast deja, ktory ma byt zabavny (nie vedecky presny), alebo to proste neriesit nad ramec toho nasho obmedzeneho vnimania casu, ktory berieme ako priamku po ktorej sa da sem tam skakat a vnimat tu najzakladnejsiu kauzalitu, akej su nase mozgy schopne:)
Lorne
0 0
reagovat
To s tim paralelnim vesmirem (odkud tedy Matt Smith vlastne prisel), odkud lze pozorovat prubeh RUZNYCH alternativnich casovych linii, je vubec dost zamotane, a obavam se, ze ani scenariste Genisys nevi, jak to vlastne mysleli. Ja jinak operuju s klouzavou linii, kdy prvni casova linka ovlivnuje druhou, druha treti, treti ctvrtou atd. Skynet ve dvojce nemusi mit znalosti Skynetu z jednicky... proste si sam pri samostudiu (pote co dostane rozum) uvedomi, ze jeho vznik nemohl byt zpusoben nicim jinym, nez existenci endoskeletonu, coz ale nedava smysl bez cestovani casem. Je chytry, ta mu to dojde... to jen lidem to musi terminatori vzdycky hezky predzvykat.
326961
To s tim paralelnim vesmirem (odkud tedy Matt Smith vlastne prisel), odkud lze pozorovat prubeh RUZNYCH alternativnich casovych linii, je vubec dost zamotane, a obavam se, ze ani scenariste Genisys nevi, jak to vlastne mysleli. Ja jinak operuju s klouzavou linii, kdy prvni casova linka ovlivnuje druhou, druha treti, treti ctvrtou atd. Skynet ve dvojce nemusi mit znalosti Skynetu z jednicky... proste si sam pri samostudiu (pote co dostane rozum) uvedomi, ze jeho vznik nemohl byt zpusoben nicim jinym, nez existenci endoskeletonu, coz ale nedava smysl bez cestovani casem. Je chytry, ta mu to dojde... to jen lidem to musi terminatori vzdycky hezky predzvykat.
0 0
reagovat

gorecki

To je ta nejpřísnější varianta, která zní nejvíc logicky, ale dělá z většiny filmů o cestování časem blbosti. Jenže zrovna tady je fakt mimo mísu, pokud někdy někdo cestoval časem, ať se přihlásí a vysvětlí, protože jinak je to téma pro fyziky, kteří ale sami nevědí. Cameron na to sám rezignoval v T2, neměl jsem s tím problém, stejně jako jsem s tím neměl problém v T5. Jinak je fajn, že imf používá koncept paralelních světů z T5, ale bylo by dobře to odlišovat od cestování časem, které se děje v rámci jednoho paralelního světa bez znalosti dějů v ostatních (viz. až nová postav v T5, která má potenciál do toho vnést nové světlo).
326960
To je ta nejpřísnější varianta, která zní nejvíc logicky, ale dělá z většiny filmů o cestování časem blbosti. Jenže zrovna tady je fakt mimo mísu, pokud někdy někdo cestoval časem, ať se přihlásí a vysvětlí, protože jinak je to téma pro fyziky, kteří ale sami nevědí. Cameron na to sám rezignoval v T2, neměl jsem s tím problém, stejně jako jsem s tím neměl problém v T5. Jinak je fajn, že imf používá koncept paralelních světů z T5, ale bylo by dobře to odlišovat od cestování časem, které se děje v rámci jednoho paralelního světa bez znalosti dějů v ostatních (viz. až nová postav v T5, která má potenciál do toho vnést nové světlo).
gorecki
1 0
reagovat

Lorne

Keby v jednotke Skynet poslal Terminatora do minulosti a Connor Kylea az o par minut neskor za nim, uz to je nezmysel. Proste v momente ako by T800 zmizol do minulosti, bol by tam v nej sam, bez Reesa. Tym padom by bol uspesny a ziadny Connor by sa nenarodil, proste by v tom momente prestal existovat, Skynet by vyhral, nebol by tam nikto, kto by poslal do minulosti Reesa. A ak sa tym vytvorila alternativna realita, tak to moze byt Skynetu predsa uplne jedno, ked je v tej, ktoru sa snazi ovplyvnit uz zniceny.
Druhy film uz z toho samozrejme robi uplny bordel, pricom imfove vysvetlenie operuje s tym, ze Skynet pozna historiu z roznych alternativnych realit sucasne. Kazdopadne, velky obdiv za snahu pri tomto clanku, tolik prace a pritom takova blbost, co?:)
326958
Keby v jednotke Skynet poslal Terminatora do minulosti a Connor Kylea az o par minut neskor za nim, uz to je nezmysel. Proste v momente ako by T800 zmizol do minulosti, bol by tam v nej sam, bez Reesa. Tym padom by bol uspesny a ziadny Connor by sa nenarodil, proste by v tom momente prestal existovat, Skynet by vyhral, nebol by tam nikto, kto by poslal do minulosti Reesa. A ak sa tym vytvorila alternativna realita, tak to moze byt Skynetu predsa uplne jedno, ked je v tej, ktoru sa snazi ovplyvnit uz zniceny. Druhy film uz z toho samozrejme robi uplny bordel, pricom imfove vysvetlenie operuje s tym, ze Skynet pozna historiu z roznych alternativnych realit sucasne. Kazdopadne, velky obdiv za snahu pri tomto clanku, tolik prace a pritom takova blbost, co?:)
Lorne
0 -1
reagovat
Ty voe... Terminátor je pro mě stále 1+2 a dokud někdo nenatočí kvalitní pokračování, tak budu vesele 3,4 a předpokládám i 5 až ji uvidím, dál ignorovat :)
326959
Ty voe... Terminátor je pro mě stále 1+2 a dokud někdo nenatočí kvalitní pokračování, tak budu vesele 3,4 a předpokládám i 5 až ji uvidím, dál ignorovat :)
0 0
reagovat
imf no v clanku pises, ze v 73. poslal T800 nekdo neznami... co kdyz to byl prave ten "nekdo" kdo to cele zapocal? A Connorovic meli jen stesti v tom, ze se tam nejak primotali. At uz v te prvni budoucnosti a nebo v prvni minulosti (genysis sem zatim nevidel, takze nevim zda to tam je zobrazeno).
326957
imf no v clanku pises, ze v 73. poslal T800 nekdo neznami... co kdyz to byl prave ten "nekdo" kdo to cele zapocal? A Connorovic meli jen stesti v tom, ze se tam nejak primotali. At uz v te prvni budoucnosti a nebo v prvni minulosti (genysis sem zatim nevidel, takze nevim zda to tam je zobrazeno).
0 0
reagovat
Cameron si pravidla pošlapal sám dvojkou, jediný film z celé pentalogie, kde v rámci času vše logicky funguje je jednička. Sarah a její happy end, zničení skynetu, neguje vše předešlé, pokud by nevzniknul skynet, pak by nepotkala Kyla, atd. a nic z toho by se nestalo. Ergo T1 = čas se nedá přepsat s přísnou kauzální závislostí, T2, T3, T5 = čas se dá přepsat. Ale vrtat se zrovna v tomhle je jako psát článek, proč jsou ve Star Wars slyšet ve vesmíru exploze, atd.
326956
Cameron si pravidla pošlapal sám dvojkou, jediný film z celé pentalogie, kde v rámci času vše logicky funguje je jednička. Sarah a její happy end, zničení skynetu, neguje vše předešlé, pokud by nevzniknul skynet, pak by nepotkala Kyla, atd. a nic z toho by se nestalo. Ergo T1 = čas se nedá přepsat s přísnou kauzální závislostí, T2, T3, T5 = čas se dá přepsat. Ale vrtat se zrovna v tomhle je jako psát článek, proč jsou ve Star Wars slyšet ve vesmíru exploze, atd.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se