Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Drsná Očista rozemlela blockbustery

příspěvky 1 - 8 Napsat příspěvek
No a víkend nato byl velmi výživný...
Fast & Furious 6 je neuvěřitelná pecka. A neuvěřitelná série, která si prošla velmi zajímavým vývojem i svou vlastní klinickou smrtí a box office dnem. Paradoxně se na třetím díle (kde však chyběl tahoun Vin Diesel) rozehrál režisér Lin, který následující díly tahal kousek po kousku v proměnlivosti doby až na úplný vrchol. Suveréně nejvýdělečnější součástka v sérii. Nadto třičtvrtě miliardy WW dalece překonává všechny predikce.

Naopak podstatně hůř si vedla Pařba na třetí, něco málo přes sto miliónů a momentálních 270M WW ho, naopak oproti FF6, činí nejslabším do party Pařby. Jj, jedná se o zklamání...ale ne zas až takový, aby byl někdo tratný.

No a až na čtvrtým místě otevřel animák Epic, o kterým si ale, na rozdíl od Civala, myslím, že to rozhodně je úspěšný film. 12M za poslední víkend a opět nejmenší propady v topten a 84 celkově, může rozmnožit i na nějakých 120, v Americe jde rozhodně a bez problémů přes stovku. No a ve světě je ještě větší držák než doma, blížící se prázdniny a pár významných teritorií na otevření před sebou...klidně může mít v kolonce WW 400M. To už je pořádný úspěch, zvlášť pro zmiňované studio Fox, které se nemůže chytit (Epic je spolu s dalším animákem Croods jejich nejvýdělečnější filmem v letošním roce). Btw, na Croodsovi padl o třetinu větší rozpočet (cca 150 a 210 M) celosvětově jsou na 570M (180+390).

A i ten minulý víkend byl velmi zajímavý
Podfukáří, ten chválený a adorovaný z dvojice novinek, má momentálně 60 milionů a solidní dropy. Ale ani tak mu na tu stovku nevěřím a myslím, že na ni nedosáhne. A ani v zahraničí ho nevidím příliš jako černého koně...ale je to moc úspěšný film :)
Naopak neúspěšný film je druhá premiéra, vysmívaná a prodělečná. After Earth letí strmě dolů a současných 46M vtáhne tak na šedesát. Jasně a mořem se vydělá balík, ale i tak tenhle projekt, který nebyl z nejlevnější, skončí WW než Cruisovo Nevědomí a u Sony budou rádi pokud se to tu zaokrouhlí nějak k nule.

Doufám, že jste si příjemně početli ?)
263451
No a víkend nato byl velmi výživný... [b]Fast & Furious 6[/b] je neuvěřitelná pecka. A neuvěřitelná série, která si prošla velmi zajímavým vývojem i svou vlastní klinickou smrtí a box office dnem. Paradoxně se na třetím díle (kde však chyběl tahoun Vin Diesel) rozehrál režisér Lin, který následující díly tahal kousek po kousku v proměnlivosti doby až na úplný vrchol. Suveréně nejvýdělečnější součástka v sérii. Nadto třičtvrtě miliardy WW dalece překonává všechny predikce. Naopak podstatně hůř si vedla [b]Pařba na třetí[/b], něco málo přes sto miliónů a momentálních 270M WW ho, naopak oproti FF6, činí nejslabším do party Pařby. Jj, jedná se o zklamání...ale ne zas až takový, aby byl někdo tratný. No a až na čtvrtým místě otevřel animák [b]Epic[/b], o kterým si ale, na rozdíl od Civala, myslím, že to rozhodně je úspěšný film. 12M za poslední víkend a opět nejmenší propady v topten a 84 celkově, může rozmnožit i na nějakých 120, v Americe jde rozhodně a bez problémů přes stovku. No a ve světě je ještě větší držák než doma, blížící se prázdniny a pár významných teritorií na otevření před sebou...klidně může mít v kolonce WW 400M. To už je pořádný úspěch, zvlášť pro zmiňované studio Fox, které se nemůže chytit (Epic je spolu s dalším animákem Croods jejich nejvýdělečnější filmem v letošním roce). Btw, na Croodsovi padl o třetinu větší rozpočet (cca 150 a 210 M) celosvětově jsou na 570M (180+390). A i ten minulý víkend byl velmi zajímavý [b]Podfukáří[/b], ten chválený a adorovaný z dvojice novinek, má momentálně 60 milionů a solidní dropy. Ale ani tak mu na tu stovku nevěřím a myslím, že na ni nedosáhne. A ani v zahraničí ho nevidím příliš jako černého koně...ale je to moc úspěšný film *:)* Naopak neúspěšný film je druhá premiéra, vysmívaná a prodělečná. [b]After Earth[/b] letí strmě dolů a současných 46M vtáhne tak na šedesát. Jasně a mořem se vydělá balík, ale i tak tenhle projekt, který nebyl z nejlevnější, skončí WW než Cruisovo Nevědomí a u Sony budou rádi pokud se to tu zaokrouhlí nějak k nule. Doufám, že jste si příjemně početli *?)*
0 0
reagovat
Star Trek 2 se stejně jako IM3 posunul v budgetu do nejvyšších pater, ale v tomto případě tržby tak úplně nenásledovaly... Myslím, že zůstane až v závěsu za Čarodějem Oz, jak doma (<230), tak mimo Ameriku (<260). A obdobně to bude u studia i se spokojeností. Nikdo na tom nijak neprodělá, ale u takovýchto filmových trumfů se vždycky očekává podstatně víc. O to víc, že diváci jsou z Into Darkness nadšení.

No a víkend nato byl velmi výživný...
Fast & Furious 6 je neuvěřitelná pecka. A neuvěřitelná série, která si prošla velmi zajímavým vývojem i svou vlastní klinickou smrtí a box office dnem. Paradoxně se na třetím díle (kde však chyběl tahoun Vin Diesel) rozehrál režisér Lin, který následující díly tahal kousek po kousku v proměnlivosti doby až na úplný vrchol. Suveréně nejvýdělečnější součástka v sérii. Nadto třičtvrtě miliardy WW dalece překonává všechny predikce.
263452
[b]Star Trek 2[/b] se stejně jako IM3 posunul v budgetu do nejvyšších pater, ale v tomto případě tržby tak úplně nenásledovaly... Myslím, že zůstane až v závěsu za Čarodějem Oz, jak doma (<230), tak mimo Ameriku (<260). A obdobně to bude u studia i se spokojeností. Nikdo na tom nijak neprodělá, ale u takovýchto filmových trumfů se vždycky očekává podstatně víc. O to víc, že diváci jsou z Into Darkness nadšení. No a víkend nato byl velmi výživný... [b]Fast & Furious 6[/b] je neuvěřitelná pecka. A neuvěřitelná série, která si prošla velmi zajímavým vývojem i svou vlastní klinickou smrtí a box office dnem. Paradoxně se na třetím díle (kde však chyběl tahoun Vin Diesel) rozehrál režisér Lin, který následující díly tahal kousek po kousku v proměnlivosti doby až na úplný vrchol. Suveréně nejvýdělečnější součástka v sérii. Nadto třičtvrtě miliardy WW dalece překonává všechny predikce.
0 0
reagovat
Noční písařská slina a chvilka analytické prózy :D

Letní blockbusterová sezona se pomalu dostala do své polovině, tak se zpětně mrknu, co už máme za sebou a možná i lehce na to, co nás ještě čeká.

Letos nám "léto" začalo v kinech velmi brzy. A pěkně zhurta. Už na konci dubna otvíral Iron Man 3 a dá se říci, že beze zbytku naplnil očekávání do něj vložená, tedy že bude domestic tržbama největším filmem roku. Nájezd na čtyřistovku z Ameriky je prozatím bezkonkurenční a nemyslím si, že ani příchozí filmy (dle mě se nejblíž dostane trojice Superman, Hunger Games a Hobit, která má velkou šanci jít přes 300M). No, zpátky IM3...a rovnou trošku "z druhý" strany. Pro tuhte konkrétní komiksovou postavu to byla životní šance. Velmi úspěšný předchozí díly, kombo Tony/Downey Jr. jako největší tahák současnosti, mega úspěšní loňští Avengers, který závěr trilogie o žezňákovi náležitě vyhypovali a v neposlední řadě nadšené ohlasy. No a v této situaci si producenti možná i brousili zuby na mety jako dosáhl Temný rytíř, či jeho pokračování (takové reálnější...). Dark Knight Rises je velmi dobrý příklad na porovnání. Obé vyvrcholení superhrdinské trilogie, časový rozdíl jedné sezony (takže i 3D, a obdobná cena za lístky), třetím dílem se IM rozpočtově taky dostal do úplně těch nejvyšších čísel (300 milionů za film) a rozdíl činí padesát milionů ve prospěch DKR. Jinak, je mi samozřejmě jasný, že co se popularity týče, nemůže se Iron Man v Americe absolutně rovnat Batmanovi ;) Takle bude IM3 horko těžko překonávat toho, který to celé před více než deseti lety začal, Spider-Man (při dnešní inflaci, 400 -> 550 M). V zahraničí je už přes 800 milionů, úžasný číslo...ale destinace pro tyhle filmy neuvěřitelně, exponenciálně roste. Stačí se podívat na 120M z Číny.

No a jdeme dál...týden nato otvíral Great Gatsby. Moc dobré načasování, skvělý otvírák za padesát, avšak kvalita ne až tak úplně top, a ve výsledku necelých 150M v Americe a v cizině...250M je už pro něj hodně. Každopádně i Leo DiCaprio naplno rozzářil svou starpower. Zatím "se vyhýbá" těm nejprofláklejším hitovým filmů a točí spíše ty náročnější se zajímavými režiséry, či kolegy, či oboje za poslední 10 let má 7, které v Americe šli přes stovku. Zajímavé, že za mořem zdaleka tak úspěšný není...že by stále ještě stigma Titanicu?

263450
Noční písařská slina a chvilka analytické prózy *:D* Letní blockbusterová sezona se pomalu dostala do své polovině, tak se zpětně mrknu, co už máme za sebou a možná i lehce na to, co nás ještě čeká. Letos nám "léto" začalo v kinech velmi brzy. A pěkně zhurta. Už na konci dubna otvíral [b]Iron Man 3[/b] a dá se říci, že beze zbytku naplnil očekávání do něj vložená, tedy že bude domestic tržbama největším filmem roku. Nájezd na čtyřistovku z Ameriky je prozatím bezkonkurenční a nemyslím si, že ani příchozí filmy (dle mě se nejblíž dostane trojice Superman, Hunger Games a Hobit, která má velkou šanci jít přes 300M). No, zpátky IM3...a rovnou trošku "z druhý" strany. Pro tuhte konkrétní komiksovou postavu to byla životní šance. Velmi úspěšný předchozí díly, kombo Tony/Downey Jr. jako největší tahák současnosti, mega úspěšní loňští Avengers, který závěr trilogie o žezňákovi náležitě vyhypovali a v neposlední řadě nadšené ohlasy. No a v této situaci si producenti možná i brousili zuby na mety jako dosáhl Temný rytíř, či jeho pokračování (takové reálnější...). Dark Knight Rises je velmi dobrý příklad na porovnání. Obé vyvrcholení superhrdinské trilogie, časový rozdíl jedné sezony (takže i 3D, a obdobná cena za lístky), třetím dílem se IM rozpočtově taky dostal do úplně těch nejvyšších čísel (300 milionů za film) a rozdíl činí padesát milionů ve prospěch DKR. Jinak, je mi samozřejmě jasný, že co se popularity týče, nemůže se Iron Man v Americe absolutně rovnat Batmanovi *;)* Takle bude IM3 horko těžko překonávat toho, který to celé před více než deseti lety začal, Spider-Man (při dnešní inflaci, 400 -> 550 M). V zahraničí je už přes 800 milionů, úžasný číslo...ale destinace pro tyhle filmy neuvěřitelně, exponenciálně roste. Stačí se podívat na 120M z Číny. No a jdeme dál...týden nato otvíral [b]Great Gatsby[/b]. Moc dobré načasování, skvělý otvírák za padesát, avšak kvalita ne až tak úplně top, a ve výsledku necelých 150M v Americe a v cizině...250M je už pro něj hodně. Každopádně i Leo DiCaprio naplno rozzářil svou starpower. Zatím "se vyhýbá" těm nejprofláklejším hitovým filmů a točí spíše ty náročnější se zajímavými režiséry, či kolegy, či oboje za poslední 10 let má 7, které v Americe šli přes stovku. Zajímavé, že za mořem zdaleka tak úspěšný není...že by stále ještě stigma Titanicu?
0 0
reagovat
Jestli rozpočet The Purge byl 3 miliony, tak podle boxoffice.com následná distribuce vyšla na 22 míčů. To de :)
263394
Jestli rozpočet The Purge byl 3 miliony, tak podle boxoffice.com následná distribuce vyšla na 22 míčů. To de :)
0 0
reagovat
Studo - Jak už píše Cival ve článku, reálně ty náklady nejsou 3-5 mil dolarů. Dneska otevřít film do široké distribuce (to je 2200+ kin) stojí minimálně 15-20 milionů. Výrobou kopií pro kina to začíná, reklamou v televizi končí. Co se reklamy týče, tak tohle asi bylo na dolním konci spektra. Myslet si, že jakejkoliv film, co jde do 2200 kin, může stát 3-5 milionů, je blbost. Reálný náklady se vším všudy se blížili 15-20ti milionům. Což nic nemění na tom, že mohli mít s kinama dohodu - První víkend 80 procent distributorovi a už teďka být nechutně v plusu.

Neber to špatně. Ten film je obrovskej úspěch. Čekalo se 15 - 20 milionů a udělalo to 2x tolik. Ale to by se potom klidně mohlo říct, že tržby 10 milionů z 2500 kin jsou úspěch, protože se uvádí rozpočet pouze 3 miliony. To by tak nebylo, a celkovejch 20 milionů by i při rozpočtu 3 znamenalo, že je film v mínusu. Pokud by teda byl nasazenej v takovým počtu kin. Jiná věc by byla totální nezávislárna, která by kolovala po 400 kinech a reklama se občas objevila akorát na internetu. Viz Once, který se dostalo na deset milionů, ale Foxové do toho kolem a kolem narvali jenom milion a půl komplet se vším.

Ok, příště omezím ranní kávu 8):D
263393
Studo - Jak už píše Cival ve článku, reálně ty náklady nejsou 3-5 mil dolarů. Dneska otevřít film do široké distribuce (to je 2200+ kin) stojí minimálně 15-20 milionů. Výrobou kopií pro kina to začíná, reklamou v televizi končí. Co se reklamy týče, tak tohle asi bylo na dolním konci spektra. Myslet si, že jakejkoliv film, co jde do 2200 kin, může stát 3-5 milionů, je blbost. Reálný náklady se vším všudy se blížili 15-20ti milionům. Což nic nemění na tom, že mohli mít s kinama dohodu - První víkend 80 procent distributorovi a už teďka být nechutně v plusu. Neber to špatně. Ten film je obrovskej úspěch. Čekalo se 15 - 20 milionů a udělalo to 2x tolik. Ale to by se potom klidně mohlo říct, že tržby 10 milionů z 2500 kin jsou úspěch, protože se uvádí rozpočet pouze 3 miliony. To by tak nebylo, a celkovejch 20 milionů by i při rozpočtu 3 znamenalo, že je film v mínusu. Pokud by teda byl nasazenej v takovým počtu kin. Jiná věc by byla totální nezávislárna, která by kolovala po 400 kinech a reklama se občas objevila akorát na internetu. Viz Once, který se dostalo na deset milionů, ale Foxové do toho kolem a kolem narvali jenom milion a půl komplet se vším. Ok, příště omezím ranní kávu *8)**:D*
0 0
reagovat
kriste že víkende s tvrdým y...
2bagr: ja že hlavne už nekope penalty :D
263382
kriste že víkende s tvrdým y... 2bagr: ja že hlavne už nekope penalty :D
0 0
reagovat
studo: Právě proto Smith netančí :D
263380
studo: Právě proto Smith netančí *:D*
0 0
reagovat
Now You See Me prepady len o tretinu v druhom výkende, z toho bude možno aj stovka.
Byť tak producentom Paranormal Activity/The Purge a ďalších 3-5mil.$ filmov, ktoré mi zarábajú, tak ako zarábajú, tak robím len toto happy dance

Nejaká špeciálna tipovačka budúcotýždňového unpredictable Supermana bude? 8)
263378
Now You See Me prepady len o tretinu v druhom výkende, z toho bude možno aj stovka. Byť tak producentom Paranormal Activity/The Purge a ďalších 3-5mil.$ filmov, ktoré mi zarábajú, tak ako zarábajú, tak robím len toto [link="http://www.youtube.com/watch?v=zS1cLOIxsQ8"]happy dance[/link] Nejaká špeciálna tipovačka budúcotýždňového unpredictable Supermana bude? *8)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se