Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hobití videodeník #3: Staří známí jsou zpět

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
WOW skvělej denik:),přesně tak ma natacení vypadat(dobrá atmosféra mezi herci:D,...).
Nechapu vas co tady pisete ze ty videodeniky toho prozrazujou moc a kazí dojem z filmu.
Když vám to tak připadá,tak se na to nedívejte,ale ja,a jak sem si přečetl,tak i většina ostatníchh to považují za dobrou věc.




P.S.U nás v učebnici literatury sme naštestí měli uryvek z LOTRa,takže sem si ho každou hodinu četl furt dokola:D...
209328
WOW skvělej denik:),přesně tak ma natacení vypadat(dobrá atmosféra mezi herci:D,...). Nechapu vas co tady pisete ze ty videodeniky toho prozrazujou moc a kazí dojem z filmu. Když vám to tak připadá,tak se na to nedívejte,ale ja,a jak sem si přečetl,tak i většina ostatníchh to považují za dobrou věc. P.S.U nás v učebnici literatury sme naštestí měli uryvek z LOTRa,takže sem si ho každou hodinu četl furt dokola:D...
0 0
reagovat
Já jinak to mám podobně jako Merlin - nějaký detaily, co by mě ve filmu rozladily, se radši dozvím předem a zvyknu si na ně a film si pak užiju mnohem víc. Např. kdybych šla jako tabula rasa na šestého Pottera, byla bych totálně naštvaná a zklamaná, aspoň po prvním zhlédnutí, které je zásadní. Skoro žádné vzpomínky na Voldemorta, které zabíraly podstatnou část knihy, místo toho spousta romance a po zabití Brumbála žádný fight po celých Bradavicích? Když jsem se to dověděla půl roku dopředu, nejprve jsem se naštvala, pak jsem to vstřebala, smířila se s tím a nakonec si film skvěle užila. Kdybych to nevěděla, totálně by mě to v kině vytočilo a nic bych z toho neměla.

A jinak trpaslíci jsou fakt super, jestli mi přišli trochu excentricky udělaní, tak naživo mi to už ani nepřijde a mám z nich super pocit. S maskami jsou ti herci k nepoznání, hlavně teda Bombur. :D Trpaslický song ála Metallica.:+8)
209030
Já jinak to mám podobně jako Merlin - nějaký detaily, co by mě ve filmu rozladily, se radši dozvím předem a zvyknu si na ně a film si pak užiju mnohem víc. Např. kdybych šla jako tabula rasa na šestého Pottera, byla bych totálně naštvaná a zklamaná, aspoň po prvním zhlédnutí, které je zásadní. Skoro žádné vzpomínky na Voldemorta, které zabíraly podstatnou část knihy, místo toho spousta romance a po zabití Brumbála žádný fight po celých Bradavicích? Když jsem se to dověděla půl roku dopředu, nejprve jsem se naštvala, pak jsem to vstřebala, smířila se s tím a nakonec si film skvěle užila. Kdybych to nevěděla, totálně by mě to v kině vytočilo a nic bych z toho neměla. A jinak trpaslíci jsou fakt super, jestli mi přišli trochu excentricky udělaní, tak naživo mi to už ani nepřijde a mám z nich super pocit. S maskami jsou ti herci k nepoznání, hlavně teda Bombur. *:D* Trpaslický song ála Metallica.*:+**8)*
0 0
reagovat
Tak já vám taky neberu být na první projekci tabula rasa, ale nad filmem přemýšlím podobně, jak kyller a ne, že by to bylo jen - jo, to tu je, to ne... Ale prostě se dívám na film... Ostatně to by jsem pak měl po požitku, když ny jsem se díval na film znova... A tento případ je obvyklý jen slabých kusů a ověřuji si pravidelně jejich kvality ;)...
Takže prvotní waw efekt, který sice může být intenzivní, ale mě osobně moc nepřinese, raději oželím a vychutnám si tu fázi těšení se před filmem :). Jako by jsem fakt byl u toho... Prožíval jsem to takhle s dvojkou a trojkou LOTRem (i když méně intenzivně), trochu jsem to pociťoval před jedničkou (zmíněný kinobox a cinema byly tehdá zddroje informací, ve kterých nebylo možné přehlédnout LOTRA), od dvojky s Potterem, naposledy s Avatarem ;)... Je čas na předání žezla opět do rukou Petera...
209024
Tak já vám taky neberu být na první projekci tabula rasa, ale nad filmem přemýšlím podobně, jak kyller a ne, že by to bylo jen - jo, to tu je, to ne... Ale prostě se dívám na film... Ostatně to by jsem pak měl po požitku, když ny jsem se díval na film znova... A tento případ je obvyklý jen slabých kusů a ověřuji si pravidelně jejich kvality ;)... Takže prvotní waw efekt, který sice může být intenzivní, ale mě osobně moc nepřinese, raději oželím a vychutnám si tu fázi těšení se před filmem :). Jako by jsem fakt byl u toho... Prožíval jsem to takhle s dvojkou a trojkou LOTRem (i když méně intenzivně), trochu jsem to pociťoval před jedničkou (zmíněný kinobox a cinema byly tehdá zddroje informací, ve kterých nebylo možné přehlédnout LOTRA), od dvojky s Potterem, naposledy s Avatarem ;)... Je čas na předání žezla opět do rukou Petera...
0 0
reagovat

Nirnaeth

smutný příběh - češtinářky na základce a střední byly /jsou a ještě asi dlouho budou zlem
209020
smutný příběh - češtinářky na základce a střední byly /jsou a ještě asi dlouho budou zlem
Nirnaeth
0 0
reagovat
Hairy_Ass: Samozřejmě já bych to tak nikdy nenazvala.:D Jenže nás češtinu vyučovaly učitelky kované socialismem, u nichž vrchol tvorby byli Tolstoj a spol. a fantasy obecně pro ně byl brak nebo minimálně lehké čtení. Nikdy si nepřipustily, že ve fantasy by mohlo být něco zajímavého nebo hodného zmínění v hodinách.:- U nás táta četl jen myslivecké časopisy a mamka Vinnetua, jiné westerny a romantiku, takže jsem si to musela najít všechno sama.
209019
Hairy_Ass: Samozřejmě já bych to tak nikdy nenazvala.*:D* Jenže nás češtinu vyučovaly učitelky kované socialismem, u nichž vrchol tvorby byli Tolstoj a spol. a fantasy obecně pro ně byl brak nebo minimálně lehké čtení. Nikdy si nepřipustily, že ve fantasy by mohlo být něco zajímavého nebo hodného zmínění v hodinách.*:-* U nás táta četl jen myslivecké časopisy a mamka Vinnetua, jiné westerny a romantiku, takže jsem si to musela najít všechno sama.
0 0
reagovat

sidda

"a pak si v hlavě jen odškrtávej seznam"

Našťastie toto sa mňa netýka. Keď pozerám film, tak pozerám film a nerozmýšľam nad tým, čo tam má byť. To by ten film musel byť veľmi nudný a tým pádom je to jedno.
209003
"a pak si v hlavě jen odškrtávej seznam" Našťastie toto sa mňa netýka. Keď pozerám film, tak pozerám film a nerozmýšľam nad tým, čo tam má byť. To by ten film musel byť veľmi nudný a tým pádom je to jedno.
sidda
0 0
reagovat
U LOTRa jsem si taky chrochtal blahem, u každé fotky, u každého traileru. Teď si chci většinu nechat do přítmí sálu, tak už mi dejte pokoj. :D:))


"Ak je ten film dobrý, tak si ho človek užije aj keby videl a čítal všetko, čo sa dostane von."

Koukej si na všechny dostupné ukázky/klipy, čti rozhovory, co ve filmu bude, co se tam nevejde... a pak si v hlavě jen odškrtávej seznam. ;)

208998
U LOTRa jsem si taky chrochtal blahem, u každé fotky, u každého traileru. Teď si chci většinu nechat do přítmí sálu, tak už mi dejte pokoj. *:D**:))* "Ak je ten film dobrý, tak si ho človek užije aj keby videl a čítal všetko, čo sa dostane von." Koukej si na všechny dostupné ukázky/klipy, čti rozhovory, co ve filmu bude, co se tam nevejde... a pak si v hlavě jen odškrtávej seznam. ;)
0 0
reagovat
tak rozhodně díky internetu je teď získávání informací o chystaných filmech větší
před nějakými 10 lety to byly hlavně časopisi a pořad kinobox na ČT které jsem občas sledoval a četl ale až od té doby co jsem začal pravidělně sledovat MZ a i později zahraniční weby (pořád čekám na ty Avengers ffs ! ) :) tak jsem se ani po informacích moc nepídil a do kina jsem chodil vyloženě jen na opravdu velkej blockbuster.
třeba první matrix jsem v kině neviděl tak jako LOTR 1 ,za toSW Epizodu 1 2x, a první Potter v kině byl až 4 díl Ohnivý pohár (pak jsem hned v zápětí přečetl 5 a 6 knihu) :)
a to že film měl dabing nebo titulky jsem vůbec neřešil tak jako dnes 99 procent populace MZ :)))

tyhle video deníky jsou podle mě určitě super a můžeme být jedině rádi že je Peter jackson pro nás dělá.
208996
tak rozhodně díky internetu je teď získávání informací o chystaných filmech větší před nějakými 10 lety to byly hlavně časopisi a pořad kinobox na ČT které jsem občas sledoval a četl ale až od té doby co jsem začal pravidělně sledovat MZ a i později zahraniční weby (pořád čekám na ty Avengers ffs ! ) :) tak jsem se ani po informacích moc nepídil a do kina jsem chodil vyloženě jen na opravdu velkej blockbuster. třeba první matrix jsem v kině neviděl tak jako LOTR 1 ,za toSW Epizodu 1 2x, a první Potter v kině byl až 4 díl Ohnivý pohár (pak jsem hned v zápětí přečetl 5 a 6 knihu) :) a to že film měl dabing nebo titulky jsem vůbec neřešil tak jako dnes 99 procent populace MZ :))) tyhle video deníky jsou podle mě určitě super a můžeme být jedině rádi že je Peter jackson pro nás dělá.
0 0
reagovat
Ja s Nirnaeth tiež súhlasím. Navyše, keď sa film podarí (čo tu je takmer isté), tak po tom dlhom období hype si ten film nakoniec užije človek ešte viac. Ja som sa teda z trailerov naučil jedno. Ak je ten film dobrý, tak si ho človek užije aj keby videl a čítal všetko, čo sa dostane von. Ak je to sra*ka, tak už nič nepomôže.
208993
Ja s Nirnaeth tiež súhlasím. Navyše, keď sa film podarí (čo tu je takmer isté), tak po tom dlhom období hype si ten film nakoniec užije človek ešte viac. Ja som sa teda z trailerov naučil jedno. Ak je ten film dobrý, tak si ho človek užije aj keby videl a čítal všetko, čo sa dostane von. Ak je to sra*ka, tak už nič nepomôže.
0 0
reagovat

Hairy_Ass

U nás ve škole o braku nikdo nemluvil, ale mě tehdá pohoršovalo už jenom označení Pána prstenů za "únikovou" a "odpočinkovou" literaturu:D
208992
U nás ve škole o braku nikdo nemluvil, ale mě tehdá pohoršovalo už jenom označení Pána prstenů za "únikovou" a "odpočinkovou" literaturu*:D*
Hairy_Ass
0 0
reagovat

sidda

Já plně souhlasím s Nirnaeth, těšení se na LOTRa s každým novým obrázkem bylo šťastné období.

Například (nejen) pro mě učinilo určité avízo o tom, jak bude film vypadat, jeho sledování snesitelnější - plno lidí pohoršovalo, když se například dozvědělo, že Froda nepoveze k Brodu Glorfindel, ale místo toho tam Jackson vrazí akční Arwen. Měli ale čas to vstřebat a pochopili, proč to tak bude vhodnější. Nestalo se jim pak, že by v kině byli rozhořčení, co se to najednou na plátně děje. Jasně, že nechci aby vykecávali všechny zvraty ve filmu, ale někdy to může i pomoci.

Každopádně videodeníky také považuji za zdraví absolutně neškodné.
208991
Já plně souhlasím s Nirnaeth, těšení se na LOTRa s každým novým obrázkem bylo šťastné období. Například (nejen) pro mě učinilo určité avízo o tom, jak bude film vypadat, jeho sledování snesitelnější - plno lidí pohoršovalo, když se například dozvědělo, že Froda nepoveze k Brodu Glorfindel, ale místo toho tam Jackson vrazí akční Arwen. Měli ale čas to vstřebat a pochopili, proč to tak bude vhodnější. Nestalo se jim pak, že by v kině byli rozhořčení, co se to najednou na plátně děje. Jasně, že nechci aby vykecávali všechny zvraty ve filmu, ale někdy to může i pomoci. Každopádně videodeníky také považuji za zdraví absolutně neškodné.
sidda
0 0
reagovat

Nirnaeth

No, nazvat Pána prstenů brakovou fantasy, i když v uvozovkách, to se mi moc nelíbí. :) Ale každopádně, my jsme na střední škole blahé paměti v učebnicích Pána prstenů, jako (sice jediného, ale alespoň to) zástupce fantasy literatury, měli. A na ZŠ o něm minimálně jedna učitelka čj měla povědomí (větší než jsem tehdy měl já - jméno autora jsem totiž vyslovoval "Tolkien" :D).
208983
No, nazvat Pána prstenů brakovou fantasy, i když v uvozovkách, to se mi moc nelíbí. *:)* Ale každopádně, my jsme na střední škole blahé paměti v učebnicích Pána prstenů, jako (sice jediného, ale alespoň to) zástupce fantasy literatury, měli. A na ZŠ o něm minimálně jedna učitelka čj měla povědomí (větší než jsem tehdy měl já - jméno autora jsem totiž vyslovoval "Tolkien" *:D*).
Nirnaeth
0 0
reagovat
Zcela jednoduché, videodeníky, kdy se na scéně objevují postavy, lokace už mi prozradí, co si chci poprvé vychutnat v kině. Maximálně nějaká ta fotka. :)

Za ten čas, co trávím u teaserů/trailerů, jsem se naučil, že čím míň toho z filmu, na který se opravdu těším, vidím, tím líp.
208976
Zcela jednoduché, videodeníky, kdy se na scéně objevují postavy, lokace už mi prozradí, co si chci poprvé vychutnat v kině. Maximálně nějaká ta fotka. :) Za ten čas, co trávím u teaserů/trailerů, jsem se naučil, že čím míň toho z filmu, na který se opravdu těším, vidím, tím líp.
0 0
reagovat
Skvělý videodeník! :D:+:+

Ano, překlad by se občas hodil.

Jinak ty, co nechtějí vidět nic dopředu, tak nějak nechápu. Nic proti, jen mě to udivuje. Samozřejmě každý vnímáme filmy jinak, ale to, že dopředu budu vědět, jak vypadají trpaslíci, uvidím staré známé lokace ve studiu zpoza kamer a poslechnu si herce a ostatní, jak vykládají o tom, jak probíhá natáčení, a jak se navzájem špičkují, mně osobně zážitek z filmu nezkazí, jen umocní. Zjistila jsem totiž za léta čekání a těšení se na Harryho Pottera, že nejlepší je právě to těšení se. Jasně, filmy jsou super, ale teď, když je v kinech poslední Harry, je můj volný čas o něco chudší. Není žádný další Potter, na kterého se můžu těšit, a už asi ani nikdy nebude. S Pánem Prstenů jsem to měla tak, že jsem o něm před filmy nikdy neslyšela (bohužel, ve škole nás o "brakové fantasy" literatuře neučili vůbec nic a doma to nikdo nikdy nečetl). To, že existuje, jsem se tak dověděla až z videokazet s filmy, takže jsem nikdy ono těšení se na LOTRa a chození na něj do kina nezažila. :( Díky filmům jsem Tolkienovu světu propadla a objevila jsem tak asi nejlepší knížky, co jsem kdy četla. To, co jsem nezažila s Pánem Prstenů, si tak hodlám prožít s Hobbitem, v kterého už jsem ani nedoufala. A jak jsem řekla, nejlepší je pro mě to těšení. A k tomu já potřebuju nějaké kvalitní podněty jako videodeníky a oficiální fotky, bez nich by to těšení se bylo poloviční. Nebudu aktivně vyhledávat všechno, co se kde šustne, taky chci být překvapená, ale to, co mi naservíruje sám Peter Jackson, beru všemi deseti. :+

Nemám ovšem nic proti vám, co na nic ani nemrknete, jen vás nechápu. Pokud vám ale takovéhle informace zkazily zážitek z Pána Prstenů, tak to pak jo, asi bych taky byla opatrnější. Ale jak už jsem řekla, já Pána Prstenů v kinech nezažila a zážitky s jinými filmy mi to nezkazilo.

208974
Skvělý videodeník! *:D**:+**:+* Ano, překlad by se občas hodil. Jinak ty, co nechtějí vidět nic dopředu, tak nějak nechápu. Nic proti, jen mě to udivuje. Samozřejmě každý vnímáme filmy jinak, ale to, že dopředu budu vědět, jak vypadají trpaslíci, uvidím staré známé lokace ve studiu zpoza kamer a poslechnu si herce a ostatní, jak vykládají o tom, jak probíhá natáčení, a jak se navzájem špičkují, mně osobně zážitek z filmu nezkazí, jen umocní. Zjistila jsem totiž za léta čekání a těšení se na Harryho Pottera, že nejlepší je právě to těšení se. Jasně, filmy jsou super, ale teď, když je v kinech poslední Harry, je můj volný čas o něco chudší. Není žádný další Potter, na kterého se můžu těšit, a už asi ani nikdy nebude. S Pánem Prstenů jsem to měla tak, že jsem o něm před filmy nikdy neslyšela (bohužel, ve škole nás o "brakové fantasy" literatuře neučili vůbec nic a doma to nikdo nikdy nečetl). To, že existuje, jsem se tak dověděla až z videokazet s filmy, takže jsem nikdy ono těšení se na LOTRa a chození na něj do kina nezažila. :( Díky filmům jsem Tolkienovu světu propadla a objevila jsem tak asi nejlepší knížky, co jsem kdy četla. To, co jsem nezažila s Pánem Prstenů, si tak hodlám prožít s Hobbitem, v kterého už jsem ani nedoufala. A jak jsem řekla, nejlepší je pro mě to těšení. A k tomu já potřebuju nějaké kvalitní podněty jako videodeníky a oficiální fotky, bez nich by to těšení se bylo poloviční. Nebudu aktivně vyhledávat všechno, co se kde šustne, taky chci být překvapená, ale to, co mi naservíruje sám Peter Jackson, beru všemi deseti. *:+* Nemám ovšem nic proti vám, co na nic ani nemrknete, jen vás nechápu. Pokud vám ale takovéhle informace zkazily zážitek z Pána Prstenů, tak to pak jo, asi bych taky byla opatrnější. Ale jak už jsem řekla, já Pána Prstenů v kinech nezažila a zážitky s jinými filmy mi to nezkazilo.
0 0
reagovat
Ja som citlivý človek. 8)
208913
Ja som citlivý človek. *8)*
0 0
reagovat

duro

Som nevedel, že ťa ide tak ľahko dojať. :D

Ale je pravda, že toto už je týranie... Do premiéry je príliš ďaleko. Ešteže od septembra nastupujem do práce, budem mať menej času na rozmýšľanie o filmoch, takže mi ten čas utečie rýchlejšie.
208912
Som nevedel, že ťa ide tak ľahko dojať. :D Ale je pravda, že toto už je týranie... Do premiéry je príliš ďaleko. Ešteže od septembra nastupujem do práce, budem mať menej času na rozmýšľanie o filmoch, takže mi ten čas utečie rýchlejšie.
duro
0 0
reagovat
Celý čas som sa usmieval ako totálny retard, zhruba od príchodu Cate som plakal a na konci som zaťal päsť: YES!
208904
Celý čas som sa usmieval ako totálny retard, zhruba od príchodu Cate som plakal a na konci som zaťal päsť: YES!
0 0
reagovat
WalkingDude: Veď tam neukázali dokopy skoro nič. Iba to, že na place panuje skvelá atmosféra. :)
208903
WalkingDude: Veď tam neukázali dokopy skoro nič. Iba to, že na place panuje skvelá atmosféra. *:)*
0 0
reagovat
Ukazuji toho nejak moc. Asi koncim s deniky. Rad si pockam az na kino...
208902
Ukazuji toho nejak moc. Asi koncim s deniky. Rad si pockam az na kino...
0 0
reagovat
208900
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2011/07/HBT-DWF-007.jpg
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se