Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Matrix Revolutions: V.I.M.

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Po dlouhé době jsem se na to podíval a zajímalo by mě, kde autor vzal tu přestřelku ve vzduchoprázdnu? To je někde nějaká vystřižená scéna?
201563
Po dlouhé době jsem se na to podíval a zajímalo by mě, kde autor vzal tu přestřelku ve vzduchoprázdnu? To je někde nějaká vystřižená scéna?
0 -1
reagovat
Behem 10 dnu jsem sjel vsechny Matrixy a prichazim tedy s dalsi aktualizovanou uvahou.

V prvni rade negativa. To co jsem vytykal nejvice u dvojky, tedy absolutne scenaristicky nezvladnuta chemie lasky dvou hlavnich predstavitelu, zde nechybi, ale v dusledku vseho co se deje kolem, cim dal vic zapada do tizene osudovosti (tzn. zacina to fungovat), kterou nam tak chteli drive podstrcit. Toto spise rozmelnuji vedlejsi postavy, napr. kdyz Persephone rekne neco jako: "Vsechny nas zabije, bo je zamilovana." Debilita.

Tot jsou negativa. Vazne!

Herecky ansabl vcele s Hugo Weavingem (po dvojce se zde slusne rehabilituje a podava temer vykon z jednicky, chudak predstavitel Banea, ktery ma hrat Smithe v realnem svete, se nechyta) hraje sve a nabuzujici rec kapitana Muffina, nezni skoro vubec pateticky. Pribehove vse prichazi k bodu kdy se stretaji vsechny svety. Scena s upiry je fenomenalni a bitevni scena v doku stejne tak dechberouci jako tehdy v kine. Zaverecna anime scena je uplny opak toho, co jsem psal u dvojky, tady je vice opravdu vice. Taky je to diky vyspelejsimu CGI (pravdepodobne meli vice casu na render) a velmi vhodne kombinaci s jinymi elementy (miniatury a ziva akce).

Zakonceni pribehu je genialne jednoduche, ale zaroven nechavajici prostor na vlastni interpretaci a ja se bavil u toho, kdyz jsem poslouchal ruzne komentare k tomuto filmu. Zkratka, to co chteli Wachowsti sdelit publiku se odehrava v jednicce a trojce, dvojka by sla o hodinu zkratit (pouze hypoteticky, spousta veci se odehrava pri soubojich a v kosatych dialozich jen tak mimochodem).

10/10 jednoznacne stejne jako jednicka (Reoaded ma u me tak 7/10).
199909
Behem 10 dnu jsem sjel vsechny Matrixy a prichazim tedy s dalsi aktualizovanou uvahou. V prvni rade negativa. To co jsem vytykal nejvice u dvojky, tedy absolutne scenaristicky nezvladnuta chemie lasky dvou hlavnich predstavitelu, zde nechybi, ale v dusledku vseho co se deje kolem, cim dal vic zapada do tizene osudovosti (tzn. zacina to fungovat), kterou nam tak chteli drive podstrcit. Toto spise rozmelnuji vedlejsi postavy, napr. kdyz Persephone rekne neco jako: "Vsechny nas zabije, bo je zamilovana." Debilita. Tot jsou negativa. Vazne! Herecky ansabl vcele s Hugo Weavingem (po dvojce se zde slusne rehabilituje a podava temer vykon z jednicky, chudak predstavitel Banea, ktery ma hrat Smithe v realnem svete, se nechyta) hraje sve a nabuzujici rec kapitana Muffina, nezni skoro vubec pateticky. Pribehove vse prichazi k bodu kdy se stretaji vsechny svety. Scena s upiry je fenomenalni a bitevni scena v doku stejne tak dechberouci jako tehdy v kine. Zaverecna anime scena je uplny opak toho, co jsem psal u dvojky, tady je vice opravdu vice. Taky je to diky vyspelejsimu CGI (pravdepodobne meli vice casu na render) a velmi vhodne kombinaci s jinymi elementy (miniatury a ziva akce). Zakonceni pribehu je genialne jednoduche, ale zaroven nechavajici prostor na vlastni interpretaci a ja se bavil u toho, kdyz jsem poslouchal ruzne komentare k tomuto filmu. Zkratka, to co chteli Wachowsti sdelit publiku se odehrava v jednicce a trojce, dvojka by sla o hodinu zkratit (pouze hypoteticky, spousta veci se odehrava pri soubojich a v kosatych dialozich jen tak mimochodem). 10/10 jednoznacne stejne jako jednicka (Reoaded ma u me tak 7/10).
1 0
reagovat

popik

to Tenzrychnova: Jak rikas, vec nazoru. Me treba pokracovani a a prohloubeni sveta Matrixu sedlo.8)
164814
to Tenzrychnova: Jak rikas, vec nazoru. Me treba pokracovani a a prohloubeni sveta Matrixu sedlo.*8)*
popik
1 0
reagovat

popicek

Věc názoru. První Matrix přišel s hodně originálním nápadem, revolučním zpracováním a spoustou dalších líbivejch věcí. Další díly jenom rozpitvávaj jedničku a snažej se jí trumfnout, ale nemaj na to. Nemám nic proti běhání po zdech ale když už si tam Neo poletuje jako superman a hromy ze své zadnice odmetává stovky Smithů, děkuji nechci.
LOTRa bych sem netahal a uz vůbec nesrovnával jeho universum s "tím" z Matrixu.
A Oscaři nejsou známkou kvality, ale pouze jakéhosi uznání k oceněné osobě či filmu.
164811
Věc názoru. První Matrix přišel s hodně originálním nápadem, revolučním zpracováním a spoustou dalších líbivejch věcí. Další díly jenom rozpitvávaj jedničku a snažej se jí trumfnout, ale nemaj na to. Nemám nic proti běhání po zdech ale když už si tam Neo poletuje jako superman a hromy ze své zadnice odmetává stovky Smithů, děkuji nechci. LOTRa bych sem netahal a uz vůbec nesrovnával jeho universum s "tím" z Matrixu. A Oscaři nejsou známkou kvality, ale pouze jakéhosi uznání k oceněné osobě či filmu.
popicek
0 -1
reagovat

popik

panove bezte si brecet nekam jinam, ty vase tzv. zasadni poznatky jsou k smichu...Matrix jako celek se s necim jako hloupouckej a az na technologii veskrze tuctovej Avatar neda vubec srovnavat(kaslu na zisky a zda se, ze to same si mysli i Oscarova porota)...beru primery k trilogii LOTR, ale tam je to zase mimo vzhledem k obsahu.8)
164803
panove bezte si brecet nekam jinam, ty vase tzv. zasadni poznatky jsou k smichu...Matrix jako celek se s necim jako hloupouckej a az na technologii veskrze tuctovej Avatar neda vubec srovnavat(kaslu na zisky a zda se, ze to same si mysli i Oscarova porota)...beru primery k trilogii LOTR, ale tam je to zase mimo vzhledem k obsahu.*8)*
popik
1 0
reagovat
Záverečná bitka v MR je ok ale nemá ani na tu v Helmovom žlabe ...nie to ešte porovnávať s Minas Tirith a tou v Avatarovi ?)
164799
Záverečná bitka v MR je ok ale nemá ani na tu v Helmovom žlabe ...nie to ešte porovnávať s Minas Tirith a tou v Avatarovi *?)*
0 0
reagovat

Tenzrchnova

bacha, šlapeš tady do vosího hnízda... ale já myslim si to samý... :D:+
164796
bacha, šlapeš tady do vosího hnízda... ale já myslim si to samý... *:D**:+*
Tenzrchnova
0 -1
reagovat
Ale no tak tohle přeci nemůžete s Avatarem vůbec srovnávat. Proti jedničce neřeknu křivýho slova, ale ostatní dva filmy jsou jenom a pouze akčňáky plné tlachů o ničem a ubohým pokusem o napodobení sebe sama. Závěrečná bitka Nea a Smithse je vrchol kýče;)
164792
Ale no tak tohle přeci nemůžete s Avatarem vůbec srovnávat. Proti jedničce neřeknu křivýho slova, ale ostatní dva filmy jsou jenom a pouze akčňáky plné tlachů o ničem a ubohým pokusem o napodobení sebe sama. Závěrečná bitka Nea a Smithse je vrchol kýče*;)*
0 -2
reagovat
KARLOS: strielanie mnozstva robotov na jeden bod mi teda rozhodne nepride epicke, to mas teda pravdu.
Vo svojej dobe sa mi to pacilo, sice som to nikdy nejak extra neprezival, aj sa mi to paci, ale porovnavat to s Avatarom ci Panom Prstenov to ma fakt ani v pate nepichlo
164755
KARLOS: strielanie mnozstva robotov na jeden bod mi teda rozhodne nepride epicke, to mas teda pravdu. Vo svojej dobe sa mi to pacilo, sice som to nikdy nejak extra neprezival, aj sa mi to paci, ale porovnavat to s Avatarom ci Panom Prstenov to ma fakt ani v pate nepichlo
0 0
reagovat
Pro mě epičnost Matrix Revolutions pravděpodobně převyšuje Návrat krále, i když jsou pro mě oba filmy zcela zásadní :)
164751
Pro mě epičnost Matrix Revolutions pravděpodobně převyšuje Návrat krále, i když jsou pro mě oba filmy zcela zásadní :)
1 0
reagovat
Karlos: s těma chobotničkama jsi to přesně trefil :). Ty exoskelety tam v podstatě vůbec nemusely bejt.
A poslední minuty Titanicu nad hladinou...herdek, to jsi mi zase něco připomněl, scatmane :). Myslím, že už vím, jak strávím dnešní večer :)
164749
Karlos: s těma chobotničkama jsi to přesně trefil :). Ty exoskelety tam v podstatě vůbec nemusely bejt. A poslední minuty Titanicu nad hladinou...herdek, to jsi mi zase něco připomněl, scatmane :). Myslím, že už vím, jak strávím dnešní večer :)
0 0
reagovat
scatman: Nezapoměli, pro mě komplet celý Titanic převyšuje Avatar, jak do výpravy, tak do děje a té Durové epičnosti...
MR nemám rád, takže by sem byl nespravedlivý, ale ze Sionské bitvy mě baví akorát kompozice těch střílejících robotů a měřítko. Ono se tam vlastně nic něděje, jenom tam pořád někdo drží ukazováček na spoušti a chobotničky v milionech padaj k zemi...
ad konečný souboj Neo vs Smith - absolutně nebavil, dokonce by jsem ho nazval až nevkusným. Chápu, že to mělo být o něčem jiném, ale jako vůbec :D...
Samozřejmě vím, že redakce na Matrixu ujíždí, takže dál hanit nebudu :)...
164748
scatman: Nezapoměli, pro mě komplet celý Titanic převyšuje Avatar, jak do výpravy, tak do děje a té Durové epičnosti... MR nemám rád, takže by sem byl nespravedlivý, ale ze Sionské bitvy mě baví akorát kompozice těch střílejících robotů a měřítko. Ono se tam vlastně nic něděje, jenom tam pořád někdo drží ukazováček na spoušti a chobotničky v milionech padaj k zemi... ad konečný souboj Neo vs Smith - absolutně nebavil, dokonce by jsem ho nazval až nevkusným. Chápu, že to mělo být o něčem jiném, ale jako vůbec :D... Samozřejmě vím, že redakce na Matrixu ujíždí, takže dál hanit nebudu :)...
0 -1
reagovat
Otevřu MZ, a ihned vidím několik komentářů k Matrix Revolutions.:D Nechápu, co se děje, ale příště mi příjde vhod taková mimotechnická pomůcka: "Za vším hledej Avatar."
Mě třeba přišel více epičtější celý Tenkrát na západě, než vybrané sekvence z MR. A pokud jde o nějakou best of scénu, tak poslední minuty Titanicu nad hladinou nemají konkurenci, nebo jste snad už zapomněli?
164746
Otevřu MZ, a ihned vidím několik komentářů k Matrix Revolutions.*:D* Nechápu, co se děje, ale příště mi příjde vhod taková mimotechnická pomůcka: "Za vším hledej Avatar." Mě třeba přišel více epičtější celý Tenkrát na západě, než vybrané sekvence z MR. A pokud jde o nějakou best of scénu, tak poslední minuty Titanicu nad hladinou nemají konkurenci, nebo jste snad už zapomněli?
0 0
reagovat
Na Avataru vlastně mimo pár minut nic velkolepýho neni...:D Mě to teda přišlo velkolepý docela často, at už Jackův výcvik, první let, získávání kmenů a tak bych mohl pokračovat. MR nabízí co? Maximálně dost dobrou bitku se Smithem na konci a boj o Sion, jinak to je solidní nuda.
164739
Na Avataru vlastně mimo pár minut nic velkolepýho neni...*:D* Mě to teda přišlo velkolepý docela často, at už Jackův výcvik, první let, získávání kmenů a tak bych mohl pokračovat. MR nabízí co? Maximálně dost dobrou bitku se Smithem na konci a boj o Sion, jinak to je solidní nuda.
0 0
reagovat
Epičnost hlavne nemá nič spoločné s "výpravnosťou" či "rozmachom bojových scén". No, vlastne tam trochu súvislosť je, ale "epické" môže byť iba rozprávanie príbehu, nie použitie rekvizít.

A áno, MR je mnohonásobne veľkolepejšie ako Avatar. V Avatare okrem pádu stromu a likvidácie vlajkovej lode nič veľmi veľkolepé nie je.
164737
Epičnost hlavne nemá nič spoločné s "výpravnosťou" či "rozmachom bojových scén". No, vlastne tam trochu súvislosť je, ale "epické" môže byť iba rozprávanie príbehu, nie použitie rekvizít. A áno, MR je mnohonásobne veľkolepejšie ako Avatar. V Avatare okrem pádu stromu a likvidácie vlajkovej lode nič veľmi veľkolepé nie je.
0 0
reagovat
Termín "epičnost" se dá vykládat různě, ale IMO samotný zahájení bitvy v Avataru (Jakeova inovativní metoda likvidace prvních dvou lodí) strčí celou matrixovskou bitku do kapsy.
164736
Termín "epičnost" se dá vykládat různě, ale IMO samotný zahájení bitvy v Avataru (Jakeova inovativní metoda likvidace prvních dvou lodí) strčí celou matrixovskou bitku do kapsy.
0 0
reagovat
Bitva v M R je rozhodně epičtější než v Avatarovi. A i po 7 letech trikově na výši.
164733
Bitva v M R je rozhodně epičtější než v Avatarovi. A i po 7 letech trikově na výši.
0 0
reagovat

KarelR

Tak to kazdopadne, kdyz jsem na tom byl tehda v roce 2003 v kine, tak cely konec mi lezela celist nekde na podlaze. :+
164732
Tak to kazdopadne, kdyz jsem na tom byl tehda v roce 2003 v kine, tak cely konec mi lezela celist nekde na podlaze. *:+*
KarelR
0 0
reagovat

KarelR

Návrat Jediho? :D
164728
Návrat Jediho? *:D*
KarelR
0 0
reagovat
KarelR: Tak to rozhodně, ale já bych to smíchal dohromady :D
164727
KarelR: Tak to rozhodně, ale já bych to smíchal dohromady *:D*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se