Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Zimní prázdniny: Recenze

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek
9/10

Myslím že pred pár rokmi by ten film pôsobil ako zase ďalšia variácia niečoho čo sme videli už 100x, ale v období kedy si každý Hollywoodsky A lister ulietava na nekompromisne uchopenych stopazou na maximum prepalenych opusoch, pôsobí ten Payneov komorný opus strašne príjemne a osviežujúco normálne.

Toto je proste trochu Bokovka, trochu Ordinary People, trochu Dead Poets Society, trochu Dobrý Will Hunting a nesnaží sa to zázrakom o žiadnu ideologickú agendu o rasizme, vojne, politike, sociálnej nerovnosti a tieto veci sa z toho vydolovať síce dajú, ale nejde o ne, lebo tu ide skrátka o pár živo a dobre napisanych ľudsky pôsobiacich postáv a to je na tom to pekné. Že Payne nemáva moralistickym prstom, ale povie toho vlastne veľa, ale nikdy nestráca zo zreteľa postavy a fakt že toto je príbeh o ľuďoch.

 Giamatti tu má asi životnú rolu, ostatní mu výborne sekundujú, hudba s vkusom a tá dobovost aj filmarsky formálna je mňam a má to atmosféru.

Malá veľká pecka, ktorá nie náhodou asi v jednom zábere ukazuje Hoffmana v Little Big Man. Toto je Little Big Movie a vlastne za mňa znesie plne byť postavený na roveň Oppenheimerovi a Poor Things, len prináša niečo iné. Každopádne Hollywood mal silný rok a toto je film, ku ktorému sa vlastne z tohtoročných favoritov a uchádzačov o prestížne ceny vrátim možno aj najviac.
896363
9/10 Myslím že pred pár rokmi by ten film pôsobil ako zase ďalšia variácia niečoho čo sme videli už 100x, ale v období kedy si každý Hollywoodsky A lister ulietava na nekompromisne uchopenych stopazou na maximum prepalenych opusoch, pôsobí ten Payneov komorný opus strašne príjemne a osviežujúco normálne. Toto je proste trochu Bokovka, trochu Ordinary People, trochu Dead Poets Society, trochu Dobrý Will Hunting a nesnaží sa to zázrakom o žiadnu ideologickú agendu o rasizme, vojne, politike, sociálnej nerovnosti a tieto veci sa z toho vydolovať síce dajú, ale nejde o ne, lebo tu ide skrátka o pár živo a dobre napisanych ľudsky pôsobiacich postáv a to je na tom to pekné. Že Payne nemáva moralistickym prstom, ale povie toho vlastne veľa, ale nikdy nestráca zo zreteľa postavy a fakt že toto je príbeh o ľuďoch.  Giamatti tu má asi životnú rolu, ostatní mu výborne sekundujú, hudba s vkusom a tá dobovost aj filmarsky formálna je mňam a má to atmosféru. Malá veľká pecka, ktorá nie náhodou asi v jednom zábere ukazuje Hoffmana v Little Big Man. Toto je Little Big Movie a vlastne za mňa znesie plne byť postavený na roveň Oppenheimerovi a Poor Things, len prináša niečo iné. Každopádne Hollywood mal silný rok a toto je film, ku ktorému sa vlastne z tohtoročných favoritov a uchádzačov o prestížne ceny vrátim možno aj najviac.
1 -1
reagovat
reaguje na: M.i.k.e.
Auč, pardon! ?) Fixnuto, vyhazuju editora.
896144
Auč, pardon! *?)* Fixnuto, vyhazuju editora.
896106
0 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Já sem si přesně říkal to co Cival. Premisa „dvě rozdílné persony se sblíží“ (a o nic jiného v tom filmu nejde) je to, co mě vlastně k filmu má přitáhnout a díky tomu, že jsem tohle věděl, jsem se na film podíval. Kdyby mě na to lákal někdo ve smyslu „na internátní škole v 70. letech jde vše podle plánu, dokud se něco nestane“ by na mě asi nezapůsobilo :)

Rozhodně jsem si nepřišel ochuzen tím, že jsem to dopředu věděl. V tomhle případě mi hláška „nezjišťujte si o tom nic dopředu“ přišla nadbytečná, čekal bych ji u úplně jiné sorty filmů s velkými zvraty, zásadním odhalením apod., nikoliv u takto přímočaré věci.
896118
Já sem si přesně říkal to co Cival. Premisa „dvě rozdílné persony se sblíží“ (a o nic jiného v tom filmu nejde) je to, co mě vlastně k filmu má přitáhnout a díky tomu, že jsem tohle věděl, jsem se na film podíval. Kdyby mě na to lákal někdo ve smyslu „na internátní škole v 70. letech jde vše podle plánu, dokud se něco nestane“ by na mě asi nezapůsobilo *:)* Rozhodně jsem si nepřišel ochuzen tím, že jsem to dopředu věděl. V tomhle případě mi hláška „nezjišťujte si o tom nic dopředu“ přišla nadbytečná, čekal bych ji u úplně jiné sorty filmů s velkými zvraty, zásadním odhalením apod., nikoliv u takto přímočaré věci.
896027
0 0
reagovat
super film. Za mě nejlepší Payne a určitě sem ho neviděl naposledy...recenze taky dobrá ale to "nabili dojmu"....fuj
896106
super film. Za mě nejlepší Payne a určitě sem ho neviděl naposledy...recenze taky dobrá ale to "nabili dojmu"....fuj
0 0
reagují: KarelR
reagovat
Tak snad to naše kino zařadí aspoň jednou do programu
896030
Tak snad to naše kino zařadí aspoň jednou do programu
0 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Myslim ze vidis. Znal jsem trailer i zapletku, a i kdyz jsem je z vetsiny zapomnel, rozhodne mi to prehozeni vyhybky neprisel zasadni benefit a ani jsem nemel pocit, ze "cekam na ten spravny film". Proc? Protoze vsechny ty sceny byly tak fajn a tak sikovne napsany, zahrany i zrezirovany, ze jsem nemusel takovy kraviny resit a jen se nechal unaset...

Ale to uz bychom fakt mohli spoilery a tajeni zapletky resit i u S tebou me bavi svet a Marecku, podejte mi pero :) Seš outlocitnej :)
896028
Myslim ze vidis. Znal jsem trailer i zapletku, a i kdyz jsem je z vetsiny zapomnel, rozhodne mi to prehozeni vyhybky neprisel zasadni benefit a ani jsem nemel pocit, ze "cekam na ten spravny film". Proc? Protoze vsechny ty sceny byly tak fajn a tak sikovne napsany, zahrany i zrezirovany, ze jsem nemusel takovy kraviny resit a jen se nechal unaset... Ale to uz bychom fakt mohli spoilery a tajeni zapletky resit i u S tebou me bavi svet a Marecku, podejte mi pero :) Seš outlocitnej :)
896027
2 0
reagovat
Hele já jsem neviděl trailer a nevěděl jsem nic o zápletce a zasazení, jen že "to je ten novej super film s Giamattim". A podle mě to bylo dobře, protože...

... to první půlhodinu působí jako dost průhledná story o tom, jak bude profesor celej film cepovat pět kluků, přičemž půjde hlavně o rivalitu těch dvou, co se rvou, a někde v pozadí se občas zapojí kuchařka.

A pak to pod člověkem podtrhne koberec a vydá se to úplně jiným směrem. A přijde mi škoda se o tohle přehození výhybky připravit, to budeš naopak půl hodiny jen čekat, až ty nedůležitý čtyři kluci vykliděj pole a začne "ten skutečnej film", ne?


Ale jako obvykle to asi vidím moc složitě a 90 % lidí jsou takovýhle věci úplně jedno 8)
896027
Hele já jsem neviděl trailer a nevěděl jsem nic o zápletce a zasazení, jen že "to je ten novej super film s Giamattim". A podle mě to bylo dobře, protože... [spoiler]... to první půlhodinu působí jako dost průhledná story o tom, jak bude profesor celej film cepovat pět kluků, přičemž půjde hlavně o rivalitu těch dvou, co se rvou, a někde v pozadí se občas zapojí kuchařka. A pak to pod člověkem podtrhne koberec a vydá se to úplně jiným směrem. A přijde mi škoda se o tohle přehození výhybky připravit, to budeš naopak půl hodiny jen čekat, až ty nedůležitý čtyři kluci vykliděj pole a začne "ten skutečnej film", ne?[/spoiler] Ale jako obvykle to asi vidím moc složitě a 90 % lidí jsou takovýhle věci úplně jedno *8)*
5 0
reagují: michal.kobelka, Cival
reagovat
reaguje na: duro
Ale stejne je to zajimava myslenky. Jako ze se tam dejou veci jako v Pocatku, Mementu nebo ve Fight Clubu, Karle? :) Podle me tady to muzes vedet a je to fuk...
896025
Ale stejne je to zajimava myslenky. Jako ze se tam dejou veci jako v Pocatku, Mementu nebo ve Fight Clubu, Karle? :) Podle me tady to muzes vedet a je to fuk...
896019
0 0
reagovat
reaguje na: duro
Fuck :D Ehm... selhání editora!
896023
Fuck *:D* Ehm... selhání editora!
896019
1 0
reagovat
V první řadě bych vám chtěl poradit, abyste rozhodně pátrali po tom, co přesně se ve filmu děje.

Vážne? :)
896019
V první řadě bych vám chtěl poradit, abyste rozhodně pátrali po tom, co přesně se ve filmu děje. Vážne? *:)*
1 0
reagují: Cival, KarelR
reagovat
Líbí se mi zařazení mezi Společnost mrtvých básníků a Willa Huntinga, protože to je stejná úroveň kvality a těsta. :+
896000
Líbí se mi zařazení mezi Společnost mrtvých básníků a Willa Huntinga, protože to je stejná úroveň kvality a těsta. *:+*
4 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se