Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rok 2023 v českých kinech: chybí české hity a mizí i diváci

příspěvky 1 - 2 Napsat příspěvek
"Potvrzuje se tedy, že po odeznění pandemie se kina na svojí původní úroveň nevrací a je otázkou, zda se ještě někdy vrátí." -- Pokud se to muze napsat... Podle me se uz nevrati. Tretina divaku pryc oproti konci 2010s je blizko US cislum. A ve vetsine zemi to nejspis bude obdobne. Letos tipuji mezirocni pokles k 10%, kdyz v Americe se ceka kolem 15% a mirnit to v trzbach zase bude jen inflace. Ta treba brzdi ceske hity v rozmachu, ale tez stream moznosti (nezapominal bych tady na Voyo apod.) a neatraktivita titulu. Coz je docela fascinujici, kdyz se vi na co tady divak slysi, ale stejne nejsou schopni mu ten produkt dodat. Letos maji navstevnost tahnout hodne rodinne filmy, ale ty bude proste brzdit cena listku, obcerstveni. A pak zustavaji blockbustery a tam je ta 2024 nabidka hrozne slaboucka - Joker bude letosni Barbenheimer a Deadpoola asi vytahnou memberberries, ale zbytek nejspis nedokaze byt plosne takovym lakadlem. A pak samozrejme demograficke slozeni populace, kdy obyvatelstvo starne a kino holt bylo vzdy zabavou predevsim pro lidi do 35. Navic jsou vyznamne rozdily napric CR, treba tady v OL kraji porodnost rok od roku klesa, mesta uz tady maji cisla nejnizsi od WWII a takove, ci-li tady chybi i nejake potencialni publikum, na ktere by slo cilit. Ted nebo do budoucna. Kdyz to treba letos stoji na Padouchovi, Pande, Aristokratce atd.
892673
[i]"Potvrzuje se tedy, že po odeznění pandemie se kina na svojí původní úroveň nevrací a je otázkou, zda se ještě někdy vrátí."[/i] -- Pokud se to muze napsat... Podle me se uz nevrati. Tretina divaku pryc oproti konci 2010s je blizko US cislum. A ve vetsine zemi to nejspis bude obdobne. Letos tipuji mezirocni pokles k 10%, kdyz v Americe se ceka kolem 15% a mirnit to v trzbach zase bude jen inflace. Ta treba brzdi ceske hity v rozmachu, ale tez stream moznosti (nezapominal bych tady na Voyo apod.) a neatraktivita titulu. Coz je docela fascinujici, kdyz se vi na co tady divak slysi, ale stejne nejsou schopni mu ten produkt dodat. Letos maji navstevnost tahnout hodne rodinne filmy, ale ty bude proste brzdit cena listku, obcerstveni. A pak zustavaji blockbustery a tam je ta 2024 nabidka hrozne slaboucka - Joker bude letosni Barbenheimer a Deadpoola asi vytahnou memberberries, ale zbytek nejspis nedokaze byt plosne takovym lakadlem. A pak samozrejme demograficke slozeni populace, kdy obyvatelstvo starne a kino holt bylo vzdy zabavou predevsim pro lidi do 35. Navic jsou vyznamne rozdily napric CR, treba tady v OL kraji porodnost rok od roku klesa, mesta uz tady maji cisla nejnizsi od WWII a takove, ci-li tady chybi i nejake potencialni publikum, na ktere by slo cilit. Ted nebo do budoucna. Kdyz to treba letos stoji na Padouchovi, Pande, Aristokratce atd.
1 0
reagovat
Tak já tenhle rok měl nejsilnější 188 filmu a 42x v kině 8)
892668
Tak já tenhle rok měl nejsilnější 188 filmu a 42x v kině *8)*
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se