Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Pět nocí u Freddyho: Recenze

příspěvky 1 - 15 Napsat příspěvek

4/10

Stejně nudné, uspávající a celkově mizerné, jako pár let starý nepřiznaný rip off s Cagem, jen s trochu vyšším rozpočtem (který nejde moc poznat) a se zbytečnými dvaceti minutami stopáže navíc (které jdou poznat docela dost). Dle dosavadních tržeb jsou asi znalci a hlavně fanoušci herní předlohy když už ne nadšeni, tak alespoň spokojeni, jelikož já se mezi cílovku neřadím a o téhle značce vím jen to, že existuje, všechny přítomné fan service prvky (kterých je ve filmu jistě požehnaně) šly úplně mimo mě a celým filmem jsem se protrpěl od začátku až do konce.
 
S hororem to nemá (s ohledem na krotký rating nepřekvapivě) společného prakticky nic (těch pár krátkých pokusů o nějakou strašidelnou scénu snad nedokáže vyděsit vůbec nikoho), bohužel to není ani komedie (což by se, vzhledem ke směšné premise o posednutých vraždících figurínách, docela hodilo), případně parodie (na všechny podobné žánrové braky). Je to nefunkční slepenec všeho možného, od psychologického dramatu s rádoby dojemnou rodinnou linkou, přes duchařinu pro nenáročné s dokola se opakujícími snovými sekvencemi, až po krimi thriller s tragickým záporákem lomeno neúspěšným cosplayerem, postrádající napětí, atmosféru, tempo a finále, které by dávalo nějaký smysl. Pokud mají adaptace (čehokoliv) za úkol, vedle profitu, přitáhnout k předloze nové fanoušky, tak tady se to těžce nepovedlo. 
887263
Stejně nudné, uspávající a celkově mizerné, jako pár let starý nepřiznaný rip off s Cagem, jen s trochu vyšším rozpočtem (který nejde moc poznat) a se zbytečnými dvaceti minutami stopáže navíc (které jdou poznat docela dost). Dle dosavadních tržeb jsou asi znalci a hlavně fanoušci herní předlohy když už ne nadšeni, tak alespoň spokojeni, jelikož já se mezi cílovku neřadím a o téhle značce vím jen to, že existuje, všechny přítomné fan service prvky (kterých je ve filmu jistě požehnaně) šly úplně mimo mě a celým filmem jsem se protrpěl od začátku až do konce.   S hororem to nemá (s ohledem na krotký rating nepřekvapivě) společného prakticky nic (těch pár krátkých pokusů o nějakou strašidelnou scénu snad nedokáže vyděsit vůbec nikoho), bohužel to není ani komedie (což by se, vzhledem ke směšné premise o posednutých vraždících figurínách, docela hodilo), případně parodie (na všechny podobné žánrové braky). Je to nefunkční slepenec všeho možného, od psychologického dramatu s [spoiler]rádoby dojemnou rodinnou linkou[/spoiler], přes duchařinu pro nenáročné s [spoiler]dokola se opakujícími snovými sekvencemi[/spoiler], až po krimi thriller s [spoiler]tragickým záporákem lomeno neúspěšným cosplayerem[/spoiler], postrádající napětí, atmosféru, tempo a finále, které by dávalo nějaký smysl. Pokud mají adaptace (čehokoliv) za úkol, vedle profitu, přitáhnout k předloze nové fanoušky, tak tady se to těžce nepovedlo. 
4/10
1 0
reagovat

7/10

Myslím, že ta recenze není dobře postavená. Jistě, pokud to hodnotíte jako pokus o hororový film jako třeba Věc, tak to musí selhat. Na tom není nic divného. Ale zde se autoři o nic takového nesnažili. Je to opravdu mířené jako horor pro děti / zfilmování oblíbeného fenoménu. A troufám si říct, že v obou těchto ohledech si film zaslouží výrazně lepší hodnocení.
Původní hru jsem hrál a považoval za originální "zábavně cáklou" indie hororovou hříčku. Kulturním fenoménem se alespoň v okruhu mých dětí stala až tak o rok později a moji synové mě na to také vytáhli do kina "protože na to šel už každej"
Naprosto souhlasím, že pokud nejste dítě, nebo jste alespoň nebyli součástí sociální skupiny, kde se tato hra řešila jako kulturní událost, tak si film moc neužijete, ale pokud jste, nemusíte ani moc přivírat oko, ten film je prostě dobrý.
886287
Myslím, že ta recenze není dobře postavená. Jistě, pokud to hodnotíte jako pokus o hororový film jako třeba Věc, tak to musí selhat. Na tom není nic divného. Ale zde se autoři o nic takového nesnažili. Je to opravdu mířené jako horor pro děti / zfilmování oblíbeného fenoménu. A troufám si říct, že v obou těchto ohledech si film zaslouží výrazně lepší hodnocení. Původní hru jsem hrál a považoval za originální "zábavně cáklou" indie hororovou hříčku. Kulturním fenoménem se alespoň v okruhu mých dětí stala až tak o rok později a moji synové mě na to také vytáhli do kina "protože na to šel už každej" Naprosto souhlasím, že pokud nejste dítě, nebo jste alespoň nebyli součástí sociální skupiny, kde se tato hra řešila jako kulturní událost, tak si film moc neužijete, ale pokud jste, nemusíte ani moc přivírat oko, ten film je prostě dobrý.
7/10
0 -2
reagovat
Díky za recenzi, další film co si teď mohu s klidem nechat ujít.
Oproti tomu Willy´s Wonderland... neodvážil bych se prohlásit za dobrý film, nicméně celkem jsem si ho užil. Jásně, z námětu "magor Cage likviduje animatronický loutky" se dalo vytěžit určitě víc, ale za mě pořád fajn výplach.
885778
Díky za recenzi, další film co si teď mohu s klidem nechat ujít. Oproti tomu Willy´s Wonderland... neodvážil bych se prohlásit za dobrý film, nicméně celkem jsem si ho užil. Jásně, z námětu "magor Cage likviduje animatronický loutky" se dalo vytěžit určitě víc, ale za mě pořád fajn výplach.
0 0
reagovat
reaguje na: crom
Co čtu z komentů od mladších holek u mě na fb, tak je to hlavně o fanservice a kdo nezná lore tak se bavit nebude.
885632
Co čtu z komentů od mladších holek u mě na fb, tak je to hlavně o fanservice a kdo nezná lore tak se bavit nebude.
885628
1 0
reagovat
Má smysl na to chodit, když jsem to nikdy nehrál a ani o tom neslyšel, takže mě mine veškerý fanservice?
885628
Má smysl na to chodit, když jsem to nikdy nehrál a ani o tom neslyšel, takže mě mine veškerý fanservice?
0 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: esmo
Willy's Wonderland je skvělej :)
885603
[url=https://www.csfd.cz/film/818233-willyho-kouzelny-svet/recenze/]Willy's Wonderland[/url] je skvělej :)
885441
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
ja som voci tymto fenomenom dost obrneny. napr. na prveho pottera som isiel ako na novehonColumbusa a bol som v prdeli, ze je plne kino:D
885586
ja som voci tymto fenomenom dost obrneny. napr. na prveho pottera som isiel ako na novehonColumbusa a bol som v prdeli, ze je plne kino*:D*
885583
2 0
reagovat
Mě dost fascinuje jaký je tohle hit... a zároveň i trochu děsí, protože to je snad první takto velký popkulturní fenomén který mě úplně minul a vůbec jsem nevěděl že existuje. I feel old.

Ale když se dívám na gameplay, mám trochu radost z té mladší generace... tohle, Minecraft, Roblox,... - všechno to dokazuje že grafická vymazlenost moderních her je pro děti zcela nepodstatná a základ skutečného úspěchu vždy je a bude v hratelnosti.
885583
Mě dost fascinuje jaký je tohle hit... a zároveň i trochu děsí, protože to je snad první takto velký popkulturní fenomén který mě úplně minul a vůbec jsem nevěděl že existuje. I feel old. Ale když se dívám na gameplay, mám trochu radost z té mladší generace... tohle, Minecraft, Roblox,... - všechno to dokazuje že grafická vymazlenost moderních her je pro děti zcela nepodstatná a základ skutečného úspěchu vždy je a bude v hratelnosti.
4 0
reagují: pepo
reagovat

6/10

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.  

P.S. V živote som nevidel dcéru takto prežívať film. 

P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná.
885581
Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. V živote som nevidel dcéru takto prežívať film.  P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná.
6/10
3 0
reagovat
Fuka hodnotí stejně jako Přišla v noci:D
885540
Fuka hodnotí stejně jako Přišla v noci*:D*
0 0
reagovat
reaguje na: Sublog
Však já byl docela spoko, taky těch 5/10, bavil jsem se ?) ... ale vím, že by se pan Hlad nebavil a proto chci, aby to viděl :D
885474
Však já byl docela spoko, taky těch 5/10, bavil jsem se *?)* ... ale vím, že by se pan Hlad nebavil a proto chci, aby to viděl *:D*
885446
0 0
reagovat
Hru vůbec neznám, ale tady v kině je skoro vyprodáno, což....mi samo o sobě zatím dává spíš důvod na to nejít, protože uřvaní teenageři v kině sypající mi popcorn za krk, nejsou nejlepší společnost :D
Ale až ten nápor odpadne, tak zajdu. Miluju tahle béčka (až céčka? :D )
885454
Hru vůbec neznám, ale tady v kině je skoro vyprodáno, což....mi samo o sobě zatím dává spíš důvod na to nejít, protože uřvaní teenageři v kině sypající mi popcorn za krk, nejsou nejlepší společnost *:D* Ale až ten nápor odpadne, tak zajdu. Miluju tahle béčka (až céčka? *:D* )
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
To ale nebylo zas tak hrozný :D. Taková jednohubka za 5/10, ale kdybych se musel podruhé kouknout na tohle nebo třeba na Mandy, asi bych sáhnul po tomhle. 
885446
To ale nebylo zas tak hrozný *:D*. Taková jednohubka za 5/10, ale kdybych se musel podruhé kouknout na tohle nebo třeba na Mandy, asi bych sáhnul po tomhle. 
885441
0 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: esmo
Ne 8)
885442
Ne *8)*
885441
1 0
reagovat
Hlade a teď si prosím dej pro porovnání verzi s Nicem Cagem :D
Willy's Wonderland
885441
Hlade a teď si prosím dej pro porovnání verzi s Nicem Cagem *:D* [url=https://www.csfd.cz/film/818233-willyho-kouzelny-svet/recenze/]Willy's Wonderland[/url]
4 0
reagují: notch, Sublog, Mr. Hlad
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se