Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o sci-fi klasice Hvězdná pěchota

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
V liberecké Varšavě byl ten od 16 let. Byl to pro mě tehdy splněnej sen - sci-fi a kvalitní válečné jatka. Rozhodně na něj nedám dopustit. Pecka film.
881806
V liberecké Varšavě byl ten od 16 let. Byl to pro mě tehdy splněnej sen - sci-fi a kvalitní válečné jatka. Rozhodně na něj nedám dopustit. Pecka film.
0 0
reagovat
Kdepak někdo - ONI! Páni všeho másla!
880626
Kdepak někdo - ONI! Páni všeho másla!
0 0
reagovat
reaguje na: Robur
Nevidím ten rozdíl mezi rusáky hmyzáky a Ukrajinci jako hvězdnou pěchotou ....já vidím bratrovzažedný boj mezi hmyzáky ,které někdo naschvál tahá do Evropy ,aby se nemluvilo o tom že sami máme máslo na hlavě ...
880624
Nevidím ten rozdíl mezi rusáky hmyzáky a Ukrajinci jako hvězdnou pěchotou ....já vidím bratrovzažedný boj mezi hmyzáky ,které někdo naschvál tahá do Evropy ,aby se nemluvilo o tom že sami máme máslo na hlavě ...
879977
0 0
reagovat

Nostalgie ...

Pro mne byla Hvězdná pěchota životní předěl . Poslední film ,kdy jsme se nezávisle na sobě sešli všichni kámoši z okolí v jednom kině na jedno představení .Tak jako když nás chodil zástup pravidelných diváků do letního kina za socíku .Těžká nostalgie a vlastně poslední film na kterém jsme se kdy jako kompletní stará garda ze střední takhle sešli .
Knížku jsem nečetl ,ale Henleinovi nebyla nacistická ideologie zas tak proti srsti i v jiných románech . Takže ano je tam buď komedie nebo stesk po nefalšovaném světoobčanství ,zvlášť do půlky filmu to není otevřená komedie podobně jako Pátý element je hardore scifi ...tak do půlky.
Ve filmu jsou to brouci ,kdo zaútočil na lidstvo ( knihu jsem nečetl) asteroidy .Alespoň tak to praví filmová propaganda .
880623
Pro mne byla Hvězdná pěchota životní předěl . Poslední film ,kdy jsme se nezávisle na sobě sešli všichni kámoši z okolí v jednom kině na jedno představení .Tak jako když nás chodil zástup pravidelných diváků do letního kina za socíku .Těžká nostalgie a vlastně poslední film na kterém jsme se kdy jako kompletní stará garda ze střední takhle sešli . Knížku jsem nečetl ,ale Henleinovi nebyla nacistická ideologie zas tak proti srsti i v jiných románech . Takže ano je tam buď komedie nebo stesk po nefalšovaném světoobčanství ,zvlášť do půlky filmu to není otevřená komedie podobně jako Pátý element je hardore scifi ...tak do půlky. Ve filmu jsou to brouci ,kdo zaútočil na lidstvo ( knihu jsem nečetl) asteroidy .Alespoň tak to praví filmová propaganda .
Nostalgie ...
0 0
reagovat
To čo hovoril Hlad okolo 41 minúty videa sedí skôr na Enderovu hru ktorú som čítal omnoho skôr ako podľa nej vznikol nie bohvieako dobrý film, takže teraz skutočne neviem či sa to preberalo aj vo filme.

Hviezdnu pechotu som v čase jej vzniku ako "filmový maniak" samozrejme zaregistroval, ale z ukážok som usúdil že je to pičovina na ktorú sa určite nebudem pozerať. Nakoniec som si ju pozrel až o niekoľko rokov pozdejšie a s veľkou radosťou som si musel priznať že som sa mýlil. :)
880547
To čo hovoril Hlad okolo 41 minúty videa sedí skôr na [spoiler]Enderovu hru[/spoiler] ktorú som čítal omnoho skôr ako podľa nej vznikol nie bohvieako dobrý film, takže teraz skutočne neviem či sa to preberalo aj vo filme. Hviezdnu pechotu som v čase jej vzniku ako "filmový maniak" samozrejme zaregistroval, ale z ukážok som usúdil že je to pičovina na ktorú sa určite nebudem pozerať. Nakoniec som si ju pozrel až o niekoľko rokov pozdejšie a s veľkou radosťou som si musel priznať že som sa mýlil. *:)*
1 0
reagovat
reaguje na: HAL
Já právě tušil, že to v knize asi bude nějakým způsobem ošetřeno, zatímco Verhoeven na podobné "nepodstatné detaily" neměl čas:D. Přitom to stačilo podat tak, že flotila musí z planety zachránit nějaké kolonisty, což dostane na starost pěchota a jinak to nejde, bla, bla, bla a teprve poté celou planetu odpálí z orbity (v podstatě totéž co Aliens:)).

Je ale fakt, že celoplošná cannon fodder taktika, se kterou jsou ve filmu všechny postavy naprosto v pohodě bez jakýchkoliv otázek, přestože Federace jistě disponuje arzenálem k tomu, aby zničila celou planetu, aniž by padl jediný pěšák, pěkně ukazuje, jak celý ten politický systém a tamní společnost funguje, takže mise asi splněna.   
880373
Já právě tušil, že to v knize asi bude nějakým způsobem ošetřeno, zatímco Verhoeven na podobné "nepodstatné detaily" neměl čas*:D*. Přitom to stačilo podat tak, že flotila musí z planety zachránit nějaké kolonisty, což dostane na starost pěchota a jinak to nejde, bla, bla, bla a teprve poté celou planetu odpálí z orbity (v podstatě totéž co Aliens*:)*). Je ale fakt, že celoplošná cannon fodder taktika, se kterou jsou ve filmu všechny postavy naprosto v pohodě bez jakýchkoliv otázek, přestože Federace jistě disponuje arzenálem k tomu, aby zničila celou planetu, aniž by padl jediný pěšák, pěkně ukazuje, jak celý ten politický systém a tamní společnost funguje, takže mise asi splněna.   
880343
1 0
reagovat
reaguje na: Polux
"Proč se Federace vůbec obtěžuje s nějakým výsadkem a nezničí celou planetu orbitálním bombardováním atomovkami?"

Z knihy si pamatuji jen málo, je to fakt dávno, ale k tomuto - Verhoeven to schválně natočil jako primitivní meatgrinder kde tisíce chudáků jdou s brouky bezmála na férovku, v knize je to naopak pár elitních vojáků v brutálních létajících power armorech, kteří právě jak píšeš poskakují nad planetou a sypou kolem sebe atomovky. Te technologická disparita je tam nekonečně výraznější.

Film není "lepší", ale "jiný". Natolik jiný že srovnávat je po kvalitativní stránce tady prakticky nejde.
880343
"Proč se Federace vůbec obtěžuje s nějakým výsadkem a nezničí celou planetu orbitálním bombardováním atomovkami?" Z knihy si pamatuji jen málo, je to fakt dávno, ale k tomuto - Verhoeven to schválně natočil jako primitivní meatgrinder kde tisíce chudáků jdou s brouky bezmála na férovku, v knize je to naopak pár elitních vojáků v brutálních létajících power armorech, kteří právě jak píšeš poskakují nad planetou a sypou kolem sebe atomovky. Te technologická disparita je tam nekonečně výraznější. Film není "lepší", ale "jiný". Natolik jiný že srovnávat je po kvalitativní stránce tady prakticky nejde.
880338
1 0
reagují: Polux
reagovat
Knihu jsem nečetl (protože se ke mně dostaly zvěsti mnohem sečtělejších osob o tom, že byť je film hodně volná adaptace, tak je prostě stran své zábavnosti mnohem lepší), takže spousta otázek mi zůstala až do dnešních dní nezodpovězena (Čím se brouci živí, když na těch planetách kromě nich není žádný život? Proč se Federace vůbec obtěžuje s nějakým výsadkem a nezničí celou planetu orbitálním bombardováním atomovkami? Jak přesně dokážou brouci nasměrovat asteroidy přes celou galaxii tak, aby trefili Zemi a jak to, že podobné putování kusu šutru vesmírem netrvá celou věčnost?), ale co je horší, tahle nestárnoucí pecka mi tehdy v kině trestuhodně unikla, což jednak absolutně nechápu (Verhoeven je můj oblíbený režisér a military sci-fi v čele s Aliens oblíbený žánr, tak kde se, sakra, stala chyba:D?) a jednak toho lituji dodnes. Na druhou stranu na videu jsem poté film protáčel každý rok, poctivě jsem nakoukal příšernou dvojku a jen o málo lepší trojku i oba vcelku ucházející animované filmy a odehrál (ne moc kvalitní, ale pro mě extra zábavnou) střílečku.
 
Podobně neodolatelný koktejl brutálně krvavé akce, naivní soap opery, ostrých hlášek, černohumorné parodie (ty reklamně-propagační vsuvky po vzoru RoboCopa jsou top) a regulérního zpravodajského týdeníku/náborového videa se v hollywoodském mainstreamu málokdy vidí. Není divu, že Verhoevenovu brilantní vizi ve své době kritici i publikum tak úplně nepřijali. Doteď se divím tomu, že Verhoevenovi a spol. studio po přečtení takhle sofistikovaně brakového scénáře těch šílených 100 mega plus a eRkový rating odkleplo (a podle toho také dopadlo - film byl podobný finanční propadák jako Showgirls, jen s tím rozdílem, že tady to bylo rozhodně nezaslouženě, což je také důvod, proč byla dvojka tak ultra laciná budgetovka), ale ještěže to udělalo, jinak by bylo buď o jednu kultovní klasiku méně a nebo by produkčně nevypadala i po čtvrtstoletí tak velkolepě. Škoda jen, že scéna Ricovy záchrany před jistou smrtí Rasczakem v úvodu filmu je odbyta zatmívačkou a později jedním kratičkým dialogem (to mohla být tak působivá scéna, kdyby se do filmu dostala) a Poledouris je - minimálně tady - tak mizerná zpěvačka:D. Jinak je to totiž žánrová dokonalost:).  
880338
Knihu jsem nečetl (protože se ke mně dostaly zvěsti mnohem sečtělejších osob o tom, že byť je film hodně volná adaptace, tak je prostě stran své zábavnosti mnohem lepší), takže spousta otázek mi zůstala až do dnešních dní nezodpovězena (Čím se brouci živí, když na těch planetách kromě nich není žádný život? Proč se Federace vůbec obtěžuje s nějakým výsadkem a nezničí celou planetu orbitálním bombardováním atomovkami? Jak přesně dokážou brouci nasměrovat asteroidy přes celou galaxii tak, aby trefili Zemi a jak to, že podobné putování kusu šutru vesmírem netrvá celou věčnost?), ale co je horší, tahle nestárnoucí pecka mi tehdy v kině trestuhodně unikla, což jednak absolutně nechápu (Verhoeven je můj oblíbený režisér a military sci-fi v čele s Aliens oblíbený žánr, tak kde se, sakra, stala chyba*:D*?) a jednak toho lituji dodnes. Na druhou stranu na videu jsem poté film protáčel každý rok, poctivě jsem nakoukal příšernou dvojku a jen o málo lepší trojku i oba vcelku ucházející animované filmy a odehrál (ne moc kvalitní, ale pro mě extra zábavnou) střílečku.   Podobně neodolatelný koktejl brutálně krvavé akce, naivní soap opery, ostrých hlášek, černohumorné parodie (ty reklamně-propagační vsuvky po vzoru RoboCopa jsou top) a regulérního zpravodajského týdeníku/náborového videa se v hollywoodském mainstreamu málokdy vidí. Není divu, že Verhoevenovu brilantní vizi ve své době kritici i publikum tak úplně nepřijali. Doteď se divím tomu, že Verhoevenovi a spol. studio po přečtení takhle sofistikovaně brakového scénáře těch šílených 100 mega plus a eRkový rating odkleplo (a podle toho také dopadlo - film byl podobný finanční propadák jako Showgirls, jen s tím rozdílem, že tady to bylo rozhodně nezaslouženě, což je také důvod, proč byla dvojka tak ultra laciná budgetovka), ale ještěže to udělalo, jinak by bylo buď o jednu kultovní klasiku méně a nebo by produkčně nevypadala i po čtvrtstoletí tak velkolepě. Škoda jen, že scéna [spoiler]Ricovy záchrany před jistou smrtí Rasczakem[/spoiler] v úvodu filmu je odbyta zatmívačkou a později jedním kratičkým dialogem (to mohla být tak působivá scéna, kdyby se do filmu dostala) a Poledouris je - minimálně tady - tak mizerná zpěvačka*:D*. Jinak je to totiž žánrová dokonalost*:)*.  
1 0
reagují: HAL
reagovat
Knihu jsem četl před filmem, takže mě dost zklamalo zobrazení vojáků. V knize byl jeden voják schopen vyhladit celou armádu brouků s pomocí atomový pušky a jet packu a ve filmu jsou vojáci v úloze brouků. Musí jich deset střílet deset minut se svými neúčinnýma pistolkama do jednoho brouka. Chápu. že asi nebyly prachy, ale jestli bude nějaký nový zpracování, tak prosím ať se víc drží knihy.
880192
Knihu jsem četl před filmem, takže mě dost zklamalo zobrazení vojáků. V knize byl jeden voják schopen vyhladit celou armádu brouků s pomocí atomový pušky a jet packu a ve filmu jsou vojáci v úloze brouků. Musí jich deset střílet deset minut se svými neúčinnýma pistolkama do jednoho brouka. Chápu. že asi nebyly prachy, ale jestli bude nějaký nový zpracování, tak prosím ať se víc drží knihy.
2 0
reagovat
Nejvíc mě stejně zklamala Cinema, co tomu napálila 60%, jestli se nepletu. Ale koho by to dneska zajímalo, takže RIP. :D
880167
Nejvíc mě stejně zklamala Cinema, co tomu napálila 60%, jestli se nepletu. Ale koho by to dneska zajímalo, takže RIP. *:D*
1 -1
reagovat
reaguje na: cervidus
Asi protoze jsem to nebral jako silne reci ;)

vladimir: ma to tri strany podkladu a padesat minut, dvojnasobek Zakladniho instinktu, tak myslim ze tvuj soud je lichy, byť ti zklamani nerozmlouvam ;)
880074
Asi protoze jsem to nebral jako silne reci ;) vladimir: ma to tri strany podkladu a padesat minut, dvojnasobek Zakladniho instinktu, tak myslim ze tvuj soud je lichy, byť ti zklamani nerozmlouvam ;)
880031
1 -1
reagovat
reaguje na: J.Rose
Diky! :)
880067
Diky! *:)*
879967
1 0
reagovat
Jak jsem se na toto MZ video těšil, tak jsem zklamaný. Takhle odbýt poměrně plytkýma a místy povrchníma kecama takovou nadčasovou klasiku, mi přijde škoda.. a trochu lemplovství. Skoro jako byste si ten film už ani nepamatovali a pořádně se na to nepřipravili.. špatné:(
880043
Jak jsem se na toto MZ video těšil, tak jsem zklamaný. Takhle odbýt poměrně plytkýma a místy povrchníma kecama takovou nadčasovou klasiku, mi přijde škoda.. a trochu lemplovství. Skoro jako byste si ten film už ani nepamatovali a pořádně se na to nepřipravili.. špatné:(
5 -2
reagovat
Hoši, potěšili jste mě, díky
Kniha vyšla nedávno (znovu) v čj, snad si ji tedy brzo přečtu.
Jo a ne že by Denise Richard nebyla hezká, ale Dina se mi jednoznačně vždycky líbila víc :D
880031
Hoši, potěšili jste mě, díky Kniha vyšla nedávno (znovu) v čj, snad si ji tedy brzo přečtu. Jo a ne že by Denise Richard nebyla hezká, ale Dina se mi jednoznačně vždycky líbila víc *:D*
1 0
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: Cival
Prostě mi to dost zkazilo tím, jak hrozně silné řeči jsi vedl o něčem, co jsi nečetl. Kdyby někdo podobně soudil neviděný film, jistě bys to považoval za divné, ne?
879995
Prostě mi to dost zkazilo tím, jak hrozně silné řeči jsi vedl o něčem, co jsi nečetl. Kdyby někdo podobně soudil neviděný film, jistě bys to považoval za divné, ne?
879993
9 -1
reagovat
reaguje na: Barv666
To je tvoje bible nebo co? Vubec mi to ani neprislo zasadni tema, stezejni je film v tom videu.
879993
To je tvoje bible nebo co? Vubec mi to ani neprislo zasadni tema, stezejni je film v tom videu.
879896
2 0
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: J.Rose
:+ 

Existuje i názor, že Heinlein knihu psal s tím, že varoval před vojenskou agitací, a ono to tam taky je, to rozčarování po Klendathu atd. Každopádně tam není diktatura a fašismus, jen prostě přístup k právu volit funguje jinak. BTW, ta služba nemusí být ten tvrdý výcvik, jde tam o tu službu jako takovou. 

No a že si knihu Verhoeven interpretoval po svém je IMO naprosto v pořádku.
879981
*:+*  Existuje i názor, že Heinlein knihu psal s tím, že varoval před vojenskou agitací, a ono to tam taky je, to rozčarování po Klendathu atd. Každopádně tam není diktatura a fašismus, jen prostě přístup k právu volit funguje jinak. BTW, ta služba nemusí být ten tvrdý výcvik, jde tam o tu službu jako takovou.  No a že si knihu Verhoeven interpretoval po svém je IMO naprosto v pořádku.
879969
4 0
reagovat

off topic

Teď zrovna jsem v zahraničí na půl roku, ale až se vrátím, klidně můžeme dát kafe nebo pivo a já se tě pokusím přesvědčit o tom, jak moc se pleteš v posledním odstavci a jak je to s nacismem na Ukrajině. Protože mě pořád fascinuje, kolik lidí je u nás přesvědčených zjevnou lží a kolik jich papouškuje ruské narativy.
Sice to sem nepatří, ale musel jsem, tohle mě zvedá ze židle.
879977
Teď zrovna jsem v zahraničí na půl roku, ale až se vrátím, klidně můžeme dát kafe nebo pivo a já se tě pokusím přesvědčit o tom, jak moc se pleteš v posledním odstavci[spoiler] a jak je to s nacismem na Ukrajině. Protože mě pořád fascinuje, kolik lidí je u nás přesvědčených zjevnou lží a kolik jich papouškuje ruské narativy.[/spoiler] Sice to sem nepatří, ale musel jsem, tohle mě zvedá ze židle.
off topic
879880
10 -1
reagují: VictorCZ
reagovat
reaguje na: Barv666
Já jsem jí četl, ale zda-li je má interpretace správná, tím si úplně jistý také nejsem. Věnoval jsem jí jednu kapitolu v rozsáhlém retro článku: link
879969
Já jsem jí četl, ale zda-li je má interpretace správná, tím si úplně jistý také nejsem. Věnoval jsem jí jednu kapitolu v rozsáhlém retro článku: http://metalopolis.net/Articles/9582/HVEZDNA-PECHOTA-Ve-viru-krve-a-zeleneho-slizu-(1-2)/
879896
2 0
reagují: Barv666
reagovat

Klasika

Stejná kultovka, jako její knižní předloha, byť jsou oba formáty takřka diametrálně odlišné. Pokec o filmu fajn, ale chybí mi tam více informací:link
879967
Stejná kultovka, jako její knižní předloha, byť jsou oba formáty takřka diametrálně odlišné. Pokec o filmu fajn, ale chybí mi tam více informací:http://metalopolis.net/Articles/9582/HVEZDNA-PECHOTA-Ve-viru-krve-a-zeleneho-slizu-(1-2)/
Klasika
4 0
reagují: solomon.short
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se