Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kostlivec: Recenze

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek

6/10

Po několika nepříliš přesvědčivých adaptacích v řadě konečně zase pro změnu povedená kingovka. Trailery slibovaly poctivou dávku napětí a strachu a pozitivní testovačky, na základě kterých film namísto na stream putoval do kin, dávaly naději na dobrou žánrovku, což se nakonec podařilo. Na ty nejlepší zástupce hororového žánru to stran koncentrace napětí a hrůzy samozřejmě nemá, ale hned několik kladů by se tady našlo.
 
Pochvala za výběr méně známé mistrovy předlohy, která se celovečerní adaptace do této doby nedočkala. Nedržet se doslovně předlohy a zpracovat příběh z trochu jiného pohledu zaměřením se na rodinu doktora a nikoliv pacienta je fajn nápad. Palec nahoru také za nepoužití "šokující" pointy z povídky, která by v tomto pojetí nedávala moc smysl. Savage se po dějové stránce s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na věc, díky čemuž se neplýtvá se stopáží více, než by bylo záhodno a taktéž tempo se drží na solidní úrovni. Škoda, že na stylové hrátky s kamerou, jako je v traileru prezentovaná scéna pohledu pod postel, moc nedojde, ale přesto se Savageovi za pomocí kamery, hudby a střihu daří budovat pěknou atmosféru. Nepostradatelné lekačky jsou funkční a finálová potyčka s paranormálním squatterem ve sklepě pak svým podáním a náladou dokonce lehce připomene pecky od Wana.
 
Podobných historek s bubákem v baráku, pořádajícím eliminační párty pro jeho obyvatele, už tady bylo nepočítaně a tahle sice ničím výjimečným z řady nevystupuje, ale Savage předvádí slušné řemeslo, což na spokojený divácký zážitek stačí. Celkově jedna z těch lepších kingovek a příjemná žánrovka, která si na nic nehraje, ale to, co dělá, dělá dobře.
880697
Po několika nepříliš přesvědčivých adaptacích v řadě konečně zase pro změnu povedená kingovka. Trailery slibovaly poctivou dávku napětí a strachu a pozitivní testovačky, na základě kterých film namísto na stream putoval do kin, dávaly naději na dobrou žánrovku, což se nakonec podařilo. Na ty nejlepší zástupce hororového žánru to stran koncentrace napětí a hrůzy samozřejmě nemá, ale hned několik kladů by se tady našlo.   Pochvala za výběr méně známé mistrovy předlohy, která se celovečerní adaptace do této doby nedočkala. Nedržet se doslovně předlohy a zpracovat příběh z trochu jiného pohledu zaměřením se na rodinu doktora a nikoliv pacienta je fajn nápad. Palec nahoru také za [spoiler]nepoužití "šokující" pointy z povídky[/spoiler], která by v tomto pojetí [spoiler]nedávala moc smysl[/spoiler]. Savage se po dějové stránce s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na věc, díky čemuž se neplýtvá se stopáží více, než by bylo záhodno a taktéž tempo se drží na solidní úrovni. Škoda, že na stylové hrátky s kamerou, jako je v traileru prezentovaná scéna pohledu pod postel, moc nedojde, ale přesto se Savageovi za pomocí kamery, hudby a střihu daří budovat pěknou atmosféru. Nepostradatelné lekačky jsou funkční a finálová potyčka s paranormálním squatterem [spoiler]ve sklepě[/spoiler] pak svým podáním a náladou dokonce lehce připomene pecky od Wana.   Podobných historek s bubákem v baráku, pořádajícím eliminační párty pro jeho obyvatele, už tady bylo nepočítaně a tahle sice ničím výjimečným z řady nevystupuje, ale Savage předvádí slušné řemeslo, což na spokojený divácký zážitek stačí. Celkově jedna z těch lepších kingovek a příjemná žánrovka, která si na nic nehraje, ale to, co dělá, dělá dobře.
6/10
0 0
reagovat

Díky za recenzi

V povídce je kostlivec přímo psycholog u kterého se hlavní hrdina vyzpovídá. Je tato pointa  i ve filmu?
872404
[spoiler]V povídce je kostlivec přímo psycholog u kterého se hlavní hrdina vyzpovídá. Je tato pointa  i ve filmu? [/spoiler]
Díky za recenzi
0 0
reagovat
Podle popisu mi to připomnělo Get out, kde se mi taky výrazně víc líbila první polovina s budováním atmosféry, než se to změnilo v takový slasher. Kingovy adaptace varují, ale recenze zase nalákala.
870754
Podle popisu mi to připomnělo Get out, kde se mi taky výrazně víc líbila první polovina s budováním atmosféry, než se to změnilo v takový slasher. Kingovy adaptace varují, ale recenze zase nalákala.
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se