Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2023 nesmí ujít


ikona
do_Od
Ana de ArmasBen Affleck, Joaquin PhoenixGuy RitchieJames GunnMarvelMatthew Vaughn
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet.  

Stejně jako v loňském roce jsme se rozhodli desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku ještě doplnit dalšími dvaceti, které nepatří úplně mezi ty největší a nejvyhlíženější, rozhodně se je ale vyplatí sledovat. Často totiž právě z těch filmů, které plují mírně pod radarem a moc se o nich neví, může vzejít na konci roku jasný favorit do naší/vaší top 10. Kromě toho zde ale najdete i velké komiksárny či horory, u nichž těžko předem odhadnout, jak dopadnou, pak taky převlečené bondovky nebo auteurské kousky režisérů, jež máme rádi, animák, drogovou divočinu s medvědem nebo jedno či dvě životopisná dramata. A protože stejně jako loni se mi nechtělo dělat pořadí a premiéry nejsou u všeho známy, dáme si to hezky abecedně.

10 nejočekávanějších filmů roku 2023

Mezi živly (15. června 2023)

Pixar rád vymýšlí nové světy a Elemental toho bude dalším příkladem. Tentokrát vyrazíme za přírodními živly jak oheň, voda, vzduch nebo země, jak si ale dovedete představit, společné soužití tyhle existence nemají úplně lehké. První teaser byl celkem efektivní, v příběhu pak budeme sledovat náladovou a z docela dobrých důvodů uzavřenou Ember, která se seznámít s pohodářem Wadem. Jak si tyhle protiklady budou rozumět a jestli vůbec příroda takové přátelství povolí, to zjistíme v létě.

Poor Things (2023)

Řecký talent Yorgos Lanthimos se po malé pauze vrací s novým filmem. Opět to bude trochu divné, znovu u toho bude plno skvělých herců (Emma Stone, Mark Ruffallo, Margaret Qualley, Willem Dafoe) a tentokrát dojde i na nekromancii! Snímek se odehrává ve viktoriánské době a jeden vědec se v něm pokusí oživit ženu, která je už nějakou dobu mrtvá. Asi nás čeká víc než jen variace na Frankensteinovo monstrum, škoda jen, že tentokrát na to neměl čas i Colin Farrell.

Strážci Galaxie: Volume 3 (4. května 2023)

James Gunn naposledy pro Marvel (v dohledné době) a podle všeho velká rozlučka nejen s ním, ale taky velkou částí samotných Strážců. Letos jasný kandidát na nejdojemnější marvelovku s největším body countem, zároveň ale pochopitelně i tradiční Gunnův divnohumor, spratkovský Adam Warlock a nebezpečný High Evolutionary jako záporák. Po čtvrté fázi je třeba trochu obnovit víru v marvelovský vesmír, a jestli to někdo může udělat, je to po výborném The Suicide Squad a Peacemakerovi rozjetý Gunn.

The Covenant (2023)

Guy Ritchie vyráží do Afghanistánu. Jake Gyllenhaal si v jeho novince zahraje vojáka, jehož jednotka byla při rutinní misi přepadena a pobita a on se dostal do bezpečí jen díky pomoci místního překladatele Ahmeda. Když tedy zjistí, že Ahmed a jeho rodina mají být při odchodu amerických vojsk ze země zanecháni na pospas svému osudu, dlouho neváhá a vydává se zpátky do Afghanistánu, aby starému kámošovi oplatil službu. Budou u toho třeba i Alexander Ludwig ze třetích Mizerů a Vikingů nebo Anthony Starr ze seriálové Bandy. (Mr. Hlad)

Vřískot 6 (9. března 2023)

Přiznávám, neřadím se mezi fanoušky prakticky žádné dlouhodobější hororové série. Šestý Vřískot s Ghostfacem tentokrát vraždícím mezi masami lidí v přeplněném New Yorku a tak nabušeným obsazením (smrtící trio Jenna Ortega, Samara Weaving, Hayden Panattiere) jsou ale hodně velké důvody, proč je možná na čase to změnit. Líbezné plakátové kampani už tak chybí jen podobně hravé trailery, abych začal okamžitě vyhlížet premiéru. Skalní fandové ale musí mít jasno, ne? 

A na co se nejvíc těšíte vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace