Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2023 nesmí ujít


ikona
do_Od
Ana de ArmasBen Affleck, Joaquin PhoenixGuy RitchieJames GunnMarvelMatthew Vaughn
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet.  

Stejně jako v loňském roce jsme se rozhodli desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku ještě doplnit dalšími dvaceti, které nepatří úplně mezi ty největší a nejvyhlíženější, rozhodně se je ale vyplatí sledovat. Často totiž právě z těch filmů, které plují mírně pod radarem a moc se o nich neví, může vzejít na konci roku jasný favorit do naší/vaší top 10. Kromě toho zde ale najdete i velké komiksárny či horory, u nichž těžko předem odhadnout, jak dopadnou, pak taky převlečené bondovky nebo auteurské kousky režisérů, jež máme rádi, animák, drogovou divočinu s medvědem nebo jedno či dvě životopisná dramata. A protože stejně jako loni se mi nechtělo dělat pořadí a premiéry nejsou u všeho známy, dáme si to hezky abecedně.

10 nejočekávanějších filmů roku 2023

Havoc (2023)

Toma Hardyho máme v rolích drsňáků rádi a v Havoc od něj očekáváme velké věci. Už proto, že tenhle akčňák točí režisér Raid Gareth Evans. Hardy si tu zahraje policistu, který má za úkol najít a osvobodit syna mocného politika, kterého unesl některý z londýnských gangů. A tak se musí promlátit, prostřílet a prozabíjet celým podsvětím, přičemž odhalí i korupci v řadách policie. Hardy sám o sobě je velké lákadlo, ale tady mu navíc budou krýt záda Forest Whitaker a Timothy Olyphant a Gareth Evans by mohl mít na Netflixu dost prostoru na to, aby pustil ze řetězu svou krvavou kreativitu. (Mr. Hlad) 

Ghosted (2023)

Snímek z produkce Applu, s Anou de Armas a Chrisem Evansem v hlavních rolích, šikovným Dexterem Fletcherem za kamerou, a popisován jako mix mezi vysokokonceptovým akčňákem a romantikou? Ale jo, tohle zní jako stará dobrá středněrozpočtová zábava se sympatickými herci, kteří ještě navíc ukázali v prvním Na nože, že mezi sebou mají docela fajn chemii. Po mizerném The Gray Man navíc oba herci potřebují trochu vzpruhy. 

Challengers (10. srpna 2023)

Kanibalská romance režiséra Lucy Guadagnina to loni letos do českých kin úplně nezvládla a kdo ví, jestli se tam podívá aspoň letos. Na cestě už má ale oceňovaný režisér mezitím další snímek, který se tentokrát bude točit okolo tří tenisových kámošů/rivalů, jež si to společně rozdají na velkém turnaji. Má to být komedie s prvky dramatu, která snad bude zábavná jak na kurtu, tak mimo něj. V hlavních rolích Zendaya a Josh O´Connor.

Maestro (2023)

Bradley Cooper se po nějakých pět letech vrátí do kin nejen coby hlavní hvězda, ale znovu i jako režisér. Už nějakou dobu totiž kutí biografii slavného Leonarda Bernsteina, a jestli se mu povedlo dovést minimálně stejně tak dobrou práci za kamerou jako u Zrodila se hvězda, může se klidně opakovat úspěch letošní Tár. Na snímku se produkčně podílel i Martin Scorsese.

Medvěd na koksu (23. února 2023)

Je to medvěd a je sjetý koksem. Tenhle námět asi fakt nepotřebuje víc vysvětlování, první ukázka na snímek režisérky Elizabeth Banks byla docela fajn, film bude takovou tou klasickou černohumornou americkou komedií, které už se dnes moc netočí, a jestli se podaří prodat alespoň polovinu vtipů na téma té šílené (ale údajně skutečné) zápletky, měla by to být celkem sranda.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace