Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2023 nesmí ujít


ikona
do_Od
Ana de ArmasBen Affleck, Joaquin PhoenixGuy RitchieJames GunnMarvelMatthew Vaughn
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet.  

Stejně jako v loňském roce jsme se rozhodli desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku ještě doplnit dalšími dvaceti, které nepatří úplně mezi ty největší a nejvyhlíženější, rozhodně se je ale vyplatí sledovat. Často totiž právě z těch filmů, které plují mírně pod radarem a moc se o nich neví, může vzejít na konci roku jasný favorit do naší/vaší top 10. Kromě toho zde ale najdete i velké komiksárny či horory, u nichž těžko předem odhadnout, jak dopadnou, pak taky převlečené bondovky nebo auteurské kousky režisérů, jež máme rádi, animák, drogovou divočinu s medvědem nebo jedno či dvě životopisná dramata. A protože stejně jako loni se mi nechtělo dělat pořadí a premiéry nejsou u všeho známy, dáme si to hezky abecedně.

10 nejočekávanějších filmů roku 2023

Bikeriders (2023)

Jeff Nichols (Úkryt, Bahno z Mississippi) měl původně točit spin-off Tichého místa, nakonec ale zůstalo jen u psaní scénáře a projekt šel k jinému tvůrci. Na další snímek talentovaného režiséra však nebudeme muset čekat příliš dlouho, ihned na to totiž přišlo oznámení, že chystá film o nechvalně proslulém motorkářském klubu, v němž si zahrají mimo jiné Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Comer nebo Michael Shannon. Bude z toho konečně větší mainstreamové uznání?

Blitz (2023)

Oceňovaný režisér Steve McQueen si po oscarovce 12 let v řetězech a trošku opomíjeném, ale za mě pořád parádním heist thrilleru Vdovy tentokrát vybral za téma bombardování Londýna během druhé světové války. Ve snímku mu zahrají Stephen Graham, Saoirse Ronan nebo Harris Dickinson a my nečekáme nic menšího než prvotřídní válečnou depku.

Creed III (2. března 2023)

Boxerské filmy jsou takovou sázkou na jistotu. Udělejte dobrou rivalitu, naservírujte sympatického protagonistu, natočte hezkou tréninkovou montáž a pak to na konci pěkně vygradujte intenzivním finálovým soubojem, a málokterý fanda tohohle žánru bude odcházet nespokojený. Třetí Creed vypadá, že všechno tohle má, za kameru si ale poprvé stoupnul Michael B. Jordan a producenti kompletně odstřihli od série Stallonea/Rockyho, na filmu se tak stále může plno věcí pokazit. Výsledek se naštěstí dozvíme již brzy.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (30. března 2023)

Jeden z nejstylovějších trailerů roku 2022 možná propaguje totální slátaninu. V trochu šťastnějším případě by nás však mohla čekat zábavná a svižná fantasy, v níž Chris Pine zase jednou nahodí „kirkovskou polohu“, kterou by měl hrát od rána do večera. I s přihlédnutím k režisérům (Daley a Goldstein mají na svědomí slušnou Noční hru) tak můžeme naivně věřit tomu, že se z Dungeons & Dragons vyklube milé překvápko, jež Thorovi 4 ukáže, jak má vypadat dobrá fantasy komedie. (KarelR)

Ferrari (2023)

Zatímco srdcový projekt 83letého Coppoly nevypadá, že dopadne úplně podle režisérových přání, 79letý Mann a jeho Ferrari by to přece jen ještě mohly zvládnout. Snímek je částečnou biografii slavného Enza Ferrariho, zakladatele italské automobilky, mechanika a taky závodníka, a odehrává se v období, kdy se mu to v životě dost sypalo. Jak si s tím Enzo s tváří Adama Drivera poradil či neporadil zjistíme konečně už letos.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace