Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2023 nesmí ujít


ikona
do_Od
Ana de ArmasBen Affleck, Joaquin PhoenixGuy RitchieJames GunnMarvelMatthew Vaughn
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet.  

Stejně jako v loňském roce jsme se rozhodli desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku ještě doplnit dalšími dvaceti, které nepatří úplně mezi ty největší a nejvyhlíženější, rozhodně se je ale vyplatí sledovat. Často totiž právě z těch filmů, které plují mírně pod radarem a moc se o nich neví, může vzejít na konci roku jasný favorit do naší/vaší top 10. Kromě toho zde ale najdete i velké komiksárny či horory, u nichž těžko předem odhadnout, jak dopadnou, pak taky převlečené bondovky nebo auteurské kousky režisérů, jež máme rádi, animák, drogovou divočinu s medvědem nebo jedno či dvě životopisná dramata. A protože stejně jako loni se mi nechtělo dělat pořadí a premiéry nejsou u všeho známy, dáme si to hezky abecedně.

10 nejočekávanějších filmů roku 2023

A Haunting in Venice (14. září 2023)

Hercule Poirot s tváří Kennetha Branagha potřetí a zase jinak. Tentokrát se legendární detektiv ocitne v poválečných Benátkách, kde ho z důchodu vytáhnou na jednu opulentní party, která se ale maličko zvrhne. Znova nás tedy čeká hvězdné obsazení (ačkoliv rozpočet šel prý výrazně dolů), hutná atmosféra a snad i solidní detektivní zápletka. Jako náplast po ne úplně povedené dvojce Na nože by to mělo být fajn.

Air Jordan (2023)

Když spolu Ben Affleck a Matt Damon točí film, je z toho většinou pecka. Tady se jim navíc podařilo najít i zajímavý námět v příběhu, jak Nike zkoušel ukecat ke smlouvě slavného Michaela Jordana. Tahle byznysová/sportovní dramata typu Moneyball jsou většinou zárukou dobré zábavy, přidejte talentovanou tvůrčí dvojku, která je v posledních letech dost pečlivá co se výběru projektů týče, a máte zkrátka recept na potenciální oscarový hit. Snad to tedy stihnou do kin ještě letos.

Argylle (2023)

Matthew Vaughna už nebavilo čekat, až se producenti bondovek vzpamatují a obsadí Henryho Cavilla do hlavní role agenta 007, a tak to prostě udělal za ně. Vedle Cavilla se v téhle neoficiální bondovce pak objeví ještě Bryce Dallas Howard, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, John Cena nebo Dua Lipa. A jak tak známe Vaughna, bude to nejspíš hodně ujeté, hodně sprosté, a snad o několik řádů lepší než poslední dva Kingsmani.

Asteroid City (22. června 2023)

Filmy Wese Andersona jsou zpravidla hodně divně, ale taky hodně dobře obsazené, kvůli čemuž je vždycky radost je vyhlížet. Navíc artový režisér rád střídá témata, hraje si se zavedenými postupy a pokaždé se najde někdo, komu se se svým experimentováním stoprocentně trefí do vkusu. Kdo z nás to bude letos? To se dozvíme už v létě – a tentokrát doopravdy a bez odkladu.

Beau Is Afraid (2023)

Jméno Ari Aster nejspíš nemusíme hororovým fanouškům představovat. Režisér Děsivého dědictví a Slunovratu si za relativně krátkou dobu stihl vybudovat solidní renomé, takže se hororoví nadšenci můžou automaticky těšit na cokoliv, co tenhle šikula chystá. Jeho novinka by pak měla být trochu komedie, trochu drama, a snad i trochu horor? Divoká ale skvělá ukázka ostatně odhalila roztodivný mix, v němž bude Joaquin Phoenix zase jednou ve formě, i když se kolem něj budou dít velmi bizarní věci. Rozhodně budeme vyhlížet!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace