Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: Na západní frontě klid je válečnou peckou

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: Jarita12
chybička se  vloudila, Shaw bol samozrejme Ír :)
843400
chybička se  vloudila, Shaw bol samozrejme Ír *:)*
843395
1 0
reagovat
reaguje na: Jarita12
tak, tak. Bovary , aj Algernon som čítal, druhé zbožňujem a aj to prvé je dobré. Algernon má inak aj dobre prijatú filmovú adaptáciu, Charly. A áno, Dickens je nadčasový a jeho lingvistická hravosť a kvetnatosť sú jednak lahodné pre čitateľa, druhak úžasne rozšíria slovnú zásobu. Okrem neho aj G. B. Shaw má okrem drám dobré romány, napr. Cashel Byron. Z Britov ešte nesmiem opomenúť The Lord of the Flies od Goldinga, vynikajúce čtivo. Naopak taký Kipling mi príde preceňovaný, hoci má jednu úžasne napísanú poviedku o opiovom brlohu :D A hej, utiekli, trošku :D ak, tak môžeme viac o tom pokecať vo vzkazniku :)
843399
tak, tak. Bovary , aj Algernon som čítal, druhé zbožňujem a aj to prvé je dobré. Algernon má inak aj dobre prijatú filmovú adaptáciu, Charly. A áno, Dickens je nadčasový a jeho lingvistická hravosť a kvetnatosť sú jednak lahodné pre čitateľa, druhak úžasne rozšíria slovnú zásobu. Okrem neho aj G. B. Shaw má okrem drám dobré romány, napr. Cashel Byron. Z Britov ešte nesmiem opomenúť The Lord of the Flies od Goldinga, vynikajúce čtivo. Naopak taký Kipling mi príde preceňovaný, hoci má jednu úžasne napísanú poviedku o opiovom brlohu *:D* A hej, utiekli, trošku *:D* ak, tak môžeme viac o tom pokecať vo vzkazniku *:)*
843395
1 0
reagovat
reaguje na: Ravenous
Pravda. ne každá povinná četba znamená nutně nudu. Ono se to asi často míchá ještě s tou "Babičkou", a podobnými, které nejsou úplně strhující čtivo. Já jsem třeba dodnes překvapená, jak mě už tehdy v osmnácti bavila "Paní Bovaryová". Na základce jsme měli ještě "Růže pro Algernon", což je taky bezva (a je podle toho fantastická divadelní hra s Janem Potměšilem. Ale to je sci-fi, a to já hltala odmala :)
Britská literatura celkově, pokud to nejsou vyložně básně, by mohla bavit každého, kdo aspoň trochu čte. Na větrné hůrce, určitě, ale třeba takový Dickens je imo nadčasový, protože má ty knihy, byť se "sociálním přesahem", spíš dobrodružnější. A třeba "Kronika Pickwickova klubu" je vtipná až hanba, a to je to z roku 1836...
Ups, asi jsme utekli od tématu 
843395
Pravda. ne každá povinná četba znamená nutně nudu. Ono se to asi často míchá ještě s tou "Babičkou", a podobnými, které nejsou úplně strhující čtivo. Já jsem třeba dodnes překvapená, jak mě už tehdy v osmnácti bavila "Paní Bovaryová". Na základce jsme měli ještě "Růže pro Algernon", což je taky bezva (a je podle toho fantastická divadelní hra s Janem Potměšilem. Ale to je sci-fi, a to já hltala odmala :) Britská literatura celkově, pokud to nejsou vyložně básně, by mohla bavit každého, kdo aspoň trochu čte. Na větrné hůrce, určitě, ale třeba takový Dickens je imo nadčasový, protože má ty knihy, byť se "sociálním přesahem", spíš dobrodružnější. A třeba "Kronika Pickwickova klubu" je vtipná až hanba, a to je to z roku 1836... Ups, asi jsme utekli od tématu 
843386
1 0
reagují: Ravenous, Ravenous
reagovat
reaguje na: Jarita12
Schatten im Paradies je jediný román, ktorý som ešte od neho nečítal. A máš pravdu, fakt, že je súčasťou povinného čítania mnohých, hlavne mladých, ľudí odrádza. Tak je to s klasikou všeobecne. Je to veľká škoda. U mňa to bolo práve Im Westen... spolu s Wuthering Heights, ktoré odštartovali moju vášeň pre literatúru. No a tento rok vyjde ešte aj biografia Emily Brontë s Emmou Mackey, takže rovno dvojité potešenie mojej knihomoľskej duše :D
843386
Schatten im Paradies je jediný román, ktorý som ešte od neho nečítal. A máš pravdu, fakt, že je súčasťou povinného čítania mnohých, hlavne mladých, ľudí odrádza. Tak je to s klasikou všeobecne. Je to veľká škoda. U mňa to bolo práve Im Westen... spolu s Wuthering Heights, ktoré odštartovali moju vášeň pre literatúru. No a tento rok vyjde ešte aj biografia Emily Brontë s Emmou Mackey, takže rovno dvojité potešenie mojej knihomoľskej duše *:D*
843355
2 0
reagují: Jarita12
reagovat
Shodou okolností jsem četl rozhovor s Miroslavem Lhotkou, kaskadérem který se na filmu podílel. Je to v tištěném médiu, takže přidávám odkaz na foto odstavce, kde se o tom zmiňuje:
link

Kdyby byl zájem o celý rozhovor mohu to také nasdilet.

P.S. Miroslav Lhotka si zahrál i Predátora v AvP:D
843363
Shodou okolností jsem četl rozhovor s Miroslavem Lhotkou, kaskadérem který se na filmu podílel. Je to v tištěném médiu, takže přidávám odkaz na foto odstavce, kde se o tom zmiňuje: https://postimg.cc/LqSLpMhy Kdyby byl zájem o celý rozhovor mohu to také nasdilet. P.S. Miroslav Lhotka si zahrál i Predátora v AvP*:D*
3 0
reagovat
Remarque má skvělé knihy. Spousta lidí si ho hodí do takového toho "klasického"  módu, kde spadne do povinné četby, a tak se mu pak lidi, i ti, co rádi čtou, vyhýbají. Což není dobře. Píše neuvěřitelně čtivě, jeho postavy jsou zajímavé, a z každé jeho knihy by se minimálně pár citátů dalo tesat do kamene.
Samozřejmě nejsilnější je asi "Jiskra života", ale osobně často doporučuju "Stíny v ráji", což je takový zajímavý vzhled do toho, jak americká společnost reagovala na druhou světovou...a jak pravděpodobně reaguje na každou válku, která se odehrává jinde, protože jsou izolovaní a na jejich půdě žádný konflikt od 19. století nebyl. 
843355
Remarque má skvělé knihy. Spousta lidí si ho hodí do takového toho "klasického"  módu, kde spadne do povinné četby, a tak se mu pak lidi, i ti, co rádi čtou, vyhýbají. Což není dobře. Píše neuvěřitelně čtivě, jeho postavy jsou zajímavé, a z každé jeho knihy by se minimálně pár citátů dalo tesat do kamene. Samozřejmě nejsilnější je asi "Jiskra života", ale osobně často doporučuju "Stíny v ráji", což je takový zajímavý vzhled do toho, jak americká společnost reagovala na druhou světovou...a jak pravděpodobně reaguje na každou válku, která se odehrává jinde, protože jsou izolovaní a na jejich půdě žádný konflikt od 19. století nebyl. 
3 -1
reagují: Ravenous
reagovat
reaguje na: Ravenous
Kdyby Netflix nakoupil filmová práva na to všechno, co si napsal měl by tak na deset možná patnáct let silná Oskarová želízka v ohni zajištěná. ;)
843352
Kdyby Netflix nakoupil filmová práva na to všechno, co si napsal měl by tak na deset možná patnáct let silná Oskarová želízka v ohni zajištěná. *;)*
843339
3 0
reagovat
reaguje na: pepo
Zub času ukázal, že je to jeden z nejlepších válečných filmů:+

U mě je to:
Černý jestřáb sestřelen
Shake Hands with the Devil
Nepřítel před branami
Zachraňte vojína Ryana

+ Filmy kde člověk tak úplně válku nevidí
Valkýra
Nejhorší obavy
Černá kniha
Temný úsvit

Absolutní guilty pleasure:
13 hodin
Speciální jednotka
Slzy slunce
843350
Zub času ukázal, že je to jeden z nejlepších válečných filmů*:+* U mě je to: Černý jestřáb sestřelen Shake Hands with the Devil Nepřítel před branami Zachraňte vojína Ryana + Filmy kde člověk tak úplně válku nevidí Valkýra Nejhorší obavy Černá kniha Temný úsvit Absolutní guilty pleasure: 13 hodin Speciální jednotka Slzy slunce
843298
4 -2
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Netflix only
843344
Netflix only
843326
1 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
a to ani nespomínam titána, akým bol Solženicyn (Jeden deň Ivana Denisoviča, Súostrovie Gulag) alebo bakchant od Rogera Martina du Garda, Les Thibaults. To je síce len z polovice o prvej svetovej, ale dosť dopodrobna v nej autor líči skurvenosť štátnikov, ktorí sa za každú cenu tlačili do zbraní, hoci sa tomu dalo krásne zabrániť. Má to 2000 str. a dala by sa z toho urobiť kľudne 10-dielna miniséria čisto z tej druhej časti, kde sa toto silno rieši. 

A ptm taký Kenzaburou Ooe a jeho poviedková vec 飼育(shiiku, Chov), kde černošský vojenský pilot stroskotá v japonskej horskej osade počas WWII - psychologická tour de force a Zeitgeist vo forme atramentu na papieri. 
843340
a to ani nespomínam titána, akým bol Solženicyn (Jeden deň Ivana Denisoviča, Súostrovie Gulag) alebo bakchant od Rogera Martina du Garda, Les Thibaults. To je síce len z polovice o prvej svetovej, ale dosť dopodrobna v nej autor líči skurvenosť štátnikov, ktorí sa za každú cenu tlačili do zbraní, hoci sa tomu dalo krásne zabrániť. Má to 2000 str. a dala by sa z toho urobiť kľudne 10-dielna miniséria čisto z tej druhej časti, kde sa toto silno rieši.  A ptm taký Kenzaburou Ooe a jeho poviedková vec 飼育(shiiku, Chov), kde černošský vojenský pilot stroskotá v japonskej horskej osade počas WWII - psychologická tour de force a Zeitgeist vo forme atramentu na papieri. 
843338
1 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
a ešte ma napadli veci ako The Naked and the Dead od Malera, od Hemingwaya okrem For Whom the Bell Tolls aj Farewell to Arms, alebo veci Heinricha Bőlla ako Billard um halb zehn, Der Zug war pünktlich, či Wo warst du, Adam? Všetko literárne klenoty so silnou výpovedou, ktoré majú neskutočný kinematografický potenciál. 
843339
a ešte ma napadli veci ako The Naked and the Dead od Malera, od Hemingwaya okrem For Whom the Bell Tolls aj Farewell to Arms, alebo veci Heinricha Bőlla ako Billard um halb zehn, Der Zug war pünktlich, či Wo warst du, Adam? Všetko literárne klenoty so silnou výpovedou, ktoré majú neskutočný kinematografický potenciál. 
843332
3 0
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: Ravenous
Já vím. On tomu tématu věnoval hodně času. Chtělo by to udělat seznam napříč autory. ;)
843338
Já vím. On tomu tématu věnoval hodně času. Chtělo by to udělat seznam napříč autory. *;)*
843337
2 0
reagují: Ravenous
reagovat
reaguje na: DarkSith
väčšina Remarqua je o vojne a peripetiách pred a po nej, a všetky by si zaslúžili poriadnu adaptáciu:) Zeit zu Leben und Zeit zu Sterben, Nacht in Lisabon, Liebe deine Nächsten, Der schwarze Obelisk, Der Funke Leben, Arc de Triomphe,  či voľné pokračovanie Im Westen Nichts Neues, Der Weg Zurück... všetko pecky.
843337
väčšina Remarqua je o vojne a peripetiách pred a po nej, a všetky by si zaslúžili poriadnu adaptáciu*:)* Zeit zu Leben und Zeit zu Sterben, Nacht in Lisabon, Liebe deine Nächsten, Der schwarze Obelisk, Der Funke Leben, Arc de Triomphe,  či voľné pokračovanie Im Westen Nichts Neues, Der Weg Zurück... všetko pecky.
843332
1 0
reagují: DarkSith
reagovat
Hodně se na to těším. A když se tak zamyslím jaké další romány o válce by si zasloužili nově zfilmovat napadá mě jednoznačně Komu zvoní hrana. ;)
843332
Hodně se na to těším. A když se tak zamyslím jaké další romány o válce by si zasloužili nově zfilmovat napadá mě jednoznačně Komu zvoní hrana. *;)*
2 0
reagují: Ravenous, Ravenous
reagovat

Kino

Bude to u nás? 
843326
Bude to u nás? 
Kino
1 0
reagují: mimomisu
reagovat
Kvalitní výsledek, vynikající kritiky a to vše bez 200m budgetu, velkohubé reklamy a velkých hvězd z Hollywoodu za kamerou i před ní. Klasický to vzorec té lepší části produkce streamingové fabriky stále vládne:D. WW1 filmů je jako šafránu, 1917 je pecka a jestli se tady podařil podobný válečný vibe, plus je k tomu extra silná předloha, tak nezbývá, než jen odpočítávat dny do premiéry:).
843314
Kvalitní výsledek, vynikající kritiky a to vše bez 200m budgetu, velkohubé reklamy a velkých hvězd z Hollywoodu za kamerou i před ní. Klasický to vzorec té lepší části produkce streamingové fabriky stále vládne*:D*. WW1 filmů je jako šafránu, 1917 je pecka a jestli se tady podařil podobný válečný vibe, plus je k tomu extra silná předloha, tak nezbývá, než jen odpočítávat dny do premiéry*:)*.
6 0
reagovat
No Mendesovo 1917 vyvanulo jako navonělý prd, takže věřím že toto bude daleko lepší :+
843312
No Mendesovo 1917 vyvanulo jako navonělý prd, takže věřím že toto bude daleko lepší *:+*
9 -4
reagovat
reaguje na: pepo
Měl jsem to štěstí vidět tuhle první verzi na velkém plátně (protože LFŠ) a byl to zcela mimořádný divácký zážitek. 
843310
Měl jsem to štěstí vidět tuhle první verzi na velkém plátně (protože LFŠ) a byl to zcela mimořádný divácký zážitek. 
843307
4 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
V tej prvej verzii su uzasne akcne sceny. Hlavne ta pohybliva kamera v zakope
843307
V tej prvej verzii su uzasne akcne sceny. Hlavne ta pohybliva kamera v zakope
843303
4 0
reagují: Disketa1
reagovat
Jeden z mých nejočekávanějších filmů do konce roku.
843304
Jeden z mých nejočekávanějších filmů do konce roku.
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se