Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Na západní frontě klid je válečnou peckou


ikona
Spooner
na západní frontě klidnetflixprvní reakce
Dočkala se literární klasika důstojné adaptace? 

Máme tu podzim, tedy období, kdy se Netflix začíná na filmovém poli přeci jen více snažit a posílá do oběhu ambiciózní kousky útočící na všemožné ceny. Nemíří pak v tomto snažení pouze na americkou produkci, ale čím dál více se soustředí také na snímky z celého světa. Po nedávné francouzské Atheně se na nás tedy brzy přiřítí velkolepý dárek z Německa – nová adaptace klasického válečného románu Na západní frontě klid. Netflix na novinku navíc nalákal výtečným atmosférickým trailerem, v němž jsme dostali příslib hutné válečné vřavy ve stylu Mendesovy pecky 1917 i naději, že se kniha Ericha Maria Remarquea dočká velmi důstojné adaptace. A tato naděje se začíná pomalu naplňovat. 

První kritici, kteří film viděli, totiž dávají vesměs velmi spokojený palec nahoru. Na Rottenech tak aktuálně svítí absolutních 100 % pozitivních recenzí s o něco menším ratingem 7,8, který stále slibuje velmi nadprůměrnou podívanou. Snímek je podle recenzí velmi silným a v některých momentech dechberoucím protiválečným kouskem, který zkoumá rozpad člověka v bitevní vřavě nepříjemným způsobem. A zejména v druhé polovině z nás bude emoce podle všeho ždímat velmi efektně. 

Chválí se pak výtečná kamera i chytře napsaný scénář, který si potrpí na historické detaily a naštěstí si bere z knižního díla to nejlepší. Režie pak možná není vždy tak okázalá a přesná jako v případě Mendesova filmu, i přesto ovšem režisér Edward Berger předvádí velmi špičkovou práci a vizuálně velkolepou podívanou. A chválí se také Felix Kammerer v titulní roli, jehož by mohla čekat slibná budoucnost. Zdá se tedy, že nová verze Na západní frontě klid nezůstane své předloze nic dlužna a bude se jednat o silný a trýznivý zážitek, jenž by mohl být navíc v současné situaci až nepříjemně aktuální.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace