Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství: Recenze

příspěvky 81 - 84 Napsat příspěvek
Číslo souhlasí, ale troufnu si za sebe (nebo možná i tu mladší generaci obecně) prohlásit, že bych to zdaleka neviděl tak černě. Nepovedený film je prostě nepovedený film, není to tak dávno, co jsme z No Way Home byli hromadně nadšení, přitom stejná produkce, stejný Feige, akorát s hromadou překážejících kravaťáků od Sony k tomu. Tyhle filmy navíc byly v něčí hlavě a v něčím plánu nejspíš ještě před vznikem Endgame, Strange měl dokonce původně dorazit někdy po WandaVision, takže by tam to propojení bylo silnější. A že kvůli seriálové tvorbě na D+ budou nyní ty expoziční kolečka o něco delší/zmatenější pro lidi, co to všechno nemají šanci usledovat, bylo taky jasný. 

Problém je maximálně v tom, že si tu lidi začínají nárokovat představy na to (a dělám to i já), jak by to všechno mělo vypadat, co by se mělo dít, a kdo by u toho měl stát. Což je tradiční problém dlouho běžících seriálů a byl to i problém nových Star Wars. Tam se ale zároveň dojelo na tvůrčí impotenci, která se ovšem u Marvelu projevuje fakt zatím jen zřídka. Teď je to sice zdvojené slabým Strangem v kombu se slabým Moon Knightem, takže by se mohlo zdát, že končí svět. Ale upřímně, on už první Doctor Strange nebyl žádný zázrak, byla to druhá liga bez nějakých větších rizik/stakes podobně jako Ant-Man, Captain Marvel, první Thor a kupa dalších. Marvel tyhle filmy točil od první fáze a zjevně je čas od času prostě bude točit dál. Pak to zase proloží Winter Soldierem, Občanskou válkou, Endgamem či Eternals (nenávist vůči tomuhle filmu je tak strašně nepatřičná) nebo Spideym, a svět zase bude v pořádku. Výhledově tam je Blade, čtvrtý Thor bude zábavná jízda jako trojka, je tam rozlučka se Strážci Galaxie od Gunna, sakra i ten druhý Black Panther může být zajímavý, u seriálu zase Secret Invasion, She-Hulk, Armor Wars. A to pořád nejsme u vstupu mutantů do MCU.

Zkrátka a dobře bych asi rozlišoval mezi osobní deziluzí z nepovedeného počinu, obecným stavem blockbusterové tvorby v éře, kdy jsme zcela upřímně přehlcení úplně vším (jak dlouho kdo vydržel sedět jako na trní kvůli zprávám z covidu, který pak vystřídala ukrajina, kterou zase vystřídá něco jiného) a stavem nějaké komiksové franšízy, jejíž historie je plná podobných zaškobrtnutí. V porovnání s marností Warnerů a DC (čest výjimkám jako The Batman) myslim furt dobrý, za mě zkrátka ještě příliš brzo na soudy typu "král je nahý".
826960
Číslo souhlasí, ale troufnu si za sebe (nebo možná i tu mladší generaci obecně) prohlásit, že bych to zdaleka neviděl tak černě. [b]Nepovedený film je prostě nepovedený film[/b], není to tak dávno, co jsme z No Way Home byli hromadně nadšení, přitom stejná produkce, stejný Feige, akorát s hromadou překážejících kravaťáků od Sony k tomu. Tyhle filmy navíc byly v něčí hlavě a v něčím plánu nejspíš ještě před vznikem Endgame, Strange měl dokonce původně dorazit někdy po WandaVision, takže by tam to propojení bylo silnější. A že kvůli seriálové tvorbě na D+ budou nyní ty expoziční kolečka o něco delší/zmatenější pro lidi, co to všechno nemají šanci usledovat, bylo taky jasný.  Problém je maximálně v tom, že si tu lidi začínají nárokovat představy na to (a dělám to i já), jak by to všechno mělo vypadat, co by se mělo dít, a kdo by u toho měl stát. Což je tradiční problém dlouho běžících seriálů a byl to i problém nových Star Wars. Tam se ale zároveň dojelo na tvůrčí impotenci, která se ovšem u Marvelu projevuje fakt zatím jen zřídka. Teď je to sice zdvojené slabým Strangem v kombu se slabým Moon Knightem, takže by se mohlo zdát, že končí svět. Ale upřímně, on už první Doctor Strange nebyl žádný zázrak, byla to druhá liga bez nějakých větších rizik/stakes podobně jako Ant-Man, Captain Marvel, první Thor a kupa dalších. Marvel tyhle filmy točil od první fáze a zjevně je čas od času prostě bude točit dál. Pak to zase proloží Winter Soldierem, Občanskou válkou, Endgamem či Eternals (nenávist vůči tomuhle filmu je tak strašně nepatřičná) nebo Spideym, a svět zase bude v pořádku. Výhledově tam je Blade, čtvrtý Thor bude zábavná jízda jako trojka, je tam rozlučka se Strážci Galaxie od Gunna, sakra i ten druhý Black Panther může být zajímavý, u seriálu zase Secret Invasion, She-Hulk, Armor Wars. A to pořád nejsme u vstupu mutantů do MCU. Zkrátka a dobře bych asi rozlišoval mezi osobní deziluzí z nepovedeného počinu, obecným stavem blockbusterové tvorby v éře, kdy jsme zcela upřímně přehlcení úplně vším (jak dlouho kdo vydržel sedět jako na trní kvůli zprávám z covidu, který pak vystřídala ukrajina, kterou zase vystřídá něco jiného) a stavem nějaké komiksové franšízy, jejíž historie je plná podobných zaškobrtnutí. V porovnání s marností Warnerů a DC (čest výjimkám jako The Batman) myslim furt dobrý, za mě zkrátka ještě příliš brzo na soudy typu "král je nahý".
21 -13
reagují: AndyKaufman
reagovat
Skvělá recenze, se kterou doufám nebudu v mnohém souhlasit:D Imfovu recenzi Endgame si čas od času vždycky rád přečtu (je brilantní) a s přihlédnutím na tu dnešní jsem z MCU vlastně dost smutnej... No uvidíme.. Feige je na křižovatce, kterou mu nezávidím.
826959
Skvělá recenze, se kterou doufám nebudu v mnohém souhlasit*:D* Imfovu recenzi Endgame si čas od času vždycky rád přečtu (je brilantní) a s přihlédnutím na tu dnešní jsem z MCU vlastně dost smutnej... No uvidíme.. Feige je na křižovatce, kterou mu nezávidím.
6 -1
reagují: WinterSoldier
reagovat
Skvělá recenze, přesto doufám, že se mi to zítra bude líbit víc. A víc se těším na Thora, protože od něj nemám tak velký očekávání (pro MCU) jako od Strange.
826958
Skvělá recenze, přesto doufám, že se mi to zítra bude líbit víc. A víc se těším na Thora, protože od něj nemám tak velký očekávání (pro MCU) jako od Strange.
6 -2
reagovat
Top top top recenze. :+:+:+ Uplne se mi vybavil Stoklasa z RedLetterMedia ted s jeho "What was once magical to me is no more." z posledniho Star Trek videa. :)
826954
Top top top recenze. *:+**:+**:+* Uplne se mi vybavil Stoklasa z RedLetterMedia ted s jeho "What was once magical to me is no more." z posledniho Star Trek videa. :)
9 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se