Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rychle a zběsile 9: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: Mr. Hlad
Já myslím, že tam něco určitě bude. On si mohl vybrat, jestli dělat F9 nebo Hobbse. A teď dělá vánoční film s Rockem místo desítky a podepsal obecnou smlouvu s konkurenční Sony. Buď měl plný zuby Diesela, nebo stál na straně Moritze ve sporu s Universalem, ale vsadil bych, že náhoda to není.
796004
Já myslím, že tam něco určitě bude. On si mohl vybrat, jestli dělat F9 nebo Hobbse. A teď dělá vánoční film s Rockem místo desítky a podepsal obecnou smlouvu s konkurenční Sony. Buď měl plný zuby Diesela, nebo stál na straně Moritze ve sporu s Universalem, ale vsadil bych, že náhoda to není.
795998
3 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: mates44
Šel dělat Hobbse a Shawa, asi neměl čas na oboje. O tom, že by se rozhádali nebo tak něco, nevím. Pravděpodobně byl prostě vytížený. 
795998
Šel dělat Hobbse a Shawa, asi neměl čas na oboje. O tom, že by se rozhádali nebo tak něco, nevím. Pravděpodobně byl prostě vytížený. 
795991
1 0
reagují: imf
reagovat

Otázka

Chci se zeptat, ví někdo proč tentokrát scénář nepsal Chris Morgan? Docela mě to překvapilo, vzhledem k tomu, že od Tokijský jízdy psal scénáře výlučně jen on a byl takovej další taťka tý série.
795991
Chci se zeptat, ví někdo proč tentokrát scénář nepsal Chris Morgan? Docela mě to překvapilo, vzhledem k tomu, že od Tokijský jízdy psal scénáře výlučně jen on a byl takovej další taťka tý série.
Otázka
1 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: jackb
Tak McQuarrieho díly jsou úplně top, ale ty nepřevyšují jen F&F, ale vyčnívají i ve vlastní sérii. Já měl na mysli srovnání průměru za celou sérii ze všech filmů, mezi kterými jsou i horší kusy.

Souhlasím s tím, že v devítce to drhne už fakt hodně a absence Morgana je prostě znát a bohužel to nevyvažuje ani ta "první signální" část (akce je prostě průměr bez nápadu, jen s vysokým rozpočtem). Když Johnson se Stathamem a Morganem odešli do vlastní série, psal jsem, že je to možná dobře, protože se alespoň Diesel a spol. bude muset více snažit, ale očividně jsem se spletl. Morgan chybí více než se mohlo původně zdát a i do série se navrátivší Lin nepředvedl, k mému zklamání, nic extra. 

No, pokud to Diesel s Moritzem chtějí pojmout jako se to u těchto series finale už pár let tradičně dělá, tj. jeden příběh rozdělený na dva filmy (a tudíž se nebude v jedenáctce ztrácet čas s představováním plno nových postav a úplně nové zápletky), tak bych i věřil, že každé postavě pár minut slávy dopřejí a nechají ji nějakým (třeba i jen nostalgickým) způsobem vyniknout. Pokud to ale mají být dva filmy s dvěma různými příběhy/postavami a natáčí to dohromady jen proto, aby ušetřili, tak bych spíše očekával tu zmíněnou grilovačku na konci a pomrknutí na fanoušky Walkera, tak jako v devítce.

Adkinse bych si bez problémů dokázal představit i v hlavní záporné roli, ale tipuji, že budou chtít nějakou větší hvězdu. A jo, to nenápadné teasování na "taťka, povoláním diktátor" v devítce by klidně mohlo značit, že z něj bude v posledních dílech ta závěrečná nemesis. Taky to ale může být jen poskok Theron, který se v celém filmu/filmech ukáže na deset minut:D. Snad ne, s ohledem na naprosto zbytečnou přítomnost Theron v devítce, se ale trochu bojím, že to s ní chtějí dokodrcat až do konce. 
795521
Tak McQuarrieho díly jsou úplně top, ale ty nepřevyšují jen F&F, ale vyčnívají i ve vlastní sérii. Já měl na mysli srovnání průměru za celou sérii ze všech filmů, mezi kterými jsou i horší kusy. Souhlasím s tím, že v devítce to drhne už fakt hodně a absence Morgana je prostě znát a bohužel to nevyvažuje ani ta "první signální" část (akce je prostě průměr bez nápadu, jen s vysokým rozpočtem). Když Johnson se Stathamem a Morganem odešli do vlastní série, psal jsem, že je to možná dobře, protože se alespoň Diesel a spol. bude muset více snažit, ale očividně jsem se spletl. Morgan chybí více než se mohlo původně zdát a i do série se navrátivší Lin nepředvedl, k mému zklamání, nic extra.  No, pokud to Diesel s Moritzem chtějí pojmout jako se to u těchto series finale už pár let tradičně dělá, tj. jeden příběh rozdělený na dva filmy (a tudíž se nebude v jedenáctce ztrácet čas s představováním plno nových postav a úplně nové zápletky), tak bych i věřil, že každé postavě pár minut slávy dopřejí a nechají ji nějakým (třeba i jen nostalgickým) způsobem vyniknout. Pokud to ale mají být dva filmy s dvěma různými příběhy/postavami a natáčí to dohromady jen proto, aby ušetřili, tak bych spíše očekával tu zmíněnou grilovačku na konci a pomrknutí na fanoušky Walkera, tak jako v devítce. Adkinse bych si bez problémů dokázal představit i v hlavní záporné roli, ale tipuji, že budou chtít nějakou větší hvězdu. A jo, to nenápadné teasování na "taťka, povoláním diktátor" v devítce by klidně mohlo značit, že z něj bude v posledních dílech ta závěrečná nemesis. Taky to ale může být jen poskok Theron, který se v celém filmu/filmech ukáže na deset minut*:D*. Snad ne, s ohledem na naprosto zbytečnou přítomnost Theron v devítce, se ale trochu bojím, že to s ní chtějí dokodrcat až do konce. 
795494
1 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Polux
Tak kvalitu scénáře jsem ani porovnávat nechtěl, protože McQuarrie hraje úplně jinej sport.

Ne jako tohle chápu, že je problém jim dát nějak prostor. Ale zase mám pocit, že vyloženě problém je s tím až tady v devítce, protože ikdyž to v předchozích dílech drhlo, tak každé té postavě dali alespoň moment aby zazářila. Tady už to bylo jenom o tom, že Tyrese něco řekne a ostatní z něj dělaj debila (většinou Ludacris), Ludacris vymyslí plán, Emmanuel hezky vypadá (nebudeme si nic nalhávat pro nic jiného než pro potěchu mužského oka tam není), Diesel a Rodriguez se předhání v tom kdo to bere víc vážně, Mia tam je a Han pořád jí. Ostatně takhle špatně jsou tentokrát vedení i záporáci.

Já právě doufám, že když to má být to finále, tak dají možnost se rozloučit každé postavě, takže každá tam bude mít svůj moment a ne že se zase všichni sejdou na grilovačce a Diesel bude mít proslov. Adkinse jsem myslel jako pravou ruku k záporákovi (ostatně na bitky poslední dva díly dost trpěly). A pokud jde o hlavního záporáka, tak já doufám, že to bude několikrát zmiňovaný otec, který má vlastní stát a mohl by být naštvaný, že mu syna zabili - což by mohlo do hry přivést někoho 60+ a třeba i pořádnou hereckou hvězdu (De Niro, Brosnan atd.). Točit se prý začne hned zkraje 2022 a budou se točit oba díly naráz.
795494
Tak kvalitu scénáře jsem ani porovnávat nechtěl, protože McQuarrie hraje úplně jinej sport. Ne jako tohle chápu, že je problém jim dát nějak prostor. Ale zase mám pocit, že vyloženě problém je s tím až tady v devítce, protože ikdyž to v předchozích dílech drhlo, tak každé té postavě dali alespoň moment aby zazářila. Tady už to bylo jenom o tom, že Tyrese něco řekne a ostatní z něj dělaj debila (většinou Ludacris), Ludacris vymyslí plán, Emmanuel hezky vypadá (nebudeme si nic nalhávat pro nic jiného než pro potěchu mužského oka tam není), Diesel a Rodriguez se předhání v tom kdo to bere víc vážně, Mia tam je a Han pořád jí. Ostatně takhle špatně jsou tentokrát vedení i záporáci. Já právě doufám, že když to má být to finále, tak dají možnost se rozloučit každé postavě, takže každá tam bude mít svůj moment a ne že se zase všichni sejdou na grilovačce a Diesel bude mít proslov. Adkinse jsem myslel jako pravou ruku k záporákovi (ostatně na bitky poslední dva díly dost trpěly). A pokud jde o hlavního záporáka, tak já doufám, že to bude několikrát zmiňovaný otec, který má vlastní stát a mohl by být naštvaný, že mu syna zabili - což by mohlo do hry přivést někoho 60+ a třeba i pořádnou hereckou hvězdu (De Niro, Brosnan atd.). Točit se prý začne hned zkraje 2022 a budou se točit oba díly naráz.
795477
2 0
reagují: Polux
reagovat
Jasně, u M:I je to s přístupem k postavám mnohem lepší, ale jednak je jich tam o dost méně (Cruise a k tomu Pegg a Rhames plus huntgirl) a jednak to asi souvisí s tím, že jsou to imho obecně kvalitnější filmy než F&F (s čestnou výjimkou pětky), minimálně co se scénáře týče.

Tak velká týmovka, jako je ve F&F, dávala dokonalý smysl pro heist v pětce a jakž takž ještě v šestce, kde je to téma tým vs tým. Od sedmičky dál už to ale víc a víc drhe s tím, jak do týmu přidávají další a další postavy (třeba Emmanuel, která je jen ženskou verzi techguye, tj. Ludacrise), záporáci mění stranu a oživují mrtvé postavy (i když bych kecal, že jsem nebyl rád, jak u Rodriguez, tak Kanga), takže mají čím dál tím větší problém jednak s časem, který těm postavám mohou věnovat a jednak s jejich smysluplným zapojením do děje.

Pochybuji, že s tím v desítce a jedenáctce ještě budou něco dělat, takže fakt už jen chci, aby to pojali jako takovou oslavu celé série, objevili se tam úplně všichni, narvali to skvělou a přepálenou akcí a dali si tentokrát záležet na tom, aby "final boss" byl fakt skvělá postava (a nebyla to opět Theron). Třeba Adkins je určitě fajn, ale pro klimax ságy asi sáhnou po nějaké větší hvězdě a Adkins by byl odklizen do škatulky "pravá ruka hlavního záporáka", ale i tak bych ho v sérii uvítal. No, jsem zvědavý, s čím se nakonec Diesel a spol. vytasí. 
795477
Jasně, u M:I je to s přístupem k postavám mnohem lepší, ale jednak je jich tam o dost méně (Cruise a k tomu Pegg a Rhames plus huntgirl) a jednak to asi souvisí s tím, že jsou to imho obecně kvalitnější filmy než F&F (s čestnou výjimkou pětky), minimálně co se scénáře týče. Tak velká týmovka, jako je ve F&F, dávala dokonalý smysl pro heist v pětce a jakž takž ještě v šestce, kde je to téma tým vs tým. Od sedmičky dál už to ale víc a víc drhe s tím, jak do týmu přidávají další a další postavy (třeba Emmanuel, která je jen ženskou verzi techguye, tj. Ludacrise), záporáci mění stranu a oživují mrtvé postavy (i když bych kecal, že jsem nebyl rád, jak u Rodriguez, tak Kanga), takže mají čím dál tím větší problém jednak s časem, který těm postavám mohou věnovat a jednak s jejich smysluplným zapojením do děje. Pochybuji, že s tím v desítce a jedenáctce ještě budou něco dělat, takže fakt už jen chci, aby to pojali jako takovou oslavu celé série, objevili se tam úplně všichni, narvali to skvělou a přepálenou akcí a dali si tentokrát záležet na tom, aby "final boss" byl fakt skvělá postava (a nebyla to opět Theron). Třeba Adkins je určitě fajn, ale pro klimax ságy asi sáhnou po nějaké větší hvězdě a Adkins by byl odklizen do škatulky "pravá ruka hlavního záporáka", ale i tak bych ho v sérii uvítal. No, jsem zvědavý, s čím se nakonec Diesel a spol. vytasí. 
2 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Polux
Asi bude záležet na Mendes, jestli se bude chtít vrátit k hraní. A celkově počítám, že tam narvou všechny postavy co jdou a fakt to pojmou jako IW a Endgame pro tuhle sérii.

Podle mě v M:I to funguje perfektně a vedlejší postavy se postupně alespoň trochu vyvíjí, ikdyž je to nejčastěji v rámci vztahu k postavě Hunta, ale je to tam. Tady jim ale berou čím dál víc osobnosti a fakt je jenom drží v tom klišé, které jim prostě přiřadí. Ludacrise a Tyrese mohli vklidu klidně i jednou scénou prodat skrze Walkera (teďka to samozřejmě nejde) nebo přes Diesela, ale on je pro ostatní modla, takže jeho chování za poslední dva filmy mohlo způsobit zajímavé třenice v týmu, ale radši nic. Kanga mohli klidně vystřihnout a nic by se nestalo a Rodriguez jenom dělala ramena a stejně hrála jenom Diesela  v sukních (výrazama, kecama, jen tu akci jaksi nedostala). Nebudu mluvit o postavách z trojky - sice je nemusím, ale být jejich fanoušek a koukat na to co s nima udělali tady, tak jsem hodně naštvaný. Doufám, že když už F10 rozdělují na dva filmy, tak alespoň tam by s tím něco málo udělat mohli.

Já hlavně chci aby si dali záležet na akci a trochu na tom příběhu. Reevese si snad šetří do Hobbse a Shawa 2, Bautista řekl rovnou, že v týhle sérii hrát nebude, že je to kravina. Ale říkám si, že když nechají trošičku zazářit lidi jako Tony Jaa nebo Joe Taslim, tak by tam na bitky mohli obsadit např. Adkinse, Jai Whita atd. A prosím hlavně pořádného záporáka. Snad to nebude zase Theron, protože potřetí v řadě stát někde v místnosti a mluvit do monitoru u fakt nebude sranda.
795340
Asi bude záležet na Mendes, jestli se bude chtít vrátit k hraní. A celkově počítám, že tam narvou všechny postavy co jdou a fakt to pojmou jako IW a Endgame pro tuhle sérii. Podle mě v M:I to funguje perfektně a vedlejší postavy se postupně alespoň trochu vyvíjí, ikdyž je to nejčastěji v rámci vztahu k postavě Hunta, ale je to tam. Tady jim ale berou čím dál víc osobnosti a fakt je jenom drží v tom klišé, které jim prostě přiřadí. Ludacrise a Tyrese mohli vklidu klidně i jednou scénou prodat skrze Walkera (teďka to samozřejmě nejde) nebo přes Diesela, ale on je pro ostatní modla, takže jeho chování za poslední dva filmy mohlo způsobit zajímavé třenice v týmu, ale radši nic. Kanga mohli klidně vystřihnout a nic by se nestalo a Rodriguez jenom dělala ramena a stejně hrála jenom Diesela  v sukních (výrazama, kecama, jen tu akci jaksi nedostala). Nebudu mluvit o postavách z trojky - sice je nemusím, ale být jejich fanoušek a koukat na to co s nima udělali tady, tak jsem hodně naštvaný. Doufám, že když už F10 rozdělují na dva filmy, tak alespoň tam by s tím něco málo udělat mohli. Já hlavně chci aby si dali záležet na akci a trochu na tom příběhu. Reevese si snad šetří do Hobbse a Shawa 2, Bautista řekl rovnou, že v týhle sérii hrát nebude, že je to kravina. Ale říkám si, že když nechají trošičku zazářit lidi jako Tony Jaa nebo Joe Taslim, tak by tam na bitky mohli obsadit např. Adkinse, Jai Whita atd. A prosím hlavně pořádného záporáka. Snad to nebude zase Theron, protože potřetí v řadě stát někde v místnosti a mluvit do monitoru u fakt nebude sranda.
795332
2 0
reagovat
reaguje na: jackb
No tak snad to v desítce klapne a Mendes se ukáže. A když už budou u toho, tak by mi vůbec nevadilo, kdyby "vstala z mrtvých" i Gadot (na logiku nebo uvěřitelnost se v sérii už stejně dost dlouho nehraje, takže proč ne:D?) a vrátil se i Evans a kromě Johnsona a Stathama si z "bokovky" vzpomněli i na Kirby. Fanboy dreaming, no:).

S tou stafáží to asi ani moc jinak udělat nejde. Od pětky dál jsou všechny filmy typické "men on a mission", kde mají postavy svůj úkol, kterým se posunuje zápletka vpřed a je jich hodně, takže není moc čas a prostor se zabývat nějakými vedlejšími dějovými linkami a prohlubovat jednotlivé charaktery/vztahy mezi nimi (totéž třeba série M:I). Navíc je samozřejmě potřeba dát prostor primárně hlavním hvězdám (kvůli kterým lidi na ty filmy chodí). 

Před devítkou jsem ovšem doufal, že když je mimo hru Johnson a Statham, tak stafáž dostane trochu více prostoru. Zvláště, když se měl znovuobjevit Kang a Rodriguez hlásala, jak se na film vykašle, pokud budou Letty a ostatní ženské postavy opět jednorozměrné stereotypní figurky jako v předchozích dílech. Výsledkem je, že jsou všichni stafáž úplně stejně jako dříve (Kang totálně nevyužitý a je v tom filmu jen proto, aby tam byl, což v podstatě platí skoro pro všechny od Brewster, přes Emmanuel (proč se stala součástí týmu jsem nepochopil už v osmičce), až po Rodriguez, přičemž všechny tři jsou přímo ukázkově jednorozměrné stereotypní figurky*, úplně stejně jako předtím a snad jedině Ludacris s Gibsonem působí, že mají jejich postavy v příběhu nějaký smysl) plus tomu ale chybí Johnson a Statham, přičemž Cena má minimum prostoru. Přitom prostor a čas pro větší zapojení stafáže rozhodně byl, kdyby se vyhodili ven imho otravné flashbacky. 

Nedělám si iluze, že v desítce a jedenáctce to stran stafáže bude jinak, ale Johnsona se Stathamem by to už fakt nejen chtělo, ale potřebovalo. A ideálně k tomu i někoho z ranku Reeves (škoda, že se v Hobbs & Shaw nakonec neobjevil), Momoa, Bautista atd. (fan boy dreaming continues:D).

*a všechny ty kecy tak byly jen o tom si na producentovi Dieselovi vysmlouvat výši platu, popř. nějaká ta procenta.
795332
No tak snad to v desítce klapne a Mendes se ukáže. A když už budou u toho, tak by mi vůbec nevadilo, kdyby "vstala z mrtvých" i Gadot (na logiku nebo uvěřitelnost se v sérii už stejně dost dlouho nehraje, takže proč ne*:D*?) a vrátil se i Evans a kromě Johnsona a Stathama si z "bokovky" vzpomněli i na Kirby. Fanboy dreaming, no*:)*. S tou stafáží to asi ani moc jinak udělat nejde. Od pětky dál jsou všechny filmy typické "men on a mission", kde mají postavy svůj úkol, kterým se posunuje zápletka vpřed a je jich hodně, takže není moc čas a prostor se zabývat nějakými vedlejšími dějovými linkami a prohlubovat jednotlivé charaktery/vztahy mezi nimi (totéž třeba série M:I). Navíc je samozřejmě potřeba dát prostor primárně hlavním hvězdám (kvůli kterým lidi na ty filmy chodí).  Před devítkou jsem ovšem doufal, že když je mimo hru Johnson a Statham, tak stafáž dostane trochu více prostoru. Zvláště, když se měl znovuobjevit Kang a Rodriguez [url=https://www.cinemablend.com/news/2568981/michelle-rodriguez-may-have-complaints-about-fast-and-furious-letty-treatment-but-theres-one-thing-she-loves-about-the-franchise]hlásala[/url], jak se na film vykašle, pokud budou Letty a ostatní ženské postavy opět jednorozměrné stereotypní figurky jako v předchozích dílech. Výsledkem je, že jsou všichni stafáž úplně stejně jako dříve (Kang totálně nevyužitý a je v tom filmu jen proto, aby tam byl, což v podstatě platí skoro pro všechny od Brewster, přes Emmanuel (proč se stala součástí týmu jsem nepochopil už v osmičce), až po Rodriguez, přičemž všechny tři jsou přímo ukázkově jednorozměrné stereotypní figurky*, úplně stejně jako předtím a snad jedině Ludacris s Gibsonem působí, že mají jejich postavy v příběhu nějaký smysl) plus tomu ale chybí Johnson a Statham, přičemž Cena má minimum prostoru. Přitom prostor a čas pro větší zapojení stafáže rozhodně byl, kdyby se vyhodili ven imho otravné flashbacky.  Nedělám si iluze, že v desítce a jedenáctce to stran stafáže bude jinak, ale Johnsona se Stathamem by to už fakt nejen chtělo, ale potřebovalo. A ideálně k tomu i někoho z ranku Reeves (škoda, že se v Hobbs & Shaw nakonec neobjevil), Momoa, Bautista atd. (fan boy dreaming continues*:D*). *a všechny ty kecy tak byly jen o tom si na producentovi Dieselovi vysmlouvat výši platu, popř. nějaká ta procenta.
795318
2 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Polux
Na Mendes se Diesela ptali někdy nedávno a on řekl, že si musíme počkat na F10. Jinak to s tou stafáží mě trochu štve. Neříkám že dvojka byla nějaké veledílo (protože nebyla), ale Roman a Tej tam měli nějakou osobnost, minulost a člověk se o nich něco dozvěděl. Jejich vztah s Brianem byl docela fajn načrtnutý. Bohužel už v pětce to letí komínem a každý kromě Doma a Briana dostává svoji roli v týmu a tím to končí, všechno řečeno dřív prakticky mizí (jediný co mu zbylo je ta žravost). Minulost Briana a Romana? Poslední naznačení je když se představujou v pětce. Tej který něřídí, protože to napálil do zdi? Opět v pětce je to zmíněný a tím to od šestky hasne a navíc má díl od dílu nějaký nový skill. U Hana zbylo vlastně jenom to žraní, Gisele tam tak nějak je, i Mia je tam od čtyřky po sedmičku jenom jako ta co je s Brianem a je to sestra Doma a Ramsey teďka je zbytečná úplně stejně. A ten vývoj zvlášť u Romana je dost smutný - v pětce a šestce mi příjde, že má výrazně víc dobrých hlášek než těch blbých, sedmička a osmička už je to skoro co slovo to hláška a těch špatných je čím dál víc a v devítce už snad neřekne normální větu a je degradovaný a toho co si z něj všichni jenom dělají srandu, že je idiot.

Ale že Daniel Casey, který psal devítku kvůlu pandemii nebude psát poslední dva díly. Snad se vrátí Morgan, ale je otázka když píše pokračování Hobbse a Shawa.
795318
Na Mendes se Diesela ptali někdy nedávno a on řekl, že si musíme počkat na F10. Jinak to s tou stafáží mě trochu štve. Neříkám že dvojka byla nějaké veledílo (protože nebyla), ale Roman a Tej tam měli nějakou osobnost, minulost a člověk se o nich něco dozvěděl. Jejich vztah s Brianem byl docela fajn načrtnutý. Bohužel už v pětce to letí komínem a každý kromě Doma a Briana dostává svoji roli v týmu a tím to končí, všechno řečeno dřív prakticky mizí (jediný co mu zbylo je ta žravost). Minulost Briana a Romana? Poslední naznačení je když se představujou v pětce. Tej který něřídí, protože to napálil do zdi? Opět v pětce je to zmíněný a tím to od šestky hasne a navíc má díl od dílu nějaký nový skill. U Hana zbylo vlastně jenom to žraní, Gisele tam tak nějak je, i Mia je tam od čtyřky po sedmičku jenom jako ta co je s Brianem a je to sestra Doma a Ramsey teďka je zbytečná úplně stejně. A ten vývoj zvlášť u Romana je dost smutný - v pětce a šestce mi příjde, že má výrazně víc dobrých hlášek než těch blbých, sedmička a osmička už je to skoro co slovo to hláška a těch špatných je čím dál víc a v devítce už snad neřekne normální větu a je degradovaný a toho co si z něj všichni jenom dělají srandu, že je idiot. Ale že Daniel Casey, který psal devítku kvůlu pandemii nebude psát poslední dva díly. Snad se vrátí Morgan, ale je otázka když píše pokračování Hobbse a Shawa.
794887
2 0
reagují: Polux
reagovat

6/10

Spomedzi F&F5-9 rozhodne najslabší diel vo všetkých ohľadoch. V podstate všetko tu funguje horšie, či už akčné scény, humor, dialógy, charizma postav.. Čo ma mrzí možno najviac je že aj keď v niektorých scénach evidentne fyzicky rozbili kopu áut, aj tak tú scénu musia zakončiť totálne prepáleným CGI komixovým záberom ktorý už musí byť priveľa aj na 10ročné dieťa..Finále s obrneným transportérom je už čisté WTF. A to mi ponorka a skákanie medzi mrakodrapmi prišli ešte v pohode :D. Celkovo som sa stále relatívne zabavil ale nabudúce verím v podstatné zlepšenie inak prvýkrát budem pri F&F uvažovať o vynechaní kina.
794900
Spomedzi F&F5-9 rozhodne najslabší diel vo všetkých ohľadoch. V podstate všetko tu funguje horšie, či už akčné scény, humor, dialógy, charizma postav.. Čo ma mrzí možno najviac je že aj keď v niektorých scénach evidentne fyzicky rozbili kopu áut, aj tak tú scénu musia zakončiť totálne prepáleným CGI komixovým záberom ktorý už musí byť priveľa aj na 10ročné dieťa..Finále s obrneným transportérom je už čisté WTF. A to mi ponorka a skákanie medzi mrakodrapmi prišli ešte v pohode *:D*. Celkovo som sa stále relatívne zabavil ale nabudúce verím v podstatné zlepšenie inak prvýkrát budem pri F&F uvažovať o vynechaní kina.
6/10
2 0
reagovat

6/10

Když jsem po Hobbs & Shaw v komentářích psal, že u devítky to bude mít Diesel tentokrát těžké, protože velké hvězdy budou absentovat a celé to bude stát jen na něm (protože zbytek osazenstva je jen do počtu a Cena na to nemá), bylo to míněno z tržebního hlediska a vlastně mě tehdy ani nenapadlo, že by mohl film trpět po kvalitativní stránce. A bohužel se tak stalo.

Zmrtvýchvstalé postavy (po Rodriguez a Evansovi) ani "šokující" odhalení stran vztahových vazeb (které pomalu, ale jistě začínají dosahovat úrovně legendární scény z jedničky Hot Shots) není v sérii nic nového a vždy šlo o ne/přiznanou hru s divákem. To podstatné, na čem celá série (minimálně od pětky dál) stojí a padá byly technicky špičkové akční (over the top) scény, rychlý spád děje, jednoduchý humor a charismatické akční hvězdy.

Devítka má tunu (poměrně zbytečných) flashbacků, které jen zpomalují děj, humor, který je víc a víc otravný, než vtipný, o chybějících akčních hvězdách již řeč padla a co je nejzávažnější, samotná akce je překvapivě generická, co do nápadu, provedení i výsledného dojmu (s čímž předchozí díly problém rozhodně neměly), počínaje bitkou mezi Dieselem a Cenou a hrátky se značně nevyužitými magnety konče.

Diesel (ne)hraje stále stejně, Mirren i Theron mají spíše camea než cokoliv jiného a zbylá stafáž je nepřekvapivě nadále stafáž. Paradoxně Cena se snaží, seč mu síly, resp. scénář a omezený prostor na plátně, dovolují a není zdaleka tak špatný, jak jsem očekával. Ve výsledku tak potěšily snad jen návraty starých postav (přičemž stále doufám, že si Diesel s Moritzem ještě vzpomenou na Mendes), potitulková scéna a decentní pomrknutí na fanoušky Walkera.

V každém případě, pokud Diesel s Moritzem neplánují pojmout desítku a jedenáctku (nebo první a druhý díl desítky:D) jako F&F variaci na poslední Avengers, tj. velkolepou týmovku úplně všech (staronových) postav s prvotřídní akcí, tak se obávám, že devítkou nově nastolený "standard" už po druhé a po třetí nebude stačit.
794887
Když jsem po Hobbs & Shaw v komentářích psal, že u devítky to bude mít Diesel tentokrát těžké, protože velké hvězdy budou absentovat a celé to bude stát jen na něm (protože zbytek osazenstva je jen do počtu a Cena na to nemá), bylo to míněno z tržebního hlediska a vlastně mě tehdy ani nenapadlo, že by mohl film trpět po kvalitativní stránce. A bohužel se tak stalo. Zmrtvýchvstalé postavy (po Rodriguez a Evansovi) ani "šokující" odhalení stran vztahových vazeb (které pomalu, ale jistě začínají dosahovat úrovně legendární scény z jedničky Hot Shots) není v sérii nic nového a vždy šlo o ne/přiznanou hru s divákem. To podstatné, na čem celá série (minimálně od pětky dál) stojí a padá byly technicky špičkové akční (over the top) scény, rychlý spád děje, jednoduchý humor a charismatické akční hvězdy. Devítka má tunu (poměrně zbytečných) flashbacků, které jen zpomalují děj, humor, který je víc a víc otravný, než vtipný, o chybějících akčních hvězdách již řeč padla a co je nejzávažnější, samotná akce je překvapivě generická, co do nápadu, provedení i výsledného dojmu (s čímž předchozí díly problém rozhodně neměly), počínaje bitkou mezi Dieselem a Cenou a hrátky se značně nevyužitými magnety konče. Diesel (ne)hraje stále stejně, Mirren i Theron mají spíše camea než cokoliv jiného a zbylá stafáž je nepřekvapivě nadále stafáž. Paradoxně Cena se snaží, seč mu síly, resp. scénář a omezený prostor na plátně, dovolují a není zdaleka tak špatný, jak jsem očekával. Ve výsledku tak potěšily snad jen návraty starých postav (přičemž stále doufám, že si Diesel s Moritzem ještě vzpomenou na Mendes), potitulková scéna a decentní pomrknutí na fanoušky Walkera. V každém případě, pokud Diesel s Moritzem neplánují pojmout desítku a jedenáctku (nebo první a druhý díl desítky*:D*) jako F&F variaci na poslední Avengers, tj. velkolepou týmovku úplně všech (staronových) postav s prvotřídní akcí, tak se obávám, že devítkou nově nastolený "standard" už po druhé a po třetí nebude stačit.
6/10
3 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: steve95
Ono toho dost vyblejou trailery a ve filmu už se spíš člověk dozví ty podrobnosti, ale dám to do spoilerů:

- U Jakobovi se nemluvilo, protože byl zodpovědný za smrt jejich otce (o tom co se mu stalo se zmiňuje jednička). Navíc je tady ukázanou co Dom udělal tomu týpkovi co do jeho otce naboural a díky tomu umřel a je to dost light verze toho jak se to podávalo kdysi (vlastně jedno pěstí a hedna rána hasákem, ale dřív říkali, že ho zřídil natolik, že už nikdy ten chlap nemohl zápodit).
- Postavy z trojky jsou tady najednou raketový inženýři, kteří pošlou Tyrese a Ludacrise do vesmíru
- Hana naverboval někdy po 6 pan Nikdo, protože znal Gisele a byl tudíž agent. Jak to souvisí s tím, že zároveň okrádal Yakuzu, staral se o problémové středoškoláky a ještě s nima stíhal závodit nevím.
- V filmu jde o nějakou technologii, která dokáže ovládnout veškeré čipy na planetě. To měl Han získat, ale nedokázal to a musel předstírat smrt. On v době nehody v tom autě snad ani nebyl (jak to dokázal netuším), stál totiž 10 metrů vedle s panem Nikdo. Vlastně využili Stathama - vůbec neřeším fakt co potom mělo znamenat to napráskání Yakuze.
- Velký twist je, že Jakob byl s otcem domluvený, protože fotr měl dluhy a tak požádal Jakoba, aby sabotoval auto a on ten závod prohrál. Na konci se zopakuje scéna z konce jedničky, ale tentokrát nechá Dom ujet s nadupanou károu Jakoba.
- Jakob celé ty roky dělal pro pana Nikdo (jetště než nastoupil na scénu v sedmičce). Takže Torettovi jsou Skywalkerovi téhle série - všechno souvisí s nima.
- potitulková scéna je se Stathamem, který má z člověka boxovací pytel a na dveře mu zaklepe Han a on se na něj vykuleně podívá.
- Theron má svoje veškeré scény v trailerech a ve filmu jsou jen trochu delší. Záporáci jsou vlastně Jakob a nějaký rozmazlený spratek co má problémy s tátou a chce mu ukázat zač je toho loket.
794856
Ono toho dost vyblejou trailery a ve filmu už se spíš člověk dozví ty podrobnosti, ale dám to do spoilerů: [spoiler]- U Jakobovi se nemluvilo, protože byl zodpovědný za smrt jejich otce (o tom co se mu stalo se zmiňuje jednička). Navíc je tady ukázanou co Dom udělal tomu týpkovi co do jeho otce naboural a díky tomu umřel a je to dost light verze toho jak se to podávalo kdysi (vlastně jedno pěstí a hedna rána hasákem, ale dřív říkali, že ho zřídil natolik, že už nikdy ten chlap nemohl zápodit). - Postavy z trojky jsou tady najednou raketový inženýři, kteří pošlou Tyrese a Ludacrise do vesmíru - Hana naverboval někdy po 6 pan Nikdo, protože znal Gisele a byl tudíž agent. Jak to souvisí s tím, že zároveň okrádal Yakuzu, staral se o problémové středoškoláky a ještě s nima stíhal závodit nevím. - V filmu jde o nějakou technologii, která dokáže ovládnout veškeré čipy na planetě. To měl Han získat, ale nedokázal to a musel předstírat smrt. On v době nehody v tom autě snad ani nebyl (jak to dokázal netuším), stál totiž 10 metrů vedle s panem Nikdo. Vlastně využili Stathama - vůbec neřeším fakt co potom mělo znamenat to napráskání Yakuze. - Velký twist je, že Jakob byl s otcem domluvený, protože fotr měl dluhy a tak požádal Jakoba, aby sabotoval auto a on ten závod prohrál. Na konci se zopakuje scéna z konce jedničky, ale tentokrát nechá Dom ujet s nadupanou károu Jakoba. - Jakob celé ty roky dělal pro pana Nikdo (jetště než nastoupil na scénu v sedmičce). Takže Torettovi jsou Skywalkerovi téhle série - všechno souvisí s nima. - potitulková scéna je se Stathamem, který má z člověka boxovací pytel a na dveře mu zaklepe Han a on se na něj vykuleně podívá. - Theron má svoje veškeré scény v trailerech a ve filmu jsou jen trochu delší. Záporáci jsou vlastně Jakob a nějaký rozmazlený spratek co má problémy s tátou a chce mu ukázat zač je toho loket.[/spoiler]
794841
6 0
reagovat
Ahoj,

nechcete někdo vypsat ty nejzásadnější spoilery z filmu, pro ty, kterým nevadí připravit se o překvapení?

Díky 
794841
Ahoj, nechcete někdo vypsat ty nejzásadnější spoilery z filmu, pro ty, kterým nevadí připravit se o překvapení? Díky 
2 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: jackb
I kdyby nějaká detailní timeline byla (jakože v hlubinách internetu určitě je), tak jednak to bude z ranku fanmade wiki, protože ve filmech o tom, kdy se jednotlivé filmy odehrávají naprosto přesně, není ani zmínka a jednak i kdyby k F&F sérii existovala nějaká official trivia by Universal, tak tam rozhodně nepůjdou do žádného detailu, protože by skončili úplně stejně, jako třeba Lucas s pasováním původních SW na prequely, tzn. "v high levelu to tak nějak přibližně sedí, ale v detailu se to rozpadá pod rukama" (jednoduše proto, že se to vymýšlelo za pochodu) a dost pochybuji, že zrovna tohle by chtěli vysvětlovat/řešit.

Jinak ale dělat si diagramy (na cokoliv) zrovna u téhle série je tak nějak mrhání času/potenciálu jejich autora. A to píšu jako její fanoušek:D.
794756
I kdyby nějaká detailní timeline byla (jakože v hlubinách internetu určitě je), tak jednak to bude z ranku fanmade wiki, protože ve filmech o tom, kdy se jednotlivé filmy odehrávají naprosto přesně, není ani zmínka a jednak i kdyby k F&F sérii existovala nějaká [url=https://www.thefastsaga.com/timeline/]official trivia by Universal[/url], tak tam rozhodně nepůjdou do žádného detailu, protože by skončili úplně stejně, jako třeba Lucas s pasováním původních SW na prequely, tzn. "v high levelu to tak nějak přibližně sedí, ale v detailu se to rozpadá pod rukama" (jednoduše proto, že se to vymýšlelo za pochodu) a dost pochybuji, že zrovna tohle by chtěli vysvětlovat/řešit. Jinak ale dělat si diagramy (na cokoliv) zrovna u téhle série je tak nějak mrhání času/potenciálu jejich autora. A to píšu jako její fanoušek*:D*.
794752
5 0
reagovat
reaguje na: Polux
Jo tohle vím, mě spíš zajímá jestli jsou někde přehledně ukázaný časový rozestupy mezi jednotlivýma dílama. Ta Elle je v těch flashbacích malý a to bylo těsně před tou Hanovou "smrtí" (tak jsem to alespoň pochopil), teď jí máš ale dospělou a Han už měl v Tokyu taky nějaké postavení, takže i mezi 6 a 3 musí být nějaký časový skok. Do tohohle mi prostě nezapadá ten synátor Toretta, protože podle toho jak velký je v 8, tak se 6, 7 a 8 musí odehrávat dost blízko sebe, s tím že musela otěhotnět v 6. Vlastně to celý rozsekalo to oživení Hana, do té doby to tak nějak sedělo a teďka si člověk musí začít dělat diagramy.
794752
Jo tohle vím, mě spíš zajímá jestli jsou někde přehledně ukázaný časový rozestupy mezi jednotlivýma dílama. Ta Elle je v těch flashbacích malý a to bylo těsně před tou Hanovou "smrtí" (tak jsem to alespoň pochopil), teď jí máš ale dospělou a Han už měl v Tokyu taky nějaké postavení, takže i mezi 6 a 3 musí být nějaký časový skok. Do tohohle mi prostě nezapadá ten synátor Toretta, protože podle toho jak velký je v 8, tak se 6, 7 a 8 musí odehrávat dost blízko sebe, s tím že musela otěhotnět v 6. Vlastně to celý rozsekalo to oživení Hana, do té doby to tak nějak sedělo a teďka si člověk musí začít dělat diagramy.
794750
2 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: jackb
Timeline není až tak komplikovaná. Trojka se odehrává mezi šestkou a sedmičkou, flashback s Hanem v devítce podle všeho mezi šestkou a trojkou (nebo paralelně s trojkou) a zbytek jde chronologicky po sobě. Rozestupy mezi roky vzniku filmů neodpovídají u každého dílu rozestupům událostí ve F&F univerzu.
794750
Timeline není až tak komplikovaná. Trojka se odehrává mezi šestkou a sedmičkou, flashback [spoiler]s Hanem[/spoiler] v devítce podle všeho mezi [spoiler]šestkou a trojkou (nebo paralelně s trojkou)[/spoiler] a zbytek jde chronologicky po sobě. Rozestupy mezi roky vzniku filmů neodpovídají u každého dílu rozestupům událostí ve F&F univerzu.
794745
1 -1
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: RidleyCrowe
Jestli jsem to dobře pochopil, tak to snad byl hologram, ale přímou odpověď asi nedostaneme. Spíš ten důvod proč musel předstírat smrt vyvolává otázku proč si ve trojce hrál na závodníky s dětma, proč vyjebával s Yakuzou, kdo ho prásknul a jak se jim to povedlo, když Shaw o tom nevěděl a nedalo se předpokládat, kde teda toho Hana zabije.

Jinak film pohodových 7/10. Je to pád oproti předhozím dílum od 4 výše (včetně Hobbse a Shawa). Co mě překvapilo bylo, že se dějově uznal Hobbs a Shaw hezkýma 3 pomrknutíma. Doufám že je to náznak toho, že si to fakt vyřešili a v posledních dvou dílech se Johnson a Statham objeví. Jinak počítám že zápletku budou stavět na nejasném osudu Russella, potom na tom, že Charlize je pořád na svobodě a zbytečně moc se tam zmiňuje fotřík toho třetího záporáka co vlastní nějakou zemi či co a ten asi nebude rád co Toretto a spol udělali jeho synovi.

Jinak nechtěl by třeba IMF stejně jako před časem u Terminátora, tak tady udělat článek, který by řešil časovou linku celé série? Na to jak jednoduché ty zápletky jsou, tak je složité se vyznat v tom kdy se co odehrává a to hlavně díky tomu Dieselovu synovi. Protože pokud Toretto nepodváděl Letty někdy mezi 7 a 8, tak musela být Elena těhotná už na konci 6 a tím pádem by musel ten syn být podstatně starší. Taky díky tomu, že Han musel po 6 v Tokyu být určitě pár let než "zemřel" a tudíž padá že by se 7 mohla odehrávat těsně po 6.
794745
[spoiler]Jestli jsem to dobře pochopil, tak to snad byl hologram, ale přímou odpověď asi nedostaneme. Spíš ten důvod proč musel předstírat smrt vyvolává otázku proč si ve trojce hrál na závodníky s dětma, proč vyjebával s Yakuzou, kdo ho prásknul a jak se jim to povedlo, když Shaw o tom nevěděl a nedalo se předpokládat, kde teda toho Hana zabije. [/spoiler]Jinak film pohodových 7/10. Je to pád oproti předhozím dílum od 4 výše (včetně Hobbse a Shawa). Co mě překvapilo bylo, že se dějově uznal Hobbs a Shaw hezkýma 3 pomrknutíma. Doufám že je to náznak toho, že si to fakt vyřešili a v posledních dvou dílech se Johnson a Statham objeví. Jinak počítám že zápletku budou stavět na nejasném osudu Russella, potom na tom, že Charlize je pořád na svobodě a zbytečně moc se tam zmiňuje fotřík toho třetího záporáka co vlastní nějakou zemi či co a ten asi nebude rád co Toretto a spol udělali jeho synovi. Jinak nechtěl by třeba IMF stejně jako před časem u Terminátora, tak tady udělat článek, který by řešil časovou linku celé série? Na to jak jednoduché ty zápletky jsou, tak je složité se vyznat v tom kdy se co odehrává a to hlavně díky tomu Dieselovu synovi. Protože pokud Toretto nepodváděl Letty někdy mezi 7 a 8, tak musela být Elena těhotná už na konci 6 a tím pádem by musel ten syn být podstatně starší. Taky díky tomu, že Han musel po 6 v Tokyu být určitě pár let než "zemřel" a tudíž padá že by se 7 mohla odehrávat těsně po 6.
794577
2 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Incitatus
Co by tam tak mohl ten tým hezounků dělat.. "In space no one can hear you cream";)
794670
Co by tam tak mohl ten tým hezounků dělat.. "In space no one can hear you cream"*;)*
794669
1 -2
reagovat

Prosím

Jak přežil Han? Kolikrát řekl Vin Diesel "jsme rodina"? A co dělali v tom vesmíru? 
794669
Jak přežil Han? Kolikrát řekl Vin Diesel "jsme rodina"? A co dělali v tom vesmíru? 
Prosím
3 0
reagují: Roach
reagovat
UFFF 4/10 ? žeby táto akčná žumpa narazila??) Nečudujem sa od 6-tky mi to totálne prišlo na jedno BLBÉ kopyto. 
794644
UFFF 4/10 ? žeby táto akčná žumpa narazila?*?)* Nečudujem sa od 6-tky mi to totálne prišlo na jedno BLBÉ kopyto. 
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se