Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Hollywoodské blockbustery míří expresně na streamy. Opravdu vyhraje divák?

příspěvky 21 - 32 Napsat příspěvek
reaguje na: LV426
Ty jsi tady první den? Zkus Cinepur, tam myslím články o tržbách nemívají.
787712
Ty jsi tady první den? Zkus Cinepur, tam myslím články o tržbách nemívají.
787706
6 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
"nezapominej na to, ze v Americe ta premiera nemusi bejt ve stejnou dobu jako v Evrope nebo Asii"
Nezapomínám, a za to bych ty distributory taky nejradši pobodal. Geo-blocking je zlo které musí být vymýceno, a že k tomu tohle přispěje je další velká výhoda zkrácení doby než to půjde na stream.

A k tomu dělat to naráz... ale vždyť to jinak nejde. Ty smlouvy s kinaři, filmaři a všemi ostatními přece nejde osekávat pomaličku a rovnou říkat že to bude každý rok jinak, ty pravidla musí být jasná - a hrozně dlouho se existence streamu a internetu ignorovala, takže ta změna teď musela být ostřejší, covid necovid. 
787710
"nezapominej na to, ze v Americe ta premiera nemusi bejt ve stejnou dobu jako v Evrope nebo Asii" Nezapomínám, a za to bych ty distributory taky nejradši pobodal. Geo-blocking je zlo které musí být vymýceno, a že k tomu tohle přispěje je další velká výhoda zkrácení doby než to půjde na stream. A k tomu dělat to naráz... ale vždyť to jinak nejde. Ty smlouvy s kinaři, filmaři a všemi ostatními přece nejde osekávat pomaličku a rovnou říkat že to bude každý rok jinak, ty pravidla musí být jasná - a hrozně dlouho se existence streamu a internetu ignorovala, takže ta změna teď musela být ostřejší, covid necovid. 
787704
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
60-70 je upřímně jen kosmetická změna, rozhodne ne posun. Za mě ideál 40 menší věci, 50 velké, víc netřeba...
787709
60-70 je upřímně jen kosmetická změna, rozhodne ne posun. Za mě ideál 40 menší věci, 50 velké, víc netřeba...
787704
3 -3
reagovat
reaguje na: Elerrina
Já jich znám taky plno ;)
787708
Já jich znám taky plno *;)*
787707
2 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Znám docela dost lidí, kteří, když jde nějaký očekávaný film do kin, tak ho musejí vidět okamžitě, v den premiéry :D.  A když jsou z něj nadšený, tak ho musejí vidět minimálně ještě jednou druhej den :D. Kdyby na něj měli čekat třeba tři dny, dostali by asi infarkt.
Těmhle skutečným filmovým fanouškům je úplně jedno, jestli se bude zkracovat na 45 nebo 17 dní. Takže myslím, že ty obavy jsou trošičku přehnané.
787707
Znám docela dost lidí, kteří, když jde nějaký očekávaný film do kin, tak ho musejí vidět [b]okamžitě[/b], v den premiéry *:D*.  A když jsou z něj nadšený, tak ho musejí vidět minimálně ještě jednou druhej den *:D*. Kdyby na něj měli čekat třeba tři dny, dostali by asi infarkt. Těmhle skutečným filmovým fanouškům je úplně jedno, jestli se bude zkracovat na 45 nebo 17 dní. Takže myslím, že ty obavy jsou trošičku přehnané.
787704
2 -4
reagují: TedGeorge
reagovat
Kde jsou ty časy, kdy se u filmů řešily filmy samotné. Dnes je každý druhý článek (nejen tady) buď o covidu kinech/streamech, kolik to ne/vydělá, která značka se ne/oživí a všemožné kraviny okolo, ale o samotných filmech jako takových (příběh, scény, herci apod.) už se nepíše skoro nic, čím to bude?
787706
Kde jsou ty časy, kdy se u filmů řešily filmy samotné. Dnes je každý druhý článek (nejen tady) buď o covidu kinech/streamech, kolik to ne/vydělá, která značka se ne/oživí a všemožné kraviny okolo, ale o samotných filmech jako takových (příběh, scény, herci apod.) už se nepíše skoro nic, čím to bude?
3 -14
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: HAL
Ten trend je jasnej a ja souhlasim, ze to okno se zkracovat musi. Ale udelat tohle behem covidu a takhle tvrde, jednorazove?

Bude to hlavne taky znamenat to, ze celej svet bude zaplavenej 4k piratskymi kopiemi prave tech par tydnu po kinopremiere. A nezapominej na to, ze v Americe ta premiera nemusi bejt ve stejnou dobu jako v Evrope nebo Asii. A ty kopie pujdou vsechny z americkejch streamu.

Oni se pak ty rozdily trochu stiraji. Podle me meli snizit na 60-70 a par let pockat, jak to bude. Tohle je jednorazove moc a docela vam zavidim tu jistotu, ze to trzby neovlivni.

Jinak mne je fakt jasny, ze tenhle muj pohled bude v mensine, ale podle me to zaznit muze a ma, protoze ta nervozita je opodstatnena.
787704
Ten trend je jasnej a ja souhlasim, ze to okno se zkracovat musi. Ale udelat tohle behem covidu a takhle tvrde, jednorazove? Bude to hlavne taky znamenat to, ze celej svet bude zaplavenej 4k piratskymi kopiemi prave tech par tydnu po kinopremiere. A nezapominej na to, ze v Americe ta premiera nemusi bejt ve stejnou dobu jako v Evrope nebo Asii. A ty kopie pujdou vsechny z americkejch streamu. Oni se pak ty rozdily trochu stiraji. Podle me meli snizit na 60-70 a par let pockat, jak to bude. Tohle je jednorazove moc a docela vam zavidim tu jistotu, ze to trzby neovlivni. Jinak mne je fakt jasny, ze tenhle muj pohled bude v mensine, ale podle me to zaznit muze a ma, protoze ta nervozita je opodstatnena.
787703
5 -1
reagují: HAL, KARLOS, Elerrina
reagovat
Souhlas s Karlosem - souběžné nebo skoro souběžné uvádění drahých filmů do kina a na net je samozřejmě nesmysl, který si teď jen vynutil fakt že kina nebyly, ale proč proboha nadávat na 45 dní?
Přesně po tom se volá právě už celou tu poslední dekádu, distribuce čehokoli se díky internetu tak zrychlila že tři měsíce byly dávno na hlavu, a na to zkrácení exkluzivního okna na polovinu by se došlo stoprocentně i bez covidu - jen by se kinaři trochu víc cukali, ale nakonec by museli povolit.

I pouhý měsíc by byl úplně bez problémů. A není důvod na to nadávat, tohle tržby neovlivní. Kdo dokáže čekat na film takhle dlouho když většina ho vidí během prvního týdne, ten na něj bez problémů čekal dřív i ty tři měsíce... během kterých na něj možná už úplně zapomněl, protože dávno vyprchalo zmasírování reklamou.

Pozitivní to bude pro diváka i v tom ohledu, že se snad dříve vyklidí sály rezervované dlouhodobě pro ty největší hity (i když, několik měsíců v kinech nevydrželo nepřetržitě snad nic...), a budou místo nich protáčet i filmy menší které teď tolik prostoru nemají. Nebo třeba si studia přestanou sedět na vedení a víc budou nasazovat do kin i reprízy největších pecek, jako se to teď děje v Číně s Pánem Prstenů. V době kdy se filmy remasterují na Blučka do 4K ve větší kvalitě než jaká byla při premiéře k vidění v kinech je hloupost tohle nedělat, je v tom potenciálně solidní profit s prakticky nulovými náklady.
787703
Souhlas s Karlosem - souběžné nebo skoro souběžné uvádění drahých filmů do kina a na net je samozřejmě nesmysl, který si teď jen vynutil fakt že kina nebyly, ale proč proboha nadávat na 45 dní? Přesně po tom se volá právě už celou tu poslední dekádu, distribuce čehokoli se díky internetu tak zrychlila že tři měsíce byly dávno na hlavu, a na to zkrácení exkluzivního okna na polovinu by se došlo stoprocentně i bez covidu - jen by se kinaři trochu víc cukali, ale nakonec by museli povolit. I pouhý měsíc by byl úplně bez problémů. A není důvod na to nadávat, tohle tržby neovlivní. Kdo dokáže čekat na film takhle dlouho když většina ho vidí během prvního týdne, ten na něj bez problémů čekal dřív i ty tři měsíce... během kterých na něj možná už úplně zapomněl, protože dávno vyprchalo zmasírování reklamou. Pozitivní to bude pro diváka i v tom ohledu, že se snad dříve vyklidí sály rezervované dlouhodobě pro ty největší hity (i když, několik měsíců v kinech nevydrželo nepřetržitě snad nic...), a budou místo nich protáčet i filmy menší které teď tolik prostoru nemají. Nebo třeba si studia přestanou sedět na vedení a víc budou nasazovat do kin i reprízy největších pecek, jako se to teď děje v Číně s Pánem Prstenů. V době kdy se filmy remasterují na Blučka do 4K ve větší kvalitě než jaká byla při premiéře k vidění v kinech je hloupost tohle nedělat, je v tom potenciálně solidní profit s prakticky nulovými náklady.
7 0
reagují: Will, TedGeorge
reagovat
Ta myšlenka "nechávat v kinech je filmy, které vydělají na 50M atd." se mi docela zamlouvá a přijde mi fér. Protože na co držet propadák tak dlouho v kinech, když může dostat druhý dech na streamu, a jakože se to děje.

Jen se bojím, aby nedošlo k bojkotu "fanoušků", které má aktuálné např. WB a ti záměrně nechodili na film do kina, aby se po pár týdnech objevil v pohodlí domova (v jakékoliv podobě).

Těch 30 babek, které chce D+ za Black Widow mi připadně přehnaně dost a imho je v tom započítaný i poplatek za piráty - tedy ti, kteří si jej koupí, ripnou a hodít tisícovce lidí na net. Tento model imho dlouho nevydrží. Zvlášť, když je to pro studio levnější varianta a chce se po krizi jen napakovat.
787701
Ta myšlenka [i]"nechávat v kinech je filmy, které vydělají na 50M atd."[/i] se mi docela zamlouvá a přijde mi fér. Protože na co držet propadák tak dlouho v kinech, když může dostat druhý dech na streamu, a jakože se to děje. Jen se bojím, aby nedošlo k bojkotu "fanoušků", které má aktuálné např. WB a ti záměrně nechodili na film do kina, aby se po pár týdnech objevil v pohodlí domova (v jakékoliv podobě). Těch 30 babek, které chce D+ za Black Widow mi připadně přehnaně dost a imho je v tom započítaný i poplatek za piráty - tedy ti, kteří si jej koupí, ripnou a hodít tisícovce lidí na net. Tento model imho dlouho nevydrží. Zvlášť, když je to pro studio levnější varianta a chce se po krizi jen napakovat.
1 -1
reagovat
15 až 30 dní je blbost a ty tvé argumenty podepisuji. Ale oni Warneři imo opravdu jedou nouzovku, uvidíš, že se jako první vrátí k delsímu oknu.
30-45 je šedá zóna a imo to bude ve variabilním oknu cesta pro dnes prakticky neexistující stžedonákladové bijáky - a ano, věřím, že tudy cesta povede a že si na rozdíl od tebe myslím, že je to dobře. Doby, kdy se rozhpočty nafukovaly do absurdních výšin jen výplatami pěti vyvolených (herecké duo, rejža a producent/i), jsou pryč, a imo víc autorských, ale velnějších filmů neuškodí. Na rozdíl od seriálů je budetřeba pohonit chvíli i v kinech, ale ti Alieni Scotta, Spielbergovky, Tarantinovky atd, se dnes/v letech minulých v kinech málokdy zaplatily...
45-60 optimal pro drahé značkové zboží, kterého je do roku kolik? 20 Max? Někdy ani to ne. Ne, lidi měsíc a půl čekat nebudou. O dané věci se mluví, doba je extrémně rychlá, lidi do kina půjdou. Půjde o obdobu koncertů (ne, nedávám příměr, ale spíš velmi volné připodobnění) - lidi si většinou desky už nekupují, ale jdou raději na koncert a to "CDčko" si zopakují cestou domů ze Spotify.
Suma sumárum - ta nervozita je pochopitelná, ale kina to nepotopí. Fakt ne. Jediné, co se může stát, že se spomalí saturace na nových trzích, Státy i starý kontinent už má ale na výstavbu nových jen minimální kapacity. Bude to nakonec s největší pravděpodobností divák, co se bude muset přispůsobovat. Zrychlí se ten odbyt filmů a pokud nezareaguje dostatešně rychle, v kině ten film jednoduše neuvidí...
787700
[b]15 až 30[/b] dní je blbost a ty tvé argumenty podepisuji. Ale oni Warneři imo opravdu jedou nouzovku, uvidíš, že se jako první vrátí k delsímu oknu. [b]30-45[/b] je šedá zóna a imo to bude ve variabilním oknu cesta pro dnes prakticky neexistující stžedonákladové bijáky - a ano, věřím, že tudy cesta povede a že si na rozdíl od tebe myslím, že je to dobře. Doby, kdy se rozhpočty nafukovaly do absurdních výšin jen výplatami pěti vyvolených (herecké duo, rejža a producent/i), jsou pryč, a imo víc autorských, ale velnějších filmů neuškodí. Na rozdíl od seriálů je budetřeba pohonit chvíli i v kinech, ale ti Alieni Scotta, Spielbergovky, Tarantinovky atd, se dnes/v letech minulých v kinech málokdy zaplatily... [b]45-60[/b] optimal pro drahé značkové zboží, kterého je do roku kolik? 20 Max? Někdy ani to ne. Ne, lidi měsíc a půl čekat nebudou. O dané věci se mluví, doba je extrémně rychlá, lidi do kina půjdou. Půjde o obdobu koncertů (ne, nedávám příměr, ale spíš velmi volné připodobnění) - lidi si většinou desky už nekupují, ale jdou raději na koncert a to "CDčko" si zopakují cestou domů ze Spotify. Suma sumárum - ta nervozita je pochopitelná, ale kina to nepotopí. Fakt ne. Jediné, co se může stát, že se spomalí saturace na nových trzích, Státy i starý kontinent už má ale na výstavbu nových jen minimální kapacity. Bude to nakonec s největší pravděpodobností divák, co se bude muset přispůsobovat. Zrychlí se ten odbyt filmů a pokud nezareaguje dostatešně rychle, v kině ten film jednoduše neuvidí...
7 0
reagovat
reaguje na: ColbySawyer
Ta možnost tu samozřejmě je, ale oni ty streamy fakt na filmech nestojí. Respektive jenom trochu Netflix, kterej má taky omezenej počet slotů. Paramount snad nový filmy ani neplánuje, jenom tam bude uklízet svoje kinofilmy, pro HBO Max vznikly jenom mizerný filmy a tuším že lepší to nebude (pozor, teďka myslím Rogena atd - ne kinofilmy) a Disney+ se teprve uvidí. Takže bych to na víc filmů fakt neviděl.

Mě spíš šlo o pohled z druhé strany, aby tohle také zaznělo. Ta rovnováha je dost křehká a tohle je fakt velkej zásah (zkrácení té doby), kterej podle mě nemusí dopadnout dobře.
787699
Ta možnost tu samozřejmě je, ale oni ty streamy fakt na filmech nestojí. Respektive jenom trochu Netflix, kterej má taky omezenej počet slotů. Paramount snad nový filmy ani neplánuje, jenom tam bude uklízet svoje kinofilmy, pro HBO Max vznikly jenom mizerný filmy a tuším že lepší to nebude (pozor, teďka myslím Rogena atd - ne kinofilmy) a Disney+ se teprve uvidí. Takže bych to na víc filmů fakt neviděl. Mě spíš šlo o pohled z druhé strany, aby tohle také zaznělo. Ta rovnováha je dost křehká a tohle je fakt velkej zásah (zkrácení té doby), kterej podle mě nemusí dopadnout dobře.
787698
3 -1
reagovat
Ono to možná (spíš určitě) trochu oslabí tržby, ale nebudou třeba menší náklady na reklamu, čímž se to dorovná? Zároveň si myslím, že by díky tomu mohl začít rozkvět filmů s rozpočtem 50-100 mega. Těm by se v kinech z velké části zaplatil rozpočet a pak šup na stream. Vlastně by díky tomuhle modelu mohlo být vlastně těch filmů reálně víc, když se budou v kinech rychle točit. 
787698
Ono to možná (spíš určitě) trochu oslabí tržby, ale nebudou třeba menší náklady na reklamu, čímž se to dorovná? Zároveň si myslím, že by díky tomu mohl začít rozkvět filmů s rozpočtem 50-100 mega. Těm by se v kinech z velké části zaplatil rozpočet a pak šup na stream. Vlastně by díky tomuhle modelu mohlo být vlastně těch filmů reálně víc, když se budou v kinech rychle točit. 
6 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se