Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Chaos Walking: Recenze

příspěvky 21 - 24 Napsat příspěvek
Vůbec mi nevadí, že tenhle žánr chcípe. Všechny ty hladový hry, labyrinty a podobný zhovadilosti, který točej lidi co vlastně sci-fi nesnášej nikomu chybět nebudou...
787377
Vůbec mi nevadí, že tenhle žánr chcípe. Všechny ty hladový hry, labyrinty a podobný zhovadilosti, který točej lidi co vlastně sci-fi nesnášej nikomu chybět nebudou...
3 -3
reagují: Disketa1
reagovat

Kniha vs film

Kniha je asi nejlepší Young Adult co jsem četl.
I tím, že víc než k Hunger Games nebo Divergenci má tím, co se tam těm postavám děje fyzicky i emočně, blíž spíš k Revenantovi, ten Svět je vyobrazenej jako hnusný, špinavý a nelítostný místo z většiny plný zlomenejch lidí s kapkou naděje, zlomenejch lidí a psychopatů. Postava kněze Aaron je neskutečný zlo. 
Postavy jsou propracovaný a i ty vedlejší maj aspoň nějakej zajímavej aspekt k jejich osobnosti. 
Plus mě překvapujou ohlasy o tom, že ve filmu není moc akce, protože kniha je vlastně víceméně drsnej a krvavej závod o přežití s tempem jen o trochu volnější než poslední Mad Max...
Film jsem neviděl, a podle ohlasů to ani moc neplánuje.
Btw. další plus knihy je to, že tam není násilně naroubovaná romantická linka, jelikož nejenže je postavám 13 (o to brutálnější je to, čím je autor psychicky i fyzicky provede), takže tyhle věci neřešej a za druhý, a to hlavně, prakticky celou dobu bojujou o přežití, takže na týhle věci jednoduše nemaj čas. 
787372
Kniha je asi nejlepší Young Adult co jsem četl. I tím, že víc než k Hunger Games nebo Divergenci má tím, co se tam těm postavám děje fyzicky i emočně, blíž spíš k Revenantovi, ten Svět je vyobrazenej jako hnusný, špinavý a nelítostný místo z většiny plný zlomenejch lidí s kapkou naděje, zlomenejch lidí a psychopatů. Postava kněze Aaron je neskutečný zlo.  Postavy jsou propracovaný a i ty vedlejší maj aspoň nějakej zajímavej aspekt k jejich osobnosti.  Plus mě překvapujou ohlasy o tom, že ve filmu není moc akce, protože kniha je vlastně víceméně drsnej a krvavej závod o přežití s tempem jen o trochu volnější než poslední Mad Max... Film jsem neviděl, a podle ohlasů to ani moc neplánuje. Btw. další plus knihy je to, že tam není násilně naroubovaná romantická linka, jelikož nejenže je postavám 13 (o to brutálnější je to, čím je autor psychicky i fyzicky provede), takže tyhle věci neřešej a za druhý, a to hlavně, prakticky celou dobu bojujou o přežití, takže na týhle věci jednoduše nemaj čas. 
Kniha vs film
9 0
reagují: HAL
reagovat
Liman je inak známy svojím pomerne chaotickým a excentrickým prístupom. Je to trošku cvok. Regulérne dieťa z bohatej rodiny (otec bohatý new yorský právnik) a trvalo mu chvíľu než sa "ukľudnil" a aj tak má svojský prístup. 

Bourne Identity malo veľké problémy - Liman sa hádal s Gilroyom o scenári (Limanove nápady boli tie horšie), prostredníka medzi štúdiom a Limanom musel robiť aj Damon a pod. Na Mr. and Mrs. Smith si vyžiadal napísanie 40 alebo 50 rôznych koncov a potom použil ten pôvodný. A na Edge of Tomorrow sa kvôli jeho experimentovaniu na pľaci natiahlo natáčanie scény na pláži, ktoré malo trvať dva týždne na tri mesiace. 

Bournea mal napríklad pôvodne režírovať on - celú trilógiu, ale po problémoch na jednotke ho štúdio seklo. A kožu mu  zachránilo aj to, že Bourne napriek všetkým problémom zázrakom bol hit a následne mal proste dosť šťastnú ruku na projekty tak, aby žiadny neprepadol. 

Je to typ režiséra, ktorý nad sebou potrebuje tvrdý producentský dohľad, prípadne ideálne aj silnú a rozumnú hviezdu čo má na výslednom produkte silný záujem (Cruise, Damon, Pitt a Jolie). 

Ale dostal voľné ruky na NETFLIX-e a na streamoch a začínajú sa ukazovať jeho slabiny. Tak ako to nakoniec platí aj o schopnejších režiséroch (Fincher, Scorsese), ktorým ten "free" režim vo všeobecnosti asi viac uškodil ako prospel. 
787371
Liman je inak známy svojím pomerne chaotickým a excentrickým prístupom. Je to trošku cvok. Regulérne dieťa z bohatej rodiny (otec bohatý new yorský právnik) a trvalo mu chvíľu než sa "ukľudnil" a aj tak má svojský prístup.  Bourne Identity malo veľké problémy - Liman sa hádal s Gilroyom o scenári (Limanove nápady boli tie horšie), prostredníka medzi štúdiom a Limanom musel robiť aj Damon a pod. Na Mr. and Mrs. Smith si vyžiadal napísanie 40 alebo 50 rôznych koncov a potom použil ten pôvodný. A na Edge of Tomorrow sa kvôli jeho experimentovaniu na pľaci natiahlo natáčanie scény na pláži, ktoré malo trvať dva týždne na tri mesiace.  Bournea mal napríklad pôvodne režírovať on - celú trilógiu, ale po problémoch na jednotke ho štúdio seklo. A kožu mu  zachránilo aj to, že Bourne napriek všetkým problémom zázrakom bol hit a následne mal proste dosť šťastnú ruku na projekty tak, aby žiadny neprepadol.  Je to typ režiséra, ktorý nad sebou potrebuje tvrdý producentský dohľad, prípadne ideálne aj silnú a rozumnú hviezdu čo má na výslednom produkte silný záujem (Cruise, Damon, Pitt a Jolie).  Ale dostal voľné ruky na NETFLIX-e a na streamoch a začínajú sa ukazovať jeho slabiny. Tak ako to nakoniec platí aj o schopnejších režiséroch (Fincher, Scorsese), ktorým ten "free" režim vo všeobecnosti asi viac uškodil ako prospel. 
8 0
reagovat

6/10

Já jsem se celkem bavil, pár nápadů to mělo a celkem to uběhlo. Akorát to fakt nemá skoro žádnou akci.
787368
Já jsem se celkem bavil, pár nápadů to mělo a celkem to uběhlo. Akorát to fakt nemá skoro žádnou akci.
6/10
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se