Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku České lvy vyhrál Šarlatán, radují se i Krajina ve stínu a V síti

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Jakkoli mám o této zemi hrozné pochyby, tady na MZ se cítím dobře.
782820
Jakkoli mám o této zemi hrozné pochyby, tady na MZ se cítím dobře.
5 -4
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Víš vůbec, o čem všem byly Benešovy dekrety? Zjevně ne, tak ti to tedy prozradím. A protože jsme na filmovém webu, tak těch pár věcí se bude týkat kultury. Benešovy dekrety byl celý soubor opatření a znamenaly mj. znárodnění kinematografie jako celku. Za veškerou tvorbu bude zodpovídat stát, který bude určovat, co půjde do výroby a co ne. Veškerá soukromá produkce je tímto dekretem zrušena. Brzy po únorovém puči se ke schvalování těchto produkcí přidal také ideologický dozor, který mohl i film schválený do výroby nepustit do kin. Všichni režiséři, scénáristé, producenti atd. byli státními zaměstnanci. Ano, i tohle byly Benešovy dekrety, které tady plamenně hájíš.

Tenhle stav trval dokonce i po sametové revoluci. Vše narušila první soukromá produkce v podobě filmu Tankový prapor. A protože ještě nebyly schváleny nové zákony, tak snímek vznikal fakticky nelegálně, alespoň zpočátku.

Jinými slovy dnes Benešovy dekrety jako celek fakticky neplatí, protože jsou zrušeny příslušnými zákony. Takže pokud nejsi fanda Jany Bobošíkové nebo Tomia Okamury, kteří tady šíří tyhle dávno vyčpělé antisudetské a antiněmecké nálady, tak by ses měl uklidnit a tyhle nacionalistické bláboly raději psát někam, kde slunce nesvítí.
782816
Víš vůbec, o čem všem byly Benešovy dekrety? Zjevně ne, tak ti to tedy prozradím. A protože jsme na filmovém webu, tak těch pár věcí se bude týkat kultury. Benešovy dekrety byl celý soubor opatření a znamenaly mj. znárodnění kinematografie jako celku. Za veškerou tvorbu bude zodpovídat stát, který bude určovat, co půjde do výroby a co ne. Veškerá soukromá produkce je tímto dekretem zrušena. Brzy po únorovém puči se ke schvalování těchto produkcí přidal také ideologický dozor, který mohl i film schválený do výroby nepustit do kin. Všichni režiséři, scénáristé, producenti atd. byli státními zaměstnanci. Ano, i tohle byly Benešovy dekrety, které tady plamenně hájíš. Tenhle stav trval dokonce i po sametové revoluci. Vše narušila první soukromá produkce v podobě filmu Tankový prapor. A protože ještě nebyly schváleny nové zákony, tak snímek vznikal fakticky nelegálně, alespoň zpočátku. Jinými slovy dnes Benešovy dekrety jako celek fakticky neplatí, protože jsou zrušeny příslušnými zákony. Takže pokud nejsi fanda Jany Bobošíkové nebo Tomia Okamury, kteří tady šíří tyhle dávno vyčpělé antisudetské a antiněmecké nálady, tak by ses měl uklidnit a tyhle nacionalistické bláboly raději psát někam, kde slunce nesvítí.
782777
7 -5
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
No do háje, neuvědomil jsem si, jaký důsledky má film Krajina ve stínu. Měl jsem za to, že ukazuje prostě to, že i během odsunu Němců se děli fucked upy na který není radno zapomenout a poučit se z nich. Ale jak vidím, ty důsledky jsou vlastně evropského charakteru. 

Dám ti takový reality check. Dekrety jsou zpochybnitelné právě kvůli sviňárnám, které se děli. Celá poválečná situace byla v mnoha lidských osudech sviňárna, najednou češi dostali příležitost a neobraceli se pouze proti Němcům, ale i proti vlastním. Dobře to popisuje novinář Mareš v knize Přicházím z periférie republiky.

Jestli si myslíš, že mé národní cítění oslabí film Krajina ve stínu, jestli to oslabuje nějak můj pohled na roli němců v druhé světové válce, tak strašně moc podceňuješ mou inteligenci. Já mám normální běžný sebevědomí, který neovlivní to, že se projednou ukážou i zlé činy Čechů v historii. Zvlášť když je to popsáno pravdivě. 
782814
No do háje, neuvědomil jsem si, jaký důsledky má film Krajina ve stínu. Měl jsem za to, že ukazuje prostě to, že i během odsunu Němců se děli fucked upy na který není radno zapomenout a poučit se z nich. Ale jak vidím, ty důsledky jsou vlastně evropského charakteru.  Dám ti takový reality check. Dekrety jsou zpochybnitelné právě kvůli sviňárnám, které se děli. Celá poválečná situace byla v mnoha lidských osudech sviňárna, najednou češi dostali příležitost a neobraceli se pouze proti Němcům, ale i proti vlastním. Dobře to popisuje novinář Mareš v knize Přicházím z periférie republiky. Jestli si myslíš, že mé národní cítění oslabí film Krajina ve stínu, jestli to oslabuje nějak můj pohled na roli němců v druhé světové válce, tak strašně moc podceňuješ mou inteligenci. Já mám normální běžný sebevědomí, který neovlivní to, že se projednou ukážou i zlé činy Čechů v historii. Zvlášť když je to popsáno pravdivě. 
782777
4 -4
reagovat
Nechces se trochu uklidnit a neobtezkavat timto nase FILMOVE diskuze?

Polemiky o naccich apod jsou fakt otravny... 
782778
Nechces se trochu uklidnit a neobtezkavat timto nase FILMOVE diskuze? Polemiky o naccich apod jsou fakt otravny... 
14 -4
reagují: kfk
reagovat

Konec dějin aneb raději se mýlit s Francisem Fukuyamou, než mít pravdu s Samuelem Huntingtnem...

Pokusím se svoji obavu vysvětlit obecně:

1) Zpochybnění Benešových dekretů a tím automaticky celé Postupimské konference! (to si málokdo uvědomuje)
2) Německo naplní vojenský rozpočet ve výši 2% HDP, tím vybuduje jednu z nejsilnějších konvenčních armád na světe, které v Evropě včetně Ruska nebude mít konkurenci
3) V Německu dnes pod vlivem Frankfurtské školy se zjeví nový mesiáš, který využije nejen hospodářské, ale především demografické, kulturní a ideologické krize
4) Toto staronové Německo řekne Polsku - Postupimská konference neplatí, vždyť jeden z architektů bylo SSSR, vrattě nám Prusko!   
5) Poláci byť toto chápou jako riziko a proto budují silnou armádu, ALE  začátkem tohoto roku realizovalo válečné hry proti Rusku kdy výsledek byl pro Polsko katastrofální. Opakuji Německá armáda vybudovaná na základě 2% HDP by byla významně silnější než Ruská.
6) A ať nám Češko vrátí pohraničí

A teď mne řeknete, kdo by je zastavil. Ve světe kde i mnozí prohlašují to co je v nadpisu.

P.s.: A ve světe kde nemalá část lidí historie posuzuje na základě filmů, jen si přečtěte komentáře u filmu habermannův mlýn, který je přitom až fantasticky lživý.
782777
Pokusím se svoji obavu vysvětlit obecně: 1) Zpochybnění Benešových dekretů a tím automaticky celé Postupimské konference! (to si málokdo uvědomuje) 2) Německo naplní vojenský rozpočet ve výši 2% HDP, tím vybuduje jednu z nejsilnějších konvenčních armád na světe, které v Evropě včetně Ruska nebude mít konkurenci 3) V Německu dnes pod vlivem Frankfurtské školy se zjeví nový mesiáš, který využije nejen hospodářské, ale především demografické, kulturní a ideologické krize 4) Toto staronové Německo řekne Polsku - Postupimská konference neplatí, vždyť jeden z architektů bylo SSSR, vrattě nám Prusko!    5) Poláci byť toto chápou jako riziko a proto budují silnou armádu, ALE  začátkem tohoto roku realizovalo válečné hry proti Rusku kdy výsledek byl pro Polsko katastrofální. Opakuji Německá armáda vybudovaná na základě 2% HDP by byla významně silnější než Ruská. 6) A ať nám Češko vrátí pohraničí A teď mne řeknete, kdo by je zastavil. Ve světe kde i mnozí prohlašují to co je v nadpisu. P.s.: A ve světe kde nemalá část lidí historie posuzuje na základě filmů, jen si přečtěte komentáře u filmu habermannův mlýn, který je přitom až fantasticky lživý.
Konec dějin aneb raději se mýlit s Francisem Fukuyamou, než mít pravdu s Samuelem Huntingtnem...
8 -10
reagují: Disketa1, proust.d
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Ne každý Němec byl nácek. To, že byl odsun podle mě, naprosto oprávněný neznamená, že se po válce neděli věci, které se dají označit za problematické. To ale nijak nesnižuje vinu Němců za to, co tady dělali za války a těsně před ní. Někdy je dobré držet si jistý odstup, protože historie nikdy nebyla černobílá. 
782770
Ne každý Němec byl nácek. To, že byl odsun podle mě, naprosto oprávněný neznamená, že se po válce neděli věci, které se dají označit za problematické. To ale nijak nesnižuje vinu Němců za to, co tady dělali za války a těsně před ní. Někdy je dobré držet si jistý odstup, protože historie nikdy nebyla černobílá. 
782745
4 0
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Wau, tak zrovna od tebe bych primitivní "argumentaci" "blbec nebo nácek" nečekal.
782758
Wau, tak zrovna od tebe bych primitivní "argumentaci" "blbec nebo nácek" nečekal.
782745
4 -2
reagovat
reaguje na: squirrel
Někdy si říkám ale opravdu jen někdy a nemyslím to vážně je to spíše projev deprese, že SSSR neuzavřelo po Charkově s Německem mír  kdy by němci realizovali českou otázku tak jak je psáno již v Main Kampf. Bud jsi nácek, nebo bl*ec a nebo obojí. Je totiž rozdíl mezi obecným směrem a činy jednotlivců, kdy v dnešní době je tendence zamlžit zrůdnost německé válečné a před válečně ideologie namířené proti slovanům (kterých bylo zavražděno ještě více než lidu izraelského), která je z historického hlediska projevem brutálního militarismu sahající od 12 století.

Němci jsou URVOLK - vyvolený národ přírody, který má za povinnost předávat svou civilizaci jiným národum. ...Až Němci vytvoří národní stát, existence tohoto státu bude jediným morálním kriteriem, kdy ve jménu tohoto národa budou ospravedlnitelné jakékoliv zločiny...

Johann Gottlieb Fichte 1762-1814
782745
Někdy si říkám ale opravdu jen někdy a nemyslím to vážně je to spíše projev deprese, že SSSR neuzavřelo po Charkově s Německem mír  kdy by němci realizovali českou otázku tak jak je psáno již v Main Kampf. Bud jsi nácek, nebo bl*ec a nebo obojí. Je totiž rozdíl mezi obecným směrem a činy jednotlivců, kdy v dnešní době je tendence zamlžit zrůdnost německé válečné a před válečně ideologie namířené proti slovanům (kterých bylo zavražděno ještě více než lidu izraelského), která je z historického hlediska projevem brutálního militarismu sahající od 12 století. [i] Němci jsou URVOLK - vyvolený národ přírody, který má za povinnost předávat svou civilizaci jiným národum. ...Až Němci vytvoří národní stát, existence tohoto státu bude jediným morálním kriteriem, kdy ve jménu tohoto národa budou ospravedlnitelné jakékoliv zločiny...[/i] [b][i]Johann Gottlieb Fichte 1762-1814[/i][/b]
782736
6 -9
reagují: DarkSith, Barv666
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
S těmahle nacionalistickejma s*ačkama  si běž na Info.cz... konečně se v naší kinematografii věnuje tématu, který je dodneška lidmi v lepším případě ignorovaný, v horším bagatelizovaný jako "spravedlivá msta"
782736
S těmahle nacionalistickejma s*ačkama  si běž na Info.cz... konečně se v naší kinematografii věnuje tématu, který je dodneška lidmi v lepším případě ignorovaný, v horším bagatelizovaný jako "spravedlivá msta"
782683
7 -6
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Na právech jsme měli novodobé dějiny, docela dost, prostě to na co se na střední kašle a věř mi, že to stoji za hovno pořád :D
782730
Na právech jsme měli novodobé dějiny, docela dost, prostě to na co se na střední kašle a věř mi, že to stoji za hovno pořád *:D*
782729
6 -1
reagovat
jak to tak čtu, tak ty naše dějiny od konce 30. let stojí fakt za hovno :D
782729
jak to tak čtu, tak ty naše dějiny od konce 30. let stojí fakt za hovno *:D*
2 -1
reagují: speta.jr
reagovat
Romský holocaust také ignorován, a tam by nešlo šetřit ani jednu stranu.
782709
Romský holocaust také ignorován, a tam by nešlo šetřit ani jednu stranu.
6 -1
reagovat
Mohli by konečně natočit film o Brněnském pochodu smrti, to je potenciálně velmi zajímavé téma.
782706
Mohli by konečně natočit film o Brněnském pochodu smrti, to je potenciálně velmi zajímavé téma.
6 -2
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Možná to je proto, že jakákoli sebereflexe za vyhnání Němců tu předtím 50 let chyběla. A že se u nich děla zvěrstva je těžko omluvitelné jinými zvěrstvy.
782701
Možná to je proto, že jakákoli sebereflexe za vyhnání Němců tu předtím 50 let chyběla. A že se u nich děla zvěrstva je těžko omluvitelné jinými zvěrstvy.
782683
9 -3
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
no každopádně vlna filmů které se odehrávají v období 50-80 let asi pominula (od šakalích let přes pelíšky a pupendo po Havla).
Ted zase je doba kdy se točí filmy kolem 2 světové války (Ptáče a krajina).
jsem zvědav s čím přijdou tvůrci tak za 5-10 let.
782691
no každopádně vlna filmů které se odehrávají v období 50-80 let asi pominula (od šakalích let přes pelíšky a pupendo po Havla). Ted zase je doba kdy se točí filmy kolem 2 světové války (Ptáče a krajina). jsem zvědav s čím přijdou tvůrci tak za 5-10 let.
782683
3 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Tedy nepatřím mezi fandy SW, ale abych je TAK nesnášel, že by se mě líbil Poslední z Ďžedájů, to zas ne.
782689
Tedy nepatřím mezi fandy SW, ale abych je TAK nesnášel, že by se mě líbil Poslední z Ďžedájů, to zas ne.
782686
4 -8
reagovat
Mě z toho večera stejně nejvíc dojal Hynek Bočan. 
782687
Mě z toho večera stejně nejvíc dojal Hynek Bočan. 
1 0
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Nikoli, jsem fanda Posledního z Jediů. ;)8)
782686
Nikoli, jsem fanda Posledního z Jediů. *;)**8)*
782685
6 -8
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ano je to opravdu kvalitní fffilm. Ty budeš velký fanda třetí řady Discovery viď?
782685
Ano je to opravdu kvalitní [url=https://www.fffilm.name/2020/09/recenze-krajina-ve-stinu-30.html]fffilm[/url]. Ty budeš velký fanda třetí řady Discovery viď?
782684
6 -10
reagují: Disketa1
reagovat
Krajina ve stínu byla výborná a Lev pro Petru Špalkovou je zasloužený. Šarlatána jsem bohužel neviděl, ale Herec má Lva také zaslouženě a velká škoda, že ocenění nedostal také Jan Cina, je to jeho životní role. Seriál Zrádci jsem neviděl, ale musím gratulovat Matěji Chlupáčkovi alias Chlupisovi, který začínal jako uživatel na zdejších stránkách a po mnoha letech to dotáhl ke spoluzisku Českého lva. Klobouk dolů. :+
782684
Krajina ve stínu byla výborná a Lev pro Petru Špalkovou je zasloužený. Šarlatána jsem bohužel neviděl, ale Herec má Lva také zaslouženě a velká škoda, že ocenění nedostal také Jan Cina, je to jeho životní role. Seriál Zrádci jsem neviděl, ale musím gratulovat Matěji Chlupáčkovi alias Chlupisovi, který začínal jako uživatel na zdejších stránkách a po mnoha letech to dotáhl ke spoluzisku Českého lva. Klobouk dolů. *:+*
1 -12
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se