Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Pán prstenů: Návrat krále: V.I.M.

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
:o Who the f*ck is krauset! :D... Velký palec nahoru, tohle byla recenze hodná IMFa. :+
772308
*:o* Who the f*ck is krauset! *:D*... Velký palec nahoru, tohle byla recenze hodná IMFa. *:+*
3 -3
reagovat
reaguje na: JokoloCZ
To mě těší. Tak na viděnou na TVZone 8)
772301
To mě těší. Tak na viděnou na TVZone *8)*
772258
6 -1
reagovat
reaguje na: Will
O té 4K verzi doporučuju tuhle diskusi lidí z theonering.net: link a tenhle twitter účet: link
Kromě tří verzí letos by měla vyjít i jedna velká edice obsahující jak LotR, tak Hobita příští léto. 
772300
O té 4K verzi doporučuju tuhle diskusi lidí z theonering.net: [url=https://www.youtube.com/watch?v=4JF-bwPfXA8]https://www.youtube.com/watch?v=4JF-bwPfXA8[/url] a tenhle twitter účet: [url=https://twitter.com/billhuntbits?lang=cs]https://twitter.com/billhuntbits?lang=cs[/url] Kromě tří verzí letos by měla vyjít i jedna velká edice obsahující jak LotR, tak Hobita příští léto. 
772268
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Complete Recordings jsou absolutní nutnost. Jen mě dráždí, že barvy na přebalech neodpovídají těm na extended DVD. Za poslech stojí i Rarities Archive, kde jsou nepoužité koncepty a hudba k legendárnímu traileru na Návrat krále. Sestavil je hudební publicista Doug Adams, který vydal báječnou knihu o hudebních motivech v Pánu prstenů a o tom, jak je Howard Shore rozvíjí. "Elanor" jsem během editace poslouchal několikrát a určitě není náhoda, že jde o zcela nový motiv - dobrý postřeh. Začíná Samův život po životě, a tak vazba na stará témata mizí. 
772297
Complete Recordings jsou absolutní nutnost. Jen mě dráždí, že barvy na přebalech neodpovídají těm na extended DVD. Za poslech stojí i Rarities Archive, kde jsou nepoužité koncepty a hudba k legendárnímu traileru na Návrat krále. Sestavil je hudební publicista Doug Adams, který vydal báječnou knihu o hudebních motivech v Pánu prstenů a o tom, jak je Howard Shore rozvíjí. "Elanor" jsem během editace poslouchal několikrát a určitě není náhoda, že jde o zcela nový motiv - dobrý postřeh. Začíná Samův život po životě, a tak vazba na stará témata mizí. 
772263
5 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Neboj, je to opravdu tak dobré, jak si pamatuješ. 
772295
Neboj, je to opravdu tak dobré, jak si pamatuješ. 
772259
6 0
reagovat
reaguje na: Vault_13
Mám dojem, že i v kinoverzi je záběr na Faramira s Éowyn společně při korunovaci Aragorna. V Extended je to trochu rozvedené.

Jestli to chápu správně, stěžujete si, že film, který měl v kině přes tři hodiny, nebyl ještě delší? :D Hobit vám budiž poučením...

Co se týče "zeleného slizu", myslím, že sám Jackson to v jednom rozhovoru označil za jeden ze svých největších omylů.
772285
Mám dojem, že i v kinoverzi je záběr na Faramira s Éowyn společně při korunovaci Aragorna. V Extended je to trochu rozvedené. Jestli to chápu správně, stěžujete si, že film, který měl v kině přes tři hodiny, nebyl ještě delší? *:D* Hobit vám budiž poučením... Co se týče "zeleného slizu", myslím, že sám Jackson to v jednom rozhovoru označil za jeden ze svých největších omylů.
772280
5 -1
reagovat

My friends, you bow to no one!

Palec nahoru, líp to ani nešlo napsat! :+

K těm koncům - já jsem ty výtky na více konců nikdy nechápal a ani jsem to nijak rušivě nevnímal, ten film má pro mě jeden konec v Šedých přístavech a s návratem Sama domů. Tipnul bych si, že na ty konce si stěžovali více diváci, kteří předlohu nečetli.

Elerrina: Ty posuny u Denethora, ale pokud beru v úvahu celou trilogii, tak třeba i u Boromira, mi nejdříve hodně vadily, ale nějak jsem se s tím naučil žít a ty filmy si užít i tak. Navzdory těmto posunům si ty filmy podle mě zachovaly tu esenci a poselství předlohy a to je pro mě klíčové. Jinak ta milostná linka mezi Faramirem a Éowyn tam byla, ne? Ale možná jen prodloužené verzi, já kinoverze viděl naposledy v kině.

Kostěj: Já těmhle výtkám rozumím, já mám předlohu velice rád, vlastně je to jedna z mých nejoblíbenějších knih, ale třeba zrovna to Vymetení Kraje by podle mě ve filmu nefungovalo. Možná, pokud by to byl seriál. Ale po všech těch emočních vrcholech přidat ještě add-on se Sarumanem, to by ten film strašně roztáhlo, jako když se máslo namaže na moc velký krajíc...alespoň jsme vizi téhle kapitoly dostali v zrcadle Galadriel :)
772280
Palec nahoru, líp to ani nešlo napsat! *:+* K těm koncům - já jsem ty výtky na více konců nikdy nechápal a ani jsem to nijak rušivě nevnímal, ten film má pro mě jeden konec v Šedých přístavech a s návratem Sama domů. Tipnul bych si, že na ty konce si stěžovali více diváci, kteří předlohu nečetli. [b]Elerrina[/b]: Ty posuny u Denethora, ale pokud beru v úvahu celou trilogii, tak třeba i u Boromira, mi nejdříve hodně vadily, ale nějak jsem se s tím naučil žít a ty filmy si užít i tak. Navzdory těmto posunům si ty filmy podle mě zachovaly tu esenci a poselství předlohy a to je pro mě klíčové. Jinak ta milostná linka mezi Faramirem a Éowyn tam byla, ne? Ale možná jen prodloužené verzi, já kinoverze viděl naposledy v kině. [b]Kostěj[/b]: Já těmhle výtkám rozumím, já mám předlohu velice rád, vlastně je to jedna z mých nejoblíbenějších knih, ale třeba zrovna to Vymetení Kraje by podle mě ve filmu nefungovalo. Možná, pokud by to byl seriál. Ale po všech těch emočních vrcholech přidat ještě add-on se Sarumanem, to by ten film strašně roztáhlo, jako když se máslo namaže na moc velký krajíc...alespoň jsme vizi téhle kapitoly dostali v zrcadle Galadriel :)
My friends, you bow to no one!
6 -2
reagují: shv, Memphis
reagovat
reaguje na: Kostěj
Musím souhlasit. Přestože je pro mě celá trilogie ta největší a téměř posvátná klasika filmu, zrovna Návrat krále považuji za část, která trpí určitou nevyrovnaností.
Společenstvo je absolutně perfektní, a ve Dvou věžích je sice trochu slabší linka se Smíškem a Pipinem, ale ten úžasný trojitý závěr je zvedá do tak neuvěřitelných emočních výšin, že to přebíjí. Návrat krále má vedle spousty nádherných pecek, vyjmenovaných v článku (se kterými samozřejmě naprosto souhlasím), bohužel i pár lapsů, které působí dojmem, že Peter Jackson už byl prostě asi unavený. Namátkou: útok srandovního zeleného slizu, který vyleze z lodí před Gondorem, polibek Arven a Aragorna při korunovaci, při kterém elfové tleskají (wtf!), elfové cestující pěšky lesem v plesových šatech a podobné drobnosti, které občas trochu kazí dojem. Plus některé zásadní posuny proti knize, např. celý charakter postavy Denethora - nikdy jsem nepřekousla to, že se z té původně vznešeně tragické postavy stala karikatura, a zrušení milostné linky mezi Faramirem a Eówyn taky zabolelo. Naopak Vymetení kraje mi zas tak moc nechybí.
772273
Musím souhlasit. Přestože je pro mě celá trilogie ta největší a téměř posvátná klasika filmu, zrovna Návrat krále považuji za část, která trpí určitou nevyrovnaností. Společenstvo je absolutně perfektní, a ve Dvou věžích je sice trochu slabší linka se Smíškem a Pipinem, ale ten úžasný trojitý závěr je zvedá do tak neuvěřitelných emočních výšin, že to přebíjí. Návrat krále má vedle spousty nádherných pecek, vyjmenovaných v článku (se kterými samozřejmě naprosto souhlasím), bohužel i pár lapsů, které působí dojmem, že Peter Jackson už byl prostě asi unavený. Namátkou: útok srandovního zeleného slizu, který vyleze z lodí před Gondorem, polibek Arven a Aragorna při korunovaci, při kterém elfové tleskají (wtf!), elfové cestující pěšky lesem v plesových šatech a podobné drobnosti, které občas trochu kazí dojem. Plus některé zásadní posuny proti knize, např. celý charakter postavy Denethora - nikdy jsem nepřekousla to, že se z té původně vznešeně tragické postavy stala karikatura, a zrušení milostné linky mezi Faramirem a Eówyn taky zabolelo. Naopak Vymetení kraje mi zas tak moc nechybí.
772267
2 -3
reagovat
Tesime sa na 4K remastre :) samozrejme zase budu aspon tri edicie :- ale rozhodne lepsia varianta nez remake.
772268
Tesime sa na 4K remastre :) samozrejme zase budu aspon tri edicie *:-* ale rozhodne lepsia varianta nez remake.
2 0
reagují: krauset
reagovat
Jako...jo. Víceméně všechno, co napsals je pravda, ale bohužel, mě ty totálně dojebaný Stezky mrtvých, odbytá Odula, Gimli jako srandovní figurka pro odlehčení, rekapitulace děje jako pro blbečky (OK, v tomhle jsou na vině asi spíš Dvě Věže) a totálně vyhulený repliky jako "Arwen will not long survive the evil that now spreads from Mordor!" ten film opravdu strašně kazí. A samozřejmě zásadní průser je vynechaný vymetení Kraje...

Holt mám asi příliš rád předlohu.
772267
Jako...jo. Víceméně všechno, co napsals je pravda, ale bohužel, mě ty totálně dojebaný Stezky mrtvých, odbytá Odula, Gimli jako [i]srandovní [/i]figurka pro odlehčení, rekapitulace děje jako pro blbečky (OK, v tomhle jsou na vině asi spíš Dvě Věže) a totálně vyhulený repliky jako "Arwen will not long survive the evil that now spreads from Mordor!" ten film opravdu strašně kazí. A samozřejmě zásadní průser je vynechaný vymetení Kraje... Holt mám asi příliš rád předlohu.
4 -11
reagují: Elerrina
reagovat
I ja se klanim pred bravurne sepsanym, do posledniho pismena pravdivym a srdcervoucim textem, z nehoz sala laska a ucta ke Stredozemi. Tohle je skutecne Kral cele kinematografie a stejne jako FallenMaia si nemyslim, ze se doziju neceho podobneho. Kral je jen jeden. Dekuji :+
772266
I ja se klanim pred bravurne sepsanym, do posledniho pismena pravdivym a srdcervoucim textem, z nehoz sala laska a ucta ke Stredozemi. Tohle je skutecne Kral cele kinematografie a stejne jako FallenMaia si nemyslim, ze se doziju neceho podobneho. Kral je jen jeden. Dekuji *:+*
13 0
reagovat
Akože musím sa pridať k názorom ktoré tu už padli že je to neskutočne dobre napísané, klobúk dole, Pán Prsteňov a teda hlavne posledný diel tejto epickej trilógie patrí k tomu najlepšiemu čo som kedy videl a pochybujem že to behom môjho života niečo prekoná, ale takto skvele napísaný text o tomto klenote som zatiaľ nečítal, už som to prebehol tri krát a stále musím premýšlať o tom ako autor doprdele dokázal pospájať slovíčka do niečoho tak zmysluplného a zároveň z toho vyčarovať takúto ódu. Inak súhlas vo všetkom čo v článku padlo, hlavne obrovský palec hore autorovi, dúfam že toto nieje posledný kúsok textu ktorý od teba čítam, máš talent :+:+:+:+
772265
Akože musím sa pridať k názorom ktoré tu už padli že je to neskutočne dobre napísané, klobúk dole, Pán Prsteňov a teda hlavne posledný diel tejto epickej trilógie patrí k tomu najlepšiemu čo som kedy videl a pochybujem že to behom môjho života niečo prekoná, ale takto skvele napísaný text o tomto klenote som zatiaľ nečítal, už som to prebehol tri krát a stále musím premýšlať o tom ako autor doprdele dokázal pospájať slovíčka do niečoho tak zmysluplného a zároveň z toho vyčarovať takúto ódu. Inak súhlas vo všetkom čo v článku padlo, hlavne obrovský palec hore autorovi, dúfam že toto nieje posledný kúsok textu ktorý od teba čítam, máš talent *:+**:+**:+**:+*
13 0
reagovat
Z tehle FAMOZNI trilogie za me vede Spolecenstvo, nasledne Dve veze v Directors cutu, ten je tady opravdu klicovy a zveda mi ten film z nadprumerneho na skvely a Navrat krale je tak ve finale nejslabsi - diky Frodove lince, kterou jsem ale nemusel ani v knihach, vzdycky jsem ji preskakoval a cetl jen tu druhou s Aragornem.. a podobne jsem to pak delal i u DVD a nasledne kvuli te kupe koncu kde po Minas Tirith uz je to trosku nuudo.

Jinak samozrejme Zapalovani ohnu, prijezd Gondorskych, Faramiruv suicide najezd apod to jsou vrcholne sceny, presne takove, kvuli jakym miluju filmy :)
772264
Z tehle FAMOZNI trilogie za me vede Spolecenstvo, nasledne Dve veze v Directors cutu, ten je tady opravdu klicovy a zveda mi ten film z nadprumerneho na skvely a Navrat krale je tak ve finale nejslabsi - diky Frodove lince, kterou jsem ale nemusel ani v knihach, vzdycky jsem ji preskakoval a cetl jen tu druhou s Aragornem.. a podobne jsem to pak delal i u DVD a nasledne kvuli te kupe koncu kde po Minas Tirith uz je to trosku nuudo. Jinak samozrejme Zapalovani ohnu, prijezd Gondorskych, Faramiruv suicide najezd apod to jsou vrcholne sceny, presne takove, kvuli jakym miluju filmy :)
3 -2
reagovat
Krásně sepsáno. Většina z toho by se myslím dala vztáhnout na celou trilogii.

Ze všech konců je pro mě nejemotivnější ten úplně poslední. link Genialitu Shoreova soundtracku vystihuje fakt, že tenhle motiv zazní ve filmu přesně jednou. <3
772263
Krásně sepsáno. Většina z toho by se myslím dala vztáhnout na celou trilogii. Ze všech konců je pro mě nejemotivnější ten úplně poslední. https://www.youtube.com/watch?v=SkyeB9S54AY Genialitu Shoreova soundtracku vystihuje fakt, že tenhle motiv zazní ve filmu přesně jednou. <3
10 0
reagují: hanak_v_exilu, krauset
reagovat
Fantastický film a neméně fantastické zakončení trilogie. Skvěle napsané, mezi VIM patří rozhodně celá trilogie jako možná právě ta nejlepší v tomto století. 
772262
Fantastický film a neméně fantastické zakončení trilogie. Skvěle napsané, mezi VIM patří rozhodně celá trilogie jako možná právě ta nejlepší v tomto století. 
10 0
reagovat
Tahle trilogie je pro mě vrchol filmu. Možná mě kino tehdy trefilo ve správném věku, ale ani po letech se v mých očích na LOTR nic nechytá. Knihy se (narozdíl od Harryho Pottera) podařilo zfilmovat vážně důstojně, možná mám ty filmy i radši. S každým dalším shlédnutím ale víc a víc roste první díl.
772260
Tahle trilogie je pro mě vrchol filmu. Možná mě kino tehdy trefilo ve správném věku, ale ani po letech se v mých očích na LOTR nic nechytá. Knihy se (narozdíl od Harryho Pottera) podařilo zfilmovat vážně důstojně, možná mám ty filmy i radši. S každým dalším shlédnutím ale víc a víc roste první díl.
14 -3
reagovat
Je to hrozně divný, ale já už LOTRA neviděl tak 12 let. Prostě se bojím, že bych si v hlavě tu nostalgii a zážitek zkazil. :) 
772259
Je to hrozně divný, ale já už LOTRA neviděl tak 12 let. Prostě se bojím, že bych si v hlavě tu nostalgii a zážitek zkazil. :) 
2 -1
reagují: krauset
reagovat
Já nevim, jako návrat krále výbornej..
Ale tohle je asi nejlepší text, co sem tu kdy četl
772258
Já nevim, jako návrat krále výbornej.. Ale tohle je asi nejlepší text, co sem tu kdy četl
25 -1
reagují: krauset
reagovat
Moc pěkné shrnutí, souhlasím se vším. LOTR byla moje srdcová knižní serie už před filmy a ty to ještě umocnily. Proto minimálně jednou ročně usedám k obrazovce a na x hodin zapomínám na náš reálný svět a nasávám Středozemi :)
772257
Moc pěkné shrnutí, souhlasím se vším. LOTR byla moje srdcová knižní serie už před filmy a ty to ještě umocnily. Proto minimálně jednou ročně usedám k obrazovce a na x hodin zapomínám na náš reálný svět a nasávám Středozemi :)
9 0
reagovat
Díky za IMO nutnou zmínku o Jacksonově velikášství, které ho později změnilo na sebeparodii. Zde však naštěstí on i jeho okolí ještě dokazali držet na uzdě.
772256
Díky za IMO nutnou zmínku o Jacksonově velikášství, které ho později změnilo na sebeparodii. Zde však naštěstí on i jeho okolí ještě dokazali držet na uzdě.
8 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se