Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší filmové zážitky redaktorů MovieZone


ikona
do_Od
Civaldo_OdImfKarelRkinoMovieZoneMr. Hladnarozeninynejlepší filmové zážitkyprojekceRimsySpooner
MovieZone slaví polokulatiny a tak jsme se rozhodli maličko zavzpomínat. Jaké největší filmové zážitky nás v redakci utvářely? 

Jelikož ty narozeniny neslavíme každý den, rozhodli jsme se pro vás dnes dát dokupy poměrně speciální článek. Každý ze současných redaktorů totiž vyrazil na malý výlet svojí pamětí, aby sepsal desítku svých nejsilnějších filmových zážitků. A ano, ke čtení byste si měli tentokrát vzít kapesníček, je to totiž samej doják!

Spooner

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (cca. 1994)

Seděli jsme s rodiči v obýváku, když v tom najednou se na obrazovce objevila nejvíc boží dvojice mého dětství. A začala jezdit v bugině, kterou jsem chtěl doma. A pak oba začali žrát párky. A pak se začali prát. A pak se jezdilo na motorkách. A pak se všichni zase snažili marně ublížit Budu Spencerovi. A já se celou dobu jako to malé dítě smál od ucha k uchu. A vlastně se po stém zhlédnutí stejně směji pořád.

Toy Story: Příběh hraček (1996)

První návštěva kina (když nepočítám Pejska a kočičku apod.), kterou si pamatuji. Jako malý škvrně jsem byl unesen z „obřího“ plátna (přitom jsem film viděl v malém kině na chatě), hlasitého zvuku a nádherné animace. A zejména samozřejmě z boží dvojky Woody a Buzz, díky kterým jsem si pak nějaký čas chtěl pokecat se svými vlastními hračkami.

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1996)

Moje první návštěva letního kina, kterou mi chtěla udělat máma v mých osmi letech radost, protože se mi týden předtím strašně líbil první Ace Ventura a Jim Carrey se stával mým idolem. Když došlo na legendární scénu s nosorožcem, dost toho litovala. Já nikoliv.

Zachraňte vojína Ryana (2000)

Pamatuji si, když jsme si s mým kámošem půjčili Ryana ve videopůjčovně a on, jelikož už měl tuto pecku jednou za sebou, mě varoval, že úvodní scénu fakt nevydýchám. A vlastně měl pravdu. Brutální vylodění v Normandii považuji za jeden z nejintenzivnějších zážitků, který jsem kdy u filmu zažil, a zbytek tohoto válečného eposu je vlastně jen v těsném závěsu.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2002)

Moje první návštěva multikina, která nemohla dopadnout líp. Nejen, že jsem byl ohromen (tentokrát už opravdu) velkým plátnem a parádním zvukem, ale zejména jsem dostal filmovou fantazii se vším všudy. Byl jsem okouzlen každým záběrem, každou fantastickou lokací, příběhem a zejména hrdiny, kteří už v prvním díle dokonale přirostli k mému srdci. Jeden z důvodů, proč jsem si zamiloval kina.

Requiem za sen (2005)

Dost pravděpodobně nejdepresivnější zážitek, jaký jsem kdy u filmu zažil. Jako vážně. Darren Aronofsky ve mně tenkrát způsobil smršť tak nepříjemných emocí, z nichž jsem se vzpamatovával ještě několik následujících dní. Hodně nepříjemný zážitek s hudbou, která mi i po letech způsobuje husí kůži. Tak příjemně nepříjemný film, že mi udělal o drogách a závislostech navždy jasno.

Marley a já (2009)

Ano, jsem pejskař a v té době jsem měl zlatého retrívra (a teď už mám druhého). Suďte mě, jak chcete. Brečet jako želva budu u tohoto filmu asi pokaždé.

Avatar (2009)

První návštěva IMAXu, po níž hned v dalších týdnech následovala ještě druhá a třetí. A bohužel i jednoho „klasického“ 3D kina, protože v IMAXu bylo věčně vyprodáno. Naprosto kulervoucí a pohlcující zážitek, u něhož jsem měl i přes klišovitou a předvídatelnou zápletkou opravdu čelist až na podlaze. Silnější podívanou už jsem od té doby v tomto pražském kině asi nezažil.

Kick-Ass (2010)

Dokonalý komiksový a geekovský zážitek, u něhož jsem si v kině užíval každou hlášku, Vaughnovy ulítlé nápady, boží soundtrack a každý brutální kill (nejen) Hit-Girl. Filmařská radost, u níž jsem měl celé sledování úsměv od ucha k uchu, a která mě nabyla filmovým optimismem na dlouhou dobu dopředu. A to se mi od té doby v tak obří míře už bohužel tolikrát nestalo.

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Ten typ kulervoucího a totálně našlapaného filmu s dokonale vyšperkovanou režií, u jehož sledování tušíte, že nic tak božího už v kině v následujících letech neuvidíte. A tak si pro jistotu na to zajdete hned příští týden ještě třikrát. Filmový orgasmus, který už jsem od té doby na velkém plátně bohužel nezažil.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace