Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 připravovaných filmů, které marně vyhlížíme už roky


ikona
TedGeorge
avataravatar 2batmanben affleckchaos walkingdaisy ridleydennis villeneuvedoug limandunaduneharrison fordindiana jonesindiana jones 5james bondjames cameronjude lawmatt reevesno time to dierobert downey jr.robert pattinsontom cruisetom hollanduncharted
Hollywood si zahrává s naší trpělivostí, neustále totiž odkládá očekávané bijáky.  

Dáme si další topku a posvítíme si na desítku filmů, které už hodně dlouho vyhlížíme a ve většině případů se na ně i těšíme. Jedná se o staré známé, na které bychom většinou šli s radostí do kina (a dobrovolně se promořovali) už zítra, ale z různých důvodů musíme čekat a čekat. Hned na začátek je třeba říct, že jsme z textu vyřadili Nové mutanty, kteří by se nám jinak se svým nekonečným odkládáním hodili do krámu, ale vážně se na ně už skoro nikdo netěší. Že v textu najdete pár dalších filmů, které vás nijak extra nelákají? To už je daň za tematické ukotvení článku a my si to zařazení pokusíme obhájit.

Nepíšeme o Warcraftu 2 nebo o sequelu World War Z, protože jejich vznik je asi tak pravděpodobný jako 200 milionový blockbuster s Kevinem Spaceym v hlavní roli, který by režíroval Brett Rattner a produkoval Harvey Weinstein. Zařazujeme prostě fláky, kterých se (snad) opravdu dočkáme, a my jenom netrpělivě čekáme kdy. Co dodat na závěr úvodu? My hoši, co spolu píšeme na MovieZone, si musíme pomáhat, a proto jsem oslovil Petra Bajzu redakce – do_Oda. Tímto mu děkuji a jdeme na to.

3. 100 Years 

Režíruje nebo bude režírovat: Robert Rodriguez
O filmu se poprvé začalo mluvit: Hned po dokončení v roce 2015
Film by se měl dostat do kin: 18. 11. 2115 a čtete správně
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 1 %
Index natěšenosti: nelze kvantifikovat
Vytáhni v hospodě: Na MovieZone se toto „Vytáhni v hospodě“ odemkne na podzim roku 2115

Na existenci 100 Years mě pár hodin předtím, než jsem začal psát článek, upozornil Mr. Hlad a já mu za to děkuji. Ta geneze a šílenost celého projektu mě totiž moc baví. O co jde? John Malkovich před pár lety napsal scénář ke kraťasu a napadlo ho, že ho nikdy nikdo neuvidí. Kromě režírujícího Rodrigueze na nápad slyšela firma Rémy Martin, která vyrábí koňak Louis XIII a právě tento alkohol si podle pánů zodpovědných za jeho výrobu zaslouží 100 let „odležet“, než je ho radno okoštovat. Abych to zkrátil – kraťas se opravdu natočil a následně uložil do nedobytného sejfu, který má být automaticky otevřen právě v roce 2115 (zmražené tělo Toma Cruise bude v té době už na cestě k Proximě Centauri). Málem bych zapomněl - zde si můžete pustit teaser. Tvůrcům koňaku i kraťasu bych každopádně chtěl pogratulovat k zajímavé reklamní kampani a pevně doufám, že pokud se naše pravnoučata premiéry dočkají (skoro bych si tipnul, že do té doby sejf ze sklepů firmy Martin někdo ukradne), nebude je v jejich virtuální realitě čekat nějaká pitomá Rodriguezova haluz. Bůh ví, že pár jich už na kontě má. (TedGeorge)

2. Není čas zemřít 

Režíruje nebo bude režírovat: Cary Joji Fukunaga
O filmu se poprvé začalo mluvit: O pokračování Bonda se vždy mluví už před premiérou aktuálního dílu v kinech. Takže v tomto případě v roce 2015.
Film by se měl dostat do kin: 19. 11. 2020
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: Uff, 80 %
Index natěšenosti: 9,9/10
Vytáhni v hospodě: Těšíte se na Anu de Armas, do které je už pár let platonicky zamilováno opravdu hodně čtenářů MovieZone? Za její obsazení prý můžete poděkovat především Craigovi, kterého okouzlila už během natáčení povedené detektivky Na nože a on se za ní přimluvil. Děkujeme.

Oprava, Tede. Nejen čtenářů, já vím minimálně i o dvou redaktorech. Ale i když je Ana moc roztomilá a Benovi ji fakt závidím(e), přece jen není tím hlavním tahákem na novém Bondovi. Tím je totiž režisér Cary J. Fukunaga, který se v posledních letech sice maličko flákal a netočil zase takové pecky, ale pořád má na svědomí první sérii Temného případu, a já mu s Bondem zkrátka bezmezně věřím. K dispozici měl jenom asi dvacátoupátou verzi scénáře, novou scenáristku Phoebe Waller-Bridge, kterou si přivedl samotný Craig, i obří balík peněz, který mu producenti a studio dali s tím, aby natočil epickou a dojemnou rozlučku se vším všudy. No a podle traileru to vypadá, že přesně tak učinil. Film už je hotový a nebýt koronaviru, měl by dokonce po premiéře. Co víc, já už na něj měl dokonce koupené lístky (což mi připomíná, že bych si měl zkontrolovat, jestli mi za ně byly vrácený peníze)! Každopádně podzim to jistí a byť se moc těším, současně s tím začínám pomalu vyhlížet, co nového čeká Bonda dál. Změna barvy pleti? Pohlaví? Nebo snad návrat ke gadgetům? Rozhodně to bude zajímavé sledovat. (do_Od)

1. Avatar 2 (nemluvě o 3, 4 a 5) 

Režíruje nebo bude režírovat: Železný Jim
O filmu se poprvé začalo mluvit: Už o Vánocích léta páně 2009, po premiéře jedničky
Film by se měl dostat do kin: 16. 12. 2021
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 50 %
Index natěšenosti: 10/10
Vytáhni v hospodě: Schválně si zadejte do vyhledávání na MovieZone „Avatar“ a sami můžete při četbě 8 let starých článků KarlaR o potvrzení Avatara 4 a dalších vytahovat v hospodě do aleluja. Vážně už to trvá neskutečně dlouho.

Čím jiným žebříček zakončit než skoro dekádu chystanými sequely Avatara? Nebudu jediný, komu vadí fakt, že náš milovaný režisér v nejlepších letech točí tak strašně málo. Což o to, James ty parádní a zásadní bijáky nikdy nesypal do kin s intenzitou Woodyho Allena, ale vážně čekáme na jeho další film už více než 10 let? To jsou roky, které mu nikdo nevrátí a byť Cameron samozřejmě nemaká na Avatarech 2-5 celou dobu (gratulujeme k jeho úspěchům v podmořském hloubání), stejně mi to přijde jako obrovská škoda a veliké plýtvání režisérského talentu od pánaboha. 

MovieZone už v roce 2012 informovala, že premiéry dvojky se v roce 2014 asi nedočkáme a já už jsem nějaký ten rok ke zprávám o dalším odkladu vyloženě otupělý. Máme nějaký důvod k optimismu? Příští rok už by to mohlo klapnout, protože obrázků s Kate Winslet rochnící se v bazénu a podobných je čím dál více a Foxové přešli pod Disneyho, kterému nemůže ani tvrdohlavý perfekcionalista Cameron odolávat navěky. A ještě jeden osobní důvod k optimismu nabídnu. Netuším, čím nám chce James vyrazit dech tentokrát, ale pořád mu věřím jako nikomu. Pokud se Avatara 2 za, ehm, pár let dočkáme, bude to znovu pecka. A do toho kina zase půjdeme všichni, dejte na mně. (TedGeorge)

- - -

To je vše. Nemusíte nám do diskuze psát, na které z výše jmenovaných filmů se vůbec netěšíte. Raději nám dejte vědět, který dlouho připravovaný film vám ve výčtu chybí a proč byste ho chtěli vidět na plátnech kin co nejdříve. Děkujeme za pozornost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace