Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 připravovaných filmů, které marně vyhlížíme už roky


ikona
TedGeorge
avataravatar 2batmanben affleckchaos walkingdaisy ridleydennis villeneuvedoug limandunaduneharrison fordindiana jonesindiana jones 5james bondjames cameronjude lawmatt reevesno time to dierobert downey jr.robert pattinsontom cruisetom hollanduncharted
Hollywood si zahrává s naší trpělivostí, neustále totiž odkládá očekávané bijáky.  

Dáme si další topku a posvítíme si na desítku filmů, které už hodně dlouho vyhlížíme a ve většině případů se na ně i těšíme. Jedná se o staré známé, na které bychom většinou šli s radostí do kina (a dobrovolně se promořovali) už zítra, ale z různých důvodů musíme čekat a čekat. Hned na začátek je třeba říct, že jsme z textu vyřadili Nové mutanty, kteří by se nám jinak se svým nekonečným odkládáním hodili do krámu, ale vážně se na ně už skoro nikdo netěší. Že v textu najdete pár dalších filmů, které vás nijak extra nelákají? To už je daň za tematické ukotvení článku a my si to zařazení pokusíme obhájit.

Nepíšeme o Warcraftu 2 nebo o sequelu World War Z, protože jejich vznik je asi tak pravděpodobný jako 200 milionový blockbuster s Kevinem Spaceym v hlavní roli, který by režíroval Brett Rattner a produkoval Harvey Weinstein. Zařazujeme prostě fláky, kterých se (snad) opravdu dočkáme, a my jenom netrpělivě čekáme kdy. Co dodat na závěr úvodu? My hoši, co spolu píšeme na MovieZone, si musíme pomáhat, a proto jsem oslovil Petra Bajzu redakce – do_Oda. Tímto mu děkuji a jdeme na to.

7. Duna

Režíruje nebo bude režírovat: Dennis Villeneuve
O filmu se poprvé začalo mluvit: Už v roce 2009 imf spekuloval o tom, že si Dunu natočí Peter Berg
Film by se měl dostat do kin: 17. 12. 2020
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 95 %
Index natěšenosti: 8,5/10
Vytáhni v hospodě: Možná jste už viděli dokument Jodorowsky´s Dune a víte, že legendární umělec si měl také natočit Dunu, do které chtěl obsadit herečku Charlotte Rampling. Ta si přečetla scénář, roli odmítla a podle Jodorowského mu k tomu řekla následující: „Nemůžu být ve filmu, kde v jedné scéně 2 000 komparzistů sere! Kdo na ten film sakra půjde?“ Na tomto místě je třeba dodat, že Charlotte si zahraje v Duně Dennise Villeneuva a jistě to nebude jenom kvůli tomu, že v této verzi slavné sci-fi není scéna se 2 000 komparzisty, kteří by ...

Byť patří mezi nejočekávanější filmy tohohle roku, já od ní vlastně žádná očekávání nemám. Předlohu neznám, první adaptaci od Lynche jsem neviděl a i když mám Villeneuvea zatraceně rád a dosavadní obrázky mě naplňují pocitem, že to asi teda bude dobrý, nechávám se prostě překvapit. Nicméně mám za to, že se tady fakt není moc čeho bát. Režisér má za sebou jenom dobré filmy, studio mu dalo navíc strašně moc času (koneckonců důvod, proč film uvádíme v tomhle žebříčku), má to skvělé obsazení, výborného kameramana, v tomhle případě zkrátka vše jak má být. Kéž by se každému filmu z tohoto seznamu dostalo takové péče. (do_Od)

6. The Batman

Režíruje nebo bude režírovat: Matt Reeves
O filmu se poprvé začalo mluvit: Už 13. 4. 2016 přinesl Guardian zprávu, že si Ben Affleck zrežíruje sólovku Batmana
Film by se měl dostat do kin: 30. 9. 2021
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 75 %
Index natěšenosti: 9/10
Vytáhni v hospodě: Pattinson se nechal slyšet, že o roli Bruce Waynea ve filmu s pracovním názvem Vengeance velmi stál, protože Batmana miloval už od mládí a zbožnoval Burtonovu vizi temného rytíře. Matt Reeves mu ji nakonec dal především kvůli Bobovu výkonu v adrenalinové pecce Dobrý časy a Pattinson se tu šťastnou novinu dozvěděl první den na place Tenetu.

Přiznám se, že z filmů nabízených v žebříčku mě The Batman láká (spolu s prvním a druhý místem) asi nejvíc. Kámoš J.J. Abramse Matt Reeves totiž umí a obsazení kdysi nenáviděného Pattinsona do hlavní role se mi také čím dál více zamlouvá. Nemluvě o zbytku obsazení, kterému vévodí jeden z největších hollywoodských smolařů Colin Farrel v roli Tučnáka a Zoe Kravitz jako Catwoman. Asi je dobře, že nakonec nedopadla původní vize, kdy si sám sebe měl zrežírovat Ben Affleck. Jednak kvůli tomu, že pracovní vypětí a s tím blízce související alkoholismus jej před pár lety naprosto zničily, ale hlavně jsem jistě nebyl jediný, kdo měl smutného Bena/Batmana plné zuby. Za mě je tedy vše na svém místě a nezbývá než doufat, že natáčení přerušené v březnu koronavirem se co nejrychleji znovu rozeběhne a my se dočkáme už příští rok. Batmana mám ze všech superhrdinů stejně jako Pattinson nejraději a potřebuji, aby film vznikl včas a byl skvělý. Dobrý mi nestačí. (TedGeorge)

5. Indiana Jones 5

Režíruje nebo bude režírovat: Steven Sp…. Pardón, James Mangold
O filmu se poprvé začalo mluvit: Pětka byla oficiálně oznámena už v roce 2016, ale mluví se o ní o dost déle
Film by se měl dostat do kin: 28. 7. 2022
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 60 %
Index natěšenosti: 7/10
Vytáhni v hospodě: „Pokud nenajdu něco menšího, můj další film bude Indiana Jones. Můžu vám říct, že ať už to bude o čemkoliv, bude to vážně dobré. Na příběhu a scénáři se ještě pracuje, ale bude se to odehrávat šedesátých letech“. Tak právě tohle řekl Steven Spielberg v březnu 2018 jenom pár měsíců předtím, než se z toho „něčeho menšího“ vyklubal remake West Side Story.

"Je moc starej." "Ne, ještě na to má." "Vždyť do té doby umře!" "Ale neumře." Neřeknu vám, jestli takhle probíhala debata mezi producenty, nebo mými kamarády v hospodě, rozhodně si ale na jejím základě můžete udělat hrubý obrázek o tom, jak asi lidé přistupují k pátému Indymu. Harrisonovi Fordovi je 77 let, neustále přistává s letadly tam, kde by neměl, a na svoji legendární roli archeologa s cool kloboukem a bičem už asi úplně fit nebude. A točit to Spielberg, nejspíš by fakt neměl. Jenže pak byl projekt svěřen do rukou Jamese Mangolda, který mě sejmul Loganem a pak mi rozbušil srdce závodama v Le Mans. Už jen proto tedy věřím, že si s touhle látkou znovu poradí tak, aby z toho staroch Ford vyšel s grácií, my dostali super film, a další populární postava odešla do důchodu ve velkém stylu. (do_Od)

4. Live Die Repeat and Repeat

Režíruje nebo bude režírovat: Doug Liman
O filmu se poprvé začalo mluvit: Hned po premiéře Na hraně zítřka v roce 2014 
Film by se měl dostat do kin: Doufáme v rok 2022
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: Jak říkám, doufáme…
Index natěšenosti: 8/10
Vytáhni v hospodě: Všichni zúčastnění se o pokračování oblíbené sci-fi snaží už opravdu hodně dlouho. Emily Blunt k tomu řekla: „Oslovili mě s nabídkou už v roce 2018. Zeptali se mě (Cruise a Liman), jestli mám čas na podzim. Řekla jsem, že ne, protože budu věky natáčet Mary Poppins. Všichni jsme strašně zaneprázdnění“

Vlastně se nedivím, že to tak dlouho trvá. Přestože se film navzdory očekávání povedl a u mnoha fanoušků si našel až překvapivě velké oblíbení, komerční hit to nebyl ani omylem. Cruise je navíc šílenec a série Mission: Impossible v té době povýšila na úplně jiný level, takže ani on, ani Blunt prostě neměli čas. Jenže měli chuť, a to v tomhle případě jednoduše stačilo, aby přesvědčili studio, najali pár scenáristů a přišli s novým příběhem, který snad začnou točit někdy během příštího roku. O čem dvojka bude? Nemáme páru. Ale asi se znovu bude cestovat časem, znovu u toho bude ten samý tým, a snad budeme znovu odcházet z kina spokojení. (do_Od)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace