Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 8 britských gangsterek, které byste měli vidět před Gentlemany


ikona
Mr. Hlad
bob hoskinsdaniel craiggentlemenget carterguy ritchielayer cakelong good fridaymatthew vaughnmichael cainepo krk v extázipodfu(c)richard attenboroughsamuel l jacsonsbal prachy a vypadnitéma
Popíjení čaje a distingovaná konverzace? Ani náhodou, Britové totiž dovedou být i pořádní drsňáci.  

Guy Ritchie se s Gentlemany vrací ke kořenům a do žánru britských gangsterek. Jeho Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)k se dnes už řadí mezi klasiku, pokud byste ale chtěli prostředí britských gangsterů prozkoumat trošku víc do hloubky, máme pro vás pár tipů. Ale začneme samozřejmě u Ritchieho samotného. 

Po krk v extázi (2004)
Jistě se najde nějaký ten čtenář MovieZone, kterému doposud unikal režijní debut Matthew Vaughna a herecká kariéra Daniela Craiga pro něj začala až jeho rolí v bondovce Casino Royale. Vězte, že gangsterku Po krk v extázi byste vážně měli vidět, protože Vaughn (je to mimochodem kámoš Guye Ritchieho a produkoval mu Sbal prachy a vypadni i Podfu(c)k) už tady ukázal, že má talentu na rozdávání a jeho story z londýnského podsvětí provoněná kokainem a extází je rozhodně zajímavá nejenom obsazením Craiga, sexy Sienny Miller a mladičkého Toma Hardyho. Zmínit musím především chytrý scénář vyloženě sprintující k velmi přesné pointě, cool hrátky s kamerou doprovázené správně zběsilým střihem a skvělou hudbu. Když už jsem načal ten scénář…

Craig si vystřihl roli opatrného dealera s drogami. Kšefty se zakázanými substancemi mu vynesli slušnou hromádku liber a on by rád odešel do (ne)zaslouženého důchodu. Proti je však jeho šéf Jimmy, který po něm chce ještě dvě závěrečné službičky. Námi sledovaný dealer rychle zjišťuje, že opustit podsvětí nebude jen tak. Při pohledu na ostrými rysi disponujícího bloňdáka Daniela Craiga tenkrát nikdo nehlásil: „Hele, budoucí Bond“, ale když se podíváte na extatickou cestu do hlubin gangsterské duše s odstupem patnácti let znovu, tak tu prosvítající personu okouzlujícího hajzlíka se srdcem na správném místě velmi rychle poznáte. (TedGeorge)

Rise of the Footsoldier (2007)
6. prosince 1995 byli u města Rettendon brutálně zabiti tři drogoví dealeři. Někdo je rozstřílel na kusy, když seděli ve svém Range Roveru. O tři roky později policie zatkla dvojici mužů, kteří nakonec skončili ve vězení, Rise of the Footsoldier je ale o tom, co se dělo před tím. A hlavně o tom, co se dělo kolem muže jménem Carlton Leach. Vždycky to byl drsňák, mezi fotbalovými hooligans se řadil k legendám a do rvaček se hnal jako první. Jenže tenhle adrenalin mu nestačil, a tak začal brzy kšeftovat s drogami.

Díky své agresivitě a ochotě promlátit se až na vrchol se v osmdesátých letech stala jeho parta postrachem Londýna a Essexu. Brzy se ho bála celá Anglie. Rise of the Footsoldier není gangsterka o lumpech, co nosí na míru šité obleky a jezdí v Rolls Roycech. Tihle do sebe lijí pivo po litrech a když je chytne rapl, jsou schopní znetvořit i prodavače pizzy, co měl vůči nim trochu řeči. Carlton a jeho parta by si nejspíš celkem rozuměli s hrdiny z Podfu(c)ku. Pokud by si nedali okamžitě strašlivě po tlamě. (Mr. Hlad)

A jakou britskou gangsterku máte rádi vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace