Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 5 věcí, které chceme od nové éry Star Wars

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Možná by stálo za zamyšlení, jestli SW náhodou nesedlají mrtvého koně. Proč byl první film takovou revolucí? Protože ukázal něco, co si v té době nikdo nedovedl ani představit a technicky předběhl svou dobu o spoustu let (nabízí se srovnání s Avatarem?).

Když původní trilogii dneska pustíte někomu mladýmu, dost možná to zhodnotí jako prostoduchou pohádku. V nás starších je totiž strašně moc nostalgie, která nám brání vidět ty filmy dnešním pohledem.

Podle mě z toho vyplývá, že SW už nebudou vyprodávat kina s tržbami 2mld dolarů. Ale je tu prostor pro méně ambiciózní filmy, které by byly trochu "opravdovější", víc války, víc světelných mečů, propracovanější děj a postavy, které by mohly dobývat mety kolem miliardy. (Jo, právě jsem film s tržbami 1mld označil za méně tržebně ambiciózní :-))
744235
Možná by stálo za zamyšlení, jestli SW náhodou nesedlají mrtvého koně. Proč byl první film takovou revolucí? Protože ukázal něco, co si v té době nikdo nedovedl ani představit a technicky předběhl svou dobu o spoustu let (nabízí se srovnání s Avatarem?). Když původní trilogii dneska pustíte někomu mladýmu, dost možná to zhodnotí jako prostoduchou pohádku. V nás starších je totiž strašně moc nostalgie, která nám brání vidět ty filmy dnešním pohledem. Podle mě z toho vyplývá, že SW už nebudou vyprodávat kina s tržbami 2mld dolarů. Ale je tu prostor pro méně ambiciózní filmy, které by byly trochu "opravdovější", víc války, víc světelných mečů, propracovanější děj a postavy, které by mohly dobývat mety kolem miliardy. (Jo, právě jsem film s tržbami 1mld označil za méně tržebně ambiciózní :-))
6 -1
reagovat
reaguje na: Gorecki
No tak SW ho*en snad už bylo dost a není tedy potřeba se do nich nořit až po uši, ne? :D
744230
No tak SW ho*en snad už bylo dost a není tedy potřeba se do nich nořit až po uši, ne? *:D*
744225
4 0
reagovat
Isteho rezisera a uplne volnu ruku pri tvorbe vlastnej trilogie.:+
A co najmenej Igera.:-
744225
Isteho rezisera a uplne volnu ruku pri tvorbe vlastnej trilogie.*:+* A co najmenej Igera.*:-*
6 -7
reagují: Ad_Earwig
reagovat

Pocit z filmu

Pre mňa bude najdôležitejšie aké pocity bude nový film vyvolávať. Naposledy epozoda 3 a Roque one mali v sebe to čo cítim ako star wars...vesmír, nové svety, dobrodružstvo, zlo-dobrý záporák, silné emócie, výborná hudba, efekty, zábava, humor....dokonalý popkorn...mňam:))
744223
Pre mňa bude najdôležitejšie aké pocity bude nový film vyvolávať. Naposledy epozoda 3 a Roque one mali v sebe to čo cítim ako star wars...vesmír, nové svety, dobrodružstvo, zlo-dobrý záporák, silné emócie, výborná hudba, efekty, zábava, humor....dokonalý popkorn...mňam*:))*
Pocit z filmu
0 0
reagovat
Palec nahoru :+ pro KarlaR za ten nestranný úvod. Tohle jsem už opravdu nečekal. 
744222
Palec nahoru *:+* pro KarlaR za ten nestranný úvod. Tohle jsem už opravdu nečekal. 
0 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Rogue má možná o dvě procenta vyšší hodnocení, ale EP7 má 38tis hlasů, zatímco Rogue jen 25tis. EP7 je taky 242 nejoblíbenější film a minimálně v mých oblíbených uživatelích to má řádově lepší (a mnohem konzistentnější) průměr.

Obecně je ten film kontroverzní IMHO protože objektivně není moc dobrý (řekněme jako válečný film), ale zároveň je svým ražením poměrně originální ve světě SW. Důkazem budiž vychvalování epické válečné vřavy, která vlastně neobstojí vůči srovnání s válečnou vřavou v jiných filmech.
744221
Rogue má možná o dvě procenta vyšší hodnocení, ale EP7 má 38tis hlasů, zatímco Rogue jen 25tis. EP7 je taky 242 nejoblíbenější film a minimálně v mých oblíbených uživatelích to má řádově lepší (a mnohem konzistentnější) průměr. Obecně je ten film kontroverzní IMHO protože objektivně není moc dobrý (řekněme jako válečný film), ale zároveň je svým ražením poměrně originální ve světě SW. Důkazem budiž vychvalování epické válečné vřavy, která vlastně neobstojí vůči srovnání s válečnou vřavou v jiných filmech.
744148
5 0
reagovat

Závody kluzáků

Po světelných mečích nejvíce ikonická věc v celém SW vesmíru. (vesmírné bitvy můžu mít kdekoli, řeším co je pro SW unikátní)
744214
Po světelných mečích nejvíce ikonická věc v celém SW vesmíru. (vesmírné bitvy můžu mít kdekoli, řeším co je pro SW unikátní)
Závody kluzáků
1 -2
reagovat

ANO

mečování a vesmírné bitvy. O ničem jiném Star Wars nejsou.8):D:+:+:+
744200
mečování a vesmírné bitvy. O ničem jiném Star Wars nejsou.*8)**:D**:+**:+**:+*
ANO
1 -1
reagovat
Dobry pribeh/scenar, vnitrni soudrznost, aspon nejaka koherence v ramci etablovaneho (pre-Disney) vesmiru, nosni herci. A pak je jedno, v jake dobe se to bude odehravat.
Mimochodem, vypada to, ze Velerepublika bude pouze na papire, zadne pohyblive obrazky. Vytroubit podrobnosti maji tusim 24.2. A ano, par znamejsich magazinu zasvecene povidalo, ze v lednu vytasi LF film a rezisera. Bud kecali, nebo plan byl, ale rejza ani film nejsou.
744193
Dobry pribeh/scenar, vnitrni soudrznost, aspon nejaka koherence v ramci etablovaneho (pre-Disney) vesmiru, nosni herci. A pak je jedno, v jake dobe se to bude odehravat. Mimochodem, vypada to, ze Velerepublika bude pouze na papire, zadne pohyblive obrazky. Vytroubit podrobnosti maji tusim 24.2. A ano, par znamejsich magazinu zasvecene povidalo, ze v lednu vytasi LF film a rezisera. Bud kecali, nebo plan byl, ale rejza ani film nejsou.
1 0
reagovat
Cool postavy, nové planéty, keď tak aj tie staré ale ukázať aj iné miesta ako tie ktoré sme už videli, napríklad taký Crait z epizody 8 by sa dal ešte veľmi pekne využiť, ďalej nejaký základný nosný príbeh okolo ktorého sa budú nové filmy točiť, viac Jediov a Sithov, súbojov so svetelnými mečmi, dobrého záporáka ktorý prevezme miesto po Vaderovi, vlastne určite viac záporákov ktorí by mohli medzi sebou konečne bojovať a hlavne novú epickú hudbu ktorá bude odlíšitelná od tej pôvodnej a ktorá definuje tento nový smer SW, ale dať si na tom fakt záležať a posunúť to celé buď do budúcnosti alebo do minulosti, to už je vlastne jedno ale ja osobne by som preferoval minulosť, síce ako tu bolo spomenuté budeme aj tak vedieť ako to skončí a kam to celé nakoniec dospeje, ale to by sa dalo povedať aj o KOTORoch, Revanovi alebo o knihách o Darth Banovi a pravidle dvoch a aj tak je to fanúšikmi viac milované ako nová trilógia, čiže v tom by som zas taký problém nevidel. A celkom sa mi páči myšlienka toho upustiť od trilógií ktoré len zbytočne obmedzujú tvorcov a hlavne sa zamerať na príbeh a postavy a venovať im toľko času koľko budú potrebovať, keď tak aj celý jeden film zameraný len na jednu postavu, niečo na štýl Marvelu. A čo je asi najdôležitejšie, nezlaknúť sa zo začiatku možno slabšých tržieb a nejakých negatívnych ohlasov pretože ako poznám SW fanúšikov, tie určite budú. Ísť si svojou cestou a neriešiť čo tam niekde nejakí šašci vyplakávajú na nete, tak ako sa toho kedysi zľakol Lucas keď točil prequely a ako sa teraz zľakli u Disneyho. Pozrite sa na Marvel a Feigeho, tie tržby ani ohlasy tiež zo začiatku neboli až také úžasné, Hulk, druhý Iron Man, Thor, Capitán, až prvý Avengers naštartovali ten boom.

Ono je to takto síce pekné to tu napísať do komentárov alebo do článku a predstavovať si ako by som to urobil ja a myslieť si aké je to jednoduché to celé vymyslieť a zrealizovať, lenže opak je pravdou ;)
744186
Cool postavy, nové planéty, keď tak aj tie staré ale ukázať aj iné miesta ako tie ktoré sme už videli, napríklad taký Crait z epizody 8 by sa dal ešte veľmi pekne využiť, ďalej nejaký základný nosný príbeh okolo ktorého sa budú nové filmy točiť, viac Jediov a Sithov, súbojov so svetelnými mečmi, dobrého záporáka ktorý prevezme miesto po Vaderovi, vlastne určite viac záporákov ktorí by mohli medzi sebou konečne bojovať a hlavne novú epickú hudbu ktorá bude odlíšitelná od tej pôvodnej a ktorá definuje tento nový smer SW, ale dať si na tom fakt záležať a posunúť to celé buď do budúcnosti alebo do minulosti, to už je vlastne jedno ale ja osobne by som preferoval minulosť, síce ako tu bolo spomenuté budeme aj tak vedieť ako to skončí a kam to celé nakoniec dospeje, ale to by sa dalo povedať aj o KOTORoch, Revanovi alebo o knihách o Darth Banovi a pravidle dvoch a aj tak je to fanúšikmi viac milované ako nová trilógia, čiže v tom by som zas taký problém nevidel. A celkom sa mi páči myšlienka toho upustiť od trilógií ktoré len zbytočne obmedzujú tvorcov a hlavne sa zamerať na príbeh a postavy a venovať im toľko času koľko budú potrebovať, keď tak aj celý jeden film zameraný len na jednu postavu, niečo na štýl Marvelu. A čo je asi najdôležitejšie, nezlaknúť sa zo začiatku možno slabšých tržieb a nejakých negatívnych ohlasov pretože ako poznám SW fanúšikov, tie určite budú. Ísť si svojou cestou a neriešiť čo tam niekde nejakí šašci vyplakávajú na nete, tak ako sa toho kedysi zľakol Lucas keď točil prequely a ako sa teraz zľakli u Disneyho. Pozrite sa na Marvel a Feigeho, tie tržby ani ohlasy tiež zo začiatku neboli až také úžasné, Hulk, druhý Iron Man, Thor, Capitán, až prvý Avengers naštartovali ten boom. Ono je to takto síce pekné to tu napísať do komentárov alebo do článku a predstavovať si ako by som to urobil ja a myslieť si aké je to jednoduché to celé vymyslieť a zrealizovať, lenže opak je pravdou *;)*
0 0
reagovat
Hele, ono už je to úplně jedno v jakém období další SW budou, na jakých planetách se to bude odehrávat, co za hlavní hrdiny tam bude. Když už si v osmičce dodrbali využití síly a přidali tam Jedi Skype a Jedi Hologram. Plus nějaké ty pitomosti z devítky - ten film jsem neviděl, stačilo mi, co jsem četl. A nějaké bombastické šermování mě taky neohromí, když to bude mít slabý příběh. Zase nějaká republika, povstalci, senát, rebelové, odboj, První řád, Třetí řád, císař, diktátor. Pořád se o těchto věcech jen mluví, ale nikdy pořádně nevíme (nevidíme), co zlá/dobrá strana vlastně chce a dělá. Prosazoval Palpatine, Kylo, Darth Vader právo první noci, prohibici, vysoké zdanění? Chtěli povstalci legalizovat marihuanu?
744171
Hele, ono už je to úplně jedno v jakém období další SW budou, na jakých planetách se to bude odehrávat, co za hlavní hrdiny tam bude. Když už si v osmičce dodrbali využití síly a přidali tam Jedi Skype a Jedi Hologram. Plus nějaké ty pitomosti z devítky - ten film jsem neviděl, stačilo mi, co jsem četl. A nějaké bombastické šermování mě taky neohromí, když to bude mít slabý příběh. Zase nějaká republika, povstalci, senát, rebelové, odboj, První řád, Třetí řád, císař, diktátor. Pořád se o těchto věcech jen mluví, ale nikdy pořádně nevíme (nevidíme), co zlá/dobrá strana vlastně chce a dělá. Prosazoval Palpatine, Kylo, Darth Vader právo první noci, prohibici, vysoké zdanění? Chtěli povstalci legalizovat marihuanu?
8 0
reagovat
Souhlas. Hvězdné války by konečně měli připomínat "války". Se vším všudy. Obří bitvy vesmírných flotil. Boje na planetách. Stovky světelných mečů... 
Solo se pravda moc nepovedl, ale u něj by se mohli inspirovat tou bitevní scénou - by to několikanásobně delší a navíc za účasti mnoha Jedi vs Sith - jo, na to by se dalo koukat. :+
744167
Souhlas. Hvězdné války by konečně měli připomínat [i]"války"[/i]. Se vším všudy. Obří bitvy vesmírných flotil. Boje na planetách. Stovky světelných mečů...  Solo se pravda moc nepovedl, ale u něj by se mohli inspirovat tou bitevní scénou - by to několikanásobně delší a navíc za účasti mnoha Jedi vs Sith - jo, na to by se dalo koukat. *:+*
1 0
reagovat
Podle mého názoru není ideální jít do minulosti, ale naopak bych děj posunul tak o dvě stě let od konce deváté epizody a galaxie by se za tu dobu velice proměnila. Na troskách Prvního řádu a toho co zbylo z Republiky, by se zformovalo nové mocenské uspořádání v galaxii. Na straně jedné by se udržela Nová Republika, která by ale byla plná korupce a neschopnosti a její představitelé by se více starali o svůj prospěch než o vlastní občany. Na druhé straně by tedy nebylo překvapivé, že skoro polovina galaxie by inklinovala k vládě tvrdé ruky po vzoru Impéria a tak by se zde zformovala autoritářská mocnost podobného ražení, která by zběsile zbrojila a nakonec by se prohlásila za Nové Impérium. Situace v galaxii by tedy byla napjatá a vše by směřovalo k nové velké válce. Obnovil by se řád Jediu a také by se na scéně objevili nový Sithové. Jednotlivé postavy by byli pevně ukotvené a rozdělené mezi oba tábory ale jejich charaktery by byli daleko komplikovanější, protože by žili v době, kdy odlišit od sebe dobro a zlo by bylo dost složité. Samozřejmě bych si přál, aby to celé bylo o dost dospělejší a temnější, hlavně poté co by se naplno rozjelo válečné běsnění, které by nejvíce postihlo obyčejné civilisty a to na obou stranách konfliktu. 
744158
Podle mého názoru není ideální jít do minulosti, ale naopak bych děj posunul tak o dvě stě let od konce deváté epizody a galaxie by se za tu dobu velice proměnila. Na troskách Prvního řádu a toho co zbylo z Republiky, by se zformovalo nové mocenské uspořádání v galaxii. Na straně jedné by se udržela Nová Republika, která by ale byla plná korupce a neschopnosti a její představitelé by se více starali o svůj prospěch než o vlastní občany. Na druhé straně by tedy nebylo překvapivé, že skoro polovina galaxie by inklinovala k vládě tvrdé ruky po vzoru Impéria a tak by se zde zformovala autoritářská mocnost podobného ražení, která by zběsile zbrojila a nakonec by se prohlásila za Nové Impérium. Situace v galaxii by tedy byla napjatá a vše by směřovalo k nové velké válce. Obnovil by se řád Jediu a také by se na scéně objevili nový Sithové. Jednotlivé postavy by byli pevně ukotvené a rozdělené mezi oba tábory ale jejich charaktery by byli daleko komplikovanější, protože by žili v době, kdy odlišit od sebe dobro a zlo by bylo dost složité. Samozřejmě bych si přál, aby to celé bylo o dost dospělejší a temnější, hlavně poté co by se naplno rozjelo válečné běsnění, které by nejvíce postihlo obyčejné civilisty a to na obou stranách konfliktu. 
1 0
reagovat
reaguje na: KarelR
744153
http://www.youtube.com/watch?v=Kq0UxHbNHFg&t=0m2s *:D*
744148
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
"Důkaz" #1:

ČSFD: SW VII 76%, Rogue One 78%, SW VIII 71%, Solo 71%, SW IX 64%

"Důkaz" #2:

link

8)
744148
"Důkaz" #1: ČSFD: SW VII 76%, Rogue One 78%, SW VIII 71%, Solo 71%, SW IX 64% "Důkaz" #2: https://www.facebook.com/primacool/posts/10156352021981245 *8)*
744103
1 -3
reagují: Gonzi, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Salem
tak zrovna ten Carter bol rozhodne zabavnejší, než ktorýkoľvek z dielov novej trilógie.
ale po finančnej stránke to dopadlo hrozne, to je pravda
744140
tak zrovna ten Carter bol rozhodne zabavnejší, než ktorýkoľvek z dielov novej trilógie. ale po finančnej stránke to dopadlo hrozne, to je pravda
744131
2 0
reagovat
reaguje na: KeyserSoze
Jasný rozjednou novou frančízu, když 40 let starou frančízu koupili za 4mld. Tak Disney zkoušel už pár frančíz a mnohdy to dopadlo hrozně třeba John Carter.
744131
Jasný rozjednou novou frančízu, když 40 let starou frančízu koupili za 4mld. Tak Disney zkoušel už pár frančíz a mnohdy to dopadlo hrozně třeba John Carter.
744097
1 0
reagují: dashiva
reagovat
Co SW potrebuje jsou pevne dane pravidla (v politice, v demografii planet vs velikost brane moci, v ekonomii, v technice...) jak svet funguje a pres co vlak nejede. Natocit pribeh odehravajici se nekolik stovek let mimo I-IX. Film natacet pro dospele publikum  ne pro deti. Nebat se i R (valka je kruta). Necernobile postavy a frakce (imperium potlacuji tvrde jakoukoliv kritiku ale stara se i o nejslabsi, republika zarucujici vetsi miru svobody vcetne chcipnuti hladem u popelnic, atd.) Provedl bych brutalni cistku u mimozemstanu, radeji 3 originalni a skutecne cool, nez karneval trapnosti a predne mel by to byt konecne valecny film. A dockam se nekdy AAA+R filmoveho Warhammeru 40K?
744129
Co SW potrebuje jsou pevne dane pravidla (v politice, v demografii planet vs velikost brane moci, v ekonomii, v technice...) jak svet funguje a pres co vlak nejede. Natocit pribeh odehravajici se nekolik stovek let mimo I-IX. Film natacet pro dospele publikum  ne pro deti. Nebat se i R (valka je kruta). Necernobile postavy a frakce (imperium potlacuji tvrde jakoukoliv kritiku ale stara se i o nejslabsi, republika zarucujici vetsi miru svobody vcetne chcipnuti hladem u popelnic, atd.) Provedl bych brutalni cistku u mimozemstanu, radeji 3 originalni a skutecne cool, nez karneval trapnosti a predne mel by to byt konecne valecny film. A dockam se nekdy AAA+R filmoveho Warhammeru 40K?
6 0
reagovat
Chtělo by to pořádný příběh, nemusel by být ani příliš akční. Na období ani tak nezáleží. I Yodova rasa by se mohla objevit. Hlavně vynechat Skywalkrery a Palpatina.
744128
Chtělo by to pořádný příběh, nemusel by být ani příliš akční. Na období ani tak nezáleží. I Yodova rasa by se mohla objevit. Hlavně vynechat Skywalkrery a Palpatina.
0 0
reagovat
V zásadě souhlasím, ale nechápu neustálou adoraci Rogue One. Strašně akce, ale právě málo světelných mečů dalo by se říct. Nevěřím, že by teď RO vydělalo tolik jako zrovna v době, kdy startovalo.

Tzn. akce ano, ale hlavně ty meče, dospělejší pojetí a jiné postavy.
744118
V zásadě souhlasím, ale nechápu neustálou adoraci Rogue One. Strašně akce, ale právě málo světelných mečů dalo by se říct. Nevěřím, že by teď RO vydělalo tolik jako zrovna v době, kdy startovalo. Tzn. akce ano, ale hlavně ty meče, dospělejší pojetí a jiné postavy.
4 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se